PlayStation 4 kopen

PlayStation 4 kopen – tips voor je PS4

Inhoudsopgave

  1. Wat is een PlayStation 4?
  2. Welke PS4-modellen zijn er?
  3. Waar moet je op letten als je een PS4 koopt?
  4. Multiplayer op de PlayStation 4
  5. De beste PlayStation 4 spellen
  6. De nieuwste functies van de PS4

De PlayStation 4 is een van de bestverkochte consoles aller tijden, en met goede reden. Stel, je wilt een PS4 kopen, waar moet je dan op letten? Welke games zijn er en wat zijn tips om het meeste uit de PlayStation 4 te halen? En tot slot: bij het vergelijken van de verschillende modellen, welk PlayStation 4-model past dan het beste bij jou? Je vindt de antwoorden op deze vragen allemaal terug op deze pagina.

Wat is een PlayStation 4?

De PlayStation 4 was tot voor kort de nieuwste console van Sony. Inmiddels is de PlayStation 5 ook uit. Bijkomend voordeel is dat de PS4 daardoor in prijs is gezakt.

Spelcomputers zijn bedoeld om op de televisie aan te sluiten en dit gebeurt met een HDMI-kabel, die standaard bij de consoles geleverd wordt. Sinds 1994 brengt Sony al spelcomputers uit en sinds uit 2013 is de PS4 te koop. Het systeem bestaat dus al een aantal jaren en in die tijd heeft het apparaat zich onderscheid van de concurrentie door het gebruikersgemak, de kracht van het systeem en vooral de vele games die verkrijgbaar zijn.

Sony heeft zelf veel interne studio’s die aan allerlei games werken die ook nog eens exclusief voor de PlayStation 4 uitkomen. Daarnaast ondersteunen bijna alle andere uitgevers het systeem, waardoor er altijd wat te spelen is en alle grote titels, van FIFA tot Assassin’s Creed, op de console verschijnen.

Omdat de PlayStation 4 al geruime tijd verkrijgbaar is, is er regelmatig een leuke PS4 aanbieding of PS4 actie bij verschillende modellen. Zo is er de PlayStation 4 Pro, die krachtiger is dan de andere modellen, en de PS4 Slim, die iets kleiner en vooral goedkoper is. Daarover hieronder meer.

Welke PS4-modellen zijn er?

Bij het kiezen van een PlayStation 4 moet je er rekening mee houden dat er onderscheid wordt gemaakt tussen twee modellen. Ga je voor een goedkope PS4 of juist voor een krachtpatser? Hieronder vind je de verschillen tussen de twee versies en kom je er achter welke PS4 prijs het beste bij jou past.

PlayStation 4 Slim

Allereerst is er de PlayStation 4 Slim, de beste keuze om een PS4 goedkoop aan te schaffen. Deze slanke console is het standaard model en komt in twee verschillende uitvoeringen: eentje met een interne harde schijf van 500 GB en eentje met een schijf van 1 TB. Hierop worden spelgegevens en complete games die gedownload worden opgeslagen, dus met een grotere harde schijf heb je meer ruimte hiervoor.

De PS4 Slim verbruikt daarnaast ook zo’n 30 procent minder stroom. Het grootste voordeel van de PS4 Slim is dat hij goedkoper is dan de PS4 Pro-uitvoering. Er is regelmatig een PS4 Slim aanbieding te vinden op internet en in winkels.

PlayStation 4 Pro

Daarnaast is er de PlayStation 4 Pro. De PS4 Pro is wat duurder, al zijn ook hier vaak aanbiedingen voor te vinden. Voor dat extra bedrag ontvang je een krachtigere spelcomputer. Diverse games kunnen in 4K weergegeven worden of worden opgeschaald naar 4K, al is daar wel een 4K-televisie voor nodig.

Heb je die niet, dan kan de PS4 Pro wel nog games op de normale manier afspelen. De console heeft trouwens ook HDR-technologie, wat spellen er nog levendiger uit laat zien. Op de Slim-variant ontbreekt dit eveneens niet. De PS4 Pro wordt standaard uitgerust met een harde schijf van 1 TB.

Het is met geen van de PlayStation 4-modellen mogelijk om 4K blu-ray-films af te spelen. Wel kunnen er 'normale' blu-ray’s mee gekeken worden, als ook dvd's. Wil je wel 4K-films op schijf bekijken, dan heb je een losse 4K-speler nodig. De PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S spelen ook 4K-blu-ray's af.

Bekijk hier de diverse PS4 Slim prijzen en aanbiedingen en PS4 Pro aanbiedingen en prijzen.

PlayStation 4 kopen

Waar moet je op letten als je een PS4 koopt?

DualShock 4-controller

Allereerst is het belangrijk om een DualShock 4-controller te hebben.Er wordt er standaard eentje bij elke PlayStation 4 meegeleverd, maar voor multiplayer met meerdere spelers op één PS4 moet je een extra PlayStation DualShock 4 controller kopen. Je kunt ook zoeken naar een PS4 aanbieding met 2 controllers. Deze controllers zijn draadloos, maar moeten wel met een kabeltje opgeladen worden. Dit werkt via de micro-usb-aansluiting.

Grootte van harde schijf

Houd bij het kopen van een PlayStation 4 ook rekening met hoe groot de harde schijf is. Een PS4 500GB is de standaard versie van de PS4 Slim, maar er is er ook een met een harde schijf van 1TB. De PS4 Pro komt met een harde schijf van 1 TB. Spelgegevens opslaan kost niet veel ruimte, maar spellen downloaden via PlayStation Network, in plaats van ze fysiek in de winkels kopen, kost wél veel schijfruimte. Gedownloade spellen kunnen wel gewist en altijd weer opnieuw gedownload worden.

Beschikbare apps

In de PlayStation Store kun je niet alleen veel games, maar ook diverse apps vinden. Zo zijn er apps voor Pathé Thuis, Netflix, Amazon Prime, YouTube en NOS. De apps downloaden is gratis, maar voor diverse services, zoals Netflix, heb je wel een losstaand abonnement van de betreffende dienst nodig.

PlayStation Plus

Tot slot is het voor online gaming noodzakelijk om een PlayStation Plus-abonnement te hebben. Daarover lees je hieronder meer.

Multiplayer op de PlayStation 4

Hoewel je thuis op de bank tegen andere spelers kunt spelen op de PS4, is het soms makkelijker of zelfs leuker om het in diverse games online tegen anderen op te nemen. Met PlayStation 4 internet bezoeken is gratis, al heb je wel een (draadloze) internetverbinding nodig. Met PlayStation online spelen vereist echter ook een PlayStation Plus-abonnement.

PS Plus kopen kan via een menu via het systeem zelf, maar je kunt ook een PS4 kaart in de winkels kopen. Het is mogelijk om PlayStation Plus 1 maand af te sluiten, maar je bent goedkoper uit door meteen voor een kwartaal of jaar te betalen. Een PlayStation Plus-abonnement loopt automatisch door als je dat op je systeem aangeeft. Ook kun je een PSN Card online kopen. Met dat tegoed kun je games op PlayStation online kopen.

PlayStation 4 kopen

Met PlayStation Plus ontvang je naast toegang tot online gaming ook maandelijks gratis games. Elke maand zijn er wel een aantal games die je als PS Plus-abonnee gratis kunt downloaden en spelen. Zolang je lid blijft van PlayStation Plus, kun je deze games altijd blijven spelen. Zodra je PS Plus-abonnement opgeheven is, zijn deze games niet meer speelbaar.

De beste PlayStation 4 spellen

Als je eenmaal zo’n gloednieuwe console hebt staan, wil je natuurlijk ook de beste PS4 games kopen. Sony heeft een aantal interne studio’s die vaak epische en filmische games uitbrengen. Deze PlayStation spellen vallen regelmatig onder de best gewaardeerde games van dit moment. Naughty Dog is een geprezen studio die het avontuurlijke Uncharted 4: A Thief’s End en het post-apocalyptische The Last of Us: Part II heeft uitgebracht.

Verder wordt de Nederlandse studio Guerrilla Games geprezen om het PS4 spel Horizon: Zero Dawn, waarin spelers een door de natuur overgenomen wereld vol met robotdieren proberen te overleven. Het actievolle God of War is toegankelijk voor mensen die nog geen eerdere delen hebben gespeeld en laten spelers met een god de Noorse mythologie verkennen. Het oogstrelende Ghost of Tsushima is verder een aanrader voor iedereen met affiniteit voor Oosterse vechtkunst.

PlayStation 4 kopen

Ook het succesvolle Rockstar brengt zijn games uit op Playstation 4. Een remaster van het populaire Grand Theft Auto V is beschikbaar, waarin spelers de crimineel uithangen in een fictieve versie van de westkust van de Verenigde Staten. Ook de westerngame Red Dead Redemption 2 van deze ontwikkelaar is op de PS4 te spelen.

Natuurlijk brengen bijna alle wereldwijde uitgevers hun nieuwe games op PS4 uit. Elk jaar verschijnt er een nieuw deel van de voetbalserie FIFA en de shooterfranchise Call Of Duty. Ook de immens populaire battle royale-shooter Fortnite kan gratis gedownload worden. Er zijn regelmatig bundels te koop, waarbij de console met games wordt meegeleverd.

Zoek hier naar een PS4 games aanbieding.

De nieuwste functies van de PS4

PlayStation 4 kopen

PlayStation VR en PlayStation Move

PlayStation 4 is de enige console waarop virtual reality een begrip is. PlayStation VR, ook wel PS VR genoemd, is een los verkrijgbare headset. Wanneer je die opzet, kun je games in virtual reality ervaren, waardoor het lijkt alsof je zelf midden in de actie zit. Je hebt hiermee 360 graden zicht op de actie. Ook het geluid krijgt een extra dimensie dankzij 3D-audio.

Er zijn diverse PlayStation 4-games te koop die specifiek gemaakt zijn om met PlayStation VR te gebruiken. Voorop elk hoesje van een game wordt duidelijk aangegeven of een game gespeeld kan worden met PS VR, of dat het gebruik van de headset zelfs noodzakelijk is. Op die manier lijkt het alsof je écht aliens afknalt of wegrent voor monsters.

Voor PlayStation VR heb je een PlayStation Camera nodig die bepaalt waar je headset gepositioneerd is. Hoewel veel games met de DualShock 4-controller gespeeld kunnen worden, vereisen sommige games de speciale PlayStation Move-controllers voor een nog realistischere ervaring. De Camera en Move-controllers zijn los te koop, maar er zijn ook diverse bundels beschikbaar.

Met de PlayStation VR kun je ook 3D-films bekijken.

Share Play en livestreamen

Via een gratis optie op de PlayStation 4 kan Share Play worden aangezet. Een vriend of vriendin die meekijkt naar een livestream van jouw speelsessie kan op die manier de controle over het spel krijgen en verder spelen, terwijl jij toekijkt. Daar heeft de persoon in kwestie niet het spel voor nodig.

Met knoppen op de DualShock 4-controller kun je op elk moment een foto of video van het spel opnemen. Ook kun je speelsessies livestreamen, bijvoorbeeld via Twitch en YouTube Gaming.

PlayStation Now

PlayStation 4-eigenaren kunnen tot slot een los abonnement op PlayStation Now nemen. Mensen die voor dit abonnement betalen, kunnen onbeperkt genieten van meer dan vijfhonderd games die op PlayStation 4, PlayStation 3 en PlayStation 2 zijn verschenen.

Toe aan een nieuwe? Bekijk aanbiedingen op Kieskeurig.nl

Bekijk nu!