Informatie over achterwanden

Een afzuigkap achterwand is een accessoire voor je keuken waarmee je het kookgedeelte in je keuken mooi kunt afwerken. De ruimte tussen de kookplaat en de afzuigkap kun je opvullen met een afzuigkap achterwand die past bij de afzuigkap. Veel fabrikanten hebben de optie om een achterwand bij te bestellen bij aankoop van een afzuigkap.

Achterwanden zijn er in verschillende kleuren en materialen zodat je er altijd één kunt vinden die mooi past in jouw keuken. Als je bijvoorbeeld een afzuigkap hebt van roestvrijstaal kun je er een mooie rvs achterwand bij plaatsen. Een rvs achterwand kan op verschillende manieren afgewerkt worden. Zo kan een achterwand een onbehandeld oppervlak rvs hebben, maar ook een geslepen, gepolijst of geschuurd oppervlak. De verschillen hiertussen zijn vooral merkbaar in het uiterlijk, de krasgevoeligheid en of het oppervlak gemakkelijk is schoon te houden. Andere materialen waarin achterwanden verkrijgbaar zijn, zijn glas, tegel, natuursteen en toplaminaat.

Bekijk alle Afzuigkap achterwanden

Montage

De montage van een achterwand is vaak eenvoudig doordat deze direct op de muur kan worden bevestigd met bijvoorbeeld dubbelzijdig tape of montagekit. In de meeste gevallen kun je de achterwand dus zelf plaatsen.

Afmetingen

De dikte van een achterwand hangt af van het materiaal waarvan deze gemaakt is en verschilt van 1,25 mm tot 4 mm.  Als je een afzuigkap achterwand wilt kopen is het belangrijk om de afmetingen van je fornuis te weten. De afmetingen voor de achterwand moeten namelijk hieraan gelijk zijn om een mooi geheel te kunnen vormen. Daarnaast is het handig om van te voren na te denken over de kleur en het materiaal van de achterwand.

Beste afzuigkap achterwanden
Populairste afzuigkap achterwanden