- Kieskeurig keurmerk
- Thuiswinkel Waarborg keurmerk
Alecto WS-4700 - Professioneel Weerstation met draadloze Buitensensor - Zwart - Weerstations
Display niet groot
Echt fantastisch weerstation, probleemloos geeft direct de goede informatie, de kleine lettertjes op de display vereisen wel een leesbril, maar dat is de leeftijd, echt een aanrader.
Mooi weerstation
Een uitstekend uitgebreid weerstation met goed display. Goed af te lezen.
Eenvoudig te installeren, ook op een mast.
Goede service van Alecto.
Een minpuntje is het batterijvakje in het sensorgedeelte.
Pluspunten
- Display
- Eenvoudige installatie
- Goede nazorg (service)
Minpunten
- Vervanging batterij in sensorgedeelte
Voldoet aan verwachting
Omdat ik goede ervaring had met een eerder gekocht weerstation van Alecto ben ik overgegaan op dit type. Gebruik deze nu 6 weken naar tevredenheid. Als tip wil ik wel meegeven: plaats de lithium batterijen in het buitenunit, zoals Alecto adviseert in hun gebruiksaanwijzing. Scheelt regelmatig vervangen en zelfs bij -10C bleven ze het prima doen!
Makkelijk te installeren en geen draden!!
Ter vervanging van een TFA Stratos.
Deze set is véél eenvoudiger te installeren en heeft een mooi en duidelijk display.
Voorzien van aanduiding van de windrichting.
Buitendeel is veel mooier door het ontbreken van de lelijke draden.
Goede tip in de handleiding om Lithium batterijen voor de buitenunit te gebruiken.
Deze zijn beter bestand tegen koude / warme temp.
Bepaalde lettertjes, bv van de historie van de regenmeter hadden iets groter gemogen..
Verder tot nu toe prima ding,
Pluspunten
- Groot display
- Makkelijk te installeren
- snelle simpele draadloze verbinding
- Grote reikwijdte
- strakke afwerking buitenunit
Minpunten
- historie neerslag kleine letters
Eenvoudig koppelen, sterk signaal en ++ instelmogelijkheden
Alecto ws-4700
Heb een ws3000 en later een ws3500 naar tevredenheid versleten, na ± 5 jaar krijg je problemen, delen worden bros door weersinvloeden en breken spontaan af. Maar gelukkig kan je dan een nieuwe, betere Alecto kopen! Met deze ws4700 (ws4800 is dezelfde maar dan wit) kan je diverse gewenste alarmen eenvoudig instellen op een te bepalen grenswaarde. Geeft ook de gemiddelde windrichting aan! Diverse meetwaarden zijn op diverse eenheden in te stellen. Korte communicatie interval met de sensoren van 12 sec ! Maar ook gewoon neerzetten en uitlezen dankzij eenvoudige knoppen. Bij kou, lithium batterijen gebruiken, die berg je in de lente weer op want ze lopen 10 jaar niet leeg.
De " licht toets" boven op mag wel iets langer aanblijven dan 4 seconden. De uitlees verlichting is te kort (4 sec) aan.; Maximaal te monteren pijp is ± 35mm.; Bat.klem.1.! te kleine schroef, blijft gelukkig erin bij openen;
Pluspunten
- Eenvoudig en snel koppelen.
- Grote duidelijke uitlezing.
- Voor de veeleisende, maar ook de gewone uitlezer.
- Eenvoudige montage.
- Werkt ook met lithiumbatterij.
Minpunten
- Alles is van weer van weersbest. kunststof of rvs.
- Baro m en regen m kunnen niet tegelijk weergeven.
- De vensterverlichting is erg kort aan, 4 sec.
- Maximaal te monteren pijp is maar ± 35 mm.
- Batterijklepje zit met 1 klein schroefje vast.
Veel mogelijkheden en heel goed te bedienenen
Heb al eerder een Alecto gehad nu voor dit grotere gekozen .
is makkelijk te instaleren en heeft een mooi groot scherm met heel veel functies
goed afleesbaar scherm
de Alecto ws-4700 is een goed werkend weerstation met een goed afleesbaar display.
na installatie werkte hij meteen.
Pluspunten
- makkelijke instalatie
- werkt naar behoren
Mooi en handzaam
Goed en degelijk weerstation, doet wat het moet doen, voor een lage prijs. Werkt ook met gewone alkaline batterijen met vorst prima, niet nodig om dure lithium batterijen aan te schaffen.
Pluspunten
- Goedkoop
- klein scherm
- goed afleesbaar
Minpunten
- p.v.c. muurbevestiging
- geen batterijen bijgeleverd
Veel informatie voor weinig geld
Ik had al eerder een weerstation van dit merk en dat heeft het heel erg lang uitgehouden maar aan alles komt een eind. Wel eens wat gehad aan de regenmeter maar ik ontving direct een nieuwe regenmeter zonder gezeur. Top dus. Vanwege de kwaliteit opnieuw voor Alecto gekozen en ditmaal voor de WS-4700. Door het voetje een kwart slag te draaien kun je hem gemakkelijk op een b.v. verwarmingsbuis van 22 mm monteren zodat het geheel lekker hoog boven alle beplanting uitsteekt i.v.m. wind en windrichting. Verwarmingsbuis met 2 pijpbeugels aan muur gemaakt zodat het geheel gemakkelijk even omlaag gehaald kan worden bij het vervangen van de batterijen. Omdat de pijp rond is kan het geheel gemakkelijk worden gedraaid omdat het ijkpunt van de windvaan naar het noorden gericht moet worden.
Alles aangesloten en binnen een paar minuten werkte alles zoals het moet.
Ziet er zeer solide uit en prima gebruiksaanwijzing. Een aanrader met duidelijk en, indien gewenst, verlicht display.
Pluspunten
- Simpele installatie
- Fraai uiterlijk
- Goede display
- Veel informatie over het weer
- Gunstige prijs
Weerstation
Vandaag onvangen, werk snel en goed. Installatie ging snel en soepel dus heel positief,
Netjes in de verpakking.
Pluspunten
- Goede werking
- Makkekijk installatie
- Netjes verpakt
Minpunten
- Geen batterijen
prima prijs/kwaliteit
Zeer te vrede over de vorige van Alecto, dus bij het zelfde merk gebleven.
WS-4700 ziet er goed uit en is duidelijk afleesbaar met veel informatie.
Duidelijk afleesbaar alle functies aanwezig.
Ons vorige weerstation was ook van Alecto en goed bevallen.
Goede prijs kwaliteit verhouding!
Hoop dat deze ook weer jaren meegaat.
Pluspunten
- Duidelijke display
Minpunten
- Niet gevonden.
Dit weerstation is goed afleesbaar, makkelijk instelbaar.
We hebben dit product gekocht, omdat we hiervoor ook al een Alecto weerstation hadden en deze super goed functioneerde. Helaas kapot gewaaid.
Deze Alecto 4700 is zeer goed afleesbaar, simpel instelbaar.
Pluspunten
- Goede instelbaarheid
- Goed afleesbaar
- Simpel te plaatsen
Ook voor aan boord van een stalen schip
Goed werkend. Aanbieding €69. Erg handig. Op een mototschip temperatuur en windkracht en - richting. Barometer + 12-uur weersverwachting.
Pluspunten
- Draadloos
- Veel informatie
- Prijs
professioneel lux en zeer duidelijk
gekozen voor de ws-4700 door de vele goede revieuws en inderdaad een geweldig
weerstation die zeer nauwkeurig alles meet.
Voor de buitenunit wel de lithiumbatterijen gebruiken die zijn bestand tegen temperatuurs-
verschillen en gaan langer mee. Ben hier heel blij mee goede koop dus.
Minpunten
- geen
- geen
- geen
duidelijke display met veel info
makkelijk te installeren en werkt goed en alle weer info is goed te lezen . dit is mijn 2e apparaat van dit type maar nu voor op de camping
mooi / goed weerstation
mn tweede Alecto. Mooi en overzichtelijk stukje techniek. duidelijke cijfers en goed verlichting. tot nu toe enige nadeel is de glasplaat, deze geeft wat meer schittering , maar iets anders neerzetten en ook dat verholpen.
Pluspunten
- Duidelijkheid van cijfers
Minpunten
- Schittering van glasplaat
Solide, mooi, praktisch makkelijk in te stellen weerstation
Naar aanleiding van een defect ouder model weerstation van Alecto, een nieuw exemplaar gekocht. Voor dit product gekozen voor de kompleetheid van de sensoren en een groot duidelijk display met veel informatie. Ondanks dat nog steeds goed en duidelijk afleesbaar. Deze 4700 heeft alle sensoren allemaal netjes, stevig op een mast gemonteerd, zonder zichtbare snoeren. Perfect. De verbinding met het station is natuurlijk weer draadloos. Het is een mooi, degelijk en goed afleesbaar weerstation die snel en makkelijk in ter stellen was.
Pluspunten
- Mooi en goed leesbaar scherm weerstation
- Alle sensoren op 1 mast zonder snoeren
- Simpel en snel te installeren
- Duidelijke verlichting
- Degelijk constructie van mast en station
Minpunten
- verlichting brand maar 5 seconden = kort
- Helaas geen displaytaal in NL
Alecto 4700
Het weerstation dat ik heb gekocht bij de Macro bevalt zeer goed. Het station heeft een mooi, groot en compact display en is zeer makkelijk te bedienen. kortom, het bevalt zeer goed en de service van Electro zijn boven verwachting erg goed. Het station buiten deed het niet en binnen een paar dagen werd er een nieuwe toegestuurd. Kortom, als het ooit nodig is een nieuw station aan te schaffen weet ik waar ik zijn moet.
Johanna
Ziet er erg degelijk uit
Dit weerstation enkele dagen in gebruik na velen jaren plezier gehad te hebben van zijn voorganger,deze is toch weer veel degelijker gebouwd vooral het buiten station is erg degelijk en alle kabels ingebouwd.Ik hoop hem net zo lang te kunnen gebruiken als zijn voorganger.
Pluspunten
- Degelijk
- Gemakkelijk in gebruik
Minpunten
- Nog niets ontdekt
Goed weerstation met veel gegevens
Prima weerstation. Veel gegevens af te lezen. Ook goede verbinding tussen binnen en buiten unit. Alleen de kijkhoek niet al te best waardoor wat minder goed afleesbaar. Ingebouwde verlichting wel handig.
Al met al tot nu toe erg tervreden met deze aankoop.
Pluspunten
- Veel gegevens
- Verbinding binnen naar buiten unit
Minpunten
- Scherm afleesbaarheid
alecto ws 4700 weerstation
prima station veel info op display , goed afleesbaar en simpel te installeren .
veel waar voor je geld .
aan te bevelen .
s,avonds besteld en de volgende dag in huis .
prima service van wehkamp
Mooi weerstation
Mooi en duidelijk weerstation. Ik heb het nu een paar dagen. Installatie is eenvoudig, het is plug and play. Het enigste nadeel zijn de kleine schroefjes in de batterijklep van het buitenstation.
Hij staat bij mij op het dak dus ik moet de ladder op om de batterijen te verwisselen. hier was een kliksysteem volgens mij handiger geweest.
Pluspunten
- Makkeijke installatie
Minpunten
- Kleine schroefjes in de batterijklep
makkelijk te installeren
Dit model gekocht vanwege de positieve reviews. Ben er dik tevreden mee, is makkelijk te installeren, batterijen plaatsen en alles werkt gelijk. mooi helder scherm.
jammer dat de verlichting van het scherm te kort brand, zou wel wat langer mogen.
Mooie vormgevin
Heb al jaren 2 weerstations maar deze geven alleen de tijd, binnen en buiten temperatuur aan.De WS 4700 is een weerstation met veel informatie (voor die prijs),en de buiten unit is mooi afgewerkt met alle bedrading weg gewerkt , de installatie is simpel, batterijen er in en hij installeerd zich zelf, wat moeite ondervinden met het zoeken voor de plaats in huis om het DCF signaal te onderscheppen.
Display waarde`s goed in te stellen.
Alleen de eenheden van de uittelezen waarde zijn wat aan de kleine kant, de waarde's zijn wel groot genoeg, ik denk gewenning. De buiten unit is wat moeilijk plaatsen omdat hij richting het noorden geplaatst moet worden, door de 4kante montagepijp te berlengen met een ronde buis en deze met beugels vast te zetten is het opgelost.
Het station werkt goed en is zuiver met de metingen. Nu kan ik tenminste zien hou koud het echt is buiten als het hard waaid (gevoelstemperatuur)
Als je een weerstation wilt kopen dan raad ik de WS-4700 van Alecto aan.
Wat belanrijk is , de gebuiksaanwijzing, deze is super eenvoudig geschreven, ben je hem kwijt of wil je hem iets groter dan vide de site van Alecto binnen halen en uitprinten of opslaan.
Pluspunten
- Vormgeving
- Zuiverheid metingen
- Plaatsing en Installatie
- Prijs/kwaliteid
- Handleiding
Minpunten
- Nog niet kunnen ontdekken