Bosch 4242005364435

Bosch 4242005364435

Kaylee28-12-2023

Zuinige warmtepompdroger met veel mogelijkheden

Ik heb deze droger de afgelopen weken mogen testen en ik ben zeer tevreden over de werking. De droger heeft allerlei verschillende programma's speciaal afgestemd op het type wasgoed. Zo zijn er opties waarvan ik van tevoren niet wist dat ik ze nodig had. Met het Iron Assist programma komen kledingstukken er met vrijwel geen/weinig kreukels uit, wat weer scheelt met strijken. Daarnaast kan je in deze droger ook je dekbed weer opfrissen. Dit past makkelijk met een vulgewicht van 9kg. Ook kledingstukken van wol kunnen met een speciaal rekje gedroogd worden in deze wasdroger. De droger is erg stil. Je kan hem gemakkelijk nog laat in de avond laten draaien. Ook het eindsignaal kan je uit/heel zacht zetten. Dit is allemaal makkelijk in te stellen met de Home Connect App. Bij het installeren van de machine download je de app en verbind je deze via wifi met jouw droger. Vervolgens kan je, zolang de trommel van je machine dicht is, je machine vanaf overal besturen. Ik vond het zelf ook makkelijker om bepaalde instellingen per droogbeurt te kiezen via de app, zoals een halve belading of minder tijd kwijt zijn aan een antikreuk programma. Wanneer je de droogbeurt bent gestart kun je via de app zien hoelang je machine nog bezig is en je krijgt een melding wanneer deze klaar is. Het enige punt waaraan ik goed moest wennen was de snelheid van de machine. Een volle wasdroger in katoenstand is wel vier uur bezig. Mijn condensdroger deed dit in 1,5 uur.. Als ik het verbruik met elkaar vergelijk dan is de Bosch WQB246C9NL vele malen zuiniger dus is de langere tijdsduur het wel waard. Je hebt ook nog een SpeedPerfect programma waarmee je de snelheid kan verbeteren. Dit gaat dan wel weer iets ten koste van de energiezuinigheid.. Al met al ben ik zeer tevreden over deze droger en zou ik hem zeker aanraden ondanks de hoge prijs.
Pluspunten
  • Grote trommel
  • Veel programma's voor verschillend wasgoed
  • Maakt weinig geluid
  • Makkelijk te installeren/bedienen via smartphone
  • Erg energiezuinig
Minpunten
  • De tijdsduur van droogprogramma's