Testpanel: Sony Bravia Oled KD 55A1Is de Sony Bravia OLED de nieuwe standaard in de wereld van OLED televisie?

Dat Sony veel investeert in de ontwikkeling van haar producten is geen geheim. Al jaren scoren ze met de gameconsoles, audio producten en natuurlijk televisies.
 
Inzijn algemeenheid zien we met name op het gebied van televisie veel innovatie de laatste jaren. QHD en OLED zijn allang geen onbekende technieken meer. Sony heeft nog geen grote reputatie met OLED opgebouwd. Dus wie weet gaat dat veranderen met de televisie die wij mochten testen: de Sony Bravia OLED KD 55A1.

Wil je weten hoe het Kieskeurig.nl testpanel de Sony Bravia OLED KD 55A1 heeft ervaren? Je leest het hieronder!


Index

1. Voordelen van de Sony Bravia OLED KD 55A1
2. Verbeteringen voor de Sony Bravia OLED KD 55A1
3. Vergelijk de prijzen van de Sony Bravia OLED KD 55A1

Voordelen Sony Bravia OLED KD 55A1?

Rene Lip, 45 jaar
Het geluid en het beeld zijn van goede kwaliteit. Ik ben zelf in het bezit van de Panasonic TX-55CX800E en was dus al redelijk verwend wat betreft televisie. Wat opvalt als ik deze vergelijk mijn eigen tv is dat de beeldkwaliteit naar mijn idee niet zoveel scheelt maar dat met name het geluid en de kwaliteit hiervan van een hoger niveau is. Nadeel aan de Sony voor mij is dat ondanks dat het een erg mooi dun scherm is er een enorm groot uitstekend deel aan de achter kant zit. Dit heb ik zelf als storend ervaren. Verder kan ik qua kwaliteit en functionaliteit alleen maar positief zijn over deze tv. Ook het bedieningsgemak van de afstand bediening m.b.t. bijvoorbeeld Netflix is perfect.

Ivan Alimpic, 35 jaar
De kleuren die spatten er letterlijk vanaf, dit komt het mooist naar voren in 4K bij natuur documentaires en video games.

Michel Beld, 33 jaar
Beeldkwaliteit is echt perfect. Beter dan dit ga je momenteel niet vinden.

Gerrit Knopper, 55 jaar

Het beeld is heel erg scherp en sprankelend. Het geluid komt uit het beeldscherm zelf wat sublieme is bij monologen en gesproken woord. Het is net in een echte bioscoop waar achter het doek ook luidsprekers staan opgesteld.

Ad kraan, 56 jaar
Het uiterlijk, maar vooral het haarscherpe beeld is prachtig! Het voelde als een bioscoop in mijn eigen huis.

Sjoerd Reitsma, 36 jaar

- Heel gaaf design
- Ongelofelijk mooie beeldkwaliteit
- Geen zichtbare voet. Alles wat je achter de tv zet is niet te zien
- Android TV is een fijn OS met Google Cast ondersteuning en Netflix 4K en YouTube 4K app
- Ethernet aansluiting

Walter Vink, 39 jaar
Mooi beeld, hééél mooi beeld!! Zwart is zwart. Beetje oververzadigde beeld, maar dit was met de instellingen zo aangepast. Kleuren en contract zijn super mooi. Zeker als je hiervoor 4K beelden bekijkt.

Arjan Vos, 38 jaar

De beeldkwaliteit. Zeer scherp, natuurlijke kleuren en zwart is echt zwart. Het geluid overtreedt mijn verwachtingen.


Verbeteringen Sony Bravia OLED KD 55A1?

Ivan Alimpic
De TV voelt heel premium, alleen de afstandsbediening is hetzelfde als die van de goedkopere modellen. Als je zoveel geld uitgeeft voor een tv is het leuk om bijv. een afstandsbediening te krijgen die zich onderscheid van de goedkopere modellen. Verder had ik na een paar dagen ineens wifi problemen maar nadat ik de tv compleet van het stroom had gehaald loste dit zichzelf op.

Michel Beld

De schuine steun aan de achterkant vind ik toch niet plezierig. De tv staat daarom altijd onder een bepaalde hoek. Deze steun is ook niet afneembaar vanwege de elektronica en sub woofer die hier in zit.

Gerrit Knopper

De aansluitingen en USB poorten zitten onder in de standaard. Bij een 55 inch tv is deze standaard heel moeilijk te bereiken en bijna onmogelijk om er USB sticks in te stoppen. Dus ik zou de aansluitingen die geregeld gebruikt gaan worden zoals HDMI en USB poorten aan de zijkant plaatsen zodat je gemakkelijk je externe harde schijf of camera kunt aansluiten op je tv.

De opstelling door de tent constructie is vernieuwend maar zeer onpraktisch. Veel ruimte nodig op je kast om de tv te kunnen plaatsen. De tv kun je niet draaien. Het scherm staat voor op de kast in de kamer zoals vroeger en gewone tv en diepe beeldbuis had. Ik zou er een gewone voet op willen hebben zodat de tv zo dicht mogelijk tegen de muur geplaatst kan worden. Een ondiepe kastje volstaat dan.

Ad Kraan

Ik vond het niet duidelijk hoe hij werkte en ook op internet kon ik geen duidelijke handleiding van de afstandsbediening vinden. Het aansluiten ging heel makkelijk, maar daarna was het wel even puzzelen.

Rene Lip

De grote uitstekende poot aan de achterkant, ziet er niet mooi uit van opzij en doet afbreuk aan het mooie design van de tv
Sjoerd Reitsma "- unboxing + setup procedure is best veel werk (ik ben ruim 60 min bezig geweest om hem uit de doos te halen, te monteren, op mijn tv meubel te tillen en aan te sluiten'). Idem met demonteren na de testfase. TV is behoorlijk zwaar (niet in je eentje te tillen).

Walter Vink
Meer Android TV apps zou mooi zijn. voor z'n kwaliteits- tv verwacht je een iets degelijkere afstandsbediening. ook de afstandsbediening-sapp zou makkelijker moeten zijn. connecten met content van je smartphone vergde wat moeite.

Arjan Vos
De standaard. De TV neemt meer ruimte in beslag dan noodzakelijk. Ook vind ik het niet fijn dat de TV achterover helt. De bediening is soms traag.