Testpanel: Acer Swift 3

Acer Swift 3


Acer Swift 3 - SF314-57-58TB

De notebooks uit de Swift 3-serie zijn al een paar jaar een succesnummer voor Acer; niet in de laatste plaats vanwege de aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding. De Acer Swift 3 is voorzien van een vlotte Core i5-processor, 8 GB ddr4-geheugen en een ruime NVMe- ssd van 512 GB. De behuizing van de Swift 3 is van metaal, voorzien van een IPS-schem. Tel daar extra’s zoals een fingerprint reader en een gewicht van slechts 1,2 kilo bij op, en je hebt een zeer aantrekkelijke reisgenoot. Het Kieskeurig-testpanel ging aan de slag met de notebook van Acer. De resultaten lees je op deze pagina.

Wat was je eerste reactie?


Maurice:
"Eerste indruk van de laptop was bij het uitpakken meteen “wow”: mooi design en lekker licht. Bij het installeren was meteen duidelijk dat het toetsenbord lekker onder de vingers ligt en het mooie 14” scherm met dunne randen er erg mooi uit ziet."

Daniël:
"De nieuwe Acer Swift 3 is een erg fijne alleskunner. Het design is fantastisch en erg strak. De laptop is erg degelijk gebouwd en is tegelijkertijd lekker licht dankzij de behuizing van de laptop die bestaat uit aluminium en magnesium."

Djenie:
"Hij weegt net wat meer dan een kilo, maar dat is vergeleken met mijn vorige laptop echt weinig. De 14-inch maken hem niet groot, ideaal om in een vrij kleine rugzak met laptopvak te stoppen. Handig voor als je veel onderweg bent, en niet teveel gewicht rond wil sjouwen."

Bas:
"Hij is zo opgestart vanuit koude start. En vanuit de slaapstand is hij helemaal super snel klaar om te gaan."

Thomas:
"De stabiliteit van de SSD zorgt ervoor dat de Swift 3 snel opstart én snel werkt met alle software. Op een volle batterij gaat de laptop zeker een volle werkdag mee, dat is top!"

Wat zijn de voordelen?

Pluspunten

• Lange batterijduur
• Luxe uitstraling met mooi 14" scherm
• Scherm kan in een hoek van bijna 180 graden
• Snelle verbinding met Wifi (Wifi 6)
• Licht van gewicht
• Krachtige CPU

Maurice:
"De accu is het belangrijkste onderdeel, onderweg heb je niet altijd kans om te laden. Dit is ook bijna niet nodig! Werken op deze Acer Swift 3 op vol vermogen zal de accu pas écht leeg zijn na 5 uur, en dat is een behoorlijke prestatie!"

Daniël:
"Aangezien ik thuis werk, heb ik veel buiten gezeten met de laptop en het beeldscherm is een absolute pluspunt: de kijkhoek is fantastisch (weinig weerspiegeling van de omgeving), het scherm heeft op de felste stand nog steeds prachtige kleuren door het Full-HD paneel en de accuduur is verbazingwekkend lang!"

Djenie:
"Ik ben erg blij met de WIFI-6. Ik wist niet of het verschil zou maken, maar dat maakt het dus wel degelijk! In de trein had ik meteen een goede en stabiele verbinding. Op mijn werk hebben we één wifi punt, en een vrij  groot gebouw. Waar ik normaal met andere apparaten echt moet zoeken naar een signaal had ik dat nu meteen, en ook door het hele pand. Dat was echt verrassend!"

Bas:
"Wat ik ook fijn vind is het gewicht. Hij is verbazend licht. Maar hij voelt niet plastic of fragiel aan. Ik neem hem graag met me mee. Je steekt hem makkelijk in je tas doordat hij bovendien lekker slank is."

Thomas:
"Met 512 GB aan opslagcapaciteit heb je genoeg ruimte om van alles (documenten/foto's) waar je aan werkt op te slaan, maar kan je (zware) games achterwege laten."brother a3 sfeerbeeld


Wat zijn de nadelen?

Minpunten

• Geluidskwaliteit/speakers
• Vingerafdruksensor werkte niet altijd
• Stugge poorten
• Wordt warm bij intensief gebruik

Maurice:
"De speakers zijn iets minder helaas; het geluid is wat schel en verdwijnt als de laptop in een standaard staat, of als je deze op schoot hebt. Het geluid komt van onder en is als deze op tafel staat wel prima te horen."

Daniël:
"De geluidskwaliteit zou naar mijn mening beter kunnen, maar is zeker weten niet heel anders dan andere laptops!"

Djenie:
"Waar ik af en toe wel wat moeite mee had was de vingerafdruksensor. Deze pakte mijn vingerafdruk niet altijd, waardoor ik soms toch aan moest melden met mijn wachtwoord. Dat was eigenlijk het enige minpunt."

Bas:
"Als ik nadelen moet noemen, dan zou ik de poorten die wat stug zijn noemen. Dit voelt niet altijd heel degelijk. En de gratis software (met irritante pop-ups) die zijn meegeleverd vind ik onnodig. Maar die kun je er gewoon af gooien, dus is niet heel erg."

Thomas:
"De luidsprekers zijn helaas het zwakke punt van de Swift 3. Het geluid van de laptop heeft bijna geen lage tonen, waardoor het soms erg hol en plot klinkt."

 

Bekijk de prijzen