LG OLED77G68LW / OLED TV / 77 inch / 2026

LG OLED77G68LW / OLED TV / 77 inch / 2026

Michelle199510-09-2026

Een geweldige premium tv

Je merkt pas echt hoeveel verschil een goede televisie maakt als je daarna weer naar een andere tv kijkt. Dat hebben wij inmiddels ervaren met deze LG. Het beeld van de OLED77G68LW is zo scherp, contrastrijk en realistisch dat onze andere tv opeens een stuk minder mooi lijkt. Vooral bij films is het verschil groot. Het grote scherm in combinatie met OLED zorgt voor een echte bioscoopervaring. Maar ook gamen is top. Met de PlayStation 5 zien games er bijna bizar realistisch uit en alles reageert snel en vloeiend. Een leuke verrassing vonden we het geluid. De ingebouwde speakers zijn al behoorlijk goed, maar wij gebruiken de tv samen met onze sound bar. Het geluid kan dan uit beide komen. Dat werkt fijn en geeft bij films en series net dat beetje extra. Bij een tv van dit niveau zouden wij eigenlijk altijd aanraden om ook aandacht aan het geluid te besteden. Dat heeft LG ook gedaan maar een soundbar is natuurlijk altijd nog beter. Het enige waar we wat tegenaan liepen, was het ophangen. De LG-beugel zorgt ervoor dat de tv prachtig plat tegen de muur hangt, maar tijdens het ophangen kan hij wat wiebelen. Eenmaal gemonteerd hangt hij echter stevig en perfect. Wij zijn vooral erg blij met hoe strak hij uiteindelijk aan de muur zit en hoe geweldig het beeld is.
Pluspunten
  • AI beeld en geluid optimalisatie
  • Kunnen kijken in een lichte ruimte
  • Prachtig beeld
  • Strak design
Minpunten
  • je kunt niet kiezen welke apps je op een homescreen wilt (je krijgt er ook een hoop advertenties bij)
  • de kabelgoten zitten links en niet in het midden van de tv
  • dat is onhandig als je een tv buis in je muur hebt