De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 7 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de LG OLED65C67LA / OLED EVO screen / 65 inches / 2026 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Deze LG OLED tv biedt uitstekende zwart waardes en (voor een OLED) zeer goede kleurweergave ongeacht wat je kijkt: sport, film/serie, tv programma.
Qua design is het toestel zeer netjes afgewerkt en is ook de plaatsing van de poot uiterst goed gekozen waardoor je de kabels fijn uit het zicht kunt wegwerken en geen kabels in het zicht meer hebt.
Bij het uitpakken en installeren van de OLED65C67LA valt meteen op hoe dun en slank deze televisie is. Hierdoor komt hij heel strak tegen de muur te hangen, en lijkt het wel of hij ingebouwd zit. Het scherm is glanzend, en helaas gevoelig voor vingerafdrukken. Zodra het beeldscherm aangaat sta je versteld van het contrast, een volle heldere kleuren. Door de OLED techniek is zwart ook echt zwart. Het beeld bied een enorme helderheid, en is ondanks het glanzende scherm, ook in het daglicht erg scherp en helder.
Voor welke toepassing je deze televisie ook gebruikt, het stelt je op geen enkel moment teleur. Of het nou is tijdens het Bingen van je favoriete serie of de nieuwste 4K films, het scherm brengt een hele nieuwe belevenis in huis. 4K gamen via een XBox of PS5 gaat ook zonder problemen, en voelt realistisch en snel aan.
De meeste favoriete streaming apps zijn makkelijk te downloaden en te installeren. Zelfs die van de meeste internet en TV aanbieders, waardoor je geen extra decoder nodig hebt. Op het gebied van AI zitten er talloze opties op, die aangestuurd worden door Gemini op Copilot. Dus ben je echt in tot AI, dan is dit het toestel dat je moet hebben.
Het geluid van dit toestel is dik in orde! Maar wil je toch het beste van beste geluid dat zelfs een bioscoop overtreft. Dan is er de mogelijkheid om de Dolby Atmos Flex Connect technologie te gebruiken, waarmee je verschillende speakers met elkaar verbind.
1. Prachtig beeld
Erg tevreden met deze LG OLED-tv. De beeldkwaliteit is echt fantastisch, vooral bij films en series in 4K. Zwart is ook echt zwart en de kleuren zijn mooi en helder. De tv is daarnaast erg dun en ziet er strak uit aan de muur. Zeker een aanrader. Bij passende content zie je ook de dolby vision komen. Hier zie je wel echt de kracht van de tv. Wel zijn er heel veel verschillende instellingen, dit heeft veel tijd nodig om hier allemaal te proberen en kijken welke het beste bij je past.
Normaal gesproken hoor je vaak dat overdag de helderheid niet goed is bij OLED televisies. Ik heb hier geen last van gehad. De televisie hangt bij het raam, niet voor het raam. Ik heb hier geen last van de helderheid. De beelden komen nog steeds mooi er doorheen.
2. Grote verbetering ten opzichte van mijn oude tv
Deze tv is een enorme verbetering ten opzichte van mijn vorige led-tv. Vooral in donkere scènes zie je veel meer details en het contrast is indrukwekkend. Het menu werkt snel en apps zoals Netflix en YouTube starten zonder problemen. Het geluid is zeker prima. Wel ben ik aan het denken om er een soundbar bij aan te schaffen. Bij een dergelijke tv hoort natuurlijk ook goed geluid, en dat is met een soundbar natuurlijk wel wat beter als uit de tv. Al mag ik niet klagen over de kwaliteit geluid van deze tv.
3. Perfect voor films en series
Ik heb deze televisie voornamelijk gekocht voor het kijken van films en series en daar is hij perfect voor. Het OLED-scherm geeft mooie diepe zwarttinten en natuurlijke kleuren. Ook bewegingen worden soepel weergegeven. Met 65 inch heb je echt een bioscoopgevoel in de woonkamer. Ik heb er zelf een ophangbeugel bij gekocht. Hierdoor hangt die nu echt recht tegen de muur. De televisie is heel dun dus het ziet er mooi uit. Gamen heb ik op deze televisie niet gedaan.
5. Mooie televisie met prettig besturingssysteem
De tv was eenvoudig te installeren en het besturingssysteem werkt overzichtelijk. De afstandsbediening is even wennen, maar daarna werkt het aanwijzen op het scherm erg prettig. De beeldkwaliteit is scherp en zelfs normale televisie-uitzendingen worden netjes weergegeven. Tot nu toe zeer tevreden. Wel moet je op letten dat je niet de standaard play store hebt van Google. De belangrijkste apps zijn natuurlijk wel te vinden, maar als je een specifieke app zoekt is er een kans dat die daar niet te vinden is.
6. Geweldig beeld, geluid kan beter
Het belangrijkste pluspunt is zonder twijfel de beeldkwaliteit. Films in Dolby Vision zien er prachtig uit en donkere scènes zijn veel beter zichtbaar dan op mijn vorige tv. Het geluid is zeker goed, maar ik denk dat het met een soundbar logischerwijs net wat krachtiger is.
7. Strak design en uitstekende kwaliteit
Een mooie, moderne televisie met een erg dun scherm. Hij hangt strak tegen de muur en past goed in onze woonkamer. Het beeld is zowel overdag als ’s avonds erg mooi, al komt OLED in een donkere kamer het beste tot zijn recht. De bediening is snel en alle belangrijke streamingapps zijn aanwezig. Geen spijt van deze aankoop.
Fantastische beeldkwaliteit voor een grotere woonkamer
De beeldkwaliteit is haarscherp, met prachtige kleuren en diepe zwarttinten. Ook het geluid is verrassend goed, waardoor ik niet direct een soundbar nodig vond. We zitten nu ongeveer 4 meter van de televisie en het 65 inch formaat past daar perfect bij. Onze oude 55 inch televisie voelde ineens veel te klein. De AI-beeldinstellingen gebruik ik nauwelijks, omdat ik de helderheid liever zelf instel.
De beeldkwaliteit van deze televisie is uitstekend, maar er zijn een aantal aspecten die mij ervan weerhouden om dit model zonder meer aan te bevelen, zeker gezien de aanschafprijs.
Privacy nachtmerrie
Een eerste aandachtspunt is privacy. Sinds eerdere discussies over de gegevensverzameling binnen LG's smart-tv-platform ben ik terughoudend geworden met het verbinden van dergelijke apparaten met internet. In mijn situatie heb ik ervoor gekozen de televisie volledig offline te gebruiken. Hierdoor verlies je wel een deel van de functionaliteit waarvoor je betaalt, zoals streamingapps en online diensten. Dat is eenvoudig op te lossen met een externe speler zoals een Apple TV of Android TV-apparaat, maar het blijft een compromis.
AI-onzin
Ook de AI-functies hebben mij niet overtuigd. Tijdens het testen merkte ik dat automatische aanpassingen van beeld en geluid regelmatig voor inconsistente resultaten zorgden. Het volume wisselde merkbaar tussen verschillende scènes en programma's, terwijl kleuren en helderheid soms plotseling veranderden zonder dat daar een duidelijke reden voor was. Na enkele tests heb ik deze functies uitgeschakeld en de instellingen handmatig geoptimaliseerd. Dat levert naar mijn mening een voorspelbaarder resultaat op.
Advertenties op een TV van 2500 euro
Daarnaast ben ik geen voorstander van de advertentie- en dataverzamelingsmodellen die tegenwoordig bij veel smart-tv's worden toegepast. Om gebruik te maken van bepaalde functies moet je akkoord gaan met uitgebreide voorwaarden en privacy-instellingen. Gebruikers doen er verstandig aan deze voorwaarden zorgvuldig door te nemen en bewust af te wegen welke gegevens zij willen delen. Persoonlijk vind ik het lastig te rechtvaardigen dat een televisie in deze prijsklasse daarnaast ook advertenties kan tonen. Mijn advies, verbind deze TV nooit met internet (bekabeld of draadloos).
Wie heeft er om Copilot gevraagd
LG zet sterk in op AI-functionaliteit en integreert daarvoor verschillende diensten, waaronder Microsoft Copilot. Hoewel dit voor sommige gebruikers interessant kan zijn, draagt het voor mij weinig bij aan de gebruikservaring. Ik koop een televisie primair voor beeld- en geluidskwaliteit, niet voor AI-assistenten. De aanwezigheid van dergelijke functies voelt daardoor eerder als marketing dan als een daadwerkelijke meerwaarde.
Afstandsbediening met overbodige toetsen
Dat geldt ook voor de afstandsbediening. Deze bevat diverse sneltoetsen voor streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en andere platforms. Voor gebruikers die de ingebouwde apps gebruiken kan dat handig zijn, maar in mijn situatie heeft dit geen meerwaarde, omdat alle content via een Apple TV wordt afgespeeld.
Pluspunten
Gelukkig zijn er ook duidelijke pluspunten. De OLED-beeldkwaliteit is uitstekend: zwart is daadwerkelijk zwart, kleuren zijn nauwkeurig en het paneel levert een indrukwekkend contrast. Na enige afstelling zijn de beeldinstellingen zeer goed te krijgen. Ook het ingebouwde geluid is beter dan gemiddeld voor televisiespeakers, met voldoende diepte en helderheid voor dagelijks gebruik. Qua aansluitingen is het apparaat compleet uitgerust met: 4x HDMI 2.1 (waarvan 1x eARC) 2x USB 2.0 Ethernet (Gebruik deze niet/nooit ivm advertentie en privacyschendingen!) Optische audio-uitgang Hoofdtelefoonaansluiting
Conclusie
De LG OLED65C68LA levert uitstekende beeldkwaliteit en goede audio, maar de nadruk op smart-functionaliteit, AI-features, gegevensverzameling en advertentiemogelijkheden maakt het product voor mij minder aantrekkelijk. Voor gebruikers die deze aspecten minder belangrijk vinden zal dit waarschijnlijk geen groot bezwaar zijn. Gezien de prijs van ongeveer €2.500 verwacht ik echter meer controle over welke functies actief zijn en welke gegevens worden verzameld. Daarom zou ik deze televisie niet zonder meer aanbevelen, vooral niet aan gebruikers die veel waarde hechten aan privacy en een minimalistische gebruikservaring.
Ik heb deze TV aangeschaft als vervanger van mijn oude LG (OLED 55C7 uit 2018). Het design is niet wezenlijk veranderd: mooi dun paneel met erachter een platte uitstulping met alle electronica en aansluitingen.
Het WebOS werkt erg soepel en een stuk sneller dan de oude TV. Tip: ga in het instellingen menu wel alle privacy opties aanvinken anders gaat LG bizar veel data over jouw kijkgedrag verzamelen. Het is mij volstrekt onduidelijk waarom LG die data zou moeten krijgen.
Het beeld is geweldig: helderder dan de oude LG met fantastische kleuren.
En zwart is ook echt zwart, maar dat was op de oude LG Oled uiteraard ook het geval.
Wat me ook opviel is dat het scherm minder reflecteert dan de oude TV. Prettiger om naar te kijken in lichte ruimtes.
Upscaling van SD en 1080p ziet er prima uit maar is wel afhankelijk van de kwaliteit van het bronmateriaal.
Het geluid uit de TV is acceptabel maar niet spectaculair, het blijft geluid uit een platte TV.
Ik ben snel weer overgestapt op mijn Marantz surround receiver voor optimaal geluid.
Samenvattend een uitstekende TV waar niemand denk ik een miskoop aan zal hebben.
Ik ben erg tevreden met de LG OLED65C67LA. De beeldkwaliteit is echt indrukwekkend, met diepe zwartwaarden, levendige kleuren en een haarscherp beeld. Films, series en games komen prachtig tot hun recht. Ook de installatie verliep eenvoudig en de bediening met de Magic Remote is prettig.
De prijs is aan de stevige kant, maar daar krijg je ook echt veel voor terug. De afwerking voelt premium aan, de prestaties zijn uitstekend en de tv zit boordevol moderne functies. Al met al vind ik het een investering die absoluut de moeite waard is.