LG OLED55C25LB / OLED screen / 55 inch / 2022 - Televisies
55 inchOLED4K UltraHD
Een kanjer van een tv!
Het was een aangename verrassing toen de bevestiging binnen kwam dat ik dit toestel een paar weken mocht testen. Ik zat nog met een gewone flatscreen, en daar stond nu plots een pracht van een OLED-tv-toestel.
Design is eenvoudig, het scherm met zo goed als geen rand geeft je de indruk dat het scherm eigenlijk groter is dan het is. De achterkant kan iets beter, maar is natuurlijk ook maar de achterkant. Van aan de zijkant gezien is het ongelooflijk hoe dun ze die dingen nu kunnen maken.
Beeldkwaliteit is top: het is een OLED-toestel, dus ik had al vrij hoge verwachtingen, maar die zijn volledig ingelost. Ook vrienden en familie waren onder de indruk en wilden maar al te graag de favoriete films en series hier komen bekijken.
Ook geluidskwaliteit is hoogstaand: ik kon probleemloos de soundbar aansluiten, maar heb ook een paar keer gekeken zonder extra geluid en miste die soundbar dus niet.
Heerlijk toestel, prijs ietsje aan de hoge kant en iets mindere uitvoering van de achterkant, maar voor de rest een topper!
Pluspunten
- mooi design
- ongelooflijke beeldkwaliteit
- hoogstaande geluidskwaliteit
Minpunten
- prijs aan de hoge kant
Aangenaam verrast
Ik heb deze tv nu een paar weken in huis om hem te testen. Ik moet zeggen dat ik zeer aangenaam verrast werd door de sublieme beeldkwaliteit en het prachtige, volle geluid. Nog niet eerder had ik bij mijn voorgaande televisies zo'n goed geluid. Het beeld is zeer helder, de kleuren zijn levensecht. De contrasten zijn mooi scherp.
Ook het design stemt tevreden: het is mooi, strak en de tv heeft erg dunnen randen.
Vanuit elke hoek van de kamer is het beeld goed te volgen, hoewel ik bij voorkeur recht voor de tv zit.
Ik ben geen gamer dus daar kan ik niets over zeggen. Al met al een prachtige tv. Alleen de prijs is aan de hoge kant.
Pluspunten
- beeldkwaliteit
- geluid
Minpunten
- prijs
- geen handleiding
Platte, heldere en zeer scherpe TV
Zeer mooie tv. Hoge helderheid, zelfs met zon in de woonkamer is de TV top.
Pluspunten
- LG webOS
- 4K Oled
- Automatisch standby
Minpunten
- Geen intergratie F1TV
- scherp randje aan LG remote
Haarscherp beeld en super mooie kleuren!
Deze televisie heb ik een aantal weken mogen testen. Over het algemeen ben ik te spreken over deze televisie. Vergeleken met mijn oude tv is het beeld haarscherp. Super mooie kleur weergave en scherp beeld. Ook was ik positief verrast door de 120hz scherm (gaming + sport).
Minpunt vind ik dat er geen ingebouwde chromecast zit. Ook is Google assistent niet te gebruiken in Nederland.
Pluspunten
- Haarscherp
- Kleuren ongekend
Minpunten
- Geen ingebouwde chromecast
- Google assistent niet beschikbaar in NL
Uitstekende TV met veel gemak
Ik heb de afgelopen periode de LG OLED55C25LB mogen testen.
Wat een mooie (Smart) TV met voet zodat hij gewoon bij mij op de kast te plaatsen was.
Aansluiten was bijzonder eenvoudig. x`x
Fijn is dat bij het opstarten direct de bron (KPN kastje) van het signaal werd herkend en dat dat ook zo bleef bij iedere start.
De afstandsbediening is mooi maar wel plastic. Ligt goed in de hand en heeft veel “shortcuts” zoals netflix en alexa. Verder ook een soort muis functie waardoor je met richten. Kon deels mijn KPN remote overnemen.
Veel smart functionaliteit mogelijk. Alles kan er wel mee. Een en ander wordt heel overzichtelijk aangeboden en is ook makkelijk te installeren.
Het is een flinke OLED TV en toch heel plat
Kleuren zijn in te stellen naar smaak (bv levendig / natuurlijk)
Beeldkwaliteit (4K HDR) is uiteraard uitstekend
Zo ook het geluid. Ik ben slechthorend en dit is de eerste TV die ik zo kon instellen dat ik de mensen ook versta, maar als andere geluiden dan praten je meer aanspreken kan dat ook.
Beeld is erg scherp, erg fijn kijken.
De gaming functie heb ik zelf niet gebruikt maar zal vast prima zijn.
Ik kan deze TV zeker aanraden.
Pluspunten
- Bediening
- Geluid (voor slechthorende)
- Beeldkwaliteit
- Uiterlijk (strakke TV)
Minpunten
- Uitgebreider handleiding
Prachtig beeld!
Ik heb een LG OLED55C2 een paar weken mogen testen.
Eerst de conclusie: Wat een TV, wat een super helder en scherp beeld!
Pluspunten:
- Super, super, super beeld!
- Mooi design
Minpunten:
- Vaste en vrij dikke stekker
- WebOS uiterlijk niet (voldoende) aanpasbaar
Deze TV ziet er al geweldig uit. Hij heeft amper een rand en ziet er erg strak uit. De standaard zit in het midden en steekt slechts 5 centimeter uit aan de voorkant. Deze standaard is aan de voorkant van geborsteld aluminium, aan de achterkant is hij van plastic. Ik had begrepen dat dit een gewichtsbesparing van LG is. De achterkant van de TV is ook van dit plastic, maar dit hindert niet. De onderste rand van de TV komt overigens net boven mijn Sonos Beam, al staat hij wel 5 centimeter voor de TV. Hij past dus perfect!
Alle elektronica zit in een soort verdikking aan de achterkant, maar deze beslaat niet de gehele achterkant. Hierdoor kunnen alle aansluitingen netjes weggewerkt worden. Een ander voordeel is dat alle aansluitingen aan de zijkant zitten waardoor er geen kabels recht naar achteren steken. Ik vind het vreemd dat de stroomkabel vast zit aan de TV, en de stekker is vrij dik. Houd hiermee rekening als je de TV wilt ophangen of de kabels door een dunne goot wilt gaan verwerken.
Het beeld is in een woord geweldig!
Je kunt kiezen welke beeldinstellingen je wilt hebben dmv presets. Als ik hem op Levendig zet, dan moet ik 's avonds mijn ogen toeknijpen, zoveel licht geeft hij. Er is genoeg aan te passen qua instellingen voor de experts, maar voor gewone gebruikers is Bioscoop bijvoorbeeld al super. De TV ondersteund ook Dolby Vision wat weer handig is met mijn Apple TV 4K. Hierdoor hoeft het beeld niet geoptimaliseerd te worden, dit doet Dolby al voor je.
Deze TV draait LG's WebOS. Deze is erg veranderd sinds de CX serie, en ik ben geen grote fan. Het hoofdscherm is nu helemaal gevuld, maar te weinig aanpasbaar naar mijn smaak. Zo is er een lijst met aanbevolen films, maar dit komt niet overeen met mijn voorkeuren. Deze lijst is ook niet te verwijderen of te verplaatsen, net als een blokje met tips. Is dit een reden om deze TV niet te nemen? Zeker niet! De interface is wel goed responsive en de meeste apps van mijn Apple TV staan er ook op (Netflix, Disney+, HBO Max, Videoland). Helaas (nog) geen F1TV Pro en/of Ziggo. Ziggo is natuurlijk niet nodig als je gewoon via Kabel TV kijkt.
Het is jammer dat Ziggo niet meer 4K content heeft want dat is echt een verschil! Ik heb een paar ESPN UHD wedstrijden mogen kijken, maar dat is echt heel veel scherper en een genot om naar te kijken!
Als je je TV wilt upgraden, dan is dit een heel goede keuze. Een die zeker vele jaren meekan!
Pluspunten
- Super, super, super beeld!
- Mooi design
Minpunten
- Vaste en vrij dikke stekker
- WebOS uiterlijk niet (voldoende) aanpasbaar
veelzijdig toestel.
Dankzij review.nl mocht ik deze tv testen.
Een prachtig plat toestel met uitstekend beeld en geluid!
Enigste puntje die ik tot nu toe ben tegengekomen is dat het geluid niet altijd synchroon loopt op de canal digitaal app, welke hij niet doet op mijn andere lG tv.
Met andere apps, zoals apple tv, netflix en youtube komt het beeld echt helemaal goed uit met Uhd.
Spraakherkenning was eerst even wennen, maar uiteindelijk wel makkelijk om te switchen tussen apps of zenders.
Dankzij mij vpn verbinding kan ik dan ook gebruik maken van buitenlandse apps, de tv past deze aan op welke server je gaat.
Makkelijk als je, net als ik van rugby hou, welke niet wordt uitgezonden op de reguliere zender.
kortom, deze televisie is wel een aanrader!
Pluspunten
- beeldkwaliteit
- geluid
Minpunten
- synchroon beeld/geluid canal app
De BIJNA perfecte TV van dit moment! (lees verder)
De BIJNA perfecte TV van dit moment! (lees verder)
Beeld
Deze tv heb ik mogen testen en wat een prachtjuweeltje is dit. Mooiste beeld wat er op dit moment op de consumentenmarkt te vinden is. Echt een buitengewone ervaring om bijvoorbeeld de kleurrijke Disneyfilm 'Encanto' te kijken op zo'n OLED EVO als deze. De kleuren springen er echt uit terwijl zwart echt compleet zwart blijft, onwijs gaaf!
PS5
Als PS5 Gamer heb ik ontzettend genoten van de onlangs uitgekomen VRR (Variabele Refresh Rate). Hierdoor worden games zoveel meer soepeler dan ze al waren. Het is een waar genot om als Spider-man tussen de gebouwen van New York door te zwaaien en toch een super smooth beeld te krijgen.
Kijkhoek
De kijkhoek is immens groot door de OLED Technologie maar ik prefereer toch om altijd recht voor de TV te zitten voor een volledige ervaring.
Afstandsbediening
Ik heb zelf veel gebruik gemaakt van de cursor die op het beeld verschijnt wanneer je de afstandsbediening op de tv richt. Zo kun je redelijk snel door je apps heen scrollen.
Waarom deze TV geen 10 krijgt?
Hij heeft gewoon wat schoonheidsfoutjes en puntjes waaraan gewerkt kan worden. Wanneer je door het menu gaat (en dat menu heb ik echt dubbel en dwars uitgeplozen) zit er een merkbare vertraging in het drukken van het knopje tot de daadwerkelijke actie in het menu. Dus als ik pijltje omhoog druk, zit er een KLEINE vertraging in die ik NET irritant genoeg vind voor een TV in een prijsklasse als deze. Ik vind dat een TV van deze prijs met zo'n processor wel echt snel moet zijn.
De geluidskwaliteit
Tja, de geluidskwaliteit is eigenlijk bij elke tv wel een pijnlijk puntje vind ik. In vergelijking met andere tv's is het geluid 'prima tot goed'. Maar in vergelijking met een extern aangesloten geluidssysteem is het gewoon echt slecht. Ik zou iedereen aanraden een soundbar te nemen of, zoals waar ik nog steeds bij zweer: Een kwalitatief 5.1 surround systeem. Op marktplaats zijn deze al te vinden voor tussen de 50eu en 100eu. Een minpuntje van deze LG vind ik dat ik door het hele menu moest zoeken om niet stereo maar Dolby geluid te krijgen via een optische kabel, dit zou niet nodig moeten zijn.
Conclusie:
Echt het beste beeld wat een consument kan kopen op de markt. De helderheid is helder genoeg voor mijn woonkamer maar ik doe vaak wel de gordijnen dicht om reflectie in donkere scenes te voorkomen. Koop een extern geluidssysteem bij je TV, dit heb je bij elke tv nodig. Een aantal verbeterpunten zijn er nog maar nagenoeg perfect. Ben je een gamer dan is deze TV de enige goede keuze.
Pluspunten
- Beeld
- Helderheid
- Kijkhoek
- game ervaring (VRR)
- Afstandsbediening
Minpunten
- Menu vertraging
- Geluidskwaliteit kan beter
Een dun prachtbeeld
Ik heb deze mooie televisie een aantal weken mogen testen.
Het uiterlijk van de televisie is zeer mooi. Heel dun en bijna geen rand aan de zijkand. Maakte het wel wat moeilijk om hem uit de doos netjes neer te zetten, maar met wat geduld was het zo voor elkaar.
Het installeren van de televisie ging een stuk minder vlot. De televisie geeft aan dat de installatie via de app van LG ook mogelijk is. Via de app de verschillende stappen doorlopen, maar bleef iedere keer vast lopen op het verbinden met internet. Bleek uiteindelijk te maken te hebben met het feit dat het wachtwoord voor mijn thuisnetwerk te lang was voor de televisie. Na het verkortten hiervan, was het zo klaar. Niet handig dat een lang wachtwoord (ongeveer 65 karakters) niet ondersteund wordt, maar dat er ook niet aangegeven wordt dat dit dus het probleem is.
Al met al heel blij met de televisie.
Pluspunten
- Dun
- Scherp
- Oled
Minpunten
- Installatie van tv
Wat een geweldig apparaat!
Design: Erg mooi design, zeer plat beeldscherm met dunne randen, mooie brede stabiele voet van geborsteld staal aan de voorzijde en kunststof aan de achterzijde. Een minpuntje is dat de voet helaas niet draaibaar is.
Aansluitingen: Er zijn genoeg poorten aanwezig waarvan 3x usb, 4x hdmi (1x ARC), LAN, een infrarood aansluiting voor remote control en een optische aansluiting.
Afstandsbediening:
- Deze ligt prettig in de hand. Hij is niet erg groot en qua vorm zeer ergonomisch. Er zijn voorkeursknoppen aanwezig voor o.a. Netflix en Disney. Bediening kan zowel met de afstandsbediening als met een smartphone.
- Wat wel een minpunt is is de onduidelijke markering van de volume en zender toetsen (zwart op zwart). De overige functies zijn met wit gemarkeerd. Deze vallen beter op.
- Er is tevens een infrarood oog meegeleverd om de tv te bedienen.
- De bediening kan zowel met de toetsen als door ermee naar het beeld te wijzen. Dit werkt als een soort van laserpointer. De cursor beweegt met je hand mee over het scherm. Dit scheelt een hoop geklik met de pijltjestoetsen.
Beeld:
- Mooie heldere kleuren, zwart is echt diepzwart. Er zijn tal van voorkeursinstellingen mogelijk voor diverse kleurbelevingen.
- De beeldverversing van 100hz is prettig bij snelle beelden zoals sport. Bij voetbal verplaatsten de bal en spelers in een vloeiende beweging zonder hapering wat erg fijn kijkt. Wel is de aanbevolen kijkafstand van 3-4 meter echt noodzakelijk. Zit je dichterbij dan kun je bij bepaalde beelden pixelvorming waarnemen. Maar van 3,5 meter afstand is het beeld superscherp. De beelden met een 4K formaat zijn geweldig mooi en scherp. Ook de ondertiteling is goed te lezen. Beelden van het formaat 8K zijn echt formidabel mooi. Wanneer dit in de toekomst zich gaat ontwikkelen voor films dan wordt het echt genieten.
- Het lijkt er ook op dat de helderheid zich in de avond aanpast. Een witte achtergrond is dan opeens minder fel en dus rustiger voor je ogen. Vanuit diverse hoeken is het beeld goed te zien en nog net zo scherp. Tijdens zonnige dagen wanneer de zon naar binnen schijnt is het beeld zelfs redelijk goed te zien. Dit in vergelijking met mijn huidige LED tv moet bij veel zonlicht de rolgordijnen naar beneden omdat dit erg op het beeld reflecteert.
Geluid:
- Ondanks het platte model doch kwalitatief goede luidsprekers van 2x 40W met een vol geluid en bas. Dankzij de aanwezige Dolby Atmos lijkt het erop dat er een soort van subwoofer is ingebouwd. En dat terwijl er nog niet eens een soundbar op is aangesloten. Een bijna bioscoopervaring door de volle surround sound is echt een verademing. Ook bij het maximale volume vervormt het geluid niet.
- Het geluid is naar wens in te stellen naar diverse thema's waaronder sport, concert, spraak en film. Ook kan de tv worden gekoppeld aan een externe speaker welke via Bluetooth is te koppelen. Dik en dik tevreden over het geluid dus! Boven verwachting bij platte televisie’s.
Gebruiksgemak menu: Duidelijk menu welke als opsomming onder elkaar zijn weergegeven. Elke item is uitklapbaar en naar wens in te stellen. Met de pijltjes toetsen en pijltje terug knop spreekt alles voor zich.
Features:
- Met Apple air play kun je gemakkelijk de content van je mobiele telefoon schaduwen (mirroring) naar de televisie. Erg handig bij het tonen van foto’s. Het maken van contact tussen de apparaten gaat ook echt makkelijk zonder hier echt technische kennis van te hebben.
- Met de ingebouwde chromecast kun je apps die op je telefoon of tablet zijn geïnstalleerd afspelen op de tv zoals Netflix, Disney, Apple TV, HBO enz...of je eigen foto’s als wallpaper gebruiken. Maar je kunt ook direct gebruik maken van een ruime keuze aan geïnstalleerde apps op de tv.
- Wallpapers. Er zijn een tal van vooraf geïnstalleerde wallpapers beschikbaar. Dit zijn voornamelijk kunstwerken maar naar mijn mening een aardige keuze voor aan de muur. Dankzij de dunne randen lijkt het dan ook echt alsof je een kunstwerk aan de muur hebt hangen. Ook kun je zelf wallpapers downloaden en deze toevoegen.
- Spraakbesturing. Diverse menu’s zijn te besturen via spraakherkenning. Dit werkt met elke stem. Er hoeft dus niet eerst vooraf een stem te worden opgenomen voor de herkenning van de stem.
- Bluetooth
- Wifi
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Geluid
- Design
- Feautures
Minpunten
- Geen draaibare voet
- Prijs
Erg fijne tv
Prima tv.
Super strak/scherp beeld, prachtige kleuren.
Mooi dolby atmos geluid, geen speakers nodig.
Erg platte tv die weinig ruimte in beslag neemt op je tv meubel.
Super fijne tv voor het gamen!
Raad deze tv zeker aan.
Prachtige uitgebreide televisie
Deze Oled televisie is al prachtig als deze uit de doos komt. Superdun en een mooi scherm. Ook de voet waarop de televisie geplaatst moet worden is solide en oogt mooi. Na het uitpakken heb ik de televisie geïnstalleerd en moet zeggen dat dit een makkie was! Dit was namelijk zo gebeurd! De scrollfunctie op de afstandsbediening was voor mij eventjes wennen maar werkt perfect! Dit is erg handig als je je gebruikersnaam en wachtwoord voor diverse apps moet invoeren. Werkt snel en goed.
Televisie kijken is een verademing met deze tv. Wat een mooie heldere kleuren en zelfs vanaf een paar meter kun je het nog goed zien.
Enig nadeeltje is als de zon er op schijnt je dan niet goed vanaf een andere hoek tv kan kijken maar dat is echt niet erg. Wij als gezin zijn heel tevreden over deze mooie televisie. Voor mijn ogen is dit ook erg fijn. Kijkt veel rustiger dan onze eigen tv. Echt een aanrader!
Pluspunten
- mooie kleuren
- helder beeld
- veel handige functies
Minpunten
- Als de zn er op schijnt maar is nihil
LG Oled C2 55 inch
Hele mooie televisie, met prachtig beeld, zoals te verwachten van het nieuwste model van LG. Peak brightness is goed te zien, alleen helaas niet wanneer je in de bekende “Filmmaker mode” zit. De snelle acties zijn nog steeds niet vrij van het beruchte “Halo-effect”, maar het wordt wel minder in “Filmmaker mode”. Wanneer je bepaalde films kijkt, ik heb gekozen voor de bekende films dat zich afspeelt in de ruimte, dan zie je zowel bij nieuwe films, als bij de oude films een duidelijk verschil. Vooral wanneer je net overstapt van een Led-televisie. Geluidskwaliteit is ook goed, ik was wel verrast over de kwaliteit, het wordt (gelukkig maar ook) steeds beter. Ik heb het voornamelijk beluisterd via mijn AV-receiver. Het spelen van spelletjes vond ik er ook goed uitzien op deze televisie. Met een soort van “Gamehub” ziet het er wel professioneler uit en je kan de meeste gebruikte instellingen snel veranderen.
Het WebOS van LG is, zoals te verwachten, lekker vlot en overzichtelijk. Je kan het scherm dan ook aanpassen naar je wensen, niet geheel, maar toch voldoende.
Zonder enige instellingen kon ik al mijn versterker en externe media speler bedienen. Ik had nog wel problemen met het linken aan Google Assistant, maar het kan natuurlijk ook zo zijn, omdat het een nieuw model betreft. Overall is het een geweldig apparaat, met een mooi, nieuw en heldere panel. Zelf in te stellen knoppen op de afstandsbediening is nog steeds een wens, maar we hebben nu wel meer (6) knoppen, die al ingericht zijn voor de bekendere video dienst en Assistant(s)
Pluspunten
- Beeld
- Geluid
- WebOS
- Bedieningsgemak
Minpunten
- Halo effect bij snelle acties
super mooie platte oled tv
Een mooi tv, erg plat
Beeldkwaliteit : Wat een plaatje is deze tv, erg helder en strak beeld, eindelijk een film kijken zonder dat je iets mist omdat het te donker is.
Kleurweergave: erg goed aan te passen en erg veel mooie optie om het naar je zin te maken
Geluid: beter dan mijn vorige tv maar blijft natuurlijk achter bij een surround set
Gebruiksgemak: zeer eenvoudig in de bediening, AB is niet alles wel handige knopjes voor Netflix en zo maar mis allerlei bedieningen die nu via een mousse button gaan
Design: erg mooi en erg dus plaatje gewoon
Smart TV functionaliteiten: erg fijn werken, veel keuze maar alleen de mousse is niet fijn.
Ik ben zeer tevreden over deze tv, ziet er top uit en werkt op de mousse na erg fijn. Ziggo box goed te koppelen en werkt verder super. ga hem komende tijd erg missen omdat ik gelukkig was dat ik deze mocht testen
Pluspunten
- erg dus
- vele optie's en media
Minpunten
- mousse ab bediening
- geen handleiding ( moet digitaal )
Kermis voor je zintuigen!
Deze TV is echt een kermis voor je zintuigen. Prachtige kleuren en scherp beeld. Ook het surround geluid geeft een 'cinema-gevoel' in je huiskamer. De muisaanwijzer met de afstandsbediening is even wennen, maar heel handig. Deze smart TV heeft heel veel apps. Als Formule 1 fan was Ik benieuwd hoe de app van Viaplay zou werken. Deze werkt idd prima met een uitstekende beeldkwaliteit. Bovendien kan LG als 1 van de weinige TV's bij deze app live terugkijken op moment dat programma nog bezig is. Bij andere merken kan dit niet. 1 minpuntje is dat mijn huiskamer iets te klein is voor deze TV! Ook dat went na een paar dagen.
De installatie van de TV was erg makkelijk. Zowel de installatie van de standaard als de TV zelf. Ondanks zijn grootte is de TV erg dun en niet zwaar om te tillen.
Pluspunten
- Kleurenkwaliteit
- Beeldscherpte
- Surround geluid
- Goed werkende apps
Minpunten
- minder beeld bij veel zonlicht
Ideale gezinsTV met gamingopties
De LG OLED smart TV was een ideale oplossing voor ons gezin. Het heeft een mooi net design, heeft gaming opties, heeft ingebouwd smart TV opties zoals de VTM Go app, Netflix, Amazon enz! Tevens is het scherm uiterest geschikt voor gaming. Het enige minpuntje was heel gevoelig scherm voor zoninval/reflectie, maar de TV biedt de optie om dit te optimaliseren, en dan is het heus oké! Ook handig is de Lg ThingQ app, waarmee je met je smartphone de TV vanop afstand kan bedienen. We zijn dus heel tevreden over deze nieuwe OLED TV van LG. Bij films heb je een supernice contrast en de TV bevat goede ingebouwd boxen, die je op meerdere modussen kunt instellen.
Pluspunten
- Design
- LG Smartapp
- Gamingopties
Minpunten
- Reflectie scherm bij zon
Gewoon fantastisch!
De montage en installatie ging vrij vlot. Wel even de installatiegids op PC opgezocht, want ik vond de meegegeven papieren versie een beetje klein gedrukt waardoor ik niet goed kon zien waar welke schroeven thuishoorden voor het juist monteren van de voet.
Eens alles geïnstalleerd was de eerste indruk ... WAOUW?
Het beeld is gewoon fantastisch. Kleuren, scherpte, contrast, ... Allemaal top.
Voor mij werd echter één nadeel onmiddellijk duidelijk. Aangezien ik dit toestel pal op de middag heb geïnstalleerd en het feit dat op dat moment de zon pal op het scherm staat gericht, merk je dat je veel last hebt om TV te kijken.
Maar om 's avonds TV te kijken is dit volgens mij één van de beste 4K TV's momenteel op de markt. Gewoon fantastisch !!!
Het geluid viel ook veel beter mee dan verwacht. Om gewoon TV te kijken is geen soundbar nodig. Voor de echte cinefiel en een echte cinema-ervaring raad ik wel een bijkomende soundbar of homecinema aan.
Op het einde van de testperiode had ik spijtig genoeg een heel negatieve ervaring. Om een goede review te schrijven wou ik nog even mij PS5 testen op deze TV. De beelden waren uiteraard goed, maar ik vond het verschil niet zo groot met mijn 10 jaar oude LCD-TV.
Toen ik daarna terug gewoon TV wou kijken, kreeg ik echter geen geluid meer via mijn Telenet-digicorder. Alles geprobeerd, maar niets lukte. Van ellende heb ik mijn oude TV terug moeten zetten. en daar lukte het wel. Ik weet niet wat de oorzaak hier was en misschien is dit ook simpel op te lossen.
maar aangezien het hier om een test-TV ging en ik op het einde van de testperiode zat, heb ik na 2u geen extra moeite gedaan.
Maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken. Dit is gewoon een geweldig toestel. Zeker als je geen direct zonlicht hebt.
Misschien nog één klein nadeel. Namelijk de afstandbediening. Ik ben nog altijd een afstandbediening gewoon met cijfertoetsen op, wat het snel kiezen van de juiste zender toch net iets sneller en gemakkelijker maakt.
Pluspunten
- Beeld
- Geluid
Minpunten
- Afstandsbediening
knappe tv met practige kleuren
de tv is mooi vormgegeven met hele dunne randen waardoor het scherm er nog groter uit ziet.
Het beeld spat letterlijk van het scherm.
Pluspunten
- dunne randen
- practige kleuren
- gaming modus
Minpunten
- druk startscherm
Topmodel van LG
Oled is een groot verschil t.o.v. Led. Ik heb voorheen ook het instapmodel van LG kunnen testen nl. de A1. Er is toch nog een verschil tussen de A1 en de C2. De C2 voelt sneller aan. Is qua beeld echt ongelooflijk en beschikt over de volwaardige gaming optimizer die in combinatie met de nieuwste spelconsole (ps5) echt wondermooi uitkomt.
Het contrast is zeer goed te merken dankzij dat Oled alles ook echt zwart is. Dit geeft ook echt een bioscoop gevoel van het moment dat je Netflix of Disney+ begint te streamen. Deze apps zijn makkelijk in gebruik volgens de geïntegreerde werking. Het geluid is zeker ok, maar ik maak gebruik van mijn. 5.1 geluidsinstallatie.
Er is een gaming optimizer aanwezig die je kan instellen volgens type spel (fps,rpg, standard) en deze is vervolgens standaard ingesteld als je de console opstart.
De televisie is zeer handig in gebruik, mooie OS en een zeer goed functionerende afstandsbediening. De Magic remote is vrij precies om te gebruiken in de instellingen.
Pluspunten
- beelkwaliteit
- gaming
- Magic Remote
Prachtig beeld
Wauw, dit was helemaal anders dan ik gewoon was. De kleuren en helderheid is niet te vergelijken met andere TV's. Je denkt initieel, ja dit is mooi, tot je terug gaat vergelijken met een oudere LCD TV. Het is een wereld van verschil.
De installatie ging vlot, je moet niet teveel in elkaar zetten, het instellen kan via de app en voor je het weet ben je vertrokken.
Er is een ruimte keuze aan ingebouwde apps, degene die je verwacht zijn direct beschikbaar. Ze werken vlot en zijn vaak zelfs ook te bedienen vanuit de GSM companion app. (Denk aan Youtube).
De afstandsbediening is ook aangenaam, de magic mouse werkt verassend goed.
Het geluid ging doe ik via een AV receiver, dit werkte vlot via HDMI e-ARC.
Zelfs Dolby Atmos is ondersteund. De ingebouwde speakers doen ook wel hun werk.
Ik heb veel fims en series proberen die Dolby Vision onderstuenen en je ziet wel degelijk een verschil. Er is meer contrast en detail en zwart is zwart. Ik had enkel wat problemen met de ondertiteling die te helder was, maar dit kon ik in de settings van de app of mijn media player aanpassen.
Gaming performance is ook heel goed. VRR heb ik niet kunnen testen gezien mijn PS5 de update nog niet gehad heeft.
Al bij al een top TV met prachtig beeld.
Pluspunten
- Helderheid
- Contrast
- Zwart is zwart
Minpunten
- Reflectie van ramen
Aan iedereen is gedacht bij deze LG tv
Deze LG OLEDC2 heb ik een aantal weken mogen testen. Wat mij het meest opvalt is het beeld en geluid en de gebruiksvriendelijkheid met een beperking.
Het beeld, het is in een woord fantastisch te noemen, helder en het past zich aan aan de omgeving zodat het beeld niet overbelicht is. Het geluid is in eerste instantie een tegenvaller tot dat je naar instellingen gaat en de geluidsinstellingen aanpast van standaard naar bioscoop. Heerlijke bas en de ruimte wordt gevuld met muziek waardoor je de neiging hebt voor de tv te blijven hangen omdat je erin meegesleurd wordt.
LG heeft gedacht aan zowel mensen met een visuele- en gehoorbeperking door verschillende opties te bieden zoals audiobegeleiding en zowel het geluid kunnen beluisteren op de tv als via een ander aangesloten bluetooth apparaat. Dat is natuurlijk niet alleen handig met een beperking maar ook voor als de kinderen de muziek toch net wat harder willen beluisteren dan je zou willen.
Pluspunten
- Fantastisch beeld
- Meeslepend geluid
- Films en series komen tot leven
Totaal nieuwe beleving!
Totaal nieuwe beleving!
Ik heb dit product een aantal weken mogen testen.
Wat mij per direct opviel wanneer het product bij mij thuis arriveerde was het gewicht, grote verpakking maar licht van gewicht. Dus ideaal verplaatsbaar bij binnenkomst.
Het design van de tv viel mij direct op. Zeer dunne televisie en niet te grote steun waar hij op staat waardoor hij ook in een kleinere woonkamer zoals bij mijzelf zeer goed past.
Vanaf de eerste keer opstarten, werd ik goed ondersteund met duidelijke tekst en uitleg die werd weergegeven op de tv. Voor iemand die niet technisch onderlegt is zoals mijzelf, was dit echt appeltje eitje!
De Smart TV functionaliteiten waren voor mij echt een nieuwe beleving en zo perfect.
Door het makkelijk te koppelen met de mobiele device maakte het zeer gebruiksvriendelijk. Verschillende mobiele device geprobeerd (diverse merken).
Hierdoor was het dan ook niet nodig om overal opnieuw in te loggen voor de eerste keer, ook apps toevoegen was zeer gebruiksvriendelijk.
Laat ik eerlijk zeggen, in het begin dacht ik wie gebruikt er nou spraak bediening?
Na de eerste avond ben ik het volop gaan gebruiken, doordat het toch zeer makkelijk werkt door één knop op de afstandsbediening. Vooral wanneer er geen apps zijn gevonden, deze vervolgens automatisch worden opgezocht op internet.
Ik heb dan ook de televisie gebruikt om documenten en presentaties te bouwen. Door deze te koppelen met mijn laptop was ideaal!
Pluspunten
- Zeer goed geluid
- Zeer goede kleurweergave
- Zeer gebruiksvriendelijk
- Mooi design
Mooie grote TV met rustig scherp beeld
Onlangs kregen we de kans om de LG OLED55C25LB te testen. Een mooie grote televisie. De kwaliteit van het beeld is goed en prettig om naar te kijken. Door de verschillende mogelijkheden om het beeld in te stellen (bv standaard, eco, cinema) kan je een beeld creëren wat het meest aanspreekt. De kleuren waren in eerste instantie wat flets maar goed bij te stellen. Ik vond het een heerlijk rustig beeld om naar te kijken. Door dit beeld had ik niet het idee dan er een hele grote tv in de kamer stond.
Qua geluid kan ik niets aanmerken. Het geluid was voor ons al snel te hard, dus hij bleef op een relatief lage stand staan.
Een echte toegevoegde waarde zijn de smart-tv functies. Waar ik voorheen een chromecast nodig had waren nu al veel apps aanwezig en kon ik nog een benodigde app van een streamingdienst er bij zetten.
Door de remote is makkelijk te switchen van de TV zenders naar apps en terug. Ook op de remote zijn er knoppen gelinkt aan bekende apps als Netflix en Prime. De remote werkt als een game controller. Nadeel aan de remote is dat we er niet achter kwamen hoe we TV programma’s konden pauzeren of terugspelen. Ook het scrollen tussen zenders moest met de bediening vanuit de provider. Daar hebben we onze oude afstandsbediening voor gebruikt.
Qua design is het een mooie strak vormgegeven TV. Er is geen extra rand rondom, zodat het gehele scherm ook daadwerkelijk het gehele beeld is.
Al met al een TV met prettige vormgeving, rustig groot beeld (welke niet storend is) met handige smartfuncties en remote.
Pluspunten
- Geen rand
- Veel apps voorgeprogrammeerd
- Helder en rustig beeld
Minpunten
- Prijzig
- Afstandsbediening van provider nog nodig
Een aanrader!
Ik heb de TV nu een paar weken mogen testen en moet toegeven dat deze zeker voldoet aan mijn verwachtingen. Wat een verschil met de Plasma die ik zelf in huis heb.
Na de tv uit de doos gehaald te hebben heb ik de installatie doorlopen welke op zichzelf wijst en dus niet moeilijk was.
Het beeld is zeer helder en gedetailleerd en zwart is ook echt zwart. Er zijn genoeg mogelijkheden voor beeld en geluidsinstellingen maar ook de mogelijkheid deze naar eigen voorkeur aan te passen.
Het instellingen menu is zeer uitgebreid en het kost dus wel even tijd.
Het geluid van de tv is aardig goed en helder, maar zelf heb ik mijn soundbar erop aangesloten wat toch wel een mooier geluid geeft. Het geluid van de tv zelf vond ik zeker niet tegenvallen.
Op de afstandsbediening die er bij geleverd wordt zit een scrol functie, wat wel even wennen was, maar eenmaal ermee bezig toch zeer handig is.
Het design van de tv mooi, de randen zie je eigenlijk niet en zo wordt dus het hele beeld benut. Ook vanuit verschillende hoeken blijft het beeld scherp en helder en maakt het niet zoveel uit waar je zit.
Wat mij wel een beetje stoort is af en toe de spiegeling van het scherm. Verder super tevreden en tot nu toe een prima ervaring en zeker een aanrader.
Pluspunten
- beeldkwaliteit
- instel mogelijkheden
- uiterlijk
- zwart is zwart
Minpunten
- geluid mag beter
- prijs
aanrader
Prachtige tv en echt een verademing ten opzichte van de oude tv. Heel helder beeld dat zelf, naar eigen voorkeur is in te stellen. dit kan je ook door de tv zelf laten beslissen. Zelf kijk ik vaak in de ecostand of bioscoopstand, omdat het beeld dan wat zachter is, maar nog steeds heel helder. Veel opties op het homescreen. Daar zou ik wel het een en ander dat ik niet gebruik uit willen gooien maar dat zag ik niet zo snel (je kan wel bv de volgorde van de apps vrij makkelijk veranderen, bv dat je de meest gebruikte vooraan zet). Mooie screensaver zit er al in waar je kan kiezen voor bv moderne kunst en je kan ook kiezen in welk tempo je wil dat de beelden veranderen. Zelf wou ik er eigenlijk wat beelden tussenuit halen die ik wat minder mooi vond maar dat zag ik niet zo 1,2,3 hoe dat moest, terwijl ik de meeste dingen toch makkelijk te vinden vind op deze tv. Foto's laten zien via een USB-stick lukte maar ten dele (bewerkte foto's liet de tv niet zien).
De tv is makkelijk te verbinden met bv een laptop of mobiel. Heel handig.
Pluspunten
- mooi slank ontwerp
- helder beeld
- helder en aan te passen geluid
Minpunten
- spiegelvlak als hij uit staat