LG OLED55C25LB / OLED screen / 55 inch / 2022 - Televisies
55 inchOLED4K UltraHD
Indrukwekkende OLED TV
Wat een TV! 55Inch, 4k Oled, scherpte en kleuren spatten van het scherm af. Echt een top klasse TV waar je snel aan verslaafd raakt. Heel veel instelling mogelijk voor zowel beeld als geluid. Het aansluiten van mijn externe Sonos soundbar geeft wel even wat uitdaging, maar werkt vervolgens perfect. Eindresultaat is een fantastische audio beleving. Ook even wat puzzelen voor de Ziggo/CI+ configuratie, maar werkt vervolgens perfect.
Leuke technische snufjes, zoals een muispointer die lekker pragmatisch werkt en mogelijkheid om bijvoorbeeld plaatjes te tonen als de TV in standby modus gaat (schilderij aan de muur functie).
Al met al een hele mooie TV. Moeilijk om iets te zeggen over prijs/kwaliteit na deze paar weken van testen. Daarvoor heb ik te weinig vergelijk van goedkopere en of duurdere OLEd TV’s.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Geluidskwaliteit
- Muispointer
Minpunten
- aanluiten met sonos soundbar
Prachtige televisie!
Deze Oled televisie is al prachtig als deze uit de doos komt. Superdun en een mooi scherm. Ook de voet waarop de televisie geplaatst moet worden is solide en oogt mooi. Na het uitpakken heb ik de televisie geïnstalleerd en moet zeggen dat dit een makkie was! Dit was namelijk zo gebeurd! De scrollfunctie op de afstandsbediening was voor mij eventjes wennen maar werkt perfect! Dit is erg handig als je je gebruikersnaam en wachtwoord voor diverse apps moet invoeren. Werkt snel en goed.
Televisie kijken is een verademing met deze tv. Wat een mooie heldere kleuren en zelfs vanaf een paar meter kun je het nog goed zien.
Enig nadeeltje is als de zon er op schijnt je dan niet goed vanaf een andere hoek tv kan kijken maar dat is echt niet erg. Wij als gezin zijn heel tevreden over deze mooie televisie. Voor mijn ogen is dit ook erg fijn. Kijkt veel rustiger dan onze eigen tv. Echt een aanrader!
Pluspunten
- Mooie kleuren
- Helder beeld
- Veel functies
Minpunten
- Als de zon er op schijnt maar dat is nihil
Mooie televisie
Tot op heden ben ik erg onder de indruk van deze Oled. De scherpte en helderheid zijn standaard prima, maar je kunt dit naar je eigen smaak natuurlijk instellen. Niet alleen het beeld is scherp en helder, maar ook de kleuren komen tot leven en worden gedetailleerd weergeven. Dat komt mede door het diepzwarte beeld wat deze Oled heeft.
Niet alleen het beeld is goed, maar ook het geluid is boven verwachting. Dit samen maakt het een waar genot voor de gamers onder ons, maar ook het kijken van een film of iets anders op tv.
Als je een smartphone kunt bedienen dan is het instellen van deze TV een fluitje van een cent. Deze tv biedt voor de slechtziende, slechthorende een aantal opties, maar dan moeten ze wel weten hoe je dat kunt aanpassen en niet elke oudere heeft iemand om op terug te vallen. Raadzaam is dan ook om deze te laten installeren door iemand die er verstand van heeft.
Navigeren door het webOS en apps doe je dmv. een Magic remote, is het gebruik ervan simpel en reageert het snel.
Verder is het een mooi design. Doordat je eigenlijk geen randen ziet aan de zijkant van de TV, wordt het hele beeld benut. Het beeld is vanuit meerdere hoeken erg scherp, waardoor het niet uit maakt of je recht voor de TV zit of schuin ervoor. Ik raad deze Oled TV zeker aan
Pluspunten
- Scherp beeld
- Zeer goed geluid
- Heldere kleuren
Als het echt zwart moet zijn!!
Na deze tv enkele weken getest te hebben moet ik zeggen dat deze aan alle verwachtingen voldoet.
Zeer scherp beeld en mooie kleuren, door de afzonderlijk oplichtende leds is zwart dan ook zwart.
De kijkhoek van deze tv is ook enorm ruim.
Het geluid bij Dolby Atmos is ook vrij goed te noemen, vrij diepe bassen.
Op het web operating system vind je meer dan voldoende games en apps die je gratis kan installeren op je tv.
Wat betreft design is deze ook best ok.
Pluspunt is zeker ook de zeer eenvoudige installatie om ermee van start te gaan, en bovendien de verschillende vooraf ingestelde beeldmodi, iedereen vindt hier vast zijn juiste keuze, zeker ook de gamers.
Een aanrader dus!!
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- De kleuren
- grote kijkhoek
- Eenvoudig te installeren
Minpunten
- Reactie afstandsbediening
Perfecte Game TV
Voor mij de beste Oled tv van het moment, met zijn 4 Hdmi 2.1 poorten en 120fps is hij ook ideaal voor gamers met een ps5 of Xbox series x en zelf voor pc kan je hem gebruiken. De kleuren spatten van het scherm en het geluid is voor tv speakers heel goed met een mooi bas. dit jaar is de tv ook lichter geworden dan vorige model . De design is mooi en de afwerking is echt premium. Voor gamers is er een speciale stand waar je gemakkelijk alle instelling kan regelen zodat je de perfecte game ervaring krijgt. Ook van uit verschillende kijkhoeken blijft het beeld zeer goed. De afstandsbediening is in het begin een beetje zoeken maar eenmaal onder de knie is het een handige ding om mee te werken en Netflix en Disneyplus en nog andere app hebben hun eigen knop om op te starten. Ook je gsm en andere toestellen kan kan je gemakkelijk koppelen. De smart tv functionaliteiten zijn rijkelijk aanwezig en gemakkelijk te gebruiken. Tv is ook gemakkelijk up to date te houden. voor mij een echt top toestel
Pluspunten
- 4 HDMI 2.1
- 120 fps
- Beeld
- Geluid
Minpunten
- duur
- verbruik
Zeer fraaie ultradunne 55"4K OLED televisie
Zeer fraaie ultradunne 55" 4K OLED televisie, prima beeld, redelijk geluid.
Pluspunten
- kleur
- vormgeving
- verbindingsmogelijkheden
- SMART-mogelijkheden
Minpunten
- geluid wat mager
- prijs
Dit toestel kan me heel erg bekoren.
Na meerdere dagen testen ben ik tot de conclusie gekomen dat deze OLED tv volledig voldoet aan mijn verwachtingen. Wat onmiddellijk opvalt, is het echte diepe zwart waarmee LG trouwens ook uitpakt in reclames. Het beeld is uiterst scherp en van topkwaliteit. Kijken in een goedverlichte ruimte met veel zonlicht vormt geen probleem. In het scherm worden wel meubels en dergelijke weerkaatst hetgeen ik soms wel als storend ervaar. De helderheid van het scherm kan goed ingesteld worden. Ik ben gecharmeerd door de prachtige diepe kleuren, niet te vergelijken met de kleuren van de tv-toestellen die ik vroeger gebruikte.
Opvallend is ook dat het beeld niet vervormd wordt en heel helder blijft als je vanuit een scherpe hoek kijkt.
Het toestel beschikt over een ruim gamma aan vooraf geïnstalleerde apps zoals Netflix, Prime Video, Disney +, Youtube. Zowel met de draadloze internetverbinding als met de utp-kabel werken de apps feilloos en heel snel.
Het geluid is meer dan behoorlijk en het volume moet helemaal niet hoog ingesteld worden om te genieten.
Er is enig zoekwerk nodig om bepaalde instellingen te wijzigen maar dankzij de online handleiding kon ik alles instellen naar mijn wensen. Standaard staat de SIMPLINK ingeschakeld. Ikzelf schakel dit liever om meerdere redenen uit maar telkens je een apparaat (bijvoorbeeld een Chromecast) aansluit, wordt deze SIMPLINK terug ingeschakeld. Dit vond ik vrij vervelend.
Het gebruik van de afstandsbediening vraagt enige gewenning maar uiteindelijk is de remote wel handig.
De montage van de voet van het scherm is vrij omslachtig en het is jammer dat het toestel niet kan draaien op deze voet.
Ondanks enkele kleine minpuntjes kan dit toestel me heel erg bekoren. Heel aangenaam om naar te kijken en dit is uiteindelijk het belangrijkste.
Pluspunten
- Diep zwart
- Prachtige kleuren
- Scherp beeld
- Gewicht van het toestel
- Knoppen voor apps op afstandsbediening
Minpunten
- Montage
- Niet draaibare voet
- Geen handleiding bijgeleverd
Zeer scherpe beelden met mooie kleurweergave
De 55C25 is een TV die doet wat Oled beloofd: Diep zwart met nuances die ik in mijn vorige high end tv niet zag De scherpte en detaillering van het beeld is top. In vergelijking met goedkopere Oled tv's heeft deze LG geen last met omgevingslicht in de kamer, je kan de helderheid voldoende bijstellen. De bediening is even wennen maar na enkele dagen voelt het allemaal prima aan en de meegeleverde apps werken goed en snel. Ben fan van de Youtube app zodat je op groot scherm kan kijken ipv op de tablet. De beeldkwaliteit van Youtube was goed, hangt uiteraard af van de content. Er zijn ook enkele minpuntjes; het uitpakken van de TV zorgt toch voor wat stress - het monteren van de voet zou eenvoudiger mogen. Bij snel bewegende achtergronden kan de elektronica niet volgen en krijg je beeldartefacten. Het geluid heeft een goede lage tonen weergave maar stemmen klinken vrij nasaal alsook is er een minimale vertraging op het beeld ten opzichte van de klank wat onnatuurlijk overkomt. Een bijregeling hiervoor heb ik niet gevonden in de menu. Algemeen kan je stellen dat je zeer veel tv krijgt voor een aanvaardbare prijs
Pluspunten
- mooie kleuren
- diep zwart
- haarscherpe beelden
Minpunten
- vertraging geluid
- nasale klank bij stemmen
Wonderlijk mooie beeldkwaliteit
Ik heb dit toestel in bruikleen gekregen om het te testen, en na een tiental dagen kan ik enkel maar zeggen dat het een toptoestel is.
Bij het uitpakken viel het me dadelijk op hoe dun het toestel wel is, amper een halve centimeter in dikte en vrijwel randloos. Ondanks dat dit een 55" toestel is, weegt het zeer licht en kan je het bijgevolg zonder problemen op je eentje in zijn voet tillen. Onnodig om familieleden op te trommelen dus om je te helpen met uitpakken en installeren, je kan dit in principe alleen doen.
De beeldkwaliteit van het toestel in wonderlijk mooi te noemen. Zelden zo'n scherp beeld gezien, zelfs bij uitzendingen die niet in 4K zijn, lijkt het wel of het 4K is. Dit heeft vermoedelijk te maken met de α9 Gen 5 AI-processor die in het toestel zit. Diezelfde processor mixt de 2-kanaals audio die bij de meeste televisieuitzendingen aanwezig is om tot virtueel 7.1.2-kanaals geluid en dat hoor je echt wel. Zelfs zonder extra soundbar klinkt het geluid zeer ruimtelijk en komt het zeer dicht bij een bioscoopervaring.
Hoewel ik een beetje gemengde gevoelens had tegenover het eigen WebOS besturingssysteem van LG, dat ik met dit toestel voor het eerst ervaar (het is dus geen Android televisie!) blijkt dit in de praktijk zeer goed mee te vallen. De keuze aan apps is enorm te noemen en moet eigenlijk niet onderdoen voor de apps van een Android televisie, al zal je bepaalde apps niet terugvinden in de LG Content Store natuurlijk.
De smart functies van het toestel werken prima, tenminste als je een Chromecast aansluit, want de televisie heeft helaas geen ingebouwde Chromecast. Eens die Chromecast is aangesloten (gewoon inpluggen in een HDMI poort) en zoals in mijn geval in combinatie met een Google Home Mini speaker gaat dat zeer vlot. Het toestel aanzetten met je stem of een bepaalde reeks oproepen op Netflix, dat werkt allemaal als een fluitje van een cent. Zonder chromecast heb je ook smart functies via de stemherkenning van hetzij Google Assistant of Alexa, die ingebouwd zijn in de televisie, en rechtstreeks van op de afstandsbediening te bedienen zijn. Wel opletten hier, want dat werkt enkel als je de taal van de tv in de instellingen op Engels zet en de locatie op Verenigd Koninkrijk. Doe je dat niet, en zet je de taal op Nederlands en de locatie op België, dan krijg je zowel bij Google Assistant als bij Alexa de melding dat deze dienst niet beschikbaar is op jouw locatie. Mogelijk dat een update hier later verandering in zal brengen, maar momenteel (Mei 2022) moet je dus een klein truukje gebruiken en Engels/Verenigd Koninkrijk instellen als je gebruik wil maken van de ingebouwde stemherkenningsfunctie van de televisie.
In het algemeen kan ik echter stellen dat dit een zeer goede televisie is met uitmuntende beeldkwaliteit, en je zeker als liefhebber van films of televisiereeksen er veel plezier aan zal beleven.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Geluid
- Netflix, Disney+ en Amazon Prime knop
- Zeer dun randloos scherm
- Weegt niet zwaar
Minpunten
- Magic Remote (Air mouse) reageert te fel
- Geen ingebouwde chromecast
- Spraakbediening niet mogelijk in België
- Voet niet draaibaar
Zeer mooie kleur en gemaakt voor gamers
Ik had de kans om de gloednieuwe LG oled TV te testen. Ik had een oudere TV nu al vele jaren en in één woord die LG oled is amazing. De kleurweergave is even natuurlijk als waarheidsgetrouw en de beeldkwaliteit is verbluffend. De navigatie is zeer intuïtief, vooral met de knoppen waarmee u direct naar Netflix of Disney+ kunt overschakelen.
Het geluid is naar mijn mening middelmatig, ondanks de AI-technologie waarmee je je kunt aanpassen aan je omgeving. Deze TV is ook gemaakt voor gamers, want er is een menu waarmee je de HZ kunt aanpassen en de weergave is adembenemend.
Pluspunten
- Mooi beeld
- zeer gemakkelijk te gebruiken
- zeer intuïtief
Minpunten
- normale geluidskwaliteit
Bevalt zeer goed, prachtig beeld!
Ik heb deze tv een aantal weken staan en mogen ervaren. Ik heb nog nooit een Oled tv gehad maar wat een prachtig beeld geven deze tv's. Wanneer je een 8k video opzoekt lijkt het net alsof je echt in de tv zit. Het installeren gaat soepel en werkt goed. Na het installeren kun je je eigen voorkeuren aangeven zoals de gallery functie waarbij hij in de standby stand schilderijen laat zien of andere voorkeuren. Het geluid en beeld kun je instellen op verschillende standen. De pixels in de tv hebben een eigen schoonmaakfunctie die je zo nu en dan kan aanzetten. De apps op de tv werken bijna allemaal goed behalve de app van videoland die geeft een storing aan. Deze tv is een perfect formaat zodat je alles duidelijk kan zien. Zelfs het gamen op de tv met mijn nintendo switch is een feest.
Deze tv is een goede aanrader als je een film, serie of game -liefhebber bent.
Pluspunten
- Prachtig scherp beeld
- Makkelijk in te stellen
- App te downloaden
- Schilderij functie met de gallery app
- Geluid is goed
Minpunten
- Videoland app stoort
Revieuw LG Oled 55 C2
Mooi ogende televisie met zeer scherp beeld en mooie kleuren.
Het bijna randloos design is zeker ook een pluspunt.
+ scherp beeld en mooie kleuren
+ voldoende apps die je kan installeren
+ rechtstreekse toegang tot Disney+ - Amazon Prime- Netflix- Rakuten .... via de afstandsbediening.
+ grote kijkhoek!!
+ Geweldig geluid bij Dolby Atmos. (diepe bassen)
- afstandsbediening reageert soms raar, bvb druk op Netflix en Youtube start plus nog meer van dit soort zaken. Dit kan uiteraard een alleenstaand geval zijn.
Pluspunten
- Beeld, scherp en helder en grote kijkhoek
- Geluid, vooral de diepe bassen
- Rechtstreekse toegang tot (Netflix, Disney oa
- De toegang tot een waaier aan apps
- De vooraf geprogrammeerde instellingen
Minpunten
- Reageren van de afstandsbediening
- De verschillende prijzen
- Het verbruik
- geen
- geen
Schitterende beeldkwaliteit
Ik heb deze televisie inmiddels gedurende enkele weken kunnen testen en ben ontzettend tevreden van dit toestel. Niet alleen de beeld kwaliteit is fantastisch, ook de geluidskwaliteit van het toestel zelf is zeer goed. Of het nu gamen is, streamen of gewoon een programma kijken, het is een heel nieuwe ervaring. Ik kom zelf van een LCD toestel. Met deze nieuwe OLED technologie, is (vooral het gamen) iets helemaal nieuw en iets wat ik nog niet kende. Aanrader voor iedereen wie denkt over een nieuwe televisie. Ik heb zelf de televisie aan de muur bevestigd, wat het design zeer goed uitkomt. Op een witte muur is dit een prachtig toestel!
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Geluidskwaliteit
- Design
Minpunten
- Prijs
Fantastische LG oled tv
Deze oled van LG is een topper van formaat. Waren al LG fans en onze oude LG was aan vervanging toe. Dit toestel ziet er al fantastisch uit, installeren is eigenlijk kinderspel ook achteraan de heel dunne tv is een plaatje voorzien dat alle kabels mooi samen opgeborgen zitten. Als de oled opstaat is het beeld echt geweldig mooi zuiver stabiel beeld. Ook het geluid is fenomenaal. De extra apps zoals disney+ en Netflix zijn in een mum van tijd geïnstalleerd. Enige minpuntje is dat google nog niet beschikbaar is in België op deze Oled. Ook voor gamers is dit een top tv. Zo blij met deze fantastische nieuwe LG oled. Deze is zeer zeker zijn geld waard! Je kan zoveel uit deze tv halen zoveel mogelijkheden. Ook zijn er voldoende HDMI aansluitingen 4 in totaal, 3 usb ingangen, LAN aansluiting en nog een IR blaster. Hebben alleen maar lof over dit toestel.
Pluspunten
- Mooi grote tv
- Zuiver en stabiel beeld
- Voldoende aansluitpunten
- Heel dun scherm
- Mooi opbergvak voor de kabels
Minpunten
- Geen google assistent