LG 55NANO886PB / NanoCell screen / 55 inch / 2021 - Televisies
55 inchLED, OLED4K UltraHD
LG 55NANO886PB / NanoCell screen / 55 inch / 2021 - Televisies
Gewéldige tv!
In 1 woord GEWÉLDIG!
Ik had nog niet eerder van NanoCell gehoord, maar deze LG55NANO0886PB is ronduit geweldig!
We testen nu ongeveer 2,5 week deze tv. Wat ‘n geweldige kijkervaring is dit. Onze vorige tv was een 32”, deze is 55”…wat een enorm scherm.
Het kijken naar de EK wedstrijden en de Formule 1 races is nu alsof je er, in het echt, bij bent. Ook bij talkshows lijkt ‘t alsof je aan tafel zit.
Het beeld is super scherp en heeft heel natuurlijke kleuren, hetgeen zeer prettig is aan de ogen.
De specificaties zijn al veelbelovend, maar als ik ‘t zelf zie/ervaar, zegt mij dat veel meer. Het blijkt dat ongeveer 8 miljoen pixels samen met de NANOCell-technologie voor dit prachtige beeld zorgen.
De Nanodeeltjes filteren de onzuiverheden in de rood/groen/blauw-kleurmenging en zorgen zo voor een heel zuiver én realistisch beeld. Samen met de 100Hz zorgt dit voor een natuurlijke beeldweergave met zeer scherpe details.
Je blijft uren lang tv kijken, ook omdat het een interactieve tv is, waar je heel gemakkelijk met de afstandsbediening door het menu kunt scrollen of direct op de knop van “Netflix/PrimeVideo/Disney+/RakutenTV” kunt drukken..
YouTube, films, games of je eigen foto’s bekijken.
Zelfs zonder externe soundbar is het geluid vol/warm, bij het kijken naar films lijkt ‘t alsof je in de bioscoop zit.
Wat verder ook grappig is, is dat je de tv ook kunt bedienen via voice-assistant.
Verder is het design heel strak met een mooie gebogen voet, het enige jammere is, dat deze niet draaibaar is.
Op dit enige ‘minpuntje’ na, is dit voor mij een geweldige tv!
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Helderheid v/h scherm
- Mooi groot scherm (55”)
- Interactieve tv
- Makkelijke bediening
Minpunten
- Geen draaibare voet
Life's Good
Maandag 1 juni werd de tv afgeleverd en kon het testen beginnen .Het uitpakken en in elkaar zetten was 15 minuten werk en totaal niet moeilijk .
Deze review kan ik schrijven omdat ik me had ingeschreven om een tv te testen van LG (kieskeurig)
Na het opstarten ging de tv door de menu en kon het kijken beginnen .
Menu is duidelijk , enorm uitgebreid en snel te doorlopen .
En toen ,ja toen viel het tegen ,ik had veel meer verwacht qua beeld en geluid .
Na enig gescroll door het menu en de persoonlijke settings te hebben veranderd werd het beeld alras beter .Maar toch echt niet naar mijn zin ,immers als je de bekende tv zaken binnen loopt ,loopt het kwijl uit je mond van de schitterende
beelden .
En toen kwam mijn vrouw er ook na achteraan met haar ,hij is veel te groot voor onze kamer ,tja en dan moet je ook nog slaap vatten .(waar ben ik aan begonnen )
Maar niet getreurd ik was toevallig een weekje vrij om het huis te gaan schilderen ,maar dat kon ook wel een uurtje later beginnen .
Mijn tv krijgt dus het signaal via Ziggo´s nieuwe Next box en aangezien ik als tester van deze Next altijd lovend praat over deze , ben ik maar in het menu gedoken en kwam al gauw een melding dat het signaal niet op 4K stond .Om een lang
verhaal kort te maken ,de tv begon te stralen als een vers geplukte veldboeket . Gaandeweg zie ik hier wat moois opbloeien mijn LG en ik .
Omdat nederland nog maar weinig in 4K uitzendt , ben ik gaan kijken op You Tube naar 4K filmpjes en dan begint de LG echt te stralen . De chromecast is niet echt meer nodig ,de telefoon maakt rechtstreeks contact met de tv.
En dan blijkt dat LG wel een hele mooie tv heeft gemaakt voor een leuke prijs .Met hun Nanocell technologie slaan ze de spijker op zijn kop .Met diepe zwarttinten en een mooie kleurweergave, hoog contrast zit je te genieten met een grote G.
Daar onze huis grote ramen heeft ,komt er veel licht binnen ,maar de beelden blijven helder .Zelfs mijn vrouw (van hij is veel te groot) begint zichtbaar te ontdooien als de tv aan gaat .Ze zit er niet recht voor maar alles is nu veel beter te volgen .
Bij ons wordt er veel sport gekeken en dan valt er op deze tv niets aan te merken .
Het wielrennen , mkvoetbal en motorsport zijn prima te volgen en is haarscherp .De Moto Gp levert mooie beelden op en het aanvullende motor geluid wordt mooi weer gegeven .Bij het commentaar van de wedstrijden valt het op dat er bij een stilte
het motorgeluid wordt versterkt en dit werkt de liefhebbers van het sonore 4 takt geluid in de kaart .
Persoonlijk vint ik dit echt een grote meerwaarde.
Tijdens het bekijken van de beelden van de F1 wedstrijd begint het genieten met de 4K Ultra HD beelden ,haarzuiver en je ziet dat Lewis Hamilton toch veel rimpeltjes krijgt van onze max .
De eerste voetbalwedstrijden van het EK worden ook uitgezonden in 4K .Deze beelden vallen tegen maar al snel blijkt dit aan de uitzendingen te liggen.
De Lg en ik hebben besloten om toch maar verkering te nemen ,zo perfect is onze samenwerking .
Tv is nu twee weken in onze bezit en bevalt heel goed .
Deze test is gebaseerd op het hebben van een 9 jarige tv en elke huidige tv zou al gauw beter zijn daar ben ik me van bewust.
Ook heb ik geprobeerd om mijn beeld weer te geven in voorbeelden en dat de dolby Atmos en dolby Vision goed werken blijkt uit het verhaal.
Gamen wordt er hier in huis niet gedaan ,daar kan ik dus niets over vertellen.
De afstandbediening is duidelijk , ligt lekker in de hand en met de stem te besturen .
Ten slotte nog de Filmmaker modus , persoonlijk vindt ik dit geen verbetering, kan ook zijn dat ik de verkeerde film geselecteerd heb om dit te bekijken.
Slotsom top TV.
LIFE'S GOOD.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Geluid
- Prijs
- Design
Minpunten
- Niet gevonden
LG NANOcell, een aanrader!
We hebben van de LG 55NANO886PB, die we sinds kort hebben, erg genoten. We waren al erg tevreden over de LG die we in een andere kamer hebben staan, maar we kunnen daardoor goed zien en horen dat de techniek duidelijk niet stil heeft gestaan. In het verleden zag ik wel eens op tegen de installatie van een nieuwe televisie maar met dit toestel ging het nagenoeg als vanzelf!
De beeldkwaliteit is verbeterd, waardoor kijken vanuit verschillende hoeken gewoon goed mogelijk is zonder dat je aan scherpte of contrast moet inleveren. Haarscherp beeld met geweldige kleuren die nog instelbaar zijn ook, afhankelijk naar wat je wilt kijken: sport, cinema, gaming enzovoort.
We hebben de televisie aan de soundbar gekoppeld en dit was eigenlijk heel snel geregeld. Het is makkelijk werken in het instellingsmenu en zeker in combinatie met de magic controller die we erbij kregen. Deze controller komt zeker van pas als je gebruik gaat maken van het internet en de streaming services, voor iedereen goed te gebruiken.
Het is net of de televisie kleiner is terwijl ons vorige toestel ook 55” groot was, dit zit hem in het design van de LG, een subtiele afwerkrand zorgt ervoor dat het toestel opgaat in de achtergrond die in ons geval ook zwart is, geweldig!
Pluspunten
- eenvoud van installatie
- de magic controller
- de kleuren
- diverse instellingsmogelijkheden
Minpunten
- de software moest tijdens de installatie updaten
fijn product, beter dan eerst verwacht
Ik heb de televisie mogen testen via kieskeurig en ben er zeer over te spreken.
De pluspunten vind ik persoonlijk : Het beeld en geluidskwaliteit, goeie donkere tinten en fijne kleur instellingen.
zoals persoonlijk ,cinema , pro felle kamer en pro donkere kamer.
Ook is het prettig dat er apps zoals netflix rakuten prime enz al op de tv staan en makkelijk in te stellen zijn.
het formaat past precies op de tv meubel die ik heb wat het wel erg prettig kijken maakt.
enige nadeel vind ik dat hij elke keer automatisch mn home cinema de aansturing geeft om via optic fibre het signaal te krijgen ipv hdmi maar dat is dan ook het enige.
het design is strak en met een ruime stabiele voet staat die ook als een huis.
Al met al zou ik hem zeker aanraden en zelf ook willen hebben staan.
Pluspunten
- geluid is vol en krachtig
- 4k video doorgave
- beeldkwaliteit
- design
- formaat
Minpunten
- stelt mn home cinema op optic doorgave in
zeer goede gebruiksvriendelijke tv
De LG 55NANO88 onlangs getest mijn bevindingen zijn zeer positief over deze tv.
Beeldwaliteit is zeer goed ook ruime keuze om andere beeld instellingen te gebruiken.
contrast zeer goed, beeldkwaliteit vanuit andere hoek is ook goed.
kleur instelling naar ieders smaak in te vullen met de diverse modus,standard,eco cinema en sport natuurlijk wat heel mooi beeld geeft tijdens F1 of de eerste wedstrijden van het EK 2021.
En niet te vergeten de modus FILMMAKERMODE wat ik zelf de beste kwaliteit geeft.
De tv is ook voorzien van diverse instellingen voor het geluid.
het geluid uit de tv is voldoende persoonlijk heb ik er een soundbar op aangesloten.
De diverse andere apps netflix, disney+ prime video en rakuten tv zijn direkt te bedienen met de afstandsbediening direkt en snel te bedienen zijn.
streamen vanaf andere apparaten geen probleem de verbinding is zo gemaakt met deze tv.
En de ingebouwde wifi adapter werkt ook perfect de verbinding is zo gemaakt.
alle instellingen zijn perfect te regelen in het overzichtelijke menu.
Kort om een zeer goede tv voor deze prijsklasse
Pluspunten
- zeer goed beeld
- menu instellingen perfect en simpel
- diverse smartfuncties
Minpunten
- Geluid kan beter(surround) bijvoorbeeld
Super tv, met top kwaliteit beeld!
Ik heb deze tv nu een aantal weken in mijn bezit, en hij is geweldig! Mijn oude tv was een stuk kleiner, dus bij het zien van deze tv was het al een verademing qua beeld. Het beeld van deze tv is van uitstekende kwaliteit. De zwarttinten zijn hier ook écht zwart! Ook de scherpte van de tv is uitermate goed. Als je bijvoorbeeld naar sport kijkt, en er wordt een lange bal geschoten dan zie je zeker verschil. Soms krijg je namelijk een streep als de bal geschoten wordt, maar hier blijft het een heldere bal!
Je kan het geluid van de tv op verschillende manieren instellen, je kan het geluid via de tv laten horen maar je kan het geluid ook aan een eventuele cinema set koppelen. Dan luister je gewoon via de boxen. Het is wel even zoeken op welke stand het geluid het beste en mooiste is, maar als je het eenmaal goed hebt ingesteld wil je bijna niet meer van de bank afkomen 😉
Ook vind ik het handig dat die tal van streamingsmogelijkheden heeft, de tv kan met Apple play worden gestreamd.
Je switch met de bijbehorende afstandsbediening gemakkelijk naar andere kanalen zoals Netflix, die zit overigens al op de afstandsbediening zelf. Daarmee kan je gelijk naar Netflix zonder dat je daarvoor eerst de app moet openen. Als je een ander kanaal wilt kijken, bijvoorbeeld een streamingsdienst, dan druk je gemakkelijk op het menu en door middel van een pijltje wat je gericht op de tv houd, wissel je van kanaal.
Wel vind ik het persoonlijk jammer dat je de tv niet kan ophangen en dat die op pootjes staat. Ook kan je de tv niet draaien naar de richting waar je zit.
Maar ik zou ondanks dat je hem niet kan bevestigen op de muur, zeer zeker deze televisie aanraden!
Pluspunten
- Super kwaliteit beeld
- Zwart tinten zijn diepzwart
- Helder geluid
- Makkelijk te installeren
Minpunten
- Staat op pootjes
Het ideale toestel voor de film liefhebber en gamer
Ik heb deze LG 55 inch NANO TV mogen testen en het was een ware upgrade vergeleken met onze eigen 43 inch TV uit 2011. Out-of-the-box kan je de TV zeer snel en simpel instellen. Kabel van ZIGGO erin en je kan direct automatisch de zenderlijst ophalen. Let er wel op dat je bij ZIGGO of Canal Digitaal een CI+ 1.3 module hebt. Een oudere CI module accepteert deze LG TV helaas niet.
Bij het verder aansluiten viel het mij op dat er 4 HDMI poorten zijn waarvan er 2 ARC ondersteunen. Gezien wij veel apparaten via onze AVR versterker hebben aangesloten hoefde er maar 1 HDMI aan de TV gekoppeld worden.
De LG TV heeft internet nodig. Je kan WiFi activeren of een Ethernet kabel plaatsen. Gezien je met 4K content streamen best veel vraagt van je WiFi, heb ik de keuze gemaakt om het via een CAT7 kabel aan onze netwerk switch te verbinden.
Design:
De TV zelf heeft een mooie subtiele bezel van nog geen 5 millimeter. Wel jammer dat er niet veel aandacht aan het voetstuk is gegeven want de TV is hier best wiebelig op. Zorg dus dat er geen kleine kinderhandjes aan de TV trekken of dat er een grote kater achter de TV langsloopt. Het laatste gebeurde hier waardoor de TV aardig begon te wiebelen. Montage aan de muur lijkt voor deze TV dus het meest gewenst.
Wat ik mis is een aan/uit schakelaar wat wel op onze huidige TV zit. Zelf vind ik het storend dat het rode stand by lampje continue brand. Gelukkig heeft LG een setting in het menu waarmee je dit lampje uit kan zetten als de TV uit staat.
Beeldkwaliteit:
Beeldkwaliteit was een ware verrassing omdat het enorm scherp is met 4K beelden. Onze huidige TV heeft maximaal Full HD en met deze 4K weergave lijkt het soms alsof je echt aanwezig bent in de scene. Disney+ en Amazon Prime hebben veel 4K content en deze apps zijn standaard op de TV geïnstalleerd. Het enige wat je nog nodig hebt is een abonnement.
Nadeel is dat het scherm een glans heeft. In de avonduren TV kijken met een lamp achter je aan geeft een schittering op het beeld. Let dus goed op waar jouw lampen staan ten opzicht van de TV. Zelf vond ik het storend bij het kijken.
Via het menu kan je de ingebouwde AI-beeld modus activeren. De LG TV zorgt er dan zelf voor dat hij leert van het afgespeelde content en hierop de instellingen aanpast. Heb alleen geen verschil gemerkt bij het aan of uitzetten van deze functie.
De kleurweergave is zeer mooi. Eventueel kan je dit zelf handmatig nog aanpassen maar standaard geeft in het algemeen het beste beeld. In het menu kan je kiezen voor ECO, BIOSCOOP, SPORT, GAME OPTIMIZER, FILMMAKER MODE, EXPERT OVERDAG, EXPERT NACHT en LEVENDIG. De keuze SPORT bij voetbalwedstrijden geeft wel weer een extra dimensie.
Het contrast is ook op diverse niveaus in te stellen. Hoe hoger hoe onscherper naar mijn mening. Op de laagste stand komt het beeld het mooist tot zijn recht.
De zwarttinten zijn goed. Er heb geen backlight bleeding kunnen ontdekken bij een zwart scherm. Local Dimming kan jezelf in het menu beïnvloeden met de standen laag, gemiddeld, hoog of uit. Mijn keuze was om deze uit te zetten voor een mooi rustig beeld.
Groot pluspunt is de FILMMAKER MODE. Als je deze inschakelt zal de TV bij een film of TV uitzending zelf de juiste instellingen selecteren om zo optimaal mogelijk te kijken. Denk hierbij aan beeld ratio en kleur instellingen. Niet alle content ondersteund dit. Bij ZIGGO heb ik dit niet gezien maar bij content op Amazon Prime en Disney+ zag ik wel de TV instellingen wijzigen.
Geluidskwaliteit:
De ingebouwde speaker met Dolby Atmos levert veel beter geluid af dan onze huidige TV uit 2011 met stereo geluid. Maar helaas haalt het geluid van de LG het niet bij onze losse AVR set met Dolby Atmos. Voor de ultieme film fanaat zou ik een losse soundbar of AVR set adviseren.
SMART functies:
De TV heeft WebOS standaard geïnstalleerd. Er zijn veel apps verkrijgbaar en standaard zijn Disney+, Amazon Prime, NETFLIX, RakutenTV, Google Assistent en Amazon Alexa geïnstalleerd. Deze zijn ook via een hot keys direct te starten met de afstandsbediening.
Nadeel is dat niet alle apps beschikbaar zijn op WebOS. Ik heb goed kunnen testen met Disney+, Amazon Prime en Canal Digitaal. Maar helaas was er geen app beschikbaar voor ZIGGO omdat deze WebOS niet ondersteund. De keuze voor WebOS in plaats van AndroidTV snap ik dan niet van LG.
Afstandsbediening:
De afstandsbediening ligt lekker in de hand en is simpel en snel te gebruiken. Wat wel wennen is dat je de afstandsbediening ook als pointer kan gebruiken in het menu. Je moet wel een redelijk vaste hand hebben anders schiet je snel over het scherm heen met je pointer. Gelukkig kan je ook met de pijltoetsen het menu bedienen.
Zoals eerder genoemd zijn er een paar hot keys die direct een smart app opstarten. Nadeel is dat deze niet te her programmeren zijn. Dus als je geen abonnement hebt op NETFLIX, Disney+ en Amazon Prime dan zal je deze keys ook niet gebruiken.
Wat super werkt is de TV bedienen met stem commando’s. Door op het microfoon toets te drukken kan je de TV een gesproken commando geven zoals ‘start Star Wars deel 1 op Disney+’. De TV start dan direct Disney+ op en begint met de film Star Wars.
Game optimizer:
Er is een speciale Game optimizer in het menu beschikbaar. Nadeel is dat je game console rechtstreeks via HDMI op de TV aangesloten moet zijn en niet via een AVR set. Alleen dan is deze optie beschikbaar. Je kan dan schakelen tussen standard mode, First Person shooter, Role-Playing Game of Real-Time strategy. Deze setting heb ik met meerdere consoles getest (Xbox, Playstation, Nintendo Switch en NVIDIA Shield Pro) en het geeft naar ons gevoel echt meerwaarde aan de game ervaring.
Thuisdashboard:
Je kan, naast LG ThinQ apparaten, ook IoT apparaten direct met de TV verbinden. Ik was blij verrast dat de Philips HUE bridge en de Google Nest Audio gevonden werden op het netwerk.
Via dit dashboard kan je ook direct content van je NAS afspelen. De LG herkent deze apparaten direct op jouw netwerk. Ook goed te zien dat HDR content van de NAS direct gedetecteerd wordt en de instellingen op de TV via Filmmaker Mode automatisch worden ingesteld.
Overige MENU functies:
Ik werd verrast dat na 4 uur een melding kwam dat de TV over 5 minuten uitgeschakeld gaat worden. Standaard staat in het menu deze optie aan bij de timers. Deze moet je dus zelf uitzetten als je langer dan 4 uur TV gaat kijken.
De GIDS kan je via het menu oproepen of via de GUIDE toets op de afstandsbediening. Deze is zeer overzichtelijk en makkelijk te bedienen.
Er is een slaaptimer in het menu die instelbaar is op 10, 20, 30, 60, 90, 120, 180 of 240 minuten. Prima voor gebruik in de slaapkamer.
Teletekst is zeer snel en lijkt erop alle pagina’s in het geheugen te laden.
Opnames maken vanuit de TV Gids of deze terug kijken kan via het menu als er een USB Stick in de TV geplaatst wordt. Nadeel is dat je maar 1 opname gelijktijdig kan maken. Opnemen en gelijktijdig iets anders terugkijken is ook niet mogelijk.
Privacy:
Als je door de instellingen loopt zie je dat er een advertentie tracking systeem aanwezig is. Deze staat standaard aan. Ik adviseer wel ‘AD-tracking beperken’ aan te zetten als je jouw privacy belangrijk vind. Anders zal deze TV jouw kijkgedrag delen met LG. Daarnaast is er een ‘Live Plus’ functie die ook het kijkgedrag analyseert en hierop aanbevelingen en advertenties zal tonen. Deze staat standaard uit.
Eindoordeel:
Een prima TV die boven mijn verwachting was. Het is geen OLED maar het beeld komt toch akelig dicht in de buurt en het gebruikersgemak staat hoog in het vaandel bij LG.
Pluspunten
- 4K weergave
- Afstandsbediening met spraakfunctie
- Groot scherm
- Minimale bezel
- Snelle koppeling met ThinQ apparaten
Minpunten
- NANO is geen OLED
- Local Dimming beperkt
- Zwak voetstuk
- WebOS
- Synchronisatie met AVR loopt niet soepel
Fijne tv
Ik heb deze tv nu een paar weken om te testen, hij bevalt heel goed. Was een ander merk gewend maar de omschakeling ging heel makkelijk. Al doende leer je steeds meer wat de mogelijkheden van de tv zijn. Je hebt geen twee afstandsbedieningen meer nodig met de decoder. Alle apps zijn met het pijltje te bedienen net als op de computer, super handig. Wanneer de tv uit is kan je hem op schilderijstand zetten, dan heb je niet zo’n zwart scherm op je muur. De kleuren zijn mooi en helder, het geluid is goed. Het scherm is een stuk groter dan van onze vorige tv, maar het kijkt rustig ook al zit je er best dicht op. Door de 4k is het ook een goede tv voor gamen, mijn zoon gebruikt hem voor de playstation, hij heeft nog geen een keer gehaperd. Kortom een fijne tv.
Pluspunten
- Grootte
- Kleuren
Mooie televisie met een strak design
Ik heb de LGNanoCell55 een paar weken in huis en ik ben heel tevreden over deze televisie.
Het is een ontzettend mooie televisie met een strak design.De kwaliteit van het beeld is heel erg goed, dit komt doordat de LGNanoCell gebruikt maakt van nanodeeltjes. Hierdoor worden alleen de zuivere kleuren weergegeven en dit resulteert in een erg realistisch beeld met diepe volle kleuren en mooie diepe zwarttinten . De kwaliteit van het geluid is uitstekend te noemen. De afstandsbediening heeft een spraakfunctie, dit is heel erg handig . Je bent meteen op de gewenste zender of app . Ook heeft de afstandsbediening een aantal sneltoetsen onder andere Netflix en Disney + .Met het wieltje scroll je heel eenvoudig en snel door het hoofdmenu. Ik moest eerst even wennen aan de scrollfunctie maar ik was snel gewend.
Gamen gaat fantastisch op de televisie, de game optimizer optimaliseert en past het beeld uit zichzelf aan.
Mijn conclusie is dat het een ontzettend mooie televisie is met een fantastisch beeld en geluidskwaliteit.
Zeker een aanrader
Scherm:
De helderheid van het scherm is zeer goed. Er zijn geen minpunten te ontdekken.
Beelden zijn bijzonder scherp en gaan vloeiend in elkaar over. Je ziet geen haperingen in de beeldverversingen. Mooie kleurweergave. Zwart is ook echt zwart.
Ik heb een woonkamer met best veel lichtinval en dat gaf heel soms op het tv-scherm een weerspiegeling, zichtbaar vanuit een bepaalde kijkhoek, maar deze is verwaarloosbaar en zeker niet storend.
Ook kijken vanuit verschillende hoeken geeft nog steeds een mooi beeld. Kan hier bij geen minpunt ontdekken.
Geluid:
Ik heb het geluid over de tv-speakers te laten lopen. Er zijn een aantal verschillende geluidsinstellingen die instelbaar zijn. Het is meer een kwestie van wat je prettig vind om naar te luisteren. Is een kwestie van uitproberen. Zelf vond ik de bioscoop-setting best wel prettig in het gehoor. Dan is er nog de sportstand, die voldeed ook. Blijft een kwestie van smaak.
Smart-tv:
Met vrij simpele stappen doe je van alles op het www. Ik had een draadloze internetverbinding. Tv pakte het zelf op. Leverde geen haperingen op. De voor ingestelde apps zijn niet allemaal relevant, ik zou er een aantal weghalen en een groot aantal nieuwe weer downloaden. Kwestie van uitproberen.
Je kunt best wel een aantal voorinstellingen maken, met wat je op het scherm wilt zien.
Gebruiksgemak:
Het geïnstalleerde menu op tv is zeer goed werkbaar. Je kunt, nagenoeg alles instellen, naar eigen smaak en wens. Duidelijke omschrijvingen. Daarbij aangetekend dat je de meegeleverde afstandsbediening even moet leren kennen, om zo alles snel en goed te vinden. Ze noemen het een magic remote en dat klopt wel. Veel zaken zijn mogelijk met zo weinig knoppen. Je kunt op het beeld ook een “aanwijzer” gebruiken, maar daar was ik niet zo van gecharmeerd. Had haperingen of was ineens weg als je te lang wachtte.
Sneltoetsen voor Netflix, Disney en Rakuten zijn op de magic remote voor geïnstalleerd. Ook de spraakbesturing is een goede aanvulling. Heb deze uitgeprobeerd en moet zeggen dat dit een leuke aanvulling is.
Het uiterlijk van de tv ziet er netjes en afgewerkt uit. De randen (omlijsting) zijn in zeer matte zilverkleur afgewerkt, Heeft een chique uitstraling. Tv kan aan de wand worden gehangen (zoals bij mij). Vesa is 300x300mm. De tv heeft ruim voldoende aansluitmogelijkheden.
Als je makkelijker alles, wat de tv aan instellingen etc. te bieden heeft, wilt zoeken, begin dan met de digitale gebruiksaanwijzing op de tv er bij te nemen. Vanuit deze is het makkelijker zoeken, instellen en uitproberen.
Pluspunten
- Helderheid scherm
- verversingssnelheid
- magic remote
- de prijs
Minpunten
- standaardgeluid
Een kwalitatieve aanrader!
Ik heb de TV een aantal weken mogen testen en ben onder de indruk van het formaat, het design met de dunne randen, de scherpe kleuren en het hoge contrast.
Voor de levering en montage is er vanuit het testpanel een bedrijf ingezet die de tv voor ons heeft neergezet. Super service.
De tv stond snel op zijn plek en kon ik direct beginnen met de installatie dan wel configuratie.
Deze extra en goede service is wel een nadeel voor een review. Het begint met de montage normaal gesproken, ik heb dit deel van de review daarmee buiten beschouwing gelaten.
Ik heb de antennekabel direct in de tv geplaatst zonder de decoder van onze provider te gebruiken.
Via de software van de TV heb ik de juiste frequentie en dergelijke ingesteld die gelden voor ons gebied en na 2,5 minuut kon ik de TV al gebruiken. Ik kreeg al snel een notificatie voor een tv software update die ik direct heb gedownload en daarna geïnstalleerd hebt.
Omdat binnen ons gezin veel gebruik wordt gemaakt van een aantal bekende streamingsdiensten, ben ik direct op zoek gegaan naar de mogelijkheid om apps hiervoor te installeren.
Ik ben een android tv gewend en had moeite met de LG interface om de apps te vinden. Niet alle instellingen zijn intuïtief te vinden, je moet er de tijd voor nemen.
Had ik hiervoor geen tv met het android OS gehad, dan was ik minder bevooroordeeld geweest denk ik en was ik wellicht sneller klaar.
Binnen een kwartiertje had ik 4 apps geïnstalleerd & geconfigureerd en konden in ieder geval de kinderen tv gaan kijken.
3 Applicaties waren een 'vereiste' voor het kijkgedrag van ons gezin, de 4e was een leuke bonus. De 4 betreft een applicatie waar je als een soort screensaver mooie schilderijen in een slideshow kunt tonen. Dit is een mooie optie als je de tv aan de muur hebt hangen en aan kunt hebben voor de sfeer of als je bezoek hebt.
Qua stabiliteit van de voet ben ik niet heel enthousiast. Het is een smalle tafelpoot met een grote boogvoet en het paneel is behoorlijk groot in verhouding. De tv staat bij ons op een kastje van 1.2 m en wordt nogal eens gebruikt als hangplek van de kinderen. Bij het aanraken van het kastje zie je de tv wiebelen en daar word ik misschien iets te nerveus van over tijd. Als ik de tv zou aanschaffen zou ik kiezen voor het ophangen van het paneel en de kabeltjes mooi wegwerken in een goot of in de muur.
Ik ben er achtergekomen dat je niet zomaar tv momenten kunt opnemen zonder eerst een harde schijf aan te sluiten.
Helaas hebben wij geen beschikbare harde schijven met voldoende ruimte en hebben deze opname functie niet getest.
Wij zijn wel gewend om sommige tv momenten op te nemen en af en toe wat langer te behouden. Om deze reden hebben we in de laatste week van de testperiode de decoder van de provider weer aangesloten, puur vanwege een gewenste opname.
Het paneel biedt een behoorlijk strak beeld bij een grote kijkhoek. Normaal gesproken zitten we recht voor de tv, maar als er gekookt word en de kinderen kijken tv, dan zien we van ongeveer 10 meter afstand met een flinke kijkhoek nog hele mooie scherpe & diepe kleuren en kunnen we de ondertitels goed meelezen.
Bij sommige uitzendingen van een zekere streamingsdienst heb je de mogelijkheid om 4K films en series te kijken. Het verschil in UHD met Full HD is echt duidelijk te zien! Wat een scherpte, diepte en mooie contrasten!
De tv is in ieder geval prima voorbereid als de publieke en commerciële zenders standaard UHD bieden.
Bij de tv wordt een magic afstandsbediening meegeleverd. Het is inderdaad een magische gewaarwording om met een pijltje/muisaanwijzer de tv te kunnen bedienen. Het vereist even oefening, maar dit heb je snel onder de knie. Het blijkt heel fijn in het navigeren met een gyro gestuurde afstandbediening.
We hebben een week gebruik gemaakt van de tv met de eigen ingebouwde speakers. Er komt een goed geluid mee, al mis ik soms de lagere tonen bij spannende tv.
In de tweede week heb ik onze eigen soundbar aangesloten op de ARC HDMI en was ik opnieuw verrast. Buiten de snelle installatie en configuratie, de soundbar werd direct herkend, werd de beleving van deze thuisbioscoop nog intenser. Het heeft echt de aanbeveling om een goede soundbar aan te schaffen bij deze tv!
In de derde week van de testperiode hebben we vanwege het ontbreken van de voor ons gewende opnamemogelijkheden de decoder van de provider aangesloten. Antennekabel in de decoder en HDMI in een van de overgebleven poorten.
Je merkt duidelijk verschil in beeld kwaliteit als je de interne tuner gebruikt of die van de provider.
Wij hebben een oudere decoder waar je nog met upscale HD te maken hebt. Er is een duidelijk verschil te zien in scherpte, kleuren en contrast. Misschien ga ik, als we de tv willen aanschaffen, toch maar een toegewezen harde schijf kopen om via de ingebouwde tuner tv opnames te kunnen maken en de decoder in de kast wegleggen.
Nabeschouwend zijn we heel blij dat we een TV van dit kaliber hebben mogen testen. Het is fijn om te zien dat kwaliteit nog steeds en dat de gebruiker altijd nog verwend kan worden.
Deze tv staat inmiddels hoog in onze top 3!
Pluspunten
- Snel en stabiel OS
- AI helderheid
- Goede muurplaatsing mogelijk
- Uitgebreide apps store
- Strak ontwerp
Minpunten
- Minder stabiele tafelpoot
Een smart-tv die prettig in gebruik is
De LG Nanocell televisie heb ik inmiddels een paar weken in bezit. Omdat mijn muur van gipsplaat is, is het plaatsen van een muurbeugel dan ook geen optie (de beugel kun je apart aanschaffen). De handleiding geeft duidelijk de stappen weer over hoe de televisie moet worden voorbereid en niet al veel later stond de televisie op de voetsteun.
Nadat de LG werd opgestart, startte deze automatisch op in de installatiemodus. Om door de verschillende menu’s heen te navigeren maak je gebruik van de zogenoemde magic remote. De afstandsbediening doet een beetje denken aan een WII-afstandsbediening waarvan de cursor beweegt op basis van de bewegingen die je maakt met je polsen/armen, en dus een extra dimensie geeft aan je spelervaring. Aangezien ik zelf nooit een WII heb gehad of heb bespeeld, was het voor het eerst gebruiken van deze magic remote dan ook een enigszins verrassende ervaring.
De magische afstandsbediening is in het begin ietwat onwennig in gebruik, want bij het koppelen van de WIFI – waarvoor je dus ook een wachtwoord moet opgeven – is een vaste hand wel zo prettig. Bij het indrukken van de ‘enterknop’ (het wieltje in het midden) kan de ‘cursor’ wat verspringen, omdat je pols meebeweegt met het indrukken van de voornoemde knop. Ik heb dus een paar keer gehad dat ik een andere cijfer of letter selecteerde dan ik had bedoeld. Vrij snel begon ik de magic remote onder de knie te krijgen, dus de installatie verliep in principe vlekkeloos. Twee weken later kwam ik erachter dat je ook kunt navigeren via de toetsen van de afstandsbediening.
De TV gebruik ik als vervanger voor het kijken van films op mijn laptop. Ik heb dus een Google Chrome aangesloten op de HDMI-poort, welke je achterop de televisie kan vinden. De installatie ervan verliep moeiteloos. Een ander groot pluspunt is dat het streamen van films vanaf de laptop naar de televisie ook heel vlot plaatsvindt. Ik worstel nog wel met kunnen plaatsen van ondertitels onder de films (wordt wel weergegeven op de laptop, maar niet op de televisie). Ik denk dat dit een gebrek is van het streamingsprogramma zelf is en niet van de televisie.
Mijn vriendin beschikt over een Netflix-account. Via de ‘home-button’ kan je razendsnel navigeren naar Netflix en overige apps die de smart-tv rijk is. Een ander groot pluspunt is dat de LG ook een zogenoemde functie heeft om ‘Home IoT-apparaten’ te installeren en middels de magic remote kunnen worden bediend. Denk bijvoorbeeld aan het dimmen van lampen die op een WIFI-netwerk zijn aangesloten. Dus ik hoef mijn telefoon er niet bij te pakken als ik de lampen wil dimmen of deze een ander kleurtje wil geven.
Omdat ik zelf slechthorend ben, heb ik minder aandacht voor geluidskwaliteit én juist meer voor beeldkwaliteit. Mijn vriendin is zeer te spreken over de geluidskwaliteit: “Het luistert weg alsof je in een bioscoop zit”. Voor mij geldt dat elke film of serie wegkijkt alsof je in een bioscoop zit. Je hebt niet in de gaten dat je kijkt naar een scherm van 55 inch. Zwart is ook écht zwart.
We hebben beiden gemerkt dat wij, van alle beeldinstellingen, in de avond de voorkeur genieten aan de instelling ‘bioscoopbeeld’ en overdag aan de instelling ‘Expert heldere ruimte mode’. De overige instellingen hebben we ook de revue laten passeren, zoals de filmmaker mode. Met deze instelling kun je een film bekijken op een manier zoals de regisseur het heeft bedoeld. Geweldig beeld!
Houtaccenten of waterrimpelingen bijvoorbeeld komen haarscherp naar voren. Een nadeel is dat de ruimte, waarin de smart-tv zich bevindt, donker moet zijn wil je het beste van de filmmaker mode naar boven halen. Ten aanzien van het gebruikersgemak zijn er televisies die een ingewikkelde menustructuur hebben, waardoor je die ene instelling onmogelijk kan terugvinden. De LG Nanocell biedt een overzichtelijke structuur en de magic remote maakt het vrij eenvoudig om instellingen te wijzigen en door de verschillende menu’s en apps heen te navigeren.
Al met al is de TV een welkome toevoeging aan onze woonkamer.
Pluspunten
- Koppelen slimme apparaten
- Zwart is écht zwart
- Platte netsnoer
- Filmmaker mode
Minpunten
- Vaste hand nodig voor gebruik cursor
Wat een genot! Super TV
Ik heb inmiddels al wat smart televisies gehad en ook een aantal merken!! Maar toen kwm de LGnano88 serie en in vergelijking met de voorgaande televisies is hoe ongelofelijk scherp de kleuren zijn, en hoe fantastisch het beeld is! Je kijkt met een rustige duidelijke blik naar deze super televisie. De NanoCell technologie en Local Dimming zijn een super toevoeging!
De tv heeft een kijkafstand van 3 meter plus, en dat is ook wel wat nodig is om het prettig te houden. De snelheid waarop en waarmee de tv reageert is mega snel door WebOS en 3e Generatie α7 Processor met AI, dat werkt echt snel en vlekkeloos. Meerdere apps open is hiermee geen probleem.
Het geluid is vele malen beter dan in andere tv’s dit door de Dolby Vision IQ | Dolby Atmos.
De spraakfunctie is ook echt een goede werkende functie al wil het wel eens voorkomen dat de commando’s niet overeenkomen met de uitvoering. Het design van de tv is strak met mooi design en vlakke mooie lijnen.
Gamen met de LGNanoCell tv is een ervaring op zich! Het is kristalhelder en vloeiend lopend.
Dus is deze tv een echte aanrader en een echte must have!!!
Pluspunten
- WebOS en 3e Generatie α7 Processor met AI
- Geluid is super
- design
Minpunten
- kan ik niet vinden
Geweldige tv.
Met de stijlvolle LG NanoCell geniet je van haarscherp beeld in 4-K. De televisie heeft een NanoCell beeldscherm die dankzij nanodeeltjes alle kleuren optimaliseren waardoor het beeld super realistisch is. Zo kan je van een verbluffende beeldkwaliteit vanuit alle hoeken genieten.
De LG televisie is een smart-tv. Zo kan je genieten van talloze apps, YouTube, Netflix, Videoland en vele andere apps.
Verder is deze kwalitatieve tv voorzien van een slank en minimalistisch design. De LG televisie beschikt over een sensationeel geluid.
Ook beschikt de televisie over een handige Magic Remote met een ingebouwde microfoon. Je kunt dus via de afstandsbediening spraakopdrachten aan de LG televisie geven. Ook de verschillende beeld standen is handig, bij sport,film,gamen wissel ik dat af.
Ook tijdens het gamen merk je goed het verschil tussen deze televisie en andere.
Dit model is C1+ geschikt,je kunt met een smartcard en module direct digitaal tv kijken op je LG televisie zonder aparte digitale ontvanger. Je bedient nu alles met nog maar één afstandsbediening.
De LG televisie bied een optimale en prettige ervaring wat betreft het gebruiksgemak. Wij hebben deze televisie sinds een paar weken en zou hem niet meer kwijt willen, zo tevreden.
Pluspunten
- Heerlijk scherm.
- Mooie kleuren.
- Scherp beeld.
- Design.
Deze televisie is in één woord TOP
Wat een geweldige televisie. Vanwege de NANOCell-technologie een perfecte beeldkwaliteit met ongekende en levendige kleuren en waarbij de beeldkwaliteit vanuit iedere hoek zichtbaar blijft.
Een televisie die zich makkelijk laat installeren met voldoende HDMI- en USB-aansluitingen. Daarnaast kun je de televisie op het LAN-netwerk aansluiten, maar ik heb de televisie via WIFI aangesloten. Perfect!
De televisie kun je, met de afstandsbediening, heel soepel door allerlei menu's heen bedienen. Met de afstandsbediening kun je door de verschillende menu's d.m.v. een TAB aansturen, maar ook als een "muis" door de opties in de menu's rechtstreeks aan te klikken. Dit is even wennen, maar werkt daarna wel heel snel en fijn. De menu's zijn overigens wel heel subtiel aan de zijkanten van het scherm geplaatst. Bij onze vorige tv kwam er bij elke menu, een groot menu tevoorschijn , die bijna het hele scherm in beslag nam. En weet je het even niet, bekijk dan op de tv de online gebruiksaanwijzing,
Wanneer de televisie wordt aangezet zie je gelijk alle apps, zoals Netflix, Prime Video, Disney TV en Rakuten TV, die je ook rechtstreek met de afstandsbediening kunt kiezen. Maar ook internet, waarmee je met je eigen e-mailadres kunt inloggen en met een paar klikken je eigen website of e-mailberichten tevoorschijn tovert. Dit is geweldig, waar je eerst je PC of laptop via chromecast nodig had, om dit voor elkaar te krijgen is deze TV een ware computer. Daarnaast zit er ook een knop met "kunstgalerij". Kortom, met een schat aan mogelijkheden, teveel om op te noemen, kun je op deze tv veel meer dan alleen televisie kijken.
Het geluid is meer dan uitstekend. Zeker met het Dolby-systeem waan je bij het kijken naar een film alsof je in een bioscoop zit en kijk je naar en rustig praatprogramma kies je met "één druk" op de knop een
andere geluidsweergave, wat dan een rustiger geluid geeft (A1-geluid of standaard).
Vervolgens zit er op de afstandsbediening een microfoontje, waarmee je heel makkelijk met je eigen stem kunt navigeren naar b.v. You Tube-filmpjes. Je noemt een artiest en de verschillende filmpjes van je favoriete artiest springen tevoorschijn.
En ben je klaar met tv kijken dan hoef je deze niet uit te zetten. Dan kun je met de eerder genoemde knop "kunstgalerij" een prachtige schilderij, met eventueel geluid, aanzetten en ziet je tv, zeker als deze hangt, er veel gezelliger uit.
Eén klein minpuntje: ik werk zelf met de google-assistant op mijn mobiele telefoon. Op de afstandsbediening van de tv zit ook zo'n knop. Deze functioneert helaas niet in ons land.
Maar een televisie met een bijzonder fraai beeld, fantastisch geluid met ongekende mogelijkheden en een zeer aantrekkelijke prijs. Een juweeltje in de huiskamer. TOP!!!
Pluspunten
+ schitterend beeld
+ fantastisch geluid
+ hele makkelijke installatie
+ heel veel apps
+ NANO-technologie
+ prima afstandsbediening
Minpuntje
- geen google-assistant bediening
Pluspunten
- hele mooie beeldkwaliteit
- uitstekend geluid
- heel veel apps
- prima afstandsbediening
- NANO-technologie
Minpunten
- Google-assistant werkt niet in ons land
goede prijs kwaliteit
Installatie;
De LG Nanocell 55NAN)886PB 2021 komt nagenoeg werkend uit de doos, stekker erin en plug and play. Het menu loopt met jou door alle stappen heen. Internetkabel of wifi aansluiten, kabel/digitenne/satelliet/etc aansluiten op ok drukken en de zenders worden gezocht. Een paar minuten later werkt de TV.
Wij hebben Ziggo met een CI+ module en deze werd direct herkend met de digitale opties.
De afstandsbediening werkt zeer intuïtief, snel en secuur. Het richten met de druppel op het scherm vergt een beetje oefening maar al met al voor gebruiksgemak geef ik een 10.
Design/Features;
De tv onderscheid zich niet qua design, het is een tv zoals velen. Niet speciaal dun of dik, geen design features, gewoon een grote 55 inch tv.
Apps
De LG heeft alle smartfunties en apps. Op de afstandbediening direct toegang tot de Disney+ app en de Netflix app en via de home button op de afstandbediening toegang tot alle apps die je op je smart tv maar wil hebben. Veels te veel dus ;-)
Apps werken snel en geven geen storing oid.
Als bijzonder feature heeft de LG een aantal screensavers welke kunst of natuur kunnen laten zien. Dit geeft zeer mooie en rustige beelden.
Geluid;
Het geluid is goed voor een standaard TV. Ik heb zelf een soundbar welke goede diepte in het geluid geeft en de LG komt hier best in de buurt. Heel netjes. Het geluid is in te stellen aan je eigen wensen. Met zelfs een roomscan. Ook hier weer werkt het geheel intuïtief, het is nergens zoeken.
Beeldkwaliteit;
Het beeld is groot, 55 inch geeft voldoende zicht voor je sportwedstrijden en je films. De kleur van de beelden is goed en vooral zwart is mooi diep.
De beelden zijn wel wat korrelig en niet helemaal scherp. Ook niet bij de 4k films op Netflix of Disney+. Het is niet gelukt deze scherper te krijgen. Ook het contrast van de beelden kan beter
Het beeld heeft speciale instellingen voor sport, het beeld wordt helderder en voor cinema. Dan krijgt het beeld de kleur zoals de regisseur bedoelt heeft. In de praktijk wordt het beeld dan wat donkerder en geler. Persoonlijk vind ik het mooi, maar of het echt meerwaarde geeft in een betere beleving betwijfel ik.
Doordat het een grote tv is kan je last krijgen van spiegelen als je er niet recht voor zit en er veel licht binnen komt. Is het donkerder dan heb je vanaf alle hoeken goed beeld en zicht.
Conclusie;
De LG is een grote tv waarop je goed en fijn al je favoriete films, shows, programma's en sport kan kijken. De tv scoort zeer goed op prijs/kwaliteit, grootte, geluid en features maar blijft iets achter op beeldkwaliteit. Al met al zou ik deze TV zeker aanraden.
Pluspunten
- installatiegemak
- features/apps
- geluid
- prijs
Minpunten
- beeldscherpte
Geweldige tv
Nadat deze tv was geleverd was het erg makkelijk te installeren.
De voet gaat met een paar schroeven in de tv en dan is de tv klaar voor gebruik.
De tv ziet er mooi uit. Dunne vezel rond het scherm zorgt voor een mooi beeld. De kromme voet is niet storend of extreem krom, deze kan prima ook op een smaller tafeltje staan. Na het inpluggen van de stroomkabel en HDMI kabels zet men de tv aan en
de verdere stappen worden via een stappenplan op de tv ingesteld. Het is zo simpel als de stappen doorlopen en je kunt eigenlijk al vlot tv kijken
Tv kijken doen we via een decoder van KPN en dat was allemaal mooi te bedienen met de universele afstandsbediening functie van de magic remote. Een afstandsbediening met een cursor op het scherm wat je via motion controls kan bedienen.
Op deze afstandsbediening zitten ook al vaste knoppen voor Netflix, Amazon prime video, Disney+ en rakutenTV. Dit maakt alles nog makkelijker om een film te kijken.
Verder is er een hoop apps beschikbaar via de LG app store dus voor elk wat wils.
De tv beschikt over een prachtig 4k UHD sche met HDR10 en Dolby Vision ondersteuning. Dit zorgt er voor dat (ondersteunende) content er meer levensecht uit komen te zien. Er zijn een hoop uitgebreide opties voor beeldinstellingen zodat men het beeld kan instellen hoe men het het liefste wil. Natuurlijk met professionele calibrator krijg je het beste resultaat maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
Toch na een kwartiertje met de instellingen spelen is er een mooi beeld te krijgen wat ik zelf prima een hele dag naar kan kijken.
Er is wel 1 puntje van kritiek en dat is de local dimming. Natuurlijk is dat nooit te vergelijken met een OLED tv qua zwartwaardes en daar heb ik mijn verwachtingen ook aan aangepast maar dit is een edge-lit tv met local dimming en helaas zijn de dimming zones erg weinig zodat men toch makkelijk lichte en donkere vlakken kon zien als local dimming aan staat.
Dit vond ik eigenlijk best storend en heb dit dus uitgeschakeld zodat het beeld, al dan niet helemaal donker is, wel een egale kleur geeft.
Ook zorgt dit er voor dat de optimale kijkhoek niet al te groot is. Het beeld wordt snel overbelicht door de edge lighting als men uit de ideale hoek naar de tv kijkt.
HDR en Dolby Vision content komen redelijk tot hun recht. Helderheid is voldoende te noemen maar ook vanwege de local dimming zijn de zwartwaardes niet hoog genoeg om het echt tot hun recht te laten komen, maar qua kleur output is het wel een echt verschil. Men moet namelijk de achtergrond verlichting laag zetten om geen witgewqssen beeld te krijgen, maar dat zorgt wel voor minder maximale helderheid wat men nodig heeft voor echte HDR weergave.
Een van de functies waar ik zelf naar uit keek was de gaming mode. En in gaming mode is er geen merkbare inputlag te vinden. Zelf test ik dit altijd met Super Mario Bros. omdat dit gewoon hier goed te testen is en ik was hier zeer tevreden over. Daarom qua gaming een aanrader.
Freesync support en VRR is altijd meegenomen, vooral als men op de laatste generatie consoles speelt. Dit zorgt alleen maar voor beter beeld zodat er geen screen tearing kan ontstaan.
ThinQ AI voor veel en geluid laat de tv zelf leren wat de beste beeld en geluidaanpassingen zijn voor het het beste beeld en geluid.
Hier kon ik zelf subtiele veranderingen in zien maar denk niet dat dit zo groot verschil maakt. Heb kan ook zijn dat dit gewoon tijd nodig heeft om te leren wat de beste settings zijn. Eigenlijk is dit geen negatief iets dus zelf was het gewoon een set and forget functie dat zichzelf regelt.
Qua geluid blijft het toch altijd mijn voorkeur om een soundbar te gebruiken. Alhoewel de tv Dolby Atmos ondersteuning heeft komt het helaas niet to z'n recht met de kleine tv speakers.
Op zich is het geluid niet slecht. Ik heb slechter gehoord maar, het blijft toch altijd erg vlak t.o.v. een soundbar.
Mijn eindconclusie is dat dit een tv is met mooi beeld, strak design en zo'n beetje alles wat je er wel op wilt hebben, alleen jammer van de edge lighting.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Game modus is super
Minpunten
- Achtergrondverlichting
Mooi vormgegeven TV met super 4K beeld & goede audio
Namens Kieskeurig.nl deze tv een aantal weken mogen testen, mijn ervaringen ermee zijn zeer positief. Het is een mooi toestel met scherp beeld, goede kleurweergave en een lekker vlot werkende interface/apps. Het is een dun scherm met nog dunnere bezels wat optisch weer positief aandoet voor het beeld, een mooi groot scherm zonder te dikke randjes. Het scherm helt een klein beetje naar achteren waardoor het toestel scheef lijkt te staan maar dit heeft volgens mij verder geen invloed op het beeld. De afstandbediening zit verder goed in elkaar qua design, de belangrijkste functies hebben een eigen knop, de rest is goed benaderbaar via de menu's en de aanwijzer/het scrollwieltje.
Het aansluiten van de tv & randapparatuur (stroom en enkele HDMI kabels) de tv aangezet. In een aantal stappen doorloop je de setup waarbij je een aantal keuzes moet maken om je tv in te stellen. Opvallend was dat (ondanks het een nieuw toestel betreft) er al direct meerdere software update gedaan moesten worden. Na de eerste update bleef de tv 'hangen', hierna de stekker uit het stopcontact moeten halen omdat het nergens meer op reageerde maar na het weer aanzetten deed alles het naar behoren.
Ik ben zeer te spreken over de beeldkwaliteit. De tv is veelal gebruikt voor het kijken van tv, series etc. op diverse streamingsdiensten. Vooral de in 4K aangeboden media zijn haarscherp waarbij de kleuren en vooral ook 'het zwarte' perfect weergegeven wordt. Zowel 'langzame' als snelle/flitsende beelden zijn haarscherp en qua kleur super. Het is daarbij mogelijk om te wisselen tussen diverse kleurprofielen wat soms het beeld net wat aangenamer maakte dan met een ander kleurprofiel (bv. van tv kijken naar gamen om de kleuren wat intenser te maken). De inkijkhoek is prima, overigens overwegen recht voor het scherm gezeten maar ook vanaf een andere plek was het beeld prima.
Opvallend vond ik het geluid van de tv, zeker in vergelijk met mijn eigen huidige tv. Ik vond het geluid van deze tv beter klinken, wat voller geluid (ook nog wat aan te passen) en zelfs een beetje bas. Het beste geluid blijft naar mijn idee overigens uit een losse audio set komen, maar zoals aangegeven ben ik zeker te spreken over het geluid dat deze tv produceert.
De software (LGwebOSTV) op de tv werkt als een trein. Afgezien van wat update issues bij de eerste aanzetten van het apparaat heb ik er verder geen problemen mee ervaren. Wel moest zo'n beetje iedere app voor het eerste gebruik eerst bijgewerkt worden, dit gebeurd dan automatisch waardoor je er verder geen omkijken naar hebt. De software is makkelijk in gebruik (ook voor kinderen van 3 en 5), de aanwijzer die je beweegt door met de afstandbediening te wijzen werkt ook goed (geen vertraging, vlotte reactie op acties als klikken op zaken). Een en ander is zelf nog in te stellen (volgorde van apps, weghalen van apps die je niet gebruikt), al met al fijn in gebruik.
Het is mogelijk om de tv met audiobediening te gebruiken maar dit heb ik niet uitgebreid getest. De basale functies van tekst invoer etc. werkten prima, hoewel je af en toe wel vaker moet herhalen (maar dit kan ook aan de gebruiker liggen).
Pluspunten
- Vormgeving tv (dunne bezel & groot scherm)
- Super scherp 4K beeld met mooie kleurweergave
- Prima audio voor een dunne tv
- Software (LGwebOSTV) werkt goed & snel
Minpunten
- Software update niet direct vlekkeloos
Mooi beeld en strak design tv
Ik heb deze LG Nanocell 2021 editie mogen testen. Graag wilde ik de test doen om zo te bekijken of wij een nieuwe tv aan willen schaffen i.v.m. alle grote komende evenementen die uitgezonden worden. (EK, Olympische spelen)
Het aansluiten van de tv is erg makkelijk, ook door de QR code die op je scherm verschijnt bij de apps. De meegeleverde voet is mooi en rank van design en staat iets hellend. (niet irritant) de tv zelf is dun en heeft een mooie dunne lijst. De meegeleverde afstandsbediening is ook smal en ligt prettig in de hand. Zonder de gebruiksaanwijzing te lezen snap je de functies al die op de afstandsbediening staan. Het werkt met een pijltjestoets die net zoals een muis werkt. (muispointer). Ideaal want je hoeft niet telkens van alles in te drukken om ergens te komen op je scherm.
Beeldkwaliteit is werkelijk geweldig! Nu was ik beeldkwaliteit gewend van een tv uit 2006 maar dit is werkelijk prachtig. Zwart is ook echt diep zwart en de kleuren zijn helder en scherp, de snelheid van overgang in beeld is ook erg goed te noemen. (zoals zappen naar een andere zender) Ook als je vanaf de zijkant kijkt is het beeld goed en heb je geen last van reflectie.
Het startscherm van de tv is handig, alle (betaal en niet betaal) apps staan meteen voor je op het scherm. Tevens kan je de tv aanzetten als een schilderij, er verschijnt dan om de X minuten een ander schilderij. Airplay werkt snel en is makkelijk te activeren.
Het geluid bij platte tv's is meestal erg blikkerig en slecht, bij deze tv valt het mij op dat het geluid best goed is (voor een platte tv) Echter heeft mijn voorkeur om mijn home cinema erop aan te sluiten.
Al met al een goede mooie tv, die erg gebruiksvriendelijk is. Ik ben dan ook blij verrast met deze test tv.
Pluspunten
- mooi beeld
- makkelijk in gebruik
- goede airplay
Minpunten
- geluid