• Test panel 8,4 jun 2021
Bekijk 4 andere uitvoeringen
Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 78 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,5

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Anoniem 02-02-2022
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

9,0
prima tv zeer makkelijk te installeren en goed beeld ook overdag helder beeld

Pluspunten

  • goede remote kontrl

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Pebbel 23-01-2022
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Televisie met haarscherp en duidelijk beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

9,0
De ktv hebben wij nu 2 maanden in huis en dit is een wereld van verschil t.o.v. onze oude 32 inch tv uit 2007. Het is een elegant en mooi apparaat met smalle randen, staat nu op zijn voet op ons wandmeubel. Je kunt het scherm beter aan de muur hangen aan een stevige muurbeugel, om er eventueel een soundbar onder te plaatsen. Wij kijken meestal live tv via de aangesloten externe satellietontvanger. De weergave geeft een zeer scherp beeld met veel details. Ook van grotere afstand, met veel zonlicht is het mooie beeld goed te zien vanuit een schuine kijkhoek. Onze poes vindt natuurprogramma’s zeer interessant en wil dan “in het toestel springen”. Het geluid is prima met zijn vele mogelijkheden. Wij hebben het geluid aangesloten via onze receiver met losse luidsprekers (zijn wij al meer dan 30 jaar gewend). Alle instellingen van beeld en geluid zijn via de afstandsbediening te regelen. Er is geen papieren handleiding, maar die heb je niet nodig, gewoon proberen, dit wijs vanzelf. Zeer veel beeld en geluid mogelijkheden zijn voorgeprogrammeerd. Via de ab heb je rechtstreeks toegang tot diverse apps, o.a. Disney+, Netflix & YouTube, als je daarvoor een account heb. Je kunt de apps volgorde op het scherm zelf aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Audiobediening met spraak hebben wij niet uitgeprobeerd.

Pluspunten

  • snelle installatie
  • heldere en diepe kleuren
  • mooi design

Minpunten

  • ver vooruit stekende voet bij gebruik soundbar
  • geen scart aansluiting
  • dvd speler niet aan kunnen sluiten

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

paulvanschooten 05-01-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

mooie grote televisie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

7,0
MIjn huidige televisie is ongeveer 90cm, Deze prachtige LG televisie is liefst 140 cm groot. Een behoorlijk grote televisie dus, waarbij ik heb gemerkt dat het wel belangrijk is dat je op ruime afstand van het scherm kunt zitten om het tot een fijne kijkervaring te laten komen.

De beeldkwaliteit is op de juiste afstand erg fijn, er heeft in de testperiode geen zon op het scherm gestaan dus de effecten daarvan kan ik niet beoordelen. Zowel de kleuren als de scherpte van het beeld was prima. De televisie is ook voor een game gebruikt waarbij het scherm in 4 stukken werd opgedeeld, daarbij was de grootte van de televisie zeker een uitkomst. Elk apart scherm bood dezelfde kwaliteit en scherpte en was dusdanig groot dat het erg prettig kijken was.

De geluidskwaliteit viel mij erg tegen, zodra de televisie iets harder kwam te staan ging de kwaliteit van het geluid erg achteruit. Zowel de smartfuncties als besturing van het menu in deze vorm was nieuw voor mij, maar na enige gewenning moet ik zeggen dat de werking hiervan best fijn is en goed werkt.

Pluspunten

  • scherpte
  • gebruiksgemak

Minpunten

  • geluid

Review criteria:

Slecht
Goed
Goed
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Anoniem 25-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer tof en elegant toestel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

9,0
Ik ben zeer tevreden over deze TV.
Nadat de TV geïnstalleerd was diende deze nog ingesteld te worden (verbinden met wifi, disney+, primeTV, …). Dit ging allemaal redelijk vlot met de bijgeleverde afstandsbedieng welke ook als ‘muis’ werkt op de TV.
Ik ben ook zeer tevreden over de beeldkwaliteit, de kleuren (ook zeer mooie diepe zwarttinten), vlotte overgangen.
Het geluid dat uit de TV komt is ook zeer goed, enkel merkte ik bij de instellingen dat ik het geluid op ‘Bioscoop’ had gezet en dat deze automatisch terug naar ‘AI-geluid’ gaat, op zich geen probleem en nog steeds zeer goed.
Bij het opstarten duurt het soms iets langer voor het bijwerken van de software en de eerste 5 seconden is er een banner met aanbevolen programma’s.

De afstandsbediening werkt al bij al goed, al heb ik persoonlijk soms last om de afstandsbediening te gebruiken met de pointer.

Ik heb wel de indruk dat mijn vorige tv minder weerspiegeling had met het raam dat er rech tegenover staat.

Wat wel weer leuk is, is dat je zeer vlot ook met je gsm naar de tv kan streamen. Alsook met de app je de tv met je gsm kan bedienen.

Pluspunten

  • Design
  • Beeldkwaliteit
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

  • Afstandsbediening als pointer doet het minder

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

HaticeB 21-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

mooi design tv

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

10,0
Ik heb dit product een paar weken mogen testen en ik ben erg enthousiast over de LG 55NANO886PB. De tv is qua beeldkwaliteit en geluid helemaal top! Waarom ik er tevreden mee ben is omdat deze tv wifi, bluetooth, 3 usb ingang, netwerkaansluiting en composiet kabel aansluiting naar hdmi heeft. Mijn oude tv had deze functies niet dus superfijn dat deze tv wel deze functies heeft. Ik heb mijn favoriete films en series kunnen kijken op een kleurrijk en scherp beeld. Het uiterlijk van deze tv is ook erg mooi en het staat mooi in de woonkamer, het heeft een mooie en strakke design. Ik heb ook mijn kinderen deze tv laten testen op game gebied aangezien mijn kinderen fanatieke gamers zijn. Er waren geen nadelen zeiden ze, alles werkte erg goed en deze tv beschikt over de nieuwste gaming features, zoals, VRR, ALLM en AMD FreeSync Premium. Het VRR feature maakt het beeld tijdens het gamen erg smooth. Deze features zijn erg handig voor next gen consoles, mijn kinderen hebben de PS5. Wat mij ook verraste was de snelheid van de tv, applicaties zoals Netflix en Youtube gaan heel snel open en zijn handig te gebruiken met de afstandsbediening. Ik heb een HD 1080P video gekeken op Youtube van een appel die in close up gefilmd werd met druppels erop. Hierdoor kon ik goed kijken naar de kwaliteit van deze tv en het verbaasde me best wel, de appel was erg mooi te zien en de kleuren waren perfect. Kortom, dit is een perfecte tv voor gaming, video’s kijken en films kijken. Ik raad deze tv zeker aan en ik ben er erg tevreden mee.

Pluspunten

  • Haarscherp 4K-beeld
  • Bleutooth
  • Local dimming

Minpunten

  • Geen 8K beeldkwaliteit

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anoniem 19-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goed toestel in zijn prijsklasse

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

8,0
Ik heb de tv getest en vond het hem mooi in het interieur passen. Hij ziet er vrij strak uit met een smalle rand niet groter dan nodig. In het begin was het even zoeken naar de juiste instellingen van geluid en kleuren. Eens dit gevonden te hebben ging het zeer goed. De afstandsbediening instellen voor onze Digicorder ( Telenet ) is mij niet gelukt hier heb ik nog wat over opgezocht maar dit blijkt een gekend probleem. Dus dit moest 2 afstandsbedieningen. Voor het gamen op de ps5 ging alles zeer goed . De tv herkent de console en zet zich rechtstreeks in gaming modus. De beeldkwaliteit is zeer goed en het geluid is ook van super kwaliteit. Er zijn zeer veel mogelijkheden van apps en de bediening gaat zeer goed door gewoon met de afstandsbediening naar de tv te richten en zo als cursor te gebruiken. Het is zeker een goed toestellen zijn prijsklasse

Pluspunten

  • Zeer Mooi design
  • Zeer Scherp beeld
  • Hoge Geluids kwaliteit

Minpunten

  • Afstandsbediening niet compatibel
  • Even zoeken om goed in te stellen

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Onvoldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

jorg 17-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

zeer goede ervaring met dit toestel, een echte aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

9,0
instalatie:

is zeer snel in elkaar gezet en zeer makkelijk, je hoeft er zeker niet voor gestudeerd hebben.
het instaleren van de apps gaat ook heel snel en het updaten is een makkie (+- 15 a 20min )
ook het aansluiten van de ps4 gaat heel simpel en alles zit netjes weggewerkt.

beeldeigenschappen:

Ik vind het beeld zeer mooi naar eigen mening! zeker op de HD kanalen is het beeld haarscherp.
voor films te kijken krijg je een zeer mooi beeld met haarscherpe details. vanuit welke hoek je ook kijkt het beeld blijft even mooi en dit is zeker een pluspunt.
ook zitten wij thuis met veel zoninval en heeft bijna geen effect op het beeld.

gaming:

ik heb er een aantal uren met een ps4 op gespeeld en het beeld is echt top!!! super mooie grapics met de HDR. ook is er een game instelling voorzien om het beeld te veranderen naar gelang welke game je speelt.

geluid:

ik vind persoonlijk het geluid beter dan men huidige tv,
is veel voller en klinkt ook beter. deze kan je ook aanpassen in het menu en is zeker merkbaar als je deze verzet.

mogelijkheden:

je hebt heel wat mogelijkheden met deze tv,
je apps zijn in no time erop gezet zoals netflix ,disney, vtm go, rakuten tv, you tube en nog veel andere apps die er al standaard opstaan.
ook kan je de tv bedienen met een muisknopje via de controller dit vond ik echt top en makkelijk in gebruik.

Ik zou het zelf aanraden bij anderen. het is een zeer gebruiksvriendelijk toestel en voor die prijs zeker!
ik ga zelf eentje aanschaffen na mijn test periode. ik ben er echt tevreden over.

Pluspunten

  • beeldkwaliteit
  • audio
  • installatie
  • design

Minpunten

  • dimfunctie
  • updates moet je soms 2 maal herdoen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Anoniem 16-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

zeer goede tv

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

8,0
Dit product heb ik een aantal weken mogen testen voor kieskeurig.nl
Het design is mooi door de gebogen voet die er onder zit waardoor hij net een andere uitstraling krijgt en een dun beeldscherm.
Bij het aanzetten van de tv valt mij gelijk op dat het beeld scherper is dan op mijn eigen tv .

De afstandsbediening is even wennen i.v.m. een soort muis scroller in het midden en doordat je de afstandsbediening kan gebruiken als pointer. Ik moet zeggen dat dit tijdens gebruik mij goed is bevallen .Op de afstandsbediening zitten ook al gelijk knoppen voor een standaard apps die je zo gelijk in gebruik kan nemen. o.a. Netflix , Disney en Prime video .Ook zit er een stembesturing die prima te gebruiken is .

Na de instellingen een beetje uitgeprobeerd te hebben ben ik zeer verrast door de opties van deze tv.

Allereerst de beeldkwaliteit. Er zijn al voorgeprogrammeerde instellingen in het menu aanwezig zoals de opties standaard, daglicht en bij nachtlicht. Alles is ook handmatig in te stellen. Ik vindt de kwaliteit echt super. Hij weergeeft de kleuren super mooi en de zwarte tinten zijn ook mooi diep. Ook deze optie kan je aanpassen.

De tv beschikt ook over een prima geluid die je ook kan aanpassen aan bepaalde ‘’thema’s’ ’het blijft natuurlijk wel tv geluid maar het geluid bevalt me wel beter dan op mijn huidige apparaten.

Er zit ook een game optimizer op deze tv. Deze speciale instelling stelt je tv automatisch in voor een optimale game ervaring. Ook deze instelling is handmatig instellen waardoor je hem verder kan personaliseren.

Via de LG thinQ app op je telefoon kun je deze tv ook besturen. Het volume, kanalen en ook de pointer besturing. Helaas werkte op mijn telefoon niet alle knoppen in deze functie maar dit kan ook aan mijn telefoon liggen. De app is ook te openen op je tv waardoor je apparaten van LG kan bedienen zoals de wasmachine. Ik zie dit alleen niet als meerwaarde voor deze tv maar het is natuurlijk wel weer een geinig technisch snufje.

Het enigste nadeel wat ik heb ontdekt is dat de LG tv geen Discovery + ondersteunde waardoor je via een extern middel moest aansluiten .

Pluspunten

  • scherp beeld
  • goed geluid
  • game optimizer

Minpunten

  • geen oondersteuning discovery +

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Ariadny 15-12-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest
Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

8,0
Design: Mijn eerste indruk van de tv is dat hij erg mooi is ontworpen. Ik zou kunnen zeggen dat het elegant is met de chromatische randen.
Beeldkwaliteit: De hoge kwaliteit van de kleuren en afbeeldingen zijn het beste van deze tv.
Gebruiksgemak: het menu van het product is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief.
Het negatieve punt voor mij is dat de afstandsbediening niet oplicht in het donker. Het kon beter, maar Ik beveel deze tv aan.

Pluspunten

  • Design
  • Scherpte
  • gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • de afstandsbediening niet oplicht in het donker.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Hilko 15-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Betaalbare 4K TV met local dimming, 120Hz en Dolby Atmos

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

9,0
Dit is een betaalbaar 4K-model met LCD backlight en local dimming en de luxere variant van het instapmodel van de NanoCell TVs. De geluidskwaliteit is beter dan je zou verwachten van deze platte TV met 120/100Hz scherm.

Korte samenvatting
Deze 886PB is een prima TV, ondanks dat het geen OLED paneel is. De kleuren zijn helder, mooi, vol. Zwart is "best wel" vrij zwart. Nogmaals, het is geen OLED. Je betaald er dan ook geen OLED-geld voor. Dus daarom waardeer ik de TV ook op basis van de prijsklasse en dan is deze LG ronduit prima.
Local dimming helpt bij een nog betere kijkervaring en blijkbaar is ook de 'Ultra Luminance' een positieve invloed op de beeldkwaliteit.

ULTRA Luminance
De beschrijving van deze functie is "uses smart power distribution technology to boost peak brightness even higher. This increases the overall contrast ratio". Kortom: extra stroomverbruik voor een hoger contrast. En hoog contrast heeft deze TV zeker.

Beeld en geluid
Zoals hierboven ook al geschreven, de kleuren en lichtopbrengst en contrast, het beeld is echt mooi. De verschillende voorkeursmodussen zijn goed geoptimaliseerd voor dat waarvoor ze staan, dus een beeldweergave 'Cinema' met een beetje sepia effect, sport voor extra hoog contrast en felle kleuren, etc. Hetzelfde geldt ook voor de geluidsvoorkeursmodussen. Ze passen bij wat je instelt. De algemene "AI" setting vond ik voor series streamen via Kodi niet heel briljant, dan was 'Default' beter. Maar dit is hoge mate persoonlijke voorkeur. Sport galmt mij wat teveel, misschien leuk voor de stadion ervaring, maar ik hoor het commentaar liever gewoon goed. Etc.
Het geluid is beter dan je zou verwachten van een platte TV, LG heeft dat erg goed voor elkaar. Investeren in een goede soundbar of receiver met een net speakersetje is nog altijd wel (heel) veel beter, maar voor bijvoorbeeld de slaapkamer is dit geluid goed genoeg naar mijn mening. Mocht je een goede soundbar zoeken zou je de LG DSP7 of - 9 kunnen overwegen.

LG Smart TV
De LG 55NANO886PB heeft het WebOS smart TV systeem van LG en het werkt vlot om overal doorheen te navigeren. Hiermee heeft de 886PB een uitgebreide SmartTV service met alle moderne streaming diensten beschikbaar zoals Nextflix, Disney+, Amazon Prime en ook Rakuten TV; deze 4 zijn allemaal ook via een knop op de afstandsbediening rechtstreeks te starten. Ook de Filmmaker modus is beschikbaar, wat schijnbaar automatisch geactiveerd wordt bij het gebruik van Amazon Prime; die met Filmmaker ondersteuning haar content streamt. Ik heb zelf geen Prime, dus ik vertrouw er maar op dat het waar is. Meer info over Filmmaker check je hier https://fwd.nl/beeld/filmmaker-mode-alles-dat-je-moet-weten-over-de-nieuwe-beeldmodus/ .

Met de Magic Remote, die ook als air mouse (aanwijspijltje via je afstandsbediening) werkt, kun je gemakkelijk door de apps heen navigeren. Er is een flinke set apps beschikbaar speciaal voor Nederland + internationaal.
Persoonlijk vind ik WebOS een van de fijnere Smart services geven. Het werkt logisch en wat je zoekt is makkelijk te vinden. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak en beleving. Mijn oude TV is van een ander merk (iets met een S) en de indeling daar vind ik na ruim 2 jaar het ding al in bezit te hebben, nog altijd onlogisch.

Magic Remote met 4 knoppen om rechtstreeks naar Netflix, Disney+, Prime en Rakuten te gaan. Dat had voor mij niet gehoeven, maar verhoogd natuurlijk wel de WAF (wife acceptance factor).
Negatief is wel dat je dan misschien nog wel, nog sneller eindigt met het hebben van al deze losse abonnementen.
De 2 knoppen voor Assistant en Alexa had ik eigenlijk liever programmeerbaar gehad, dus 1 knop voor een assistent en dat je dan binnen de TV kunt aangeven welke je gebruikt. Ik kan me niet direct voorstellen dat je meerdere assistenten doorelkaar heen gebruikt.

Dit model afstandsbediening vindt je momenteel bij alle LG producten; eventueel met een andere knoppen-indeling: hoog glans en met erg snel vuil oppikkende rubber knopjes. Vooral de achterkant van de afstandsbediening krast als een bezetene. Ik ben geen fan van hoe het er uit ziet. Ze ligt wel lekker in de hand.

Design
Nu we het toch over smaak hebben, design. De 886PB heeft een mooi, maar vrij simpel design. Vierkant, dunne randen, plat (geen rondingen). Voor de afwerking is er een mooi metalen randje onderaan het scherm. De voet ziet er mooi uit en is stabiel. Het nadeel van de kromming van de voet is wel dat je geen soundbar voor de TV kunt leggen als je de voet gebruikt ipv de TV aan de muur ophangt. Bij gebruik van een soundbar is het meestal toch wel zo slim om TV en bar aan de muur op te hangen. Het is (natuurlijk) mogelijk om de kabels netjes vrijwel onzichtbaar in de voet weg te werken.

Gaming modus
Gezien de prijs zal deze TV voor veel mensen een 2e TV zijn naast een duurder topmodel. Bijvoorbeeld voor in een slaapkamer, of gaming kamer als je zoveel ruimte hebt. De 886PB heeft een gamingmodus gericht op accurate weergave van games met HDR Gaming en HGiG. Deze 886PB heeft 120 / 100Hz ondersteuning en ook FreeSync, dus is een ideale combinatie met gaming consoles.

What else?
De 886PB is / heeft:
- Ziggo gecertificeerd
- CI+ module ondersteuning
- Ziggo Go app is (natuurlijk....) niet op WebOS beschikbaar
- Apple Airplay 2 is er voor de Apple fanboys
- WebOS 6.0 met ThinQ AI
- Wel local dimming
- Wel Dolby Atmos
- 7e generatie CPU voor soepel gebruik van Smart functies
- VESA voor muurbeugels
- Totaal gewicht ongeveer 18 kilo
- Optical connector
- 4x HDMI met 1x ARC - 2x HDMI 2.0 en 2x HDMI 2.1
- LAN kabel connector
- 3x USB connector
- WiFi 802.11ac (5GHz)
- 'oude' koptelefoon plug
- Bluetooth "Ja" (zonder detaillering)

De USB connectoren hebben een lage output voltage, dus zijn niet geschikt om je telefoon snel mee op te laden; maar waarom zou je dat ook willen. Of het genoeg is om een externe HDD met alleen USB connectoren van genoeg peut te voorzien... misschien.

Instellen
Nog een opmerking die ik wil maken over de configuratie van de TV. Wanneer je de TV voor de eerste keer aan doet kun je kiezen of je de eerste instellingen met de afstandsbediening op de TV zelf wilt doen, of dat je met je smartphone de configuratie wilt doorlopen. Hiervoor heb je de LG ThinQ AI app voor. Als je al meer ThinQ apparaten hebt, dan heb je die app natuurlijk al, maar anders zou je die kunnen downloaden. Mijn eerste poging resulteerde in geen connectie tussen mijn smartphone en de TV, bij een 2e poging werkte het wel, maar helemaal ideaal was het niet. Ik doorloop net zo lief de opties op de TV met de afstandsbediening, zoveel zijn het er nou ook weer niet.

Eindconclusie
Deze TV is geen top-of-the-line premium (OLED) TV, dus ik beoordeel de TV ook niet als zodanig. Als we deze TV zouden vergelijken met een topmodel, dan komt de beoordeling van deze TV op max 3 tot 4 sterren uit. Maar bij eerlijk vergelijken van een meer entry-level TV en vergelijken op basis van prijs, dan is - voor de prijs - deze LG LED LCD 4K TV een zeer goede en toch redelijk betaalbare Smart TV. Ik vind persoonlijk deze LG 55NANO886PB zijn prijs dan ook zeker waard.

Bij andere formaten van deze TV (met name: de 65" versie) zijn er veel klachten over problemen met de backlighting (bleed van licht) en ook veel dode pixels. Ik heb deze 55" versie van deze TV inmiddels bijna anderhalve maand en heb geen klachten.

Pluspunten

  • 120 / 100 Hz
  • Local Dimming
  • Prijs-kwaliteit verhouding
  • Magic Remote

Minpunten

  • Alle connectoren aan de achterkant

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

NielsT 14-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede televisie voor de prijs

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

8,0
Voor Kieskeurig heb ik deze televisie een paar weken mogen testen en eigenlijk ben ik best wel enthousiast! Het instellen van de televisie kan erg eenvoudig gedaan worden via je smartphone en de LG ThinQ app die via een qr-code op het scherm gedownload kan worden. Binnen 5 minuten is de televisie dan helemaal ingesteld en kun je deze ook met je telefoon verder bedienen als dat gewenst is. Wanneer je dat niet wil kan ook de magic remote gebruikt worden die bij de televisie geleverd wordt. Dit is een afstandsbediening waarmee je de knoppen waar je op wil klikken als het ware kan aanwijzen. Wanneer de afstandsbediening goed gekalibreerd is werkt dit erg fijn en intuïtief.

De beeldkwaliteit van de televisie is minder goed dan een oled televisie, maar nog steeds erg goed. Kleuren worden mooi weergegeven en het beeld is mooi vloeiend. Daarnaast is het beeld ook superscherp, de bekende Youtube video’s zien er supergaaf uit. De contrasten zijn goed en ondanks dat zwart niet echt pikzwart is natuurlijk, is het nog steeds mooi beeld te noemen. In licht weer is de helderheid van de televisie erg goed. Bij mij thuis staat de tv in het licht en blijft het beeld altijd goed zichtbaar. Wat echter wel vooral in het donker opvalt aan de televisie is dat in het scherm een soort banen ontstaan waar het beeld een hogere helderheid lijkt te hebben. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de AI in de televisie die zelf bepaald hoe helder het scherm moet zijn, maar het leverde in het donker juist rare banen in het beeld op. Na resetten van de televisie en daarmee dus de instellingen leek dit verholpen te zijn. Het zit inderdaad in een slimme helderheidsfunctie die de backlight van de televisie dimt op rustige vlakken waarmee energie wordt bespaard. Dit gebeurt zoals gezegd echter in stroken over het scherm wat er vreemd uitziet. Gelukkig kan dit uitgezet worden.
De geluidskwaliteit van de televisie is eveneens goed te noemen. De speakers in de televisie hebben voldoende vermogen en leveren ook nog aardig goede basstonen voor een televisie. Een televisie zal natuurlijk nooit perfect geluid gaan hebben, maar slecht is het geluid absoluut niet en zeker ruim voldoende voor de meeste televisieprogramma’s en series.

De televisie is natuurlijk ook voorzien van smart functies via het webOS platform. Hiermee kunnen veel apps gedownload worden, zoals bijvoorbeeld Netflix, Youtube, Prime, Videoland en Spotify. Deze opties geven de televisie veel extra functionaliteiten en zorgen ervoor dat alle content die je wilt, altijd beschikbaar is. De functies werken snel en er lijken weinig tot geen haperingen en lange wachttijden te zijn.

Zoals gezegd is de televisie erg eenvoudig te bedienen met behulp van de magic remote. Hiermee kunnen de knoppen die je wilt hebben gewoon letterlijk aangewezen worden waarna alleen nog op het ok-knopje gedrukt hoeft te worden. Daarnaast kan uiteraard ook gewoon met pijltjesknoppen genavigeerd worden door het menu en kan er middels een scrollwieltje gescrolld worden. Als derde optie kan de televisie ook middels je stem worden bestuurd. Hiermee kunnen opdrachten gegeven worden aan de televisie en kan bijvoorbeeld via je stem dingen worden getypt.

Dan het design. Het design is namelijk echt heel mooi. De kleur is niet standaard zwart, maar een beetje donkergrijzig wat erg mooi lijkt. Daarnaast beschikt de televisie over een stijlvolle gebogen voet en is de televisie mooi slank. Ik vind de televisie erg mooi.

Al met al vind ik de televisie zeker een goede keuze. Ondanks dat het geen oled is en zwart dus niet echt volledig zwart is, is dit een goed alternatief voor wie wel een premium televisie met mooi design, veel features en goed beeld wil, maar niet meer dan duizend euro wil betalen voor een televisie.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Design
  • Magic Remote

Minpunten

  • Menustructuur soms niet helemaal duidelijk

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Bente 12-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Gebruiksvriendelijke televisie!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

8,0
Namens kieskeurig heb ik deze televisie een aantal weken mogen testen. Mijn eerste indruk van de televisie was al gelijk positief.

De installatie van de televisie gaat vrij snel door de muisfunctie van de afstandsbediening kan je makkelijk de installatie doorlopen en heb je al snel een televisie die goed werkt. Wat mij opviel na de installatie was dat de televisie iets naar achter staat geleund op de voet, wat gelukkig de kijk ervaring niet verstoord.De televisie en de voet hebben een strak en plat design.

De beeldkwaliteit van de televisie is prachtig, zelf had ik een oude televisie die 10 jaar oud was waardoor ik nu een wereld van verschil merk.Tijdens het kijken naar een film zijn de kleuren helder en scherp en zie je duidelijk wat zwart en donkerblauw is. Hierdoor is het comfort voor de ogen fijn en krijg je niet snel last van je ogen tijdens het kijken. De geluidskwaliteit sluit geheel aan op het beeld waardoor de ervaring van kijken nog leuker is.

De afstandsbediening is erg gebruiksvriendelijk. De verschillende app knopjes op de afstandsbediening zijn makkelijk voor als je snel iets wilt kijken. Deze functie is ook goed aan te zetten door het menu op de televisie aan te drukken. De afstandsbediening is ook door spraak aansturen. Een minpunt hiervan is dat het lastig is op vanuit het spraakgedeelte weer terug te komen bij het menu.

Tijdens de testperiode heb ik ook games gespeeld om deze functie uit te testen.
De Nintendo switch had een mooi beeldkwaliteit en de bewegingen waren erg vloeiend wat het speelplezier vergroot!
Wat ik wel een beetje jammer vonden is dat er geen scart aansluiting was i.v.m oudere consoles die we hebben. gelukkig is dat wel makkelijk op te lossen door een scart HDMI omvormer te kopen .

als je van tv of films kijken je van game houdt of graag op verschillende apps op je televisie zit is deze televisie echt een aanrader.

Pluspunten

  • beeldkwaliteit
  • smartfunctie
  • afstandsbediening
  • game presentatie

Minpunten

  • spraakbesturing

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Anoniem 12-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeker een aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

10,0
Via kieskeurig heb ik dit toestel 2 weken kunnen testen. Het is een mooi toestel met strak design, uitstekend beeld en geluid.
Het installeren van de tv ging ook heel makkelijk. Een 8tal schroefjes plaatsen in de bijgeleverde voet. Voedingsstekker er in, 2x HDMI en een optische kabel (in mijn geval) en je kon starten. In de setup de verbinding met uw wifi opbouwen en klaar was hij. Er volgden toen nog enkele updates van enkel apps en we konden TV kijken.. Wij hebben deze gekoppeld aan een decoder en een Bose cinemate. Wel heeft hij nog in die 2 weken enkele keren een update uitgevoerd maar daar geen hinder van ondervonden.
Een gameconsole hebben we er niet op getest daar we geen hebben. Wel heb ik de app van Youtube en Netflix gebruikt. Deze zijn zeer makkelijk te bedienen met het bijgeleverde afstandsbediening. Deze heeft een pointer waarmee je op je scherm kan richten of via het scrollwieltje bedienen en kiezen.
Ik kan dit toestel enkel maar aanraden........

Pluspunten

  • zeer mooi design
  • zeer scherp beeld
  • makkelijke bediening

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anoniem 10-12-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Mooie en goede tv!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

8,0
Ik heb dit product een paar weken mogen testen en ik ben erg enthousiast over de LG 55NANO886PB. De tv is qua beeldkwaliteit en geluid helemaal top! Waarom ik er tevreden mee ben is omdat deze tv wifi, bluetooth, 3 usb ingang, netwerkaansluiting en composiet kabel aansluiting naar hdmi heeft. Mijn oude tv had deze functies niet dus superfijn dat deze tv wel deze functies heeft. Ik heb mijn favoriete films en series kunnen kijken op een kleurrijk en scherp beeld. Het uiterlijk van deze tv is ook erg mooi en het staat mooi in de woonkamer, het heeft een mooie en strakke design. Ik heb ook mijn kinderen deze tv laten testen op game gebied aangezien mijn kinderen fanatieke gamers zijn. Er waren geen nadelen zeiden ze, alles werkte erg goed en deze tv beschikt over de nieuwste gaming features, zoals, VRR, ALLM en AMD FreeSync Premium. Het VRR feature maakt het beeld tijdens het gamen erg smooth. Deze features zijn erg handig voor next gen consoles, mijn kinderen hebben de PS5. Wat mij ook verraste was de snelheid van de tv, applicaties zoals Netflix en Youtube gaan heel snel open en zijn handig te gebruiken met de afstandsbediening. Ik heb een HD 1080P video gekeken op Youtube van een appel die in close up gefilmd werd met druppels erop. Hierdoor kon ik goed kijken naar de kwaliteit van deze tv en het verbaasde me best wel, de appel was erg mooi te zien en de kleuren waren perfect. Kortom, dit is een perfecte tv voor gaming, video’s kijken en films kijken. Ik raad deze tv zeker aan en ik ben er erg tevreden mee.

Pluspunten

  • gaming features
  • beeldkwaliteit
  • geluid
  • 3 usb ingangen

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

rmh 07-12-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Goedkope Smart tv met 4K en Dolby Atmos

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

8,0
Ik ben in de gelegenheid om deze smart tv te testen. Zelf heb ik een 43 inch tv van een 6 tal jaren terug. Na het uitpakken en aansluitem op verschillende bronnen (ETHERNET/ HDMI/ USB / BLEUTOOTH) was het genieten.

Beeld : Goede scherpte . Helderheid met goede zwarttinten . Vloeiende beelden met 100 Hz beeldverversing. 4K beelden via diverse bronnen erg scherp.

Geluid : Enorm goed, helder en dolby atmos is een toegevoegde waarde
Verschillende modus: muziek, bioscoop, film, etc. Een soundbar wordt bijna overbodig, tenzij je overal in de ruimte boxen hebt staan en een nog ultiemere geluidservaring wilt beleven
Menu : Overzichtelijk menu met snelkopelingen voor diverse bekende streamingdiensten: Netflix, Prime Video, Disney+ en Rakuten TV.

Afstandsbediening : De aanwijzermodus van de afstandsbediening werkt goed om tv te bedienen. Echter soms is aanwijsmodus verdwenen en moet ik weer op Home klikken wil ik deze zien

Design : Voet is wat groot waardoor het plaatsen op bv een soundbar wat problemen kan geven. Ook jammer dat tv niet draaibaar is op voet

Kortom : Een heel goed toestel dat ik alleen maar kan aanbevelen. Voor dit geld is het een topproduct .

Pluspunten

  • Helder, vol geluid
  • Scherp beeld

Minpunten

  • geen USB 3.0 aansluiting
  • Voet is groot en niet draaibaar

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Jimmyyy 07-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

7,0
Wij hebben dit product mogen testen, wij zijn super enthousiast over het beeldkwaliteit. Wat een gave TV is dit zeg. De design van de TV is geweldig en past eigenlijk wel in elk interieur. Om het goed tot zijn recht te laten komen zou ik persoonlijk de TV ophangen, hierdoor oogt het nog strakker, maar dat is mijn voorkeur.

Het beeld is scherp en helder, het geluid van de TV is perfect, normaal maakte wij gebruik van een soundbar maar dat is met deze TV niet nodig. Prima geluid wat eruit komt.

De smartfuncties van de televisie zijn makkelijk te installeren, enige wat wij mistte was de videoland app maar daarentegen hebben wij nu wel de Disney app op de TV deze ontbrak bij onze vorige TV. De stembesturing werkt top, makkelijk te bedienen. Hetzelfde geldt voor de afstandsbediening.

Al met al een geweldige TV, makkelijk te bedienen en daarom raden wij deze TV zeker aan.

Pluspunten

  • mooi design
  • makkelijk in gebruik
  • perfect geluid

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Joep 29-11-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

LG 65NANO886PB (2021)

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 65NANO886PB

Algemene score

7,0
De TV ziet er mooi uit. Zee smalle rand om het scherm en een mooie voet. Het beeld is goed voor een LCD TV. Je hebt veel mogelijk instellingen om het beeld in te stellen zoals je wenst. WebOS is een erg prettig SmartTV OS. Zeker met de magic remote werkt het vlot en handig. Een minpunt van de TV vind ik de Local Dimming. Wanneer je b.v. een beeld hebt waar alleen middenin iets verlicht is (b.v. een gezicht of een woord) dan zie je links en rechts ervan een zwart gedeelte omdat daar gedimd wordt. Dit zou beter kunnen zijn wanneer er veel meer dimzones zouden worden gebruikt dan de 32 die men nu gebruikt. Ik heb er voor gekozen om local dimming uit te zetten. Een ander (tijdelijk) nadeel is dat er nog geen Videoland app beschikbaar is voor WebOS 6.

Pluspunten

  • mooi scherm met veel instelmogelijkheden
  • WebOS 6 als smart platform
  • magic remote
  • prijs

Minpunten

  • local dimming werkt niet goed
  • (momenteel) geen app voor Videoland

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Anoniem 29-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prima TV 1 klein minpuntje

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 50NANO886PB

Algemene score

9,0
Prima TV. Onberispelijk beeld.
Uitstekende kijkhoek.
1 minpuntje.
Hij schakelt altijd na 4 uur uit wanneer de afstandsbediening niet wordt gebruikt.
Ook als het vinkje bij instellingen is weggehaald.
Hij waarschuwt wel 5 min van te voren

Minpunten

  • Schakelt na 4 uur uit

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Anoniem 14-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Ieder zal de sterke punten van deze TV waarderen!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

9,0
Uitstekende TV, zeker een aanbeveling voor eenieder die op zoek is naar een stijlvolle 55 inch TV die qua mogelijkheden en gemak helemaal van deze tijd is. Plus en minpunten in een aantal categorieën:

Installatie: zelf ben ik niet thuis geweest toen de TV opgezet (zo gebeurd) en geïnstalleerd is. De installateur had blijkbaar wat moeite met dat laatste, met name het "point & click" systeem was blijkbaar even wennen. Dat blijft bij gebruik ook wel een beetje zo, maar ik mag niet klagen over hoe rap ik bij thuiskomst WIFI gekoppeld had, apps aan de praat had, en ook het gebruik van de afstandsbediening in combinatie met mijn decoder (en daar de koppeling mee maken) stelt niks voor.

Beeld en geluid: de TV geeft prachtig, gedetailleerd beeld. Een WOW effect is overdreven, maar al met al zien kleuren en nuances er prachtig uit. Leuk om te "spelen" met de aanwezige AI opties, die richt je uiteraard in naar smaak. Eerder heb ik andere LG TVs mogen uittesten, en ik ben zeker naar verhouding zeer positief over het geluid. Dat viel op andere systemen nog wel eens tegen, maar dat kun je bij deze TV zeker niet zeggen.

Smart functies: hoewel ik op de afstandsbediening nog wat "fast access" buttons mis naar bekende streaming diensten, zit de hele smart functionaliteit gewoonweg prima in elkaar. Apps zijn eenvoudig gevonden en op een enkeling na makkelijk geïnstalleerd en geüpdate. Ook waar nodig onder snelknoppen te plaatsen. Als gezegd, het "point & click" systeem vind ik even wennen, niet optimaal intuïtief. Hetzelfde geldt voor de stembesturing. Die levert nogal eens wat ergernis op qua stemherkenning en het doorgronden van op welke plek je de zoekfunctie nu precies toepast.

Gaming: geen minpunten. Spelconsoles en andere externe apparaten zijn snel aangesloten en worden automatisch herkend. Ze profiteren verder qua beeld(snelheid) en geluid maximaal mee van de hierboven beschreven pluspunten.

Conclusie: de minpunten zijn eerder gebruikersafhankelijk. De pluspunten zal eenieder waarderen. Mooie TV!

Pluspunten

  • Mooie vormgeving
  • Prima beeld en geluid
  • Uitgebreide smart functies
  • Makkelijke koppeling externe apparaten
  • Prima geschikt voor gaming

Minpunten

  • Point en click even wennen
  • Spraakbesturing
  • AI functies beperkt van meerwaarde

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Anoniem 03-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Super aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO886PB

Algemene score

9,0
Voor mij is het de eerste keer een ervaring met een LG televisie en ik moet toegeven dat het een enorm goede ervaring is.
Het design van de tv is zeer mooi en simpel. Geen tierlantijntjes zoals doorzichtige randen, maar gewoon goed. Een mooie voet zorgt er voor dat het toestel goed stevig staat.
Het instellen van deze tv is zeer simpel. Je krijgt van bij de start alles aangereikt in een duidelijke menu structuur. Een klein minpuntje vind ik de (standaard ingestelde) besturing dmv het bewegen van de afstandbediening. Je ziet dan een "cursor" op het scherm. Deze vind ik echter wat te hevig en je moet goed je best doen om niet te "over"-sturen. Je kan gelukkig ook de cirkel knop gebruiken op de afstandbediening die het allemaal gemakkelijker maakt.
Deze TV maakt zonder problemen connectie met het wifi netwerk, wat een noodzaak was vanwege afwezigheid van een kabel. Daarna kan je starten met het instellen van enorm veel apps. In een soort appstore vind je een lange lijst met apps, games, ... Het instellen van de meest bekende apps (youtube, netflix,...) is een makkie. Zelfs Apple TV is beschikbaar.
Na het instellen kan de kijksessie beginnen en het valt op dat het scherm enorm goed en zuiver is. De scherpte en helderheid is enorm goed en de kleurweergave super. Zelf had ik nog nooit een tv met zulke goede zwartwaarden.
Wat ik een beetje raar vind is dat de tv opstart met afwisselende "schilderijen". De kwaliteit hiervan is niet zo zuiver, je ziet (zeker van dichtbij) nog serieus de pixels. Hier had men beter gekozen voor beelden met meer pixeldichtheid.
Verder is de geluidskwaliteit super goed, zeker voor een "platte" tv. Deze kwaliteit kwam ik eerder nog niet tegen bij mijn vroegere toestellen.
De afstandbediening bevat standaard knoppen voor de meest bekende streaming diensten (Netflix, Disney+, ...). Wel merk ik bij het toestel dat je, ook al druk je bv de knop voor netflix, bij het opstarten de app start, maar toch altijd switcht naar het schilderij. Daardoor moet je nogmaals op de knop drukken. Oplossing is om dus de "On" switch te drukken en na de start dan bijvoorbeeld de Netflix knop te drukken.
Deze tv heeft ook stembediening en deze blijkt vrij accuraat te werken.
Eén probleem die ik opmerkte tijdens het gebruik is dat de tv aangaf dat de Google services niet beschikbaar zijn in mijn land (Belgie).
Conclusie: een super tv met uitstekende functionaliteiten en simpele bediening, met enkele kleine vervelende dingetjes.

Pluspunten

  • Design
  • Simpele bediening
  • Beeldkwaliteit
  • Geluid
  • Apps download en setup

Minpunten

  • Mindere kwaliteit van de schilderij beelden
  • Google services niet beschikbaar in Belgie
  • Cursor besturing met afstandbediening wat hevig

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Toon meer reviews