Microsoft Surface Pro 11 / WiFi 7 / 512GB / Zwart
De krachtige 2-1 laptop voor mobiel gebruik met Ai.
Onlangs de mogelijkheid gehad om deze Microsoft Surface Pro OLED in de uitvoering Snapdragon X Elite uitvoering uitgebreid te testen.
Allereerst moet duidelijk gemaakt worden dat deze Surface Pro voor een specifieke doelgroep is. De gebruiker die vraagt om een snelle, dunne 2-in-1 laptop/tablet. Daar is de Surface Pro op alle vlakken geslaagd.
Allereerst, de bouwkwaliteit is perfect. Stevig en het bijhorende toetsenbord sluit naadloos aan. Wel een aantal problemen gehad met Bluetooth en het koppelen hiervan, maar dat is snel opgelost.
Windows 11 laat zich de eerste keer eenvoudig configureren en personaliseren door het volgen van een aantal simpele stappen. Het koppelen van het eigen Microsoft account ging vlekkeloos.
Copilot is voor mij volledig nieuw, maar ik merk dat dit nu al ondersteund in dagelijkse werkzaamheden. De AI engine een eenvoudige route voor vakantie laten uitstippelen, dit is zo gedaan. Een afbeelding laten genereren, kwestie van seconden.
Het apparaat is niet bedoeld voor Gamers, maar XBOX Cloud Gaming met een bluetooth controller werkt zeer goed. De game wordt dan gestreamd naar het apparaat.
Samengevat, de beste 2-in-1 laptop die ik ook heb mogen testen of in bezig het gehad. Ervaring met Dell en HP, maar de kwaliteit van de Surface Pro is uitmuntend.
Pluspunten
- Dun, snel en lange accuduur
- Helder en scherp (OLED) scherm
- Copilot (Ai engine)
- Bouwkwaliteit is uitmuntend
- Eenvoudig en snel in gebruik
Minpunten
- De koppeling met het externe toetsenbord