FLOWSTEAM® Luxe Kledingstomer - Matte Black Edition - SG5657

FLOWSTEAM® Luxe Kledingstomer - Matte Black Edition - SG5657

Rechacha11-01-2026

Handige kledingstomer voor snel kreukvrij maken en opfrissen

Ik kreeg de mogelijkheid om deze kledingstomer te testen, die al op mijn verlanglijstje stond. Ik heb een hekel aan strijken en was op zoek naar een makkelijk alternatief dat weinig ruimte inneemt en snel te gebruiken is. De kledingstomer warmt snel op en is eenvoudig in gebruik. Ik pak hem er regelmatig bij om een kledingstuk snel kreukvrij te maken of om kleding op te frissen. Ook bij sterkere geuren, zoals zweetgeuren, merk je dat de stoom helpt om de geur duidelijk te verminderen. Het vervangt geen wasbeurt, maar is wel praktisch voor tussendoor. Wat ik met een puber in huis extra handig vind, is dat je kleding die nauwelijks gedragen is. Maar wel in de wasmand belandt, eenvoudig kunt opfrissen en weer kunt opruimen. Dat scheelt niet alleen tijd, maar is ook beter voor de kleding en voor het energieverbruik. Het apparaat is licht van gewicht en heeft drie standen, waardoor hij geschikt is voor verschillende kledingstoffen. Een praktisch detail is dat je het stomen tijdelijk kunt pauzeren. Minder handig vind ik het korte snoer en het bijvullen van het waterreservoir aan de onderzijde.
Pluspunten
  • Snel warm
  • Licht in gebruik
  • Meerdere standen
  • Ook om mee te nemen
Minpunten
  • Snoer aan de korte kant
  • Waterreservoir bijvullen aan de onderkant