Stofzuigers - Vergelijken & kopen

Op zoek naar een steelstofzuiger?

Ben je op zoek naar een steelstofzuiger? Een steelstofzuiger is een fijne toevoeging voor je huishouden. Hij neemt minder ruimte in dan een traditionele stofzuiger, en je hoeft niet in de weer met kabels. Je kunt ook makkelijker bij lastige plekjes, zoals onder de bank of in kleine hoekjes. Steelstofzuigers zijn gemiddeld wel wat duurder dan sledestofzuigers. 

We tonen alle steelstofzuigers hieronder. Ben je op zoek naar een ander soort? Bekijk alle stofzuigers hier

Bekijk ook: Traditionele stofzuiger | 2-in-1 | Trommel-stofzuiger

Filteren

Samsung Jet 75 complete chroom, zilver

Samsung Jet 75 complete chroom, zilver Best Reviewed jan 2023
8,7 (482)
Best Reviewed jan 2023

Samsung Jet 90 complete titanium

Samsung Jet 90 complete titanium Best Reviewed sep 2022
8,8 (78)
Best Reviewed sep 2022

Dyson V15 geel, zilver, roestvrijstaal

Dyson V15 geel, zilver, roestvrijstaal Test panel 8.2 sep 2022
8,6 (58)
Test panel 8.2 sep 2022

Philips 8000 series XC8043 zwart, blauw

Philips 8000 series XC8043 zwart, blauw
10,0 (1)

Samsung BESPOKE Jet Complete Extra zwart

Samsung BESPOKE Jet Complete Extra zwart

Bosch Serie 8 BSS8224 wit

Bosch Serie 8 BSS8224 wit Test panel 8.5 dec 2021
8,8 (53)
Test panel 8.5 dec 2021

Dyson V8™ Origin zilver, paars

Dyson V8™ Origin zilver, paars
5,0 (1)

Dyson V15 geel, zilver, roestvrijstaal

Dyson V15 geel, zilver, roestvrijstaal Test panel 8.2 sep 2022
8,6 (58)
Test panel 8.2 sep 2022

Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 Steelstofzuiger grijs, rood

Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 Steelstofzuiger grijs, rood
8,1 (23)

Steelstofzuiger kopen: wat je wil weten 

De steelstofzuiger dankt zijn naam aan de vorm van de stofzuiger. Dit is een lange steel waarin zowel de motor (voor het zuigen) als de mond (waarmee je opzuigt) samenkomen. Het is in feite een soort alles-in-één-apparaat wanneer je hem vergelijkt met een traditionele stofzuiger op wieltjes. Daar combineer je een aparte cabine waar de motor in zit met een steel die je via een flexibele buis aan elkaar bevestigt. Aan de steelstofzuiger zit een opvangbak die je vaak met een druk op de knop kunt legen. Ze bieden verschillende zuigstanden aan, die allemaal zo hun invloed uitoefenen op de oplaadbare accu (mits die aanwezig is, sommige modellen werken met een stroomkabel). Hoe sterker de zuigkracht, hoe eerder de batterij leeg is. Verder leveren fabrikanten vaak allerlei accessoires mee, waardoor je een steelstofzuiger soms ook als een soort kruimeldief kunt gebruiken.

 De voordelen van een steelstofzuiger 

Ten opzichte van de traditionele stofzuiger biedt de steelstofzuiger (met of zonder accu) een aantal voordelen aan. Omdat je nu met één apparaat werkt, ben je zelf ook een stuk wendbaarder. Daardoor verplaats je jezelf en de steelstofzuiger behendiger door de kamer. De stofzuiger is bovendien gemakkelijker op te ruimen. Je plaatst hem rechtop in een meter- of gangkast of hangt hem op aan de muur voor het opladen. Daarnaast is het zo dat je de opvangbakken gemakkelijker leeg (soms met een druk op de knop) en dat je hem ook beter kunt schoonhouden; de verschillende onderdelen kun je vaak met een druk op de knop van elkaar losklikken.

Heeft een steelstofzuiger ook nadelen?   

Steelstofzuigers hebben, net als traditionele modellen, ook zo hun nadelen, natuurlijk. Een steelstofzuiger kopen levert vaak meer herrie in huis. In de meeste gevallen produceert zo’n model geluid van zeventig decibel of meer. Dat komt door het design van het apparaat: fabrikanten kunnen die geluidproductie helaas met niets maskeren. Ook het gewicht kun je als nadelig ervaring. Je houdt immers het apparaat met één hand vast, waarmee je alles vasthoudt: de motor, de mond, de steel en alle accessoires en onderdelen die erbij horen. Je sleept weliswaar niets achter je aan, maar moet nu dus wel het complete gewicht zelf dragen. Tot slot is het zo dat je met een steelstofzuiger niet overal kunt komen. Soms zit de motor in de weg, waardoor je niet goed achter kasten kunt schoonmaken.

Wat is de beste steelstofzuiger? 

De beste steelstofzuiger is er eentje die werkt op een accu. Je beperkt jezelf als schoonmaker wanneer je alsnog rekening moet houden met een stroomkabel. Daardoor moet je soms tijdens het schoonmaken van stopcontact wisselen en dat haalt de vaart uit het schoonmaken. Daarnaast is het fijn als de zuigkracht goed is en wanneer de fabrikant genoeg accessoires meelevert (zodat het apparaat breder inzetbaar is). Lees je dus goed in over zuigkracht en acculadingen, zodat je weet wat je in huis haalt. Bedenk van te voren waar je rekening mee moet houden: heb je bijvoorbeeld huisdieren en tapijten, dan heb je wellicht wat extra zuigkracht nodig.

Waar kan ik een steelstofzuiger kopen? 

Een steelstofzuiger kopen: waar doe je dat? Dat kan natuurlijk in verschillende winkels waar je ook andere elektronica verwacht. Soms gooien typische huishoudwinkels wat goedkopere modellen in de aanbieding, maar anders kun je natuurlijk altijd online terecht in verschillende webshops. We doelen dan op de grotere spelers, maar soms kun je steelstofzuigers ook direct bij een fabrikant aanschaffen. Ook hier geldt: het is maar net wat je nodig hebt en waar je naar op zoek bent. Nog een laatste tip: je kunt ook, via een zoekmachine, zoeken op de termen ‘draadloze stofzuiger’.

Beste stofzuigers
Populairste stofzuigers