We mochten deze stofzuiger testen voor kieskeurig, de testperiode is beperkt, dus over duurzaamheid kan ik niet veel zeggen.
Het design valt direct op als je de stofzuiger uitpakt; mat zwart, met gouden accenten. Het goud had eerlijk gezegd achterwege kunnen blijven, is iets te veel bling naar mijn smaak. De grote wielen hebben zacht rubberen banden en hij is makkelijk en stil te verplaatsen hierdoor.
Assemblage;
De onderdelen uit de doos zij eenvoudig aan elkaar te bevestigen, er is ook een boekje met plaatjes bij als je er niet uitkomt. Wat opvalt is de dikke zuigslang, die is zo'n anderhalve keer zo dik als normaal. De zuigbuis is van metaal en in de korten met een klikmechanisme.
Door de constructie van het handvat is de stofzuiger beter geschikt voor lange mensen, je hebt wat meer lengte tot je beschikking.
Afstandsbediening!
Tot mijn verbazing zat er een setje aaa batterijen bij, die moeten in het handvat en dan kun je de stofzuiger vanaf daar bedienen, harder en zachter (4 standen) en aan/standby. Het lijkt een onzinnige toevoeging aan een stofzuiger, die je per definitie achter je aansleept, maar in de praktijk blijkt het toch erg makkelijk om zonder te bukken de stofzuiger aan/uit of zachter te kunnen zetten.
Hij komt met een verstelbare voet voor harde/zachte ondergronden en een roterende borstel. De roterende borstel wordt anders aan de steel bevestigd; waar de multi borstel een solide voelende klik koppeling heeft knelt de roterende borstel 'gewoon' op de stang. Of het iets uitmaakt voor de duurzaamheid gaan we zien, maar het is raar.
Het heeft geen invloed op het functioneren in ieder geval, bij eerste gebruik van de roterende borstel op ons vloerkleed kwam daar een halve bak kattenhaar vanaf die onze normale stofzuiger dus had laten liggen (nee we hadden niet extra gespaard voor de test :)).
De multi borstel doet het wat minder goed, hij komt niet helemaal tot de plint met zuigen, daar blijft stof toch vaak liggen.
Dat kun je dan weer opzuigen met de in de hangreep geïntegreerde borstel, als je de zuigbuis loskoppelt schuif je die zo naar buiten. Erg makkelijk de je dat borsteltje nooit meer hoeft te zoeken!
De reikwijdte is groot, waar we bij onze oude stofzuiger van stopcontact moeten wisselen om de hele kamer te doen gaat dat nu in eer keer.
Het lange snoer rolt na een druk op de knop op, je hoeft die niet vast te houden, dat is handig, maar als het snoer opgerold is komt het oprolmechanisme met een flinke klap tot stilstand, en het kan haast niet anders of het snoer gaat daarvan kapot op de lange duur.
Pluspunten
- Stille wielen
- Metalen buizen
- Meerdere snelheden
- Groot bereik
- In handvat geintegreerde borstel
Minpunten
- Oprol mechanisme gaat erg hard
- Mist laatste stukje langs de plint
- Prijzig
- Te groot voor de trap