Toen ik de Sony BRAVIA Theatre System 6 uitpakte, had ik al meteen het gevoel dat ik iets bijzonders in huis haalde. De installatie verliep verrassend soepel. Je sluit de soundbar, subwoofer en tv aan met de juiste kabels en de achterspeakers verbind je aan een compacte bedieningskast. Binnen een half uur zat ik met een kop koffie op de bank – klaar voor een film.
Wat daarna gebeurde, had ik niet verwacht. Zodra de film begon, veranderde mijn woonkamer in een bioscoopzaal. De combinatie van Dolby Atmos, DTS:X en mijn Sony Bravia 9 van 75 inch zorgde voor een indrukwekkende diepte en ruimtelijkheid in het geluid. Je hoort werkelijk alles: subtiele achtergrondgeluiden, stemmen die kraakhelder zijn, en een bas die je voelt, niet alleen hoort.
De gebruikservaring is ook erg doordacht. Het systeem schakelt automatisch naar het juiste audiosignaal als ik de tv aanzet, en via Bluetooth is muziek streamen een fluitje van een cent. Nog beter: ik gebruik nauwelijks de afstandsbediening, want alles regel ik via de Sony-app op mijn telefoon. Dat maakt het dagelijks gebruik nóg comfortabeler.
Er zijn ook wat minpuntjes. Volume-aanpassingen reageren soms wat traag en firmware-updates moet je uitvoeren via een USB-stick – dat voelt wat ouderwets. En belangrijk om te weten: je hebt wel echt een vrije eARC-poort op je tv nodig voor de volledige functionaliteit.
Maar eerlijk is eerlijk: zodra je een film kijkt, valt al het kleine ongemak weg. De meeslependheid is zó intens dat het echt een totaal andere beleving is dan standaard tv-geluid. De voordelen wegen voor mij ruimschoots op tegen de nadelen. Ik zou dit systeem zonder twijfel aanraden, met een kleine kanttekening dat ik niet weet hoe goed het met andere tv's werkt.
Pluspunten
Eenvoudige installatie
Bioscoopwaardig geluid dankzij Dolby Atmos
Automatisch schakelen tussen bronnen
Snelle Bluetooth-verbinding
Alles te bedienen via app (afstandbediening overbodig)