Testpanel: Sony KD55XE7000BAEP

Sony KD55XE7000BAEPOp deze pagina lees je het testrapport over de Sony KD55XE7000BAEP.

Op dit moment is 4K UHD de hoogste beeldkwaliteit voor televisies die voor consumenten te verkrijgen is. Maar weet men wel wat het inhoudt en hoe het wordt ervaren?

We kregen de Sony KD55XE7000BAEP in handen en vroegen het Kieskeurig Testpanel de televisie eens uitgebreid te testen. Een 4K Ultra HD televisie van 55 inch met verschillende features als een vaste USB-schijf. Gebruikers hebben tijdens het testen onder andere gelet op geluid, beeldkwaliteit, features en installatiegemak. 

Mis dit rapport niet als jij van plan bent om binnenkort een 4K televisie te kopen.Index

1. Voordelen
2. Verbeteringen
3. Vergelijk prijzen van Sony KD-55XE7000baep

resultaat van de Sony KD55XE7000


Waar heb je inspectiecamera voor gebruikt?

Ramy Ibrahim, 29 jaar

De tv is supersnel qua gebruik met bijvoorbeeld omswitchen van Netflix naar Youtube enz. Ook komen de kleuren heel mooi naar buiten tijdens het tv kijken, en is het beeld ook heel vloeiend en goed verlicht, waardoor het beeld heel duidelijk is. Omgang is supersimpel, de Netflix en Youtube knoppen op de afstandsbediening zijn super handig! De kabelgoten in de poot zijn ook een goeie toevoeging.

Jan Schilder, 38 jaar
Prachtig scherp beeld! mooi geluid

Daniel Leurs, 38 jaar
- Het is een schitterende tv. Strak design.
- Het uitpakken uit de doos is al leuk.
- De kleuren zijn heel erg real-life en scherp waardoor de beleving nog beter wordt.

Het geluid in de tv is ook best goed. Ook het zwart is veel beter vergeleken met oudere bravia tv's. Installatie is redelijk makkelijk als je niet te gehaast bent en de tv staat erg stevig ondanks de grootte. 55 inch. Kortom een hele strakke prettige tv en een aanrader.

Arjan Van Der Klauw, 48 jaar
De Sony Bravia XE70 met een schermdiagonaal van 55" (138,8 cm) heeft een mooie kleurweergave en een scherp beeld (inclusief verbetering van uitzendingen met een lagere resolutie) waardoor zelfs op een kijkafstand van zo'n 3 - 3,5 meter het een sensationeel genot is om tv te kijken of te gamen. Het geluid is goed. Je gaat echt helemaal op in wat je ziet! Daarnaast eenvoudige Interactiviteit met tablet, telefoon en NAS om eigen foto's en films af te spelen en muziek te luisteren. Het instellen en bedienen van de tv gaat door de logische menustructuur en afstandsbediening intuïtief - de handleiding is pas achteraf geopend voor verdere verdieping in de mogelijkheden. Netflix en Youtube zijn via een aparte button direct toegankelijk.

Vincent van der Meer, 38 jaar
Hij is plat, dunne omlijsting, mooie voet en strak beeld.

Rene van Zandwijk, 34 jaar
De tv heeft een plat design, is makkelijk te installeren en het wegwerken van de kabels in de poten van de TV heb ik als zeer fijn ervaren, daardoor ziet het er direct netter uit qua snoeren achter en onder de tv vandaan.

Ook het gebruiksgemak is goed, de knop met Netflix met name veelvuldig gebruik.

De scherpte van 4K tv is subliem, het kleinste detail is haarscherp te zien en is ongelofelijk veel scherper dan HD al weer is. Het is nu wachten tot ook de verschillende tv-zenders in 4K zullen worden aangeboden om het echte potentieel van deze tv te kunnen gebruiken.

Stephan Zieltjes, 45 jaar
Beeld is lekker scherp en heeft een goed geluid.

Xander Tiel, 45 jaar
Hij is makkelijk te installeren. De afstandsbediening is niet moeilijk.

Wat zijn de voordelen?

Ramy Ibrahim
De HDMI ingangen aan de zijkant van de tv zitten iets te dicht bij de rand van de tv waardoor de kabels deels zichtbaar zijn.

Jan Schilder

Voor ons is de omvang te groot, waardoor de tv een te prominente plaats inneemt in de woonkamer.

Xander Tiel
Het geluid is naar mijn mening niet optimaal.

Arjan Van Der Klauw

Misschien dat een webbrowser een optie zou kunnen zijn, maar ik vind het eigenlijk wel fijn dat er niet een overdosis aan apps aan boord is, die je verder niet/nauwelijks gebruikt.

Vincent van der Meer
De rand zou nog dunner mogen. De menustructuur zou iets gebruiksvriendelijker kunnen, is wat onoverzichtelijk.

Rene van Zandwijk

Niets, bediening is eenvoudig en duidelijk, wijst voor zich.
Installatie is ook erg makkelijk en kwaliteit van het beeld is subliem.

Leon Wokke

Het beeld is korrelig en schokkerig. Sommige overgangen in scenes was vaag, vooral bij tekenfilms. De 55 inch is te groot voor ons huis waardoor we hoofdpijn kregen van het beeld. We zitten op ruim 4 meter van het toestel en dat is te dichtbij voor ons. Aan de achterkant zit de stekker input aan de ene kant en de hdmi poorten aan de andere kant. Dit was voor onze situatie een beetje onhandig waardoor er een extra verlengsnoer nodig was.

Stephan Zieltjes

Met de voet er onder plaatsen hadden we nu een derde persoon nodig.

Moest wel even zoeken waar je de instelling kon aanpassen zodat de tv niet automatisch uitgaat als je interactieve tv kijkt.Bekijk hier de specificaties van de Sony KD55XE7000baep