Spotter Explorer 4G GPS Kids Smartwatch - Black - Camera, Call & Chat - Waterproof - SIM Card Included - Smartwatches

5.7

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 6 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Spotter Explorer 4G GPS Kids Smartwatch - Black - Camera, Call & Chat - Waterproof - SIM Card Included op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Sally12328-08-2025

Kan beter

De Spotter kinderhorloge ziet er mooi en degelijk uit. Mijn zoon vindt het stoer en draagt het graag. In het begin vond ik het gebruik van de app en het instellen best lastig. Ook merkte ik dat bellen niet altijd vlekkeloos gaat en de GPS soms niet helemaal nauwkeurig is. Dat gaf even frustratie. Na wat wennen en uitproberen werkt het inmiddels beter en kan ik de locatie sneller terugvinden. Het SOS-knopje is een geruststellende functie en de chatoptie gebruik ik vaak om korte berichtjes te sturen. Ik waardeer dat het horloge waterdicht is, want mijn zoon vergeet hem vaak af te doen. Al met al ben ik tevreden, al had de gebruiksvriendelijkheid wat beter gemogen.
Pluspunten
  • Stevig
  • Mooi
Minpunten
  • Niet accuraat
  • Moeilijk
s**************@g********05-08-2025
Ons zoontje is echt lyrisch over zijn Spotter Explorer horloge. Vooral de mogelijkheid om spraakberichtjes te versturen is een hit! Hij stuurt er de hele dag door berichtjes mee. Het enige kleine nadeel is dat spraakberichten van telefoon naar horloge soms wat zacht of onduidelijk zijn, vooral in een drukke omgeving. Voor ons als ouders is het horloge super eenvoudig in gebruik. De bijbehorende app is overzichtelijk en werkt intuïtief. Ook voor ons kind is het horloge makkelijk te bedienen: hij heeft in een paar dagen alles zelf onder de knie gekregen. Het horloge voelt degelijk aan, de kwaliteit is prima. De abonnementskosten zijn schappelijk, zeker gezien de functionaliteit. Al met al een ideaal horloge voor ouders die hun kind een stukje zelfstandigheid willen geven, zonder het contact kwijt te raken.
S*************@g********29-07-2025
3.0
3.0
Het idee van dit GPS-horloge is goed, maar de uitvoering laat te wensen over. De installatie was ingewikkeld en kostte me veel tijd, en de bijbehorende app werkt niet intuïtief. Wat me vooral stoorde is dat nergens duidelijk wordt uitgelegd dat je een apart abonnement moet afsluiten om het horloge echt te kunnen gebruiken. Dat voelt een beetje als een verrassing achteraf. Jammer, want het had een handig hulpmiddel kunnen zijn.
Bartvandenboogard23-07-2025

Degelijk horloge met verbeterpunten

Wij hebben de Spotter Explorer gekocht voor onze zoon van vier, en het horloge doet redelijk wat we ervan hoopten. Het geeft ons als ouders een gerust gevoel, terwijl hij een stukje zelfstandigheid krijgt. Via de GPS-functie kunnen we in de app makkelijk volgen waar hij uithangt of een geo-fence opzetten waarbij we een bericht krijgen als hij buiten een bepaald gebied komt. Naarmate we het horloge langer gebruiken valt wel op dat die GPS-bepaling niet consequent betrouwbaar is. Wat we echt belangrijk vonden: dat hij in geval van nood contact met ons kan opnemen. En dat kan. Niet door zelf te bellen, maar wel via een fysieke SOS-knop. Drukt hij daarop, dan krijgen wij direct een bericht, en kunnen we hem meteen terugbellen. Wat het voor hem zelf leuk maakt, is de camera. Hij maakt er graag foto’s mee van wat hij meemaakt. Ook handig: de wekkerfunctie. Die kunnen we zelf via de app instellen. Zo herinneren we hem bijvoorbeeld eraan dat het tijd is om naar binnen te komen. Minpuntje: naast een niet al te betrouwbare GPS-bepaling is het scherm erg krasgevoelig en dat net bij een horloge voor kinderen.
Pluspunten
  • Mogelijkheid om met kind te bellen
  • GPS-tracking
Minpunten
  • GPS niet altijd even betrouwbaar
  • Scherm raakt snel bekrast
MarijnZee17-07-2025

Prima horloge

Het is over het algemeen een prima horloge. Je kan zelf de tijd kiezen wat het leuk maakt voor kinderen net als de modus om selfies te maken wat erg leuk is. De GPS is over het algemeen ook echt prima. Alleen wat echt wel een nadeel is wat ik van te voren niet goed wist is dat er een abonnement nodig is om er gebruik van te kunnen maken. Ergens logisch want je moet met het internet verbinden maar dit hadden ze er wel duidelijk bij mogen zeggen. Hij is wel aan te raden maar hou dus rekening met het feit dat je een abonnement moet afsluiten voor het optimale gebruik.
r***********@h**********16-07-2025
5.0

Hoge abonnementskosten

5.0
Ik bestelde het product bij BOL en kreeg het vrij snel geleverd. Bij het horloge wordt een foldertje meegeleverd met de stappen km het horloge snel in gebruik te kunnen nemen. Ook zit er een unieke code in om jouw horloge te koppelen aan je (aan te maken) Spotter account. Stap 1 is het opladen van het horloge. Er staat niet bij hoe, dus dit was heel verwarrend voor mij. De oplaadkabel heeft namelijk 2 pinnetjes, waardoor het lijkt alsof je de kabel in het horloge moet steken om het op te laden. Het punt waar je hem dan zou kunnen insteken is vervolgens vergrendeld met een schroefje. Na navraag bleek dat het wordt opgeladen via een magneetpunt achterop het horloge. De pinnetjes zorgden voor verwarring en het gebrek aan uitleg in de handleiding droeg daaraan bij. Uiteindelijk is het dus toch gelukt en ging ik verder met de volgende stap. Uiteindelijk een account aangemaakt en mijn horloge gekoppeld, toen ik terecht kwam bij de prijzen van een abonnement. Ik dacht vanaf €12 per maand en €10 extra voor wereldwijde dekking? Dit bedrag vind ik persoonlijk te hoog voor de mate waarin het horloge zal worden gebruikt. Ik wilde hem slechts af en toe gebruiken voor de kinderen, als die ergens afspreken, buiten spelen of van huis zijn. De abonnementskosten vond ik het dan ook niet waard. Uiteindelijk heb ik het horloge dus niet gebruikt of uitgeprobeerd, want er waren kosten aan verbonden. Het horloge gaat dan ook retour.
Pluspunten
  • Handleiding
Minpunten
  • Maandelijkse kosten aan de hoge kant