AEG VX8 / VX82-1-2CR

AEG VX8 / VX82-1-2CR

Dit product wordt aangeboden door 1 aanbieders met een prijs vanaf € 214,00Bekijk alle aanbieders
axekebe19-10-2020

AEG VX82-1-2CR - test

Enkele weken geleden deze stofzuiger mogen ontvangen van Reviewclub. Voorheen nog geen ervaring gehad met het merk AEG. Met dit toestel merk je toch een degelijke kwaliteit. De meegeleverde handleiding was duidelijk. Het in elkaar steken van de "stangen" verliep vlot. Even moeten zoeken naar het handvat. Deze heeft er 2. Het eerste handvat zit mooi verwerkt aan de onder voorkant van het toestel. De inham had iets dieper mogen zijn. Het echte draaghandvat zit netjes verwerkt aan de bovenkant van het toestel, die je moet uitklappen. Bij het dragen merk je duidelijk dat het gaat over een licht toestel. Hierbij nog eens de grote wendbare rubberen wielen en dit toestel rolt makkelijk overal doorheen. Het Silence Puresound-systeem dat dit toestel heeft meegekregen mag zeker in de verf worden gezet. Dit zorgt voor een zeer stille achtergrond waardoor je soms zelf bijna vergeet dat het toestel aanstaat. De smartfunctie, een technologie die het vloertype detecteert en automatisch de zuigkracht aanpast, is een mooie gimmick. Deze werkt naar behoren. Op een tapijt zal deze, wanneer het niet toestel niet meer kan ademen de zuigkracht verminderen. Dit was voor mij iets nieuws en moest ik even aan wennen. Je kan uiteraard ook manueel overschakelen naar jouw eigen gewenste stofzuigdmodi. In tegenstelling tot mijn huidige stofzuiger, heeft deze grote rubberen willen en 1 draaibaar wielletje aan de onderkant. Dit draagt bij aan de zeer soepele bewegingen over de vloer. Vervolgens wil ik nog even hebben over het mondstuk. De zwaaibeweging over de vloer verloopt ongelofelijk zacht en soepel. Ik waande me soms op een ijsbaan. Dit voelde echt verrassend goed aan, wat maakt dat die eigenlijk zelfs plezierig werd. Voor mij persoonlijk mocht de zuigkracht nog iets harder zijn. De aan/uit knop mocht misschien nog iets soepeler zijn om in te drukken. Alsook een ledlicht rond de aan/uit knop mocht nog aanwezig zijn zodat je weet dat het aanstaat. (ik doe altijd koptelefoon aan tijdens het stofzuigen en deze was zo stil dat ik goed kon genieten van mijn muziek. maar omdat het zo weinig geluid maakt merkte ik soms niet als het nu aan of uit stond.) In het algemeen een zeer degelijk toestel waar je veel plezier van gaat hebben.
Pluspunten
  • stil
  • fijn glijdend over de voer
  • weinige gewicht toestel
  • smartfunctie zuigkracht regeling
Minpunten
  • ledlamp
  • zuigkracht
  • aan/uit knop som iets forser indrukken