Scheerapparaat kopen: tips voor het beste scheerapparaat

Inhoudsopgave

  1. Elektrisch scheren
  2. Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrisch scheerapparaat?
  3. Met trimmer, met tondeuse: welke accessoires zijn er?
  4. Welke merken maken de beste scheerapparaten?

Wil je een nieuw elektrisch scheerapparaat kopen? Op Kieskeurig.nl kun je verschillende scheerapparaten vergelijken. Zo vind je altijd dat ene goedkope scheerapparaat, dat natuurlijk ook nog eens als beste beoordeeld wordt. Je vindt op deze pagina ook tips over je nieuwe scheermachine. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent om het beste elektrische scheerapparaat te kopen.

Elektrisch scheren

Veel mannen die moeten kiezen tussen scheren met scheerapparaat of zónder geven de voorkeur aan het eerste. Scheren met een scheermes gebeurt steeds minder. Dat komt omdat elektrisch scheren een hoop voordelen kent. Niet alleen is elektrisch scheren lekker snel, ook heb je minder kans op huidirritatie en wondjes. Dat komt omdat er een folie tussen de huid en het mesje zit. Gelukkig heb je voor een glad resultaat tegenwoordig ook helemaal geen ouderwetse scheermesjes meer nodig, zelfs niet als je een zware baardgroei hebt.

Ben je op zoek naar het beste van beide? Dan is nat scheren mét een elektrisch scheerapparaat de oplossing. Nat scheren is namelijk niet alleen mogelijk met scheermesjes, dat is een misverstand. Je gebruikt je elektrische scheerapparaat gewoon in combinatie met je favoriete scheerschuim of scheergel. Om nat te kunnen scheren, kies je voor een waterbestendig scheerapparaat. Met een groot aantal van deze scheerapparaten kun je je zelfs onder de douche scheren.

Eén van de grootste voordelen van nat scheren is het effect op je huid. Mocht je vaak last hebben van huidirritatie na het scheren dan kan nat scheren verlichting bieden. Scheerschuim en -gel zorgen namelijk voor zachtere haren, die je gemakkelijker afscheert. Zo staat elektrisch scheren dus steeds meer gelijk aan huidvriendelijk scheren, zowel voor mannen met een lichte baadgroei als voor mannen met een zware baardgroei. Scheren met een elektrisch scheerapparaat is dus niet alleen gemakkelijk, maar ook nog eens comfortabel.

Droog scheren kent echter net zo goed voordelen. Om te beginnen, is (vrijwel) elke scheermachine geschikt voor droog scheren. Met droog scheren bedoelen we scheren zonder scheerschuim, scheergel of water. Daarnaast is droog scheren in vergelijking met nat scheren sneller; je pakt je scheerapparaat en begint met scheren. 

Nat en droog scheren: wat je het prettigst vindt, is heel persoonlijk. Zoals we eerder aangaven, moeten mannen met een gevoelige huid wel uitkijken: droog scheren kan bij sommige mannen huidirritatie veroorzaken – zelfs als je een lichte baardgroei hebt.

Elektrisch scheren is natuurlijk niet alleen voorbehouden aan mannen. Ook vrouwen kunnen zich prima scheren met een scheerapparaat. Zij gebruiken een elektrisch scheerapparaat onder meer om hun oksels of bikinilijn te scheren. Veel vrouwen hebben last van een gevoelige huid, zeker in het gebied rondom de bikinilijn. Voor vrouwen vergelijken we echter ook graag de beste ladyshaves, die desgewenst geschikt zijn voor nat en droog scheren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrisch scheerapparaat?

Wat is nu het beste scheerapparaat? Kieskeurig.nl helpt je graag bij het vergelijken van alle elektrische scheerapparaten. In dit gedeelte geven we je nog wat extra tips: zo weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw model. We bespreken scheerapparaten die waterbestendig zijn en gaan in op het verschil tussen scheerapparaten op batterijen en scheerapparaten met snoer. Ten slotte leggen we je uit wat scheerapparaten met flexibele scheerhoofden precies zijn.

We spraken al eerder over het waterproof scheerapparaat, oftewel een scheerapparaat dat je zelfs mee kunt nemen onder de douche. Het klinkt misschien een beetje gek: een scheerapparaat onder de douche. Toch zijn er tegenwoordig flink wat elektrische scheerapparaten die waterbestendig zijn. Om zeker te weten welke scheerapparaten waterbestendig zijn, is het zaak goed naar de omschrijving te kijken. Of een model geschikt is om mee te nemen onder de douche is te zien aan een icoontje of de beschrijving ‘wet’.

Er wordt dus onderscheid gemaakt tussen nat en droog scheren. Waar je nog meer op kunt letten bij het kopen van een scheerapparaat is of hij werkt op batterijen of op netstroom. 

Een scheerapparaat op batterijen heeft het grote voordeel dat je niet gebonden bent aan een stopcontact. Deze scheermachines zijn dus ideaal voor onderweg of op vakantie, helemaal omdat een model op batterijen vaak heel compact is. Ook een oplaadbaar scheerapparaat kun je mobiel gebruiken. Een oplaadbaar scheerapparaat leg je voor gebruik namelijk gewoon even aan de oplader.

Ten slotte noemen we graag de scheerapparaten met flexibele scheerhoofden, ook wel een contourvolgende kop genoemd. Deze modellen hebben een flexibele kop die de vorm van je gezicht nauwkeurig volgt. 

Hierdoor kom je gemakkelijk bij lastig te bereiken gebieden, zoals je kaaklijn. Dankzij de flexibele scheerhoofden zorgen deze modellen voor een glad resultaat en meer comfort. De flexibele scheerhoofden zijn namelijk speciaal ontworpen voor comfortabel gebruik.

Met trimmer, met tondeuse: welke accessoires zijn er?

Zoveel elektrische scheerapparaten, zoveel accessoires. Kieskeurig.nl snapt dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het kiezen van deze accessoires. In dit gedeelte bespreken we zodoende de trimmer en de tondeuse. Er zijn namelijk een heleboel scheerapparaten die als extra optie een trimmer- en of tondeusefunctie hebben.

Met een elektrisch scheerapparaat bereik je binnen no-time een glad scheerresultaat. Maar ook wanneer je liever een baardje, snor of sik wilt laten staan, kun je je scheerapparaat gebruiken. Hiervoor kies je gewoon een model met trimmer. Een trimmer is echter niet alleen geschikt voor baardgroei: je kunt ook gemakkelijk je snor en bakkebaarden bijhouden. 

Kortom: met behulp van een trimmer kun je je gezichtshaar precies zo stylen als jij wilt. Dat geldt natuurlijk dubbel en dwars als je voor een model met precisietrimmer kiest.Wil je vooral je baard in model houden in plaats van scheren? Kies dan een aparte baardtrimmer.

Een tweede accessoire voor je scheerapparaat is de tondeuse. Met een tondeuse kun je eerst de haren korter maken voordat je begint met scheren. Dat maakt het scheren gemakkelijker en zorgt voor een superglad scheerresultaat.

Maar zelfs als je geen glad scheerresultaat ambieert, kan de tondeuse van je scheerapparaat je goed van pas komen. Een tondeuse zorgt er namelijk voor dat je je gezichtsbeharing op precies de door jou gewenste lengte kunt afscheren. Het verschil tussen een tondeuse en trimmer zit dus in de toepassing. Een trimmer gebruik je voor precisiewerk en een tondeuse voor het grotere werk. Anders gezegd: met een trimmer werk je je haar bij, en met een tondeuse kun je grote stukken scheren.

Welke merken maken de beste scheerapparaten?

Op Kieskeurig.nl kun je verschillende scheerapparaten vergelijken. We snappen namelijk dat alleen het scheerapparaat dat als best getest scheerapparaat te boek staat goed genoeg is. Misschien vraag je je af wat het meest efficiënte scheerapparaat is, of wil je weten wat een goedkoop scheerapparaat is. Ongeacht je wensen vind je op Kieskeurig.nl altijd de beste koop. We kunnen in ieder geval al wel vast verklappen dat er twee merken zijn die volgens onze gebruikers goede scheerapparaten maken: Philips en Braun.

Een Philips scheerapparaat staat garant voor innovatie. Al in 1959 ontwierp het bedrijf zwevende scheerkoppen die de contouren van je gezicht beter volgden. In 1980 volgde het Philips-scheerapparaat dat haartjes eerst optilde voor ze af te snijden. Als laatste noemen we de draaifunctie uit 1996, waarmee de volledige scheereenheid kon bewegen. Uit onze vergelijkingen blijkt dat de modellen van Philips vaak als best getest scheerapparaat uit de bus komen. Oprecht een beste koop.

Wis een Braun scheerapparaat echter ook niet uit. Deze worden namelijk vaak als meest efficiënte scheerapparaat getest. De modellen van dit merk zijn namelijk ontworpen voor beweging in een rechte lijn: de meest intuïtieve en efficiënte beweging. Een Braun-scheerapparaat scheert zodoende in een enkele beweging vaak meer haar weg dan andere scheerapparaten.

Welk merk voor jou de beste koop is (er zijn er naast deze twee nog heel veel, zoals Remington, Panasonic, AEG en BaByliss), kun je heel gemakkelijk zelf vergelijken. Maak gebruik van Kieskeurig.nl en je weet binnen een handomdraai welk model door andere consumenten als best getest scheerapparaat gezien wordt.