Scheerapparaat kopen | Tips en informatie

Wil je het beste scheerapparaat kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk op Kieskeurig.nl!

Direct scheerapparaten vergelijken Bekijk en vergelijk

Scheerapparaat kopen

Elektrisch scheren

Als je geen baard en/of snor wilt laten staan, dan is een (elektrisch) scheerapparaat dé manier om je gezicht glad te houden. Op basis van elektrische aandrijving zorgt dit handzame apparaat ervoor dat je gezichtsbeharing geschoren wordt zoals jij dat wilt.

Uiteraard wil jij het beste scheerapparaat kopen voor jouw situatie. Wij helpen je verder door je nuttige informatie en tips te bieden. Daarmee kun je de vele scheerapparaten vergelijken met elkaar. Zo kun je een elektrisch scheerapparaat of reisscheerapparaat kopen dat precies bij jou past.

Direct scheerapparaten vergelijken

Eigenschappen

Eigenschappen van een scheerapparaat

Welke opties en technische snufjes jouw nieuwe scheerapparaat moet hebben, hangt af van jouw wensen, eisen en budget. Lees hieronder meer over de mogelijke eigenschappen die er zijn.


Stroomvoorziening

Een accu, netstroom of batterijen: je scheerapparaat moet toch ergens zijn energie vandaan halen. De drie opties hebben allemaal hun voor- en nadelen. Zo hoef je een apparaat op netstroom niet telkens op te laden, maar moet je er wel altijd een stopcontact voor in de buurt hebben als je hem wilt gebruiken.

Een reisscheerapparaat op batterijen is handig omdat je er geen docking station voor hoeft mee te nemen op reis. Maar je hebt wel regelmatig nieuwe batterijen nodig. Tot slot is een apparaat dat op een accu werkt heel praktisch, maar je moet hem wel telkens weer opladen op het docking station.

Flexibele kop

De scheerkop van het apparaat kan contourvolgend zijn. Zo’n flexibele kop volgt de vormen van je gezicht heel nauwkeurig, waardoor het scheren nog sneller en makkelijker gaat.

Nat scheren/afspoelbaar

Sommige modellen bieden je de keuze tussen comfortabel droog scheren of verfrissend nat. Het voordeel van een waterdicht scheerapparaat is dat je dit model ook onder de douche of in bad kunt gebruiken.

Er zijn ook afspoelbare scheerapparaten. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken omdat je ze onder de kraan kunt houden. Andere modellen kun je schoonmaken met een bijgeleverd borsteltje en door de haaropvangkamer te legen.

Vochtinbrengend systeem

Sommige scheerapparaten hebben een vochtinbrengend systeem waarbij er tijdens het scheren een speciale emulsie wordt toegevoegd. Op die manier wordt je huid tijdens het scheren beter verzorgd. Deze emulsie is los verkrijgbaar en kun je eenvoudig vervangen.

Reinigingssysteem

Je kunt een scheerapparaat kopen dat zichzelf reinigt. Na het scheren plaats je het apparaat in een unit, waar het automatisch opgeladen, gereinigd en gesmeerd wordt. Hierdoor ben je elke dag goed voorbereid op een gladde scheerbeurt.

Trimmer/tondeuse

Beschikt een scheerapparaat over een trimmer, dan kun je hiermee je snor en/of bakkebaarden gemakkelijk bijhouden. Met een tondeuse kun je eerst de haartjes korter maken voordat je begint met scheren. Zo gaat het scheren makkelijker.


Verschillen

Verschillende soorten scheerapparaten

Er zijn verschillende soorten scheerapparaten om uit te kiezen. Op basis van jouw wensen en eisen kun je de diverse types vergelijken die we hieronder voor je op een rij zetten. Zo kun je het beste scheerapparaat kopen voor jouw situatie.


 • Roterend scheersysteem

  De naam zegt het al: de messen van een roterend scheersysteem draaien rond. Roterende scheersystemen beschikken over scheerkoppen die de contouren van het gezicht volgen. Zo scheer je in één beweging gladder dan bij andere scheersystemen. Hoe meer scheerkoppen, des te sneller en makkelijker scheer je.

  Bekijk en vergelijk
 • Vibrerend scheersysteem

  Als een scheerapparaat over een vibrerend scheersysteem beschikt, wil dit zeggen dat het apparaat een trillend messenblok heeft met daarboven een scheerrooster of –blad. Hiervoor geldt hetzelfde als bij de roterende varianten: het aantal scheerbladen geeft aan hoe snel en makkelijk het apparaat scheert.

  Bekijk en vergelijk
 • Reisscheerapparaat

  Een authentiek reisscheerapparaat op batterijen zie je tegenwoordig niet veel meer. Eigenlijk kun je de meeste huidige modellen prima gebruiken als je op reis bent. Wel is het handig dat je een kleiner model uitzoekt als je veel op reis bent, want zo bespaar je ruimte in je bagage.

  Bekijk en vergelijk

Nat scheren

Of toch nat scheren met een scheermes?

Er zijn altijd al duidelijke voor- en tegenstanders geweest van zowel nat scheren met een scheermes als elektrisch scheren. De verschillen vind je hieronder, zodat je zelf een keuze kunt maken.

Met een scheermesje scheren is bewerkelijker dan elektrisch scheren. Je hebt er bovendien steeds nieuwe scheermesjes en scheerschuim of –gel voor nodig, wat het in totaal duurder maakt dan een elektrisch scheerapparaat kopen. Daar staat tegenover dat nat scheren vloeiender gaat en je huid er minder snel door geïrriteerd raakt.

Elektrisch scheren is ideaal voor mannen die zich dagelijks willen scheren, misschien zelfs wel vaker per dag als je veel baardgroei hebt. Je kunt er direct mee beginnen, want je pakt gewoon het apparaat en gaat aan de slag. Scheerschuim of –gel heb je niet nodig. Je moet alleen wel een volle accu hebben of een stopcontact in de buurt.


Keuzehulp

Zo vind je jouw beste scheerapparaat


Weet je al welk type scheersysteem je wilt? Je kunt scheerapparaten vergelijken op hun systeem door na te gaan of je liever roterend of vibrerend kiest. Dit is een persoonlijke keuze; er is geen duidelijk kwaliteitsverschil dat voor iedereen geldt.

Heb je een voorkeur voor een bepaald soort stroomvoorziening, zoals accu of netstroom? Wil je een model met een flexibele kop, die de contouren van je gezicht volgt? Wil je er ook mee nat scheren of misschien een afspoelbaar model voor het schoonmaakgemak? Word je blij van de gedachte aan een vochtinbrengend systeem, reinigingssysteem of als extra optie een trimmer/tondeusefunctie?

Als je antwoord geeft op deze vragen, kun je voor jouw situatie het beste scheerapparaat kopen. Je weet ongetwijfeld hoe het werkt met elektrische apparaten: hoe meer functies erop zitten, des te duurder wordt het apparaat.


Direct scheerapparaten vergelijken Eenvoudig scheerapparaten vergelijken

Continu vernieuwing


Waar altijd nog ruimte voor verbetering is op het gebied van scheerapparaten: meer comfort, een nog gladder resultaat en optimaal scheergemak. Dit is waar de fabrikanten continu aan werken. Zo is er al een Philips-model waarvan de flexibele scheerhoofden je huid in acht verschillende richtingen kan volgen. En een Panasonic die extra dunne scheerbladen heeft en maar liefst 14.000 keer per minuut beweegt. Bovendien worden de accu’s steeds beter en laden ze steeds sneller op.


Beste scheerapparaten
Populairste scheerapparaten