Testpanel: Salora ACE700 actioncam

Op deze pagina lees je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel over de Salora Ace700 actioncam.

19 sportieve mannen en vrouwen hebben in juli 2017 de Salora ACE700 actioncam getest. Salora ACE700 4K UHD action camera werkt met wifi en heeft een 'dual display'. Display aan de voorzijde laat zien 'hoe je filmt' en de display aan de achterzijde laat zien 'wat je filmt'.

De panelleden hebben tijdens het testen gelet op de beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, de wifi verbinding en andere opvallende zaken.

Wil je weten hoe het Kieskeurig.nl testpanel de Salora ACE700 heeft ervaren? Je leest het hieronder!


Index

1. Omschrijf je ervaring met de Salora ACE700
2. Voordelen van de Salora ACE700
3. Voldoet de Salora actioncam aan je verwachtingen?
4. Verbeteringen voor de Salora ACE700
5. Vergelijk de prijzen van de Salora ACE700

Beschrijf je ervaringen met de Salora ACE700

Manja, 29 jaar
In eerste instantie heb ik alles uit de doos gepakt en heb ik het folie verwijderd. Daarna heb ik hem aan gezet om alle instellingen te bekijken. Vervolgens ben ik hem in huis kort gaan testen om even exact te zien hoe hij werkt om hem daarna in het echt te gaan gebruiken.

Mijn vriend heeft de camera meegenomen op een aantal vakantiedagen de bergen in in Oostenrijk, waar hij rond heeft gereden en gefilmd heeft en waar hij hem heeft gebruikt om zijn vistrip te filmen. Verder heeft hij hem meegenomen een pretpark in en filmpjes gemaakt in achtbanen.

Zelf ben ik eropuit getrokken met de kayak om mijn toch te filmen en enkele foto's te maken. Ook heb ik wat gefilmd terwijl ik aan het golfen was (oefenen met putten, chippen en op de drivingrange - in slowmotion en gewone stand). Ook heb ik een scooter rit gemaakt en ondertussen gefilmd (om te kijken of hij bij snelheden van 20-25 km/h ook goed beeld geeft).

Yldou, 29 jaar
Tijdens de test periode heb ik met de actioncam gefietst, hardgelopen en ik ben naar een festival geweest.

Gemma, 31 jaar
- Eerste keer korte test in de tuin, hoe werkt het filmen en foto's maken.
- 3 keer getest tijdens het fietsen met de camera bevestigd op mijn fiets.
- 1 keer getest met hardlopen.
- 1 keer getest met wandelen.
- 1 keer gebruikt bij een filmpje in de

Sofie, 23 jaar
Ik heb de action gebruikt voor meerdere activiteiten. De camera heb ik onder water getest in het zwembad , op de fietst en op een boot. Daarnaast heb ik de verschillende functionaliteiten op de camera uitgeprobeerd.

Sander, 33 jaar

Dag 1: 65 kilometer gefietst met de cam op mijn stuur. Op de terug weg was de accu al leeg. Later bleek ook dat de speaker stuk is gegaan waardoor het geluid erg kraakt.

Dag 2: Geprobeerd om de camera aan mijn hond te bevestigen.
gaaf filmpje geworden alleen jammer van het geluid. Ook had ik een mooie reden om de camera te testen. Want ik ging de vierdaagse lopen. Maar alleen hele mooie foto's kunnen maken.
Er wel van genoten.

Daan, 24 jaar
Mee genomen op vakantie en daar filmpjes gemaakt.

Sandra, 33 jaar
Toen de action cam binnen kwam, hebben we hem gelijk uitgepakt. Wat een inhoud, toch even goed uitzoeken waar alles voor is. Toen alvast wat getest door op het strand te filmen, eerst de zee. Er waren wat mensen bezig met blowkarten, dus gelijk een filmpje geschoten. Inzoomen uitgetest, dit werkt prima, maar helaas via digitale zoom, waardoor het beeld iets slechter werd.

Ook de camera in de auto meegenomen. Met de driving mode gespeeld. Leuk beeld!

Toen een rondje gefietst door Spaarnwoude. Dit werkt ook goed. Beeld is prima, alleen het geluid zou wel beter kunnen. Op de fiets blijft de cam goed zitten.

Een rondje geskate, alleen waren de beelden zo slecht, dat ik deze niet heb durven posten op facebook. De cam moet je echt goed weten te bevestigen, zodat hij goed blijft hangen, anders krijg je alleen beeld van de grond of je voeten... Leermomentje.
Een tenniswedstrijdje filmen, was ook leuk. Goed te zien ook op het beeld!

En als laatste nog rijtuigen gefilmd op de feestweek van Santpoort. Erg leuk om terug te zien, beeld is ook weer prima. Ik denk wel dat de cam het meest geschikt is voor op de fiets / in de auto of dergelijke. Iets vanaf afstand filmen werkt ook goed, maar op het lijf meenemen, werkt minder, helaas.

Ook de eerste filmjes, die ik maakte, waren in de avond, waardoor het beeld wel wat slechter werd. Het is dus aan te raden om overdag te filmen, danwel met veel licht.

Wat mij ook opviel, was dat, wanneer ik de filmjes over wilde gaan zetten, dit met een app op je telefoon moet. Dit werkte niet goed, doordat het geheugen van mijn telefoon niet toereikend was. De filmpjes zijn dus via de laptop overgezet vanaf de geheugenkaart. Een programma om de filmpjes te bewerken, heb ik helaas nog niet echt gebruikt, maar via Salora ook niet kunnen vinden verder.

Stef, 28 jaar
Als tester heb ik eerst gekeken wat er allemaal voor opties op de camera zaten en het ruime aanbod hulp/opzetstukken bekeken. Vervolgens ben ik de camera gaan testen op een rugby training, waarbij er snelle acties gebeuren en de camera toch scherp moet blijven, door zijn compacte formaat was hij handig te gebruiken. Vervolgens heb ik de camera met behulp van de hulpmiddelen aan de riem van mijn schoonouders' hond bevestigd, om een beeld te krijgen van het leven uit het oogpunt van de hond. Hierbij werd de camera ook flink op en neer geschud door het bewegen van de hond, de beelden waren wel scherp maar haast niet te volgen zonder stabilisator (door het schudden, niet door de kwaliteit). Vervolgens heb ik nog wat dagelijkse dingen gefilmd, die een stuk minder schokkering / snel bewogen, dit ging prima! Hierbij ook leuk gebruik kunnen maken van het 'slow motion' filmen.

Tot slot heb ik op een regenachtige dag de waterproof behuizing getest door een rondje te rijden op mijn bromfiets. Het was regenachtig en al ietwat aan het schemeren dus ik vroeg me af wat het effect op de beeldkwaliteit zou zijn. Dit was zoals ik het verwachtte, de beelden werden wat minder mooi / duidelijk maar de waterproof behuizing werkte perfect.

Miriam, 30 jaar
Ik heb foto's gemaakt tijdens een high cocktail. Dit heb ik buiten en binnen gedaan. Ook heb ik een stuk geprobeerd te filmen tijdens het fietsen in het bos met regen en veel modder en plassen. Helaas is dit filmpje niet opgeslagen of is iets anders niet goed gegaan want het filmpje is er niet meer.

En ik heb meerdere filmpjes gemaakt tijdens het schieten met mijn recurve boog en van andere mensen die met hun boog aan het schieten waren. Ook heb ik geprobeerd te filmen hoe de pijlen vlogen en in hun doel terecht zouden komen. Helaas is dit filmpje na 1,5 minuut uit het niets gestopt.

Tom, 31 jaar

De eerste activiteit die ik gedaan heb was indoor surfing met vervolgens daarna karten. Voor zowel surfen als karten ideaal te gebruiken door de verschillende mounts die bijgeleverd zijn. Vast houden met de selfie stick (niet bijgeleverd) tijdens het surfen en op de helm bij het karten. Ook bij het fietsen kan hij perfect op het stuur gemonteerd worden. Zelfs onze zoon van drie weet hoeveel hij er mee om moet gaan. In een kind pretpark met grote glijbanen vond hij het geweldig om zichzelf te filmen, maar ook anderen.

Ik ben ook zeer tevreden over het beeld kwaliteit, zeker in vergelijk met de GoPro Hero 4 en Hero 3, die ik vergeleken heb, vond ik de kwaliteit van het beeld zeker niet onder doen! Ook in het water werkte hij perfect en wordt hij zeer compleet geleverd.Wat zijn de voordelen van de Salora ACE700?


Manja
Mooie kwaliteit van de foto's, deze zijn loepzuiver. De kwaliteit van dichtbij filmen en langzame objecten is ook erg zuiver. Verder is het in slowmotion filmen ideaal voor sportacties. Erg prettig dat deze functie erop zit.

Makkelijk in gebruik te nemen en snel in te stellen.

Yldou
Hij is erg makkelijk in gebruik, geen moeilijke handleiding, makkelijk te koppelen aan laptop etc. Ook is de beeldkwaliteit wel prima, het is niet super scherp maar prijs kwaliteit is top!

Gemma
- Schokbestendig, stabiel beeld.
- Helder scherm.
- Ziet er mooi uit.
- breed beeld, filmt een grote hoek.
- De WiFi verbinding lijkt mij positief, maar het is mij een raadsel hoe dit werkt en wat ik hiermee zou moeten kunnen.
- Makkelijk op te laden.

Sofie
- Verschillende mogelijkheden om de camera te bevestigen.
- Zeer scherp beeld.
- Gemakkelijke bediening.

Daan
Makkelijk in gebruik.

Sander Klein en licht.

Sandra
Hij is klein en past makkelijk in je tas. (of geklemd aan je t-shirt). De prijs-kwaliteit verhouding is ook goed. Het aanzetten en filmen is ook makkelijk. De wifi bedienen werkt ook prima. Op zich is het menu ook duidelijk, alleen moet je wel eerst goed uitzoeken wat alles doet en waar het zit.

Stef
De camera is erg compact en heel simpel te gebruiken. Zonder handleiding kun je eigenlijk alle functies meteen gebruiken. Ook vond ik dat je veel product voor relatief weinig geld krijgt. Er zitten veel functies en accessoires bij de camera en dit maakt hem een goede camera voor mensen die hobbymatig graag wat filmen. Ook de waterproof behuizing vind ik erg leuk omdat je zo niet bang hoeft te zijn dat je camera beschadigd en in andere omstandigheden gebruik kunt maken van je camera.

Miriam
Klein, licht en zeer makkelijk in gebruik.

Tom
Zeer klein om mee te nemen. Weegt weinig en zeer robuust. Aanzetten is eenvoudig met een knop en opnemen op de andere en de instellingen blijven behouden. Opname is makkelijk en nauwkeurig te richten naar jezelf of voor waarbij zicht is op het LCD scherm.
Voldoet de Salora actioncam aan je verwachtingen?


Manja
Overtreft mijn verwachting. Mooi scherp beeld voor een goede prijs. Doet niet onder voor veel duurdere action cams. Zitten erg veel accesoires bij, wat een absoluut pluspunt is. Ook de onderwaterbehuizing is heel fijn om erbij te hebben.

Yldou
Voldoet aan mijn verwachting Hij voldoet op zich aan mijn verwachtingen wat betreft het beeld. Echter de geluidskwaliteit vind ik erg slecht. Hij ruisde eigenlijk al vanaf het begin. Met name wanneer ik de beelden bekijk op de camera zelf maakte hij een krakend geluid eenmaal op mijn laptop was het wel beter. Maar daardoor kwam het erg slecht over.

Gemma
Voldoet aan mijn verwachting. Erg goede opnames en goede stabilisator. Ondanks schudden en schokken toch goed beeld. Dat hoop je natuurlijk ook van een actioncamera, maar dit maakt ie zeker waar. Ook fijn breed beeld.

Sofie
Had niet verwacht dat het beeld kwaliteit zo mooi zo zijn. Qua gebruik en accessoires voldoet het aan mijn verwachting (gemiddeld).

Daan
De camera voldoet precies aan mijn verwachtingen. Het is bijna het zelfde als mijn oudere GoPro maar dan betere kwaliteit.

Sandra
Voldoet aan mijn verwachting. De opnames zijn prima. Het beeld is goed, alleen wanneer je inzoomt, wordt het wat minder.

Het geluid zou beter kunnen, maar dat wordt ook beïnvloed door omgevingsgeluid en wind.

Stef
Voldoet aan mijn verwachting. Ik vond de beeldkwaliteit goed, zeker als je kijkt naar wat de camera kost in vergelijking tot sommige (stukken duurdere) alternatieven, maar ik kan niet zeggen dat het een ZEER goede kwaliteit had. prijs/kwaliteit verhouding is dit zeker zo maar er zijn ook zeker alternatieven op de markt met (naar mijn idee) een betere beeldkwaliteit.

Miriam
Het voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Ik had stukken minder verwacht dan een go pro maar dat is deze helemaal niet!! De beelden zijn van zeer goede kwaliteit!

Tom
Overtreft mijn verwachting. Ik had niet verwacht dat hij in gebruiksgemak en kwaliteit de GoPro kon benaderen, maar voor het prijsverschil zou ik zeker voor de Salora kiezen. De Action cam is zeer doordacht en tov de vorige versie (die mijn beurt heeft) weer een stap vooruit in kwaliteit en techniek.
Sander
Voldoet niet aan mijn verwachting. De hulp stukken zoals bandjes zijn net tekort. Het plastic vind ik van slechte kwaliteit. Waarom een plakkertje die je maar 1 of 2 keer kan plakken. Beter anti-slip rubber!
Wat zou je verbeteren aan de Salora ACE700?

Sander
- Accu.
- De kunstof hulpmiddelen.
- De plakkers vervanngen met anti-slip rubber.

Manja
De scherpstelling wanneer je met meer snelheid aan het filmen bent. Wanneer je ongeveer 20km/h gaat, dan heeft hij erg moeite met scherpstellen. Verder heeft hij met verderaf filmen ook meer moeite dan met dichtbij filmen. Dichtbij is alles loepzuiver, maar veraf wil nog wel eens wazig zijn.

Zit geen beeldstabilisator in, dus lopend filmen schokt erg.
Verder is de kwaliteit van het geluid niet heel goed. Mogelijk komt dit ook door de case eromheen.

In de onderwatercase is hij uiteraard waterdicht en neemt hij helemaal geen geluiden op, wat logisch is, maar in de case met geluidsspleten kan het ook beter.

Tijdens het kajakken had ik de camera in de waterdichte case. Helaas besloeg de case steeds, waardoor ik iedere keer een wazig filmpje kreeg na een paar minuten. Er zat geen nattigheid in de case, maar de zon scheen wel volop en blijkbaar is er dan toch iets waardoor er condens in de case komt. Erg jammer als je graag een mooi filmpje wil maken, zonder na een aantal minuten iedere keer je case te moeten openen en de binnenkant condensvrij moet maken.

Verder was mijn camera niet helemaal goed, waardoor mijn beeld aan de rechterkant bij alle foto's en filmpjes wazig is/was. Er is een nieuwe camera toegestuurd (helaas heb ik deze nog niet ontvangen, dus ook niet kunnen testen).

Yldou
Het geluid, het beeld zou ook nog iets scherper kunnen maar voor deze prijs is dat prima. Maar het geluid kan wel echt beter.

Sofie
Camera loopt vaak vast (zwart scherm), de enige oplossing is om de batterij er dan uit te halen.

De gemaakte filmpjes worden erg groot, waardoor de functionaliteit met de bijbehorende app niet werk. Mijn samsung S5 kunnen de grootte van filmpjes niet aan.

Daan
Dat er een geheugen kaart mee wordt geleverd.

Sandra
Wat meer uitleg in de handleiding. Het geluid ook niet goed.

Stef
Het wifi bereik is erg beperkt, bij enkele meters afstand valt de verbinding vaak al weg.

Er is een ruim accessoirepakket maar het is niet altijd duidelijk waarvoor ze allemaal dienen, ook kon ik dit niet in de gebruiksaanwijzing terugvinden.

Met name in een wat donkerdere omgeving vond ik de beeldkwaliteit tegenvallen, overdag prima!

Miriam
Dat de opslag wat beter blijft 'bestaan'.

Tom
De kwaliteit in het donker is zeker vergrijst met concurrenten, maar ik denk dat Salora hier in uit kan blinken als ze hier meer aandacht aan besteden.