Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 24 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de iRobot Roomba i7+ op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,4

Schrijf een review

Samenvatting

De nieuwste Roomba is de meest complete robotstofzuiger op de markt. Met de geupdate software en een nieuwe app is dit de slimste stofzuiger op dit moment. Het heeft een eigen vuildetector en de stofbak wordt automatisch geleegd. Dit is de meest autonome robotstofzuiger. Deze Roomba beschikt over een vuildetector die zelf inschat waar een extra schoonmaakbeurt nodig is. Dit komt wel terug in de prijs. De robot is nog altijd geen vervanger van de traditionele stofzuiger en vereist een goed opgeruimd huis. Je kunt via de app je eigen huis in kaart brengen en schema’s aanzetten. De stofzuiger heeft betere rubberen borstels en past schoonmaakkop automatisch aan. De iRobot komt goed onder stoelen en banken en in elke hoek van je huis. Je kan het apparaat ook aansturen met je stem via Google Assistant en Amazon Alexa.

Pluspunten

Minpunten

+ Stofbak wordt automatisch geleegd

+ Zeer goede prestaties

+ Vuildetector

- Hoge Prijs

- Vereist goed opgeruimd huis

- Nog altijd geen vervanger voor de stofzuiger

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Mike17 12-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Ik kan niet meer zonder

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

9,0
We hebben de iRobot Roomba i7+ nu een paar weken en kunnen inmiddels wel concluderen dat we echt niet meer zonder kunnen. Elke ochtend gaat de iRobot Roomba i7+ een rondje door ons huis en neemt al het stof en vuil mee. Hierdoor komen wij elke dag thuis in een heerlijk schoon huis. Het installeren van de robotstofzuiger is verrassend makkelijk. Al na twee rondjes door het huis kon ik alle kamers en zones via de map aanmaken. Handig want hiermee kan je aangeven welke plekken extra aandacht verdienen, maar ook op welke plekken je iRobot Roomba i7+ niet mag komen zoals plekken met veel kabels. Doordat de iRobot Roomba i7+ zich na elke dienst zelf leegt in het docking station heb je er nauwelijks nog omkijken naar. Dit maakt wel veel geluid dus helaas kan dit niet 's nachts. De toekomst is met deze iRobot Roomba i7+ in huis echt een stuk dichterbij gekomen.

Pluspunten

  • Geweldige resultaten
  • Gebruiksgemak

Minpunten

  • Geluid bij legen
  • Prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

foofer77 09-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Het kopen van vrije tijd;-)

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

8,0
Deze prachtige robotstofzuiger mogen testen, en ik moet zeggen hij doet wat hij moet doen. In vergelijking met onze vorige robot stofzuiger maakt hij wel veel meer lawaai maar deze heeft ook een hogere zuigkracht. Wanneer de robot over het kleed gaat zie je ook echt verschil. Wat ik jammer vindt aan deze robot is dat hij een camera heeft om objecten te detecteren maar dat hij daar vaak geen gebruik van maakt. Zo loopt de robot geregeld vast onder onze stoel, en probeert dan herhaaldelijk onder de stoel te komen. Hier is de Roomba ook vaak vastgelopen en ligt dan in storing. Wat hier een uitkomst is, is het aanmaken van vermijdzones. Hierna loopt de Roomba niet meer vast maar komt hij dus hier ook niet meer in de buurt. Wat een grote plus van deze Roomba is, is het automatische leegstation. Na elke zuigbeurt zuigt het station de robot leeg, waardoor je niet elke keer het kleine bakje hoeft te legen en er allemaal rotzooi weer op de grond ligt.. Al met al een goede stofzuiger maar wel aan de dure kant!

Pluspunten

  • vermijdzones + app
  • zuigt erg goed

Minpunten

  • maakt veel lawaai

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Femke 09-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede stofzuiger voor erbij

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

8,0
Deze stofzuiger stond al geruime tijd op ons verlanglijstje. Er was enige twijfel of het voldoende was om als hoofdstofzuiger te gebruiken, en na een testperiode van ruim een maand ben ik tot de conclusie gekomen dat deze stofzuiger prima is voor erbij. Dit kan wellicht wel verschillen per huishouden. Wij zijn een jong gezin met 2 enorm verharende katten waardoor er weinig tijd is om elke dag stof te zuigen. Het gebruiksgemak van de app en het feit dat je hem op elk moment van de dag kan aanzetten spreekt ons enorm aan. Echter neemt hij niet altijd alle hoekjes goed mee bij bijvoorbeeld de plinten in de keuken. Wel is het ideaal voor de kattenharen en maakt hij ook de deurmatten goed schoon. Als je op zoek bent naar een stille stofzuiger, dan raad ik deze niet perse aan. Vooral het legen van de robot in het station maakt een enorm kabaal. Over de zuigkracht zijn wij zeer tevreden en wij gebruiken de stofzuiger nu als extra naast onze vaste stofzuiger. Mocht je op zoek zijn naar een stofzuiger die je veel werk uit handen neemt, dan beveel ik deze zeker aan.

Pluspunten

  • Goede zuigkracht
  • Gebruiksvriendelijke app

Minpunten

  • Maakt veel lawaai
  • Neemt niet alle hoekjes mee

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

HarrydB 03-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Topmachine, waardevolle toevoeging aan het huishouden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

8,0
Je kan zien dat iRobot al heel wat jaren in de markt is voor de robotstofzuigers. Ik heb vooraf productonderzoek gedaan, en dan krijg je vanzelf meer vertrouwen in dit merk dan in andere nieuwkomers, zeker gezien het relatief kleine prijsverschil. Het feit dat deze i7+ een basis heeft waar in het vuil in opgezogen wordt, was voor mij een belangrijk argument voor de aankoop. Het legen van de stofzak hoeft relatief infrequent ten opzichte van de situatie zonder zo’n centrale afzuiging. Dat betekent dat de robot langere tijd geprogrammeerd zijn werk kan doen, voordat je hoeft in te grijpen.
Het was fascinerend om te zien hoe de Roomba de kamer in kaart bracht, en hoe dit uiteindelijk in de app te zien is. Snel zou ik dat proces niet noemen, maar het lukt uiteindelijk wel en de app brengt het mooi in beeld. Het kunnen selecteren van specifieke gebieden voor schoonmaak, en het vooraf kunnen programmeren wanneer hij wat moet doen zijn natuurlijk prachtige productkenmerken. Persoonlijk ben ik bang dat ik in dat opzicht nog niet de helft van de functies zal gebruiken.

Na het in kaart brengen doet de Roomba efficiënt zijn werk en ik heb tot op heden maar een enkele keer meegemaakt dat hij ergens vastliep op iets. Zelf als je bijvoorbeeld de eetkamer stoelen niet op tafel zet, weet hij er nog best nog wat van te maken. De rest van de kamer doet hij nog efficiënter. Al met al een aanrader.

Pluspunten

  • mooie app
  • goed te programmeren

Minpunten

  • in kaart brengen kamers duurt wat lang

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Nathaliev8x 01-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Beste hulp in huishouden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

10,0
Ikbheb de stofzuiger een 3tal weken in gebruik nu. Je moet deze installeren met een app, maar dit gaat heel gemakkelijk. De eertse keer als we hem lieten werken verschoten we wel van het heluid dat hij maakt, ook bij het ledigen maakt hij een enorm geluid. Maar we laten hem stozuigen als we werken zijn en dan hebben we hier geen last van en een proper huis als we thuis kome. Na 2 x te stofzuigen heeft hij ook een volledige map gemaakt van het huis die je in plaatsen kan indelen. Hij neemt al het vuil mee, en ook haren van de husdieren. Als de batterij leeg is voor alles klaar is gaat hij opladen, daarna gaat hij gewoon verder waar hij gebleven is. Dit is een supper aankoop en een heel goede hulp.

Pluspunten

  • Gaat tot in de hoekjes
  • Alles is proper
  • Onthoud waar hij gebleven is

Minpunten

  • Veel geluid

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anne 28-04-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Tijd besparen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

10,0
Ik ben super blij met de aanschaf van de iRobot Roomba i7+. Zelf heb ik een hekel aan stofzuigen en wat is er dan fijner dat dit voor je gedaan wordt. Zo vaak als je maar wilt. Ik merkte dat ik geen tijd/ zin in stofzuigen heb en dat dit dan een hele goede investering is. Het scheelt elke week tijd waardoor het ook uit kan. Hierdoor kan ik dingen doen waar ik energie uit haal zoals werk. Het is ook fijn als je thuis komt dat het huis schoon is. Wel is het een redelijk groot apparaat wat duidelijk in het zicht staat. Maar ach het is ook wel stoer toch? Na twee keer een rondje te hebben gedaan had het apparaat de route en kon ik de kamers indelen. Ook kon ik de voor en achter kamer opsplitsen. Al met al ben ik mega tevreden tot nu toe (heb de robot stofzuiger nu vier weken).

Pluspunten

  • Tijd besparen
  • Schoon huis

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

e**n@t**t.be 07-06-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Super robotstofzuiger bij haren van huisdieren.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

9,0
Ongeveer een maand geleden heb ik de irobot Roomba met grote opvangbak aangekocht. Speciaal gekocht om de haren van de ruivende hond op te zuigen. Super tevreden van zijn zuigvermogen en van de opvangbak. Geen bakjes meer leegmaken en op enkele minuten zijn de wieltjes en sensoren gereinigd.
De app is gemakkelijk te installeren en geeft meldingen indien zijn taak is afgehandeld. Verder geeft de app een overzicht van de plaatsen waar hij overal geweest is via een plattegrond. Ook het vast weekschema is echt een aanrader.
Enige nadeel dat je het hem gemakkelijk moet maken. Deuren openzetten en de kleinigheden van de grond zetten.

Pluspunten

  • zuigkracht bij aanwezigheid van huisdieren
  • is voorzichtig bij het naderen van obstakels
  • gemakkelijk te reinigen
  • App gemakkelijk in gebruik

Minpunten

  • kostprijs
  • lawaai bij het ledigen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

n**0@m**n.com 13-05-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Goede koop!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

10,0
Deze stofzuiger geeft meer dan verwacht. Naast dat hij je kamers in beeld brengt zuigt hij prima. Werkt ook met Google home (had ik niet verwacht) ik vertel nu gewoon Google mijn huis te stofzuigen en ik ga dan even chillen met een boek ;)

Pluspunten

  • Zuigt goed
  • Werkt met Google home
  • Werkt stil
  • Leegt zichzelf

Minpunten

  • Kan geen A4 papier opzuigen loopt dan vast

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

tweetweeties 30-03-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Prijzig, maar ideaal apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

9,0
Na veel gedoe met verschillende Neato-modellen deze Roomba met grote opvangbak gekocht. Meteen wat opvalt is dat de installatie van de app veel eenvoudiger is. Het handigst is natuurlijk dat hij op zijn basisstation wordt schoongemaakt. Niet meer iedere dag een klein reservoir schoonmaken. Als gaat dat wel met enig kabaal. De stofzuiger maakt zelf ook wel veel geluid. Qua slimheid is hij vergelijkbaar met een Neato maar iets minder voorzichtig met meubels. Handig is de functie dat hij per kamer kan stofzuigen. De Wifi is tot nu toe zeer stabiel (was bij Neato een ramp). De app is simpel maar goed buikbaar. Naast deze hebben we ook de Botvac dweil aangeschaft. In de app zijn beide te synchroniseren.
Dikke kleden zijn geen probleem en de no go gebieden voorkomen dat hij de straat opgaat.

Pluspunten

  • slimme routes
  • geen opvangbakjes meer leegmaken
  • stabiele Wifi en app

Minpunten

  • redelijk groot apparaat
  • vrij duur
  • robot- en hoofdzuiger rumoerig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
tweetweeties 02-08-2021

verslag na half jaar: de no go gebieden werken niet altijd 100%: laatst hadden we een zeer schoon buitenterras omdat hij ontsnapt was. Zeer handig blijft de functie van automatisch schoonmaken. Laatste tijd is hij soms in de war. Waarschijnlijk sensors vuil. Voor de rest een zeer goed apparaat.

Reageer

Cha 16-12-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

irobot i7+

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

9,0
Bedoeling was om zelf minder te moeten stofzuigen en onze keuken en veranda constant proper te houden en wekelijks alles te stofzuigen

Pluspunten

  • gemakkelijk
  • kaart zijn super
  • alle moeilijke plaatsen kun jij apart zetten
  • leuke app

Minpunten

  • geluid dus zeker te gebruiken als je afwezig bent

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

E.Warps 13-10-2020
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Hoge aanschafprijs maar weinig resultaat.

Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

1,0
Ik ben nu een jaar in het bezit van de roomba i7+ maar ben zeer ontevreden over de resultaten.
Hiervoor hadden wij een roomba cat and doc welke uitstekend zijn werk deed. Helaas was deze niet zuinig met je meubelen. Na 7 jaar trouwe dienst hebben we hem omgeruild voor een i7+. Elke morgen staan we nu maar weer met de hand te stofzuigen omdat hij niet alles opzuigt. Wat we er ook aan doen.

Pluspunten

  • Geruisloos
  • Voorzichtig met opstakkels

Minpunten

  • Zuigt niet alles op
  • Te duur

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Catalina 07-08-2020
  • Product gekocht

Nice to have ??

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

8,0
It's doing a good job. It's noisy and for a good result should not have around things on the floor. I used it once and I was fine with the result.

Pluspunten

  • Cleaning
  • Not needed to empty the tunk
  • Cleaning twice the same places sometimes

Minpunten

  • High price
  • Noisy
  • Time consuming on cleaning sometimes

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Sjors de Bruin 01-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

De iRobot Roomba® i7! Is ideaal!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

8,0
De iRobot Roomba i7+ is mijn eerste ervaring met een robot stofzuiger en ik moet eerlijk zeggen dat we ik nu al niet meer zonder kan. Met twee jonge kids is het na elke maaltijd weer raak en is het onder de tafel weer een puinhoop. Een aantal keer per week laat ik hem zijn werk doen als we weg zijn. Perfect om hem via de app van afstand te bedienen. De stofreservoir in het laadstation is echt ideaal zodat de robot leeg wordt gezogen nadat die zijn werk heeft gedaan. De robot heeft een goed navigatiesysteem waardoor hij al snel door heeft hoe het huis is ingedeeld. Al met al ben ik erg tevreden en raad ik hem zeker aan!

Pluspunten

  • Navigatiesysteem
  • Stofreservoir laadsysteem

Minpunten

  • Prijs

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Peter 20-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Hele schone vloeren, gebruiksvriendelijk en flexibele inzet

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

9,0
Vandaag werd mijn iRobot Robotstofzuiger met een zgn. Clean Base om automatisch het vuil af te voeren en een aantal accessoires/reserve onderdelen afgeleverd. Alles ziet er mooi en cool uit.
Het product is eenvoudig in gebruik te nemen. Eerst zoeken we een geschikt plekje voor de iRobot en sluiten de Clean Base aan op het stroom en zetten de Robotstofzuiger op de daarvoor bestemde plek. De batterijen zijn reeds half vol. De app en de laatste updates worden gedownload via de smartphone. Alles zonder problemen.

Met de komst van de nieuwste iRobot van Roomba is er nu een product beschikbaar dat helemaal past bij de eisen van deze tijd: app/internet gestuurd, naar behoefte of gepland inzetbaar met minimale controle en een mooi kwalitatief uiterlijk . De Clean Base zuigt na iedere zuigbeurt de kleine vuilcontainer van de stofzuiger automatisch leeg naar de grote container van de Clean Base. Dat bevalt heel goed want daarmee kun je tientallen zuigbeurten uitvoeren zonder een volle vuilcontainer te krijgen.

Voordat we starten maken we een plattegrond met behulp van de zgn. Smartmapping Technologie in de app. Ons appartement heeft 4 kamers, maar de plattegrond hebben we in 7 delen verdeeld.

Dit is echt heel handig want je kunt de Robotstofzuiger bijv. opdracht geven alleen te zuigen in bepaalde delen of vaker bijvoorbeeld te zuigen in delen die snel vuil worden. Erg efficiënt.

Erg prettig is de bediening op afstand. Ben je bijvoorbeeld een paar dagen weg, kun je de iRobot op afstand via internet zijn opdrachten geven, die hij dan feilloos uitvoert. De vuilafvoer van de Robotstofzuiger naar de Clean Base zorgt er voor dat het Robotstofzuiger nooit vol komt te zitten met vuil. Helemaal top.
We zijn nu enige tijd actief met de Robot stofzuiger en zijn heel erg tevreden. De vloeren zijn echt schoner dan voorheen en we plannen de activiteit op momenten dat wij er geen last van hebben o.a. bijv. als we afwezig zijn. De flexibiliteit van inzet, gepland of spontaan en gebruiksgemak zijn uitstekend. Een topproduct.

Pluspunten

  • Altijd schone vloeren
  • Gebruiksgemak
  • Flexibel inzetbaar door app
  • Grote vuilcontainer
  • Op afstand aan te zetten via internet

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Sharondbr 17-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fantastische stofzuiger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

8,0
Ik mocht dit fantastische apparaat een poosje testen. Het hele gezin was er enthousiast over! De stofzuiger zorgt voor wen super goed resultaat.
Omdat we honden hebben die flink verharen, is de stofzuiger vrij snel vol, maar dan rijdt deze naar het basisstation en leegt zichzelf. Je kunt dus een boodschap doen, een rondje buiten met de honden doen of even ontspannen, terwijl de iRoomba 7+ het werk voor je doet.
De beneden verdieping ziet er iedere dag top uit, omdat de stofzuiger even een ronde maakt. We hebben dit ingesteld via de app, welke eenvoudig is te downloaden en heel makkelijk in gebruik is. Ik krijg een melding als deze klaar is en weer op het eindstation is.
Na deze testperiode zal ik de stofzuiger ontzettend missen. :)

Pluspunten

  • Leegt zichzelf
  • Lange batterijduur
  • Maakt zelf een plattegrond van ruimte
  • Gebruiksvriendelijk
  • Handige app!

Minpunten

  • Stofzak in station zit snel vol met huisdieren
  • Aanschafprijs is hoog (wel waard)

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Balta 04-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Perfect in schoonmaak

Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

9,0
Na nog geen 10 minuten ging de robot al mijn rond, lekker makkelijk allemaal. De Roomba maakt heel goed schoon, ik heb eerder ook een ander gebruikt maar de Roomba probeert heel mooi elke cm schoon te maken. De Roomba leegt zichzelf, dus je hoeft hem ook niet vaak schoon te maken. De Roomba laad zich netjes op. De app werkt ook heel goed, je krijgt van elke schoonmaak een melding, ook wanneer er iets vast zit krijg je een melding. Je kunt heel mooi in de app de kamers aanwijzen op een map, zo kun je ook kamer voor kamer laten schoonmaken wat ook heel handig is. Als je de stofzuiger in een andere ruimte zet, dan maakt de robot gelijk ook een apart map voor je aan. Hier kan je ook weer delen aangeven en kamers toewijzen. Buiten het geluid wat die maakt (maar wel nodig voor het goede schoonmaak) en de wat hogere prijs, is het een top apparaat. De vormgeving is helemaal top, mooie touch knopjes waarmee je de Roomba kan bedienen. Alles kan natuurlijk ook via de app, maar als je je telefoon even niet bij de hand hebt kan het dus ook op de Roomba zelf. Super ding!

Pluspunten

  • Super schoonmaak
  • Leegt zichzelf

Minpunten

  • Prijs
  • Lawaai

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Raymond Schrave 01-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Huishoudrobot, hij bestaat!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

9,0
Wie wil er nu geen robotje voor vervelende huishoudelijke klussen? Nou ik wel hoor!
Stofzuigen is zo’n naar klusje wat wel dagelijks moet gebeuren bij ons. Niet dat wij zo’n bende maken, maar we kunnen er slecht tegen als we dingetjes zien liggen op de grond. Wij hebben eerder te maken gehad met de Indische meelmot en nu sinds een jaar of drie hebben wij ze aardig onder controle. Dus dan ga je vanzelf letten op kruimels etc. De Roomba i7+ is dus onze huishoudrobot en hij doet het prima. Het ding was vrij eenvoudig te programmeren en nu maakt hij elke dag vanaf 11:00h zijn ronde door de woonkamer, werkkamer en keuken. Als we de deur naar de gang openzetten, pakt hij die ook gelijk mee. Na een paar keer rondgereden te hebben (als training of echte zuigend) kend hij de omgeving en dat kun je op de smartfone in de speciale APP zien. Je kunt dan grenzen tussen de aangesloten ruimtes maken en elke ruimte een naam geven. Heb je dan diverse ruimten benoemt, dan kun je de opdracht geven om bijvoorbeeld de keuken te gaan zuigen. Gaaf om te zien dat hij dan uit de startblokken komt en in een streep naar de keuken rijdt en daar gaat schoonmaken. Dat thuisstation, waar hij steeds na elke schoonmaakbeurt weer terugkomt bevat behal;ve de oplader ook een grotere stofzuiger. Het kleine stofreservoir van Roomba wordt dan geleegt in en grote stofzak. Heeft Roomba zijn buik vol, maar is zijn klus nog niet f, dan gaat hij naar het basisstation en weer naar zijn klus als hij geleegt is. Een wonderlijk apparaat! Echt waar!

Pluspunten

  • volautomatisch elke ruimte schoonmake
  • Eenvoudig te programmeren
  • basisstation met grote stofzuiger
  • redelijk degelijk gebouwd

Minpunten

  • lawaai van de robot
  • veel lawaai van het basisstation
  • kostbaar apparaat

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Marie 01-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

DE huishoudhulp

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

10,0
Ietwat sceptisch aan de test begonnen, want hoe kan een robot nu zo nauwkeurig stofzuigen als ikzelf. Na twee rondes had e iRobot Roomba i7+ de kaart klaar en kom ze met het echte werk beginnen.
Dat was ook het moment dat ik geen stofzuiger mee heb aangeraakt, je moet je meerdere tenslotte erkennen ;-)

De iRobot Roomba i7+ maakt niet alleen onze houten vloer blinkend schoon, mede dankzij de borstel, maar ze heeft ook geen enkel probleem om de vloerkleden of de matten bij de voor- en achterdeur schoon te houden. Dankzij de rubberen borstel zijn onze vloerkleden meer dan prima schoon.
Wij zorgen dat er geen opstakels zoals speelgoed of tassen op de grond liggen en dan kan de iRobot Roomba i7+ haar schoonmaak ronde van afstand doen, bijvoorbeeld wanneer je boodschappen aan het doen bent of aan het werk of misschien zelfs lekker uitslaapt op de vrije ochtend.
De voordelen van de iRobot Roomba i7+ op een rij:
- laat zichzelf volledig op, wanneer haar batterij vol is wordt gestopt met laden en wordt er dus geen onnodig stroom verbruikt.
- rijd zelf terug naar haar basis station
- op het basisstation leegt zij zichzelf
- de stofzuigerzak ik makkelijk te verwijderen
- stofzuiger zak heeft een ruime inhoud
- haar volume is goed

Als je een minpunt moet verzinnen dan is het dat het legen, wat ze zelf doet op het basis station maakt wat meer geluid.

Pluspunten

  • Maakt heel goed schoon
  • Ook tapijt en vloerkleed
  • Werkt zelfstandig
  • Grondig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

kammi02 30-03-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Innovatieve robotstofzuiger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

9,0
Ik heb de iRobot i7+ nu een aantal weken in gebruik, en ben zeer tevreden over dit product.

Na het uitpakken viel me op dat er een virtuall wall in de doos zit. Dat wist ik niet, maar ben daar heel blij mee i.v.m. ons vloerkleed waar de i7+ moeite mee heeft.

Ik heb een paar testritjes gemaakt om het appartement te scannen wat ervoor gezorgd heeft dat we nu een heel duidelijke plattegrond hebben in de app. Hiermee kan ik makkelijk i.c.m. de harman/kardon citation en Google Home Roombie opdrachten geven om bepaalde ruimtes schoon te maken i.p.v. het hele appartement. Dat werkt zeer goed, en kost veel minder tijd dan altijd een volledige schoonmaakbeurt uit te voeren.

De i7+ maakt heel goed schoon, en slaat niets over. Dat is fijn omdat we nu alleen eenmaal per week achter deuren en bepaalde hoeken handmatig moeten stofzuigen. Zo zijn we max. 5 minuten per week bezig met de ouderwetse stofzuiger, en de rest laten we over aan Roombie.

Een grote pluspunt is natuurlijk de + van de Roomba i7. Na het stofzuigen rijdt de robot terug naar het laadstation waarna de opvangbak automatisch wordt geleegd in de stofzak van het laadstation. Dit is een zeer krachtige ingebouwde stofzuiger, en laats niets over in de i7+.

Helaas zijn de stofzakken erg prijzig. Deze mogen wat mij betreft 10 euro per drie stuks kosten. Dan ben ik heel blij.

Ik ga er vanuit nog jaren plezier te hebben aan dit prachtige (prijzige) product!

Pluspunten

  • Laadstation met stofbak(!)
  • Google Home
  • Imprint Smart mapping
  • Virtual wall inbegrepen

Minpunten

  • Geluidsniveau
  • Meerprijs voor de + versie
  • Niet bestand tegen middelhoog vloerkleed
  • Stofzakken erg prijzig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

JoanP 29-03-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Huishoudelijke hulp 2.0

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Roomba i7+

Algemene score

8,0
Wij hebben deze roomba getest in eerste instantie omdat er bij ons altijd wel wat schoon te maken is. We zijn net verhuisd en hebben haast dubbel zoveel oppervlakte om schoon te maken en te houden wat nog best veel tijd en energie kost. Daarnaast delen we het huis met een kat en een kleine die als grootste hobby de zandbak heeft die dus ook regelmatig mee naar binnen komt via schoenen en kleren. Heerlijk dus als je niet zelf iedere avond nog het hele huis kan gaan stofzuigen.

De roomba heeft ons dan ook niet teleur gesteld. Hij is super makkelijk in gebruik en kon gelijk aangesloten worden. Enkel de wifi verbinden, app installeren en hij doet de rest! Vervolgens leert hij zijn omgeving kennen en kan je dus ook een plattegrond maken van de verschillende verdiepingen. Dit duurt een paar keer maar uiteindelijk heeft hij er een goed beeld bij. Dit is weer handig omdat je dan aan kan geven welke ruimtes hij schoon moet maken. Zo hebben wij bijvoorbeeld een open badkamer welke na het douchen beter niet gezogen kan worden. Geen punt, gewoon aanvinken dat deze niet hoeft worden gedaan. De kamer met de kattenbak daarentegel wel dagelijks. Dit kan je ook allemaal in een handig schema zetten en heb je er dus echt geen omkijk meer naar.

We hebben expres in het begin wat kapels en schoenen met veters in de weg gelegd om te kijken hoe de roomba hiermee om gaat. Geen enkel probleem! Hij is tot nu toe een keer vast komen te zitten maar dat was op de schuine rand van onze grote tafelpoot. Maar hier levert roomba een unit bij welke, als je hem neer zet en inschakelt een onzichtbare grens creeert waar de roomba niet doorheen gaat. Bij de trap niet nodig want dat ziet hij zelf al, hoewel dit de eerste keer wel spannend was! Verder weet hij zich uiteindelijk uit snoeren en veters te bevrijden en anders stopt hij gewoon! Wel handig want dit heeft ons in het verleden met een andere robot zuiger wel een paar snoeren gekost!

Wat ook super handig is, en hem ook gelijk zo duur maakt, is dat hij zijn eigen afval leegt in het docking station. Dit lijkt misschien een kleinigheid maar doordat deze apparaten zo klein zijn is hun reservoir vaak ook erg klein waardoor je zelf, vaak gedurende een zuig beurt, het reservoir alsnog moet legen. Bij deze roomba hoeft dat niet en leegt hij zichzelf en kan je hem dus makkelijk overdag z’n gang laten gaan zonder dat je daar aandacht aan hoeft te besteden. Hierdoor is hij wel klein en compact en past hij dus wel makkelijk onder het bed, de kast en de bank. Plekken waar wij zelf met de stofzuiger toch minder vaak kwamen!

Het enige nadeel is dat de hoekjes toch moeilijk blijven. Hij doet z’n best maar toch lukken de hoeken maar moeilijk en moeten we daarvoor toch nog wel eens de “gewone” stofzuiger pakken. Zo laat hij ook soms wat zand liggen maar over het algemeen zuigt hij de rest goed op, ook van het kleed.

Pluspunten

  • Loopt nauwelijks vast
  • Heeft eigen dispenser
  • Makkelijk te gebruiken app
  • Mapping van de ruimtes
  • Kan onder meubelen door

Minpunten

  • Financiele investering
  • Enigszins veel geluid

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Toon meer reviews