Philips HomeRun 2000-serie

Philips HomeRun 2000-serie

Dit product wordt aangeboden door 2 aanbieders met een prijs vanaf € 350,78Bekijk alle aanbieders
c*************@h**********03-12-2025
Ik gebruik deze robotstofzuiger van Philips nu een tijdje en ben er best positief over. De zuigkracht is sterk en goed instelbaar, waardoor je hem eenvoudig kunt aanpassen aan hoeveel troep er ligt. Als er veel vuil is, zet ik hem hoger en neemt hij duidelijk meer mee. Het is prettig dat het reservoir niet snel vol raakt, want ik hoef hem daardoor maar af en toe te legen. De robot herkent tapijten goed en verhoogt automatisch de zuigkracht. Het instellen van tapijten in de app is echter minder handig, omdat je niet precies kunt aangeven waar het tapijt begint. Dat is vooral met de dweilfunctie lastig, want dan pakt hij soms toch een stukje tapijt mee. De app werkt verder fijn. De verbinding ging soepel en de robot leert de ruimte snel kennen. Jammer dat hij niet automatisch op een vaste tijd kan starten; dat zou handig zijn. Het wisselen tussen dweilen, zuigen of beide gaat eenvoudig en ook het aanpassen van de waterafgifte werkt goed. Het schoonmaakresultaat is prima: hij zuigt degelijk, maar de hoeken blijven lastig bereikbaar, dus vooral de grote oppervlakken zijn schoon. Het is geen vervanger van een traditionele stofzuiger, maar voor dagelijks onderhoud ideaal. De dweilfunctie valt wat tegen, omdat hij strepen achterlaat en niet gelijkmatig water verdeelt op de parketvloer. Op de plavuizen werkt dit gelukkig beter, al is hij daar wel een keer vastgelopen door de mat. Na deze ene keer geen probleem meer gehad met vastlopen overigens. Al met al ben ik tevreden en zou ik hem aanbevelen, zeker als ze vooral dagelijks stof wil laten weghalen. Een fijne hulp in huis met nog wat ruimte voor verbetering bij het dweilen.
Geschreven voor: Philips XU2000/25