De X-Plorer 580 Max is een mooie, witte robotstofzuiger die vooral uitblinkt in dweilen. De uitschuifbare dweilen zorgen ervoor dat ook randen goed worden meegenomen. Dankzij de aparte schoon- en vuilwatertank zie je duidelijk hoeveel vuil er daadwerkelijk van de vloer afkomt, vooral bij de eerste schoonmaakbeurt.
Het apparaat reinigt de dweilen tussendoor automatisch, wat erg prettig is. Ook het onderhoud is goed geregeld. De app geeft duidelijke meldingen en bevat handige instructievideo’s, wat het gebruik vooral in het begin makkelijk maakt.
De app zelf had gebruiksvriendelijker gekund. Ik zou graag een schema willen maken waarbij ik kan afwisselen tussen stofzuigen en dweilen of alleen dweilen. Die optie heb ik niet kunnen vinden en daarom bedien ik dit nu handmatig.
Met een kat in huis zijn er nog wat aandachtspunten. Speeltjes worden soms opgezogen en op het speelkleed is de zijborstel al een paar keer losgekomen. Ook de piepjes die de robot maakt zijn niet altijd prettig, omdat deze niet uit te schakelen zijn. Mijn kat schrikt ervan.
Al met al een krachtige robot die erg goed schoonmaakt, met vooral verbeterpunten in de app en geluidsinstellingen.
Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed
Pluspunten
Uitschuifbare dweilen maken goed langs randen schoon