iRobot Roomba Combo j9+
Prima robotstofzuiger
Ik heb de stofzuiger voor een periode mogen testen.
De robot en home station zien er strak ontworpen uit.
De installatie aardig uitgebreid, en je bent verplicht een account aan te maken om de robotstofzuiger te gebruiken. Ik heb de robot diverse malen moeten vertellen om het waterreservoir te laten vullen in het home station. Leek er op dat er nog veel lucht in het systeem zat en er daardoor geen water in de tank van de robot terecht kwam. Na diverse malen proberen bleef het wel werken.
Het gebruiksgemak van de app is prima. Je hebt een overzichtelijke map van de ruimte en kunt makkelijk ruimtes opsplitsen. Het is jammer dat je niet ziet hoe ver de robot is met het schoonmaakproces. Dit zie je pas wanneer de taak volledig is uitgevoert
De stofzuiger maakt erg goed schoon en in stille modus is de zuigkracht nog zeker voldoende voor een hoop hondenharen. De borstels zijn makkelijk schoon te maken en het bijvullen van water en het legen van het opvangreservoir tijdens taken gaat erg snel.
De robot heeft ooit wat rare acties waardoor het schoonmaken van ruimtes wat lang duurt. Bijvoorbeeld van links boven helemaal naar rechts onder gaan (terwijl de robot daar al eens is geweest). Leek wel steeds sneller te gaan maar taken duurde soms langer dan verwacht.
Tijdens het schoonmaken rijdt de robot aardig hard tegen objecten aan. Dat is na verloop van tijd ook goed te zien aan de "bumper" waar diverse krassen op komen.