Al enige tijd zocht ik een mooie mat zwarte prullenbak voor in onze keuken. Ik kwam uit bij de Brabantia prullenbak met de naam Bo. Prullenbak kom binnen en was erg netjes ingepakt en na het uitpakken stond daar een elegante prullenbak. Mooi met voetpedaal zodat je niet elke keer op de deksel hoef te slaan of met je vingers aan een vieze rand te zitten. Tot nu toe alles positief maar... Ik merkte op dat mijn kinderen ook op de prullenbak gingen staan en niet zo netjes precies recht voor de prullenbak en toen viel me toch wel op dat de prullenbak helemaal niet in balans was.
Wat is er aan de hand? De onderzijde is voorzien van drie punten in plaats van gewoon vier hoeken. Doordat het maar drie punten zijn wiebelt hij dus op de hoeken. Ook is het vervelend als je vanaf de andere kant komt lopen en je dus om de prullenbak heen moet lopen om op het pedaaltje te duwen. Dat kan natuurlijk een stukje gewenning zijn maar ik kwam er toch wel veel achter dat ik vaak rommel vanaf de zijkant in mijn oude prullenbak gooide.
Het laatste wat ik zelf niet heel prettig vond was de deksel die heel mooi zachtjes sluit maar door de plastic zakken niet helemaal dicht viel. Dit zorgt ervoor dat de geurtjes toch langs de deksel af ontsnappen.
Ik ben dan ook niet helemaal overtuigd ondanks dat hij ontzettend mooi eruit ziet vind ik dit toch wel veel gebreken voor een prullenbak.
Maar goed de kinderen hebben een instructie gehad en ik ga even kijken of dit beter gaat in de toekomst.