De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 9 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Tefal Ingenio So Light 12-delig Pannenset inductie op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Deze pannenset heeft mijn verwachting overtroffen. Het neemt weinig plaats in, warmt gelijkmatig op en is licht in gewicht.
Het is wel even wennen dat je de handvatten tijdens het koken moet wisselen van de pannen als je met meer dan 2 pannen aan het koken bent, er zitten er 2 bij. En iets waar je wel op moet letten is dat ze niet in de vaatwasser mogen.
De tefal ingenio pannenset is echt een fijn product. Lichtgewicht, ruimtebesparend en handzaam. Zo kunnen de handgrepen er af. Dit geeft ruimte in de kast en op het fornuis. Dit vind ik dan ook het grootste pluspunt en de reden waarom ik voor deze pannen heb gekozen. Daarnaast ook gemakkelijk te reinigen, wel met de hand. En leuke bijkomstigheid zijn de deksels waarmee je je eten kunt afdekken en bewaren in de koelkast. Goede prijs-kwaliteit verhouding.
Ik gebruik deze pannenset nu een tijdje en ben er erg tevreden over. De afneembare handgrepen zijn superhandig: scheelt veel ruimte in de kast én je kunt de pannen zo in de oven of koelkast zetten. Ze werken perfect op mijn inductiekookplaat en de anti-aanbaklaag doet echt z’n werk – niks plakt!
Wat minder handig vind ik het vast- en losklikken van de handgrepen: dat gaat niet altijd even soepel. Ook de deksels schoonmaken is wat gedoe.
Al met al: heel fijne set, vooral als je weinig ruimte hebt. Praktisch, licht én multifunctioneel.
Ik heb op 10-06 mij pannen ontvangen en ik ben zo enthousiast over de pannen dat ik vandaag al gelijk de eerste pan heb gebruikt tijdens het koken. Ze zijn handig om op te ruimen nemen weinig ruimte in beslag en me vlees bakt zonder aan te branden. Op naar de volgende kookervaringen. Nu sinds 2 weken in mijn bezit en ik moet zeggen. Het is heerlijk om uit te koken. Van koken naar in de oven om je ovenschotel te maken. Gebruiksgemak is ideaal. Ik heb weer ruimte in mijn kast.
Plus punten
Makkelijk in gebruik
Neemt niet veel plek in beslag
Eten plakt en brand niet aan
Minpunt
Mag niet in de vaatwasser
Erg fijn in gebruik, goed weg te zetten in elke kast
Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe pannenset, met name naar een goede anti aanbaklaag. Toen ik deze pannen ontdekte bleek dat er ook een forse ruimtebesparende optie bij kwam doordat de handgrepen te verwijderen zijn. De pannen zijn echt enorm goed op te stapelen en in elke kast weg te zetten. Met de bijgeleverde deksels is de pan (na afkoelen) direct in de koelkast te plaatsen, wat dan weer besparend is in de afwas! Met een gezin van vier heb ik soms wel drie a vier pannen tegelijk opstaan, dat er twee handgrepen bijzitten (en dit dus te weinig is voor mij) vind ik dit wel een nadeel. Verder echt hele fijne pannen in gebruik en super licht!
Als je, net als ik, met beperkte kastruimte werkt maar toch graag goed kookgerei gebruikt, is deze Tefal pannenset echt een uitkomst. Wat me meteen opviel, is hoe licht de pannen zijn. Je zou denken dat dit ten koste gaat van de stevigheid, maar dat is absoluut niet het geval – ze voelen degelijk aan en presteren uitstekend.
Het slimme ontwerp met de afneembare handgreep vind ik echt briljant. De pannen stapelen daardoor perfect op elkaar, zonder dat handgrepen in de weg zitten. In een kleine keuken scheelt dat enorm. De handgreep klik je er met één beweging op, en net zo makkelijk weer af. Ideaal als je snel iets de oven in wil schuiven of je kast efficiënt wilt inrichten.
Ook fijn: op mijn inductieplaat werken de pannen direct. Ze warmen snel op en verdelen de hitte mooi egaal. Zelfs met weinig olie bakt er niets aan. Dat maakt koken niet alleen makkelijker, maar ook het schoonmaken is zo gepiept.
Een klein nadeel is dat ze niet in de vaatwasser mogen. Dat had het nóg praktischer gemaakt. Maar eerlijk gezegd weegt dat voor mij niet op tegen alle voordelen.
Kortom: deze pannenset is slim ontworpen, handig in gebruik en perfect voor wie efficiënt met ruimte om wil gaan zonder in te leveren op kwaliteit. Voor mij een echte aanrader – vooral voor kleinere huishoudens of mensen met een compacte keuken.
Ik ben helemaal fan van deze pannenset.! Ik had zelf al een kleine set van Tefal Ingenio en wilde deze uitbreiden, sowieso wilde ik een wok pan erbij en in de 12-delige set heb ik echt meer dan genoeg pannen nu en daar zit ook de wok bij. Het fijne is dat tijdens het koken de handgrepen er niet aan vast hoeven te blijven, mijn inductie plaat is normaal van formaat en juist met mijn oude pannen kon ik de grepen er niet van af halen en daardoor had ik minder plek op mijn inductie. Nu is dit dus verleden tijd. Het bakken gaat ook goed, de indicator in de pan geeft aan wanneer deze op juiste temperatuur is. Dit is te zien aan een zandloper die je ziet als het koud is en zodra de pan warm is is de rode stip volledig rood en is de zandloper weg. Echt ideaal! zo heb je dus niet dat de pan echt te warm is en hierdoor gaat spetteren zodra je je olie of eten er in doet. De handgrepen zijn los te nemen maar wat helemaal fijn is aan deze pannenset is doordat de handgrepen los kunnen zijn alle pannen in elkaar te stapelen wat zoveel minder ruimte in beslag neemt dan mijn oude pannen. Hierdoor heb ik geen hele kast meer nodig maar is een plank voldoende. Ik heb ook een recept gemaakt wat eerst in de pan moest en vervolgens moest garen in de oven. Een pan in de oven is voor mij heel gek want dit heb ik nooit gedaan. Maar afgelopen keer dus wel en het kan dus gewoon. De handgreep klik je los, zet de pan in de oven, oven dicht en op juiste temp en tijd instellen en het gerecht is klaar. Was nog lekker ook. Mijn pannen voorraad is met een 12-delige set en een 8-delige set meer dan voldoende. Ik heb genoeg pannen. Maar wat ideaal is de pannen zijn ook los te koop, je klikt de greep vast en koken maar.
Ik ben erg tevreden over de Tefal Ingenio So Light 12-delige pannenset. De pannen zijn verrassend licht en liggen prettig in de hand. De afneembare handgrepen zijn eenvoudig te bevestigen en voelen stevig aan, zonder zwaar te zijn. Voor de eerste test heb ik een spiegelei gebakken in de koekenpan – het resultaat was perfect: niets aangebakken, het ei gleed zo uit de pan en smaakte heerlijk. De anti-aanbaklaag werkt echt top. Afwassen ging daarna heel vlot, zowel de binnen- als buitenkant zijn makkelijk schoon te maken. Later maakte ik een éénpansgerecht in een van de steelpannen. Dankzij de handige vershouddeksels kon ik het restje zonder overscheppen direct in de koelkast zetten. Ook het stapelen van de pannen bespaart flink wat ruimte in de kast. Kortom, deze set is ideaal voor wie houdt van licht, praktisch en snel koken – met goed resultaat én weinig afwas!
De pannen voelen direct na het uitpakken een stuk lichter aan dan mijn huidige pannen.
Mijn oude pannen weggegooid en deze tafel pannen in de kast geplaatst. Wat een ruimte houden we nu over in de kasten, dit omdat de handvaten verwijderbaar zijn. Ook houden we meer plek over in de vaatwasser.
Oké, maar hoe zijn de pannen in gebruik? Ze bakken, wokken en koken net als mijn oude set van tefal......gewoon goed! Ze lijken wel sneller warm te worden. Het grote voordeel zit in het gewicht en de ruimtebesparende vormgeving. Ik ben dik tevreden.
Over de levensduur kan ik helaas nog weinig zeggen.