Samsung HW-Q990C Soundbar - 11.1.4ch - Wireless Subwoofer - Black
Meer dan goede soundbar voor films en muziek
Deze Samsung soundbar met subwoofer en achterspeakers gekocht in december 2023 als vervanger van mijn Bose systeem. Hoewel ik eerst wat sceptisch was over het idee van een soundbar in plaats van losse speakers, heeft dit systeem mij positief verrast. Wat een geweldig geluid, met name bij Netflix films met Dolby Atmos geluid. Een prachtige, diepe, bas die niet alleen hoort, maar ook voelt. Zonder dat het dreunend of overheersend wordt. Het geluid van de soundbar werkt perfect samen met de subwoofer. Ook de weergave van muziek via bijvoorbeeld Spotify is prima. Het systeem past de weergave van het geluid aan aan de ruimte en aan de soort muziek. Dit 'adaptive' systeem werkt erg goed en ik heb nog niet de behoefte gehad het systeem verder handmatig te tweaken (wat overigens wel kan).
Het installeren is een makkie, de achterspeakers en subwoofer koppelen direct draadloos met de soundbar en dan is het systeem direct klaar voor gebruik. Alleen zijn de netsnoeren aan de achterspeakers een beetje kort als je deze speakers aan de wand wilt monteren, zoals ik. De soundbar beschikt naast HDMI aansluitingen ook over een optische ingang. Handig om in mijn geval een DAB+ tuner met netwerkschijf aan te sluiten. Verder werkt het systeem goed samen met mijn google home en kun je draadloos streamen. Spotify connect is ook inbegrepen. Al met al ben ik erg tevreden met dit systeem (en de rest van het gezin ook) door de goede geluidsweergave en het bediengemak. Niet goedkoop, maar het geld wel waar wat mij betreft.
Pluspunten
- Prachtige Dolby Atmos weergave
- Ziet er strak uit
- Bediengemak
- Connectiviteit
Minpunten
- De soundbar is erg breed onder de televisie
- Niet goedkoop