Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black

Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black

8.7

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 204 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Duyck Dieter24-01-2015
Lang over nagedacht, leek me uitstekende prijs/kwaliteit, en de foto's zijn fantastisch. De electronic viewfinder (1 van de verschillen met de A5000 en A5100) is fantastisch.
m steltenpool22-01-2015
Ik was op zoek naar een betere camera dan mijn huidige travelzoom pocket camera. Na lang twijfelen en zoeken kwam ik uit bij de Sony A6000 camera. Ik gebruik de camera voornamelijk als ik op reis ben of ga wandelen en daarom is gewicht een hele belangrijke factor. Gecombineerd met de P16-50mm lens kan je deze camera zelfs als 'walk-around' camera gebruiken omdat die nog in je jaszak past. Daarnaast heb ik ook een 18-200mm lens aangeschaft voor meer bereik zonder dat ik continu lenzen moet vervangen. Deze camera heeft alles, al dan niet meer, dan wat een spiegelreflex camera heeft te bieden. Alleen is de sony veel compacter, lichter en sneller dan zijn concurenten in hetzelfde segment. Vooral de AF is heel snel en kan je op diverse manieren gebruiken. Daarnaast is de fotokwaliteit in mijn ogen top. De APS-C sensor levert zeer goede resultaten, kan goed uit de voeten in verschillende licht condities en door een crop van 1.5 kan je met compacte lenzen nog een aardig zoombereik halen.
EdeJ19-01-2015
Ik heb de Sony A 6000 nu enkele weken, als vervanger voor een NEX 6. De camera bevalt mij uitstekend. Kwaliteit foto De kwaliteit is uitstekend, hier ben ik zeer enthousiast over. Het beeld heeft tevens een groot dynamisch bereik en voor een aps-c camera een prima ruisgevoeligheid. Een grote stap voorwaards vanaf een NEX 6. Mogelijkheden De mogelijkheden zijn uitgebreid. Iedereen kan met deze camera zijn weg vinden, denk ik. Sony heeft gedacht aan de amateurs door een goede automaat in te bouwen, en ook aan de pro door veel handmatige controle toe te staan. Gebruiksgemak Het sterkste punt wat mij betreft is de Autofocus in de Multi stand (alle AF punten worden automatisch gekozen) het minst sterke punt is de hoeveelheid handelingen die nodig zijn om te fotograferen met één autofocus punt - en deze te verplaatsen. Dat gezegd hebbende - de precisie van de AF is erg goed, zelfs voor een zeer kritische gebruiker. Ook een nadeel is de kortere batterijduur die veroorzaakt word doordat het scherm of de zoeker vaak aan is. Vormgeving: De camera is een tikje groter dan de NEX 6, en duidelijk groter dan een a5100 oid. Ik vind dat een voordeel, maar ik heb dan ook handen die groter dan gemiddeld zijn. Degelijkheid: De camera oogt zeer solide en is volgens Sony Stofdicht. Voor dit prijsniveau zou het mooi zijn als er ook een vochtafdichting is zoals men die vind op DSLR's. Dat vind ik nog wel een verbeterpunt. Samenvatting: + beeldkwaliteit + hoge iso gevoeligheid + Zeer goede AF, beter dan concurrentie + goede Af tracking (volgen van bewegend onderwerp) + Na firmware update schakelt de camera snel genoeg in - instellen Single Point AF / flexibel AF punt duurt lang - nog niet regenwaterdicht - batterijduur veel korter dan DSLR Kortom wat mij betreft een top camera, en ook het "koopje" in deze prijsklasse. Zeer veel waar voor het geld!
dosmid19-01-2015
Na jaren( meer dan 50) nu een prettige handige en lichte camera met een unieke hoeveelheid aan mogelijheden en dat alles bij een verbazend goede kwalitet! Deze A 6000 zal me nog vele jaren foto- en video plezier geven!
RJBennink19-01-2015
Uitzonderlijke camera die veel meer kan dan een spiegelreflex va misschien wel 10x de prijs. De instelmogelijkheden zijn enorm en de digitale zoeker werkt - voor mij - beter dan mijn vorige analoge op een Canon 60D. Ipv met bij 1,5kg ga ik nu met net iets boven de 0,5kg op pad. Mn de mogelijkheden van gezichtherkenning en het volgen van een onderwerp zijn fantastisch. Tot ISO 6400 probleemloos fotograferen. TIP: Zoek op youtube de workshop van Gary Fong over de A6000.
J.J. Raven19-01-2015
perfecte camera voor de beginnende foto graaf, maakt super foto's ook bij weinig licht en de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. De camera is niet te groot dus ook het meenemen gaat makkelijk (geen grote tassen om je schouder). Voor mij de perfecte camera.
W Busscher19-01-2015
Na lang twijfelen tussen een spiegelreflex of een digitale systeemcamera, toch voor de Sony systeemcamera gekozen na advies van de fotowinkel. Dit schijnt toch de nieuwe toekomst te zijn. Wat ik erg gaaf vind, is dat als je door de zoeker kijkt zelf ook in het donker goed kan zien. Gaat wel ten koste van batterij levensduur, maar ik verwacht ook niet dat ik veel in het donker te fotograferen. Scherpstellen gaat supersnel, ook gaaf is dat je de instellingen vanaf je pc kunt instellen. Verder ben ik nog lang niet uitgetest. Knopje van de flitser is misschien moeilijk te bereiken voor mensen met dikkere vingers, maar al met al bovengemiddeld tevreden met het toestel.
F.E.K. Baud17-01-2015
Een kleine compacte camera met alle mogelijkheden van een grote spiegelreflex camera.Toestel ligt fijn in de hand . Door de apps kun je de creatieve mogelijkheden vergroten.
Kim9816-01-2015
Nu een maand de trotse bezitter van een Sony A6000. Fijne greep. Makkelijk te bedienen. Er zit zelfs onder de C2 knop handige tips/trucs voor het maken van mooie foto's. Je kunt snel mooie foto's maken, maar ook lekker spelen met de vele mogelijkheden.
pietermetz15-01-2015
Prima scherpe foto's. Ook bij minder licht is de belichting goed. De camera heeft veel mogelijkheden. Ik heb ze nog lang niet allemaal geprobeerd. De portret en landschap instellingen geven mooie foto's Camera is stevig vast te houden. De draaischakelaar gaat soms wel met een schokje. De scherpinstelling werkt snel. Het automatisch zoomen verloopt soepel en de foto's worden snel weggeschreven.
Chris De Rouck15-01-2015
De foto's van de Sony A6000 zijn telkens weer haarscherp vol details mede dankzij de autofocus op de kitlens. Met de automatische modi kunnen beginners eenvoudig foto's trekken waardoor je direct in gang kan met deze camera. Daarnaast is het echter mogelijk om alle instellingen zelf in te stellen en dat gaat zeer vlot eens je de interface gewend bent. Met de burst instellingen mis je niets van de actie want dan kan hij maar liefst 11 foto's per seconde nemen. Hiervoor moet je uiteraard wel een snel geheugenkaartje gebruiken zodat de foto's op tijd opgeslaan kunnen worden, anders riskeer je midden in de actie te moeten wachten. Als je wil kan je ook de camera via ingebouwde wifi verbinden met je smartphone om die laatste als afstandsbediening te gebruiken, of om de foto's te delen met je vrienden. De camera voelt zeer stevig aan en ziet er strak uit naar mijn bescheiden mening. Door zijn bescheiden form-factor is hij tenminste met de kitlens eenvoudig naar overal mee te nemen. Ik vind het wel een beetje vreemd dat er voor een aantal extra functies een app aangekocht kan worden. Dit is dan bijvoorbeeld een app voor stop motion of iets dergelijks automatisch te genereren. Het lijkt mij logischer dat die apps gewoon aangeboden zouden worden aangezien je die dingen waarschijnlijk anders niet rap gaat uitproberen. Maar dat dit het enige minpunt is dat ik voorlopig kan geven over de camera is op zich schitterend natuurlijk.
foto4415-01-2015
Zowel de body als de lens zijn van hoge kwaliteit. De instelmogelijkheden zijn legio. De foto's zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Zeker als je in RAW fotografeert. De zoeker is briljant en zeker een goede aanvulling op het geheel, zeker met een wat grotere lens werkt dit beter dan met de display. Een fantastische aanwinst.
murata15-01-2015
de A6000 gekocht bij de Mediamarkt, ik ging eigenlijk voor de A5000, alleen kreeg ik de A6000 mee voor een leuke prijs, zonder verder na te denken heb ik het meteen gekocht. Viewvinder: deze zat niet op de A5000, dacht dat ik er ook geen behoefte aan had, tot ik de A6000 begon te gebruiken, moet zeggen ben verbaasd en blijf te telkens gebruiken. door de ingebouwde sensor weet de toestel dat je de viewfinder gaat gebruiken en gaat je scherm op zwart, goed werk van sony, werkt soepel. Gebruiksgemak: heb een 8 gegeven omdat ik er nog aan moet wennen, ben geen pro of hobbyhist, wilde alleen een betere camera dan de compact modellen, dat is deze zeker wel alleen met meer mogelijkheden, dus zal ook wat tijd kosten om alles uit te zoeken. NFC: Sony PlayMemories downloaden op toestel, instructies volgen en zonder kabel te gebruiken kan ik foto's overzetten naar mobiel. Kwaliteit foto: als je er de tijd voor neemt kan je mooie foto's schieten. Opties genoeg dus geen reden om slechte foto's te schieten. Degelijkheid: is lekker zwaar, ook meteen een nadeel dat je het niet in je broekzak kan stoppen. Dit is mijn eerste Sony camera en hopelijk kan ik het de komende jaren zonder storing gebruiken.
tomawi13-01-2015
Degelijkheid kan ik nog niets van zeggen. te kort in bezit. de camera voelt wel degelijk aan. Verder maakt de camera hele mooie foto's, ook bij weinig licht. In de stand automatisch altijd goede foto's. Ben altijd een compactcamera gewent geweest. Dus de vele mogelijkheden moet ik nog allemaal gaan uitzoeken.
Martin1643509-01-2015
Mijn nieuwe camera van Sony is super intelligent met een super snelle autofocus. In de voor-ingestelde scene keuzes en in de automatische stand maak je erg mooie foto's. Daarnaast kan je net als bij een DSLR camera alle instellingen naar persoonlijke voorkeur aanpassen. Het grote voordeel van de Sony A6000 is dat hij zich qua mogelijkheden en kwaliteit kan meten aan een goede DSLR camera en toch goed compact is om makkelijker mee te nemen. Al met al zeer tevreden.
basdek07-01-2015
degelijke camera. als enige minpunt met interne flitser en combinatie met de zeiss 16-70 heb je tot circa 24mm aan de onderkant van de foto een donkere vlek van het flits licht.
basdek07-01-2015
fijne camera als vervanger van mijn dslr. enige minpunt vind ik dat in combinatie met de carl zeiss 16-70 en gebruik van de interne flitser je het flitslicht terug ziet op de foto. voor de rest goede ruis reductie voor binnen opnames
Tidder04-01-2015
Een mooie compactcamera met ongelooflijk snelle scherpstelling. Eenvoudig te bedienen en zeer veel mogelijkheden zoals bv. Wifi en applicaties. Een mooie opvolger van de NEX-5
Toni van Oortmerssen03-01-2015
Ten opzichte van de Nex-5 die ik eerst had, is deze camera een enorme stap vooruit. Met name de fotokwaliteit en het gebruiksgemak zijn een grote verbetering. Zeer blij met deze camera.
Bert 211003-01-2015
De camera en zijn vele mogelijkheden maken erg nieuwsgierig! Wat een superkwaliteit aan foto's: zeer scherp en fraaie kleurenweergave. Gebruiksgemak vergt wat meer inspanningen, maar dat komt mee door de vele mogelijkheden. Vormgeving oogt wat orthodox, maar is verder prima.
Bouwspoor02-01-2015
Ik had eerst de Sony NEX5N met de extra lens, de E3.5-6.3/18-2000 mm. OSS en maakt geweldig scherpe foto's. Maar ik miste op de NEX5N een optische zoeker en die heb ik nu in de Sony A6000. Fantastische camera, bedieningsvriendelijker, de knoppen zitten op de juiste plaats vooral als je het diafragma of sluitertijd wilt aanpassen gaat dat met een draaiknop binnen bereik. De flitser is nu geïntegreerd in de camera i.p.v. los, prima oplossing. De camera voelt degelijk aan. Ook de compactheid van camera, met de standaard lens 16-50 mm. lijkt het eerder een compact- dan een systeemcamera. Prima keuze.
G.F Friederich02-01-2015
Ik ben normaal een Canon gebruiker, maar sinds ik deze camera heb ben ik helemaal om! Wat een camera en wat een mogelijkheden! Ik heb tot op heden mijn Canon nog niet weer aangeraakt. Met de app die je kunt downloaden. kun je direct foto's online zetten. En wat ik het mooiste vind aan deze systeemcamera, elke verandering in sluiter4tijd en diafragma zie je meteen op het scherm. Zeker geen spijt van deze 24 Mp systeemcamera! Echt een aanrader voor de beginnende én doorgewinterde fotograaf
Eric Tanis01-01-2015
Foto's zeer scherp en prima resultaat. Mogelijkheden: ik heb het toestel nog maar een paar weken. Nog niet alles uitgeprobeerd, er zijn div.opties mogelijk. Gebruikersgemak: zijn goed te doen, jammer dat de touchscreen ontbreekt en een duidelijke handleiding! Vormgeving: ziet er degelijk uit. Degelijkheid niets op aan te merken, zeer tevreden
pieter_alfa31-12-2014
Ik had eerst een Sony Nex 5. Die was al goed, maar deze is super! Het ging mij voornamelijk om de zoeker, maar dat het zo'n goede opvolger was had ik niet verwacht! Supersnelle autofocus is echt een grote plus. Prachtige mooie foto's in een toch mooie compacte camera. Verder is de integratie met laptop en tablet ook heel handig. Makkelijk uitwisselen van de foto's en/of bedienen van de camera via de tablet/laptop. Ik gebruik de camera met de 18-55 lens en de 55-200 zoomlens.
marcovv196931-12-2014
Ik ben naast dit toestel in het bezit van een professionele spiegelreflex, maar deze camera is zo fijn en handzaam voor stedentrips, dagjes uit. De handzaamheid, de snelheid en de fantastische fotoresultaten verbaasden en verrasten me zeer positief. Je maakt ook met de kittens mooie foto's en de kleuren en helderheid van de beelden zijn zeer mooi. Al met al zeer zeer tevreden.