De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 6 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de ASUS Zenbook / A14 OLED / UX3407QA-QD220W op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
• Gewicht/ontwerp - Super mooi ontwerp met ook de handige bescherm map die bij de laptop wordt geleverd, de kleur is geweldig mooi matte finish.
Het OLED scherm is super helder, wel moet ik vermelden dat na enkele weken gebruik er zichtbare vette plekjes op het scherm zitten van het toetsenbord, dus die raken het scherm als de laptop dicht is, hoe dit na verloop van tijd gaat weet ik nog niet.
• Built in Co-Pilot = wat een geweldige functie is dit echt super handig in het dagelijkse gebruik, met één druk op de knop heb je toegang. Afgelopen 4 weken veel gebruik van gemaakt. Wel heb ik één maal in de afgelopen week de app moeten herstellen naar de basis instellingen want de app werkte niet meer.
• Snelheid = is wat je mag verwachten van deze laptop met een SNAPDRAGON processor, ik heb autocad en adobe creative suite erop geïnstalleerd naast de basis windows office applicaties en alles werk zeer goed, met ook een acceptabele performance.
• Batterijduur , wat een super batterij duur zeker 8-10 uur onafgebroken kunnen werken, ook in teams met de camera aan en microfoon, goede beeld en geluidskwaliteit. Wat een min puntje is dat er geen fysiek klepje op de camera zit.
• Gebruiksgemak door de lange batterij duur en het lichte gewicht en het zeer heldere OLED scherm is het echt een laptop die ik kan aanraden, voldoende snel en lekker robuust.
Ik heb deze laptop een aantal weken mogen testen en heb daarbij onder andere gekeken naar de werking van het systeem, het scherm en het design. Ik ben sowieso erg tevreden over de batterijduur en de helderheid van het scherm, wat een top features! Daarnaast kun je ook makkelijk en snel schakelen tussen verschillende programma's. Een eenvoudig spelletje spelen of een filmpje kijken is zeker geen probleem, veel zwaarder en hij begint te puffen. Het design geeft een luxe uitstraling en het gewicht is niet normaal licht. Klein minpuntje is het blijven staan van vingerafdrukken op de behuizing, maar even poetsen doet wonderen. Toetsenbord en touchepad voelen fijn aan en reageren soepel. Ik ben zeker tevreden over het geheel en zou deze dan ook zeker aanraden voor on the go!
Ik heb de laptop een aantal weken mogen testen en ik heb op een paar aspecten gelet:
Batterij
De accu van deze laptop is niet normaal. Wat gaat die lang mee. Zeker niet de 36 uur waarmee geadverteerd wordt maar aanzienlijk langer dan gemiddelde laptops. Het is uiteraard zeer afhankelijk van hoe fel je scherm staat en wat voor taken je verricht. Bij normaal gebruik rustig gebruik gaat deze laptop zeer lang mee. Na een hele avond surfen en video´s kijken ben ik 20 procent verloren.
Formaat
De 14 inch van deze laptop is een fijne grote. Ikzelf maakte mij een beetje zorgen dat dit te klein is maar door de resolutie wordt het scherm erg prettig gevuld met de applicaties. Het helpt daarbij dat het scherm vrijwel volledig tot de randen van de laptop is getrokken. Het toetsenbord is ook ruim voldoende grote voor de gene die een numpad kunnen missen.
Gewicht
Het gewicht is echt iets was ik in een laptop nooit heb meegemaakt. De laptop weegt minder dan een kilo en dit is ook echt te merken. Je kan het scherm met gemak met één vinger open maken. De laptop is dan ook ideaal om mee te nemen overal naar toe.
Samenvattend is dit een top laptop voor onderweg met een accu die zeer lang mee gaat. Waarbij niks te kort wordt gedaan aan interne prestaties. Mits de laptop met de juiste verwachting gebruikt wordt. Het is geen game of videobewerk laptop.
De laptop ziet er supermooi en modern uit. Daarnaast is deze superlicht en gaat de batterij lang mee. Dus ideaal voor onderweg. De prestaties en het systeem zijn geschikt zijn voor dagelijks gebruik, maar het is minder geschikt voor zware grafische taken. De laptop reageert ook snel en heeft supermooi beeld.
Ik liep wel tegen 2 dingen aan. 1 keer wilde de laptop niet meer ontgrendelen, er werd aangegeven dat ik een uur moest wachten. Eergisteren heb ik een systeemupdate laten uitvoeren en nu heb ik sinds 2 dagen een ''check system ac power adaptor error'. Dit is wel vervelend en geeft me minder vertrouwen in deze laptop.
Na tien jaar een ander besturingssysteem te hebben gebruikt, was ik ontzettend benieuwd hoe Windows tegenwoordig is. En eerlijk? Ik ben positief verrast. Vanaf het moment dat ik de doos opende, voelde alles logisch en doordacht aan. Zelfs de meegeleverde sleeve is stijlvol en praktisch. De kleur van de laptop is modern en strak, en het materiaal blijft echt schoon – geen vingerafdrukken of vlekken, zelfs niet als je hem veel onderweg gebruikt.
Wat me echt verbaasde was het gewicht. Toen ik hem voor het eerst oppakte, dacht ik bijna dat hij nep was zó licht is ‘ie – maar zodra je hem aanzet, voel je pas wat een krachtpatser het is. Ideaal voor onderweg dus, je merkt amper dat je ‘m bij je hebt.
Ook Windows Copilot is een toffe toevoeging. Heel subtiel, maar maakt het werken net wat makkelijker.
Minpuntje: de speakers zitten aan de onderkant. Als je graag in bed een serie kijkt zonder koptelefoon, is dat niet ideaal. Het geluid wordt dan een beetje gedempt. Maar verder? Topding voor dagelijks gebruik!
Ik heb dit product mogen testen en deel graag mijn ervaring.
De ASUS Zenbook A14 OLED laptop is een prachtige verschijning dankzij de stijlvolle kleur, die niet alleen een premium uitstraling geeft, maar ook zorgt voor een stevige en duurzame behuizing. De kleur voegt een vleugje verfijning toe, waardoor de laptop perfect is voor zowel professioneel gebruik als persoonlijk gebruik.
Wat betreft de snelheid, de Zenbook A14 is uitgerust met krachtige hardware die multitasking en zware applicaties moeiteloos aankan. Dit maakt het een ideale keuze voor studenten en professionals die veel van hun laptop vragen. De batterijduur is ook indrukwekkend; met een capaciteit die gemakkelijk een hele werkdag meegaat, hoef je je geen zorgen te maken over opladen tijdens het werk.
Het gebruiksgemak van de laptop is een ander sterk punt. Het toetsenbord is comfortabel en responsief, wat het typen aangenaam maakt. De touchpad is nauwkeurig en ondersteunt verschillende gebaren, waardoor navigatie soepel verloopt. Al met al is de ASUS Zenbook A14 OLED een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van stijl, snelheid en functionaliteit.