De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 6 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Dreame V20 Pro op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Sinds enige tijd gebruik ik de Dreame V20 Pro. Ik merk vooral tijdens het dagelijkse schoonmaken dat hij soepel werkt. Wat mij meteen opviel, is dat de zuigkracht zich automatisch aanpast aan de hoeveelheid vuil. Op schone stukken blijft hij rustig, maar zodra er meer stof of kruimels liggen, schakelt hij vanzelf bij. Dat werkt prettig en maakt dat ik er nauwelijks over hoef na te denken. Ook lange haren worden goed weggewerkt en blijven niet meer om de borstel heen hangen.
De knikarm blijkt in de praktijk erg handig. Onder de bank en het bed kom ik nu zonder moeite, en het mechanisme werkt eenvoudig en soepel. Op de zuigmond zit een duidelijke groenachtige lamp die goed laat zien waar vuil ligt en hoeveel. Vooral op plekken waar je normaal snel overheen kijkt, maakt dat echt verschil. Ook de deurmat pakt hij zonder problemen mee.
De stofbak is makkelijk te legen, wat het gebruik net wat comfortabeler maakt. Na het schoonmaken plaats ik de stofzuiger weer terug op zijn houder. Dat gaat op zich eenvoudig, al voelt het ophangsysteem wel wat gammel. Het blijft hangen, maar het oogt niet heel stevig.
Hebben deze steelstofzuiger nu een poosje mogen testen, maar wat een fijn apparaat zeg. Het zuigen van stof en andere kleine kruimels etc. gaat vlekkeloos. Door de dunne randen aan de zuigmonden is het ook vrij eenvoudig om zeer dicht langs randen van kasten en meubels te zuigen. Mede door het knikken van de stang is het vrij eenvoudig om onder banken en andere meubels schoon te maken, echt een uitkomst!
Tevens heeft deze zuiger totaal geen moeite met haar om te verwerken, moeiteloos gaat het naar binnen en naderhand bij de borstels zijn er vrijwel geen haren meer te bespeuren.
Door een soort van groen uv licht die uit de voorkant van de grote zuigmond komt, kan je echt bizar goed zien hoeveel en waar er nog stof en kruimels liggen. Het licht is wel fel, zelf vind ik dat niet heel erg, maar voor mijn vrouw is hij net wat te fel aan haar ogen, maar dat is dus erg persoonlijk.
De batterijduur is voor ons prima, wanneer wij onze hele benedenverdieping zuigen (+- 50m²) houden we nog 60% accu capaciteit over. Het opladen gaat via een laadplaat waar een standaard op zit, daar kan je dan de stofzuiger inzetten om op te laden, maar deze had van mij wel iets stabieler gemogen. Als de V20 Pro erin staat, voelt het namelijk redelijk gammel aan. Het handige van de plaat is wel, er zitten 3 houders op waar je de extra accessoires in kan zetten, zodat je alles mooi bij elkaar kan houden.
Kan niet anders zeggen dan dat deze stofzuiger echt handig is voor het dagelijkse gebruik, je pakt hem zo uit de trapkast (of waar dan ook) aanzetten en zuigen maar. Het fijne van deze stofzuiger is ook dat hij zelf de kracht van het zuigen aanpast. Dus bij wat zwaarder werk, bijvoorbeeld bij tapijt zuigen, gaat hij uit zichzelf een tandje harder werken.
MogelijkhedenUitstekend
DuurzaamheidGoed
VormgevingGoed
GebruiksgemakUitstekend
Pluspunten
Automatisch zuigkracht aanpassen
Verlichting zodat stof makkelijker waar te nemen is
De mooie v20pro mogen testen en daar zijn we erg blij mee!
De V20 wordt geleverd met onwijs handige opzet stukken, die je bij andere merken vaak apart moet aanschaffen! De installatie is zeer gemakkelijk, alleen is het aan het begin even goed kijken hoe hij opgeladen moet worden! Maar als je dit eenmaal door heb, is het een erg fijn systeem! De stofzuiger schakelt zelf qua zuigkracht en is dus zeer intilligent! Wel gaat de accu snel leeg. De knikbare stang is ook ECHT een ideale uitvinding, en maakt het stofzuigen onder banken, bedden en kasten een fluitje van een cent, heel erg fijn!
Het stofresservoir is voor ons voldoende, alleen het terugplaatsen had iets gemakkelijker gemogen.
Na een paar weken te mogen testen geef ik deze stofzuiger een dikke 8! Enkel de 2 puntjes van het bevestigen van het stofreservoir en de accu die wat te snel leeg raakt hebben voor 2 minpunten gezorgd, anders was het zeker een 10 geworden!
Eindelijk een steelstofzuiger die de plinten echt raakt
Ik heb de stofzuiger een paar weken uitvoerig mogen testen voor een eerlijke mening. Na een paar weken gebruik ben ik vooral onder de indruk van de zuigmond. Waar ik bij andere apparaten vaak nog een kruimeldief moest pakken voor de randen langs de plinten, pakt deze V20 Pro alles mee dankzij die uitschuifbare borstel. Het werkt echt top in ons huis. Ook die knikbare stang is een uitkomst; ik kan nu onder de bank zuigen zonder op mijn knieën te hoeven. Hij is krachtig genoeg voor de deurmat en schakelt zelf over naar meer power als dat nodig is. Het enige nadeel is de stofbak; die zit door de haren vrij snel vol en is soms wat stroef bij het legen. Verder een serieus goed apparaat voor deze prijs.
De stofzuiger is licht van gewicht en daardoor prettig om dagelijks te gebruiken. Het legen van het reservoir gaat snel en zonder gedoe, en ook het schoonmaken van de onderdelen is eenvoudig. De opzetstukken wissel je in een paar seconden, waardoor je makkelijk kunt schakelen tussen verschillende schoonmaaktaken.
Er zijn echter ook punten die minder goed bevallen. De zuigkracht is niet zo sterk als verwacht, vooral niet langs de randen. De beloofde rand‑tot‑rand reiniging wordt in de praktijk niet gehaald. Daarnaast raakt de accu erg snel leeg, waardoor je niet lang achter elkaar kunt stofzuigen.
Al met al is de stofzuiger fijn in gebruik, maar de prestaties blijven achter bij wat je zou hopen.
Ik heb dit product mogen testen in ruil voor mijn eerlijke mening.
Toen ik het product binnen kreeg was het een feestje om de stofzuiger uit te pakken. Ondanks dat het om een huishoudelijk product gaat vind ik het design super mooi. De oplaadbasis is super handig doordat je alle attributen er op kwijt kan, de flexibele slang werkt hartstikke fijn en daarnaast is het prettig dat de stofzuiger verlengt kan worden. Hiervoor had ik al een stofzuiger met verlichting van een ander merk maar ik ben echt onder de indruk van het groene licht. Zelfs met daglicht zie je nu gemakkelijk waar nog vuil ligt.
Wij hebben langharige huisdieren en de stofzuigkop met cutter zorgt dat er geen verstoppingen zijn.
Als ik verbeterpunten zou moeten bedenken kan ik eigenlijk alleen bedenken dat ik wat zuigkracht mis door mijn huisdieren en dat de stofzuiger wat zwaarder in de hang ligt dan ik gewend ben.