Kruimeldief kopen | Tips en informatie

Wil je een kruimeldief kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk op Kieskeurig.nl!

Direct kruimeldieven vergelijken Bekijk en vergelijk

Kruimeldief kopen

Wat is een kruimeldief?

Een kruimeldief of kruimelzuiger is een snoerloze handstofzuiger. Ze zijn zeer handig om bijvoorbeeld snel in je huis, auto of caravan stof en vuil te verwijderen. Je hoeft dan niet de complete stofzuiger tevoorschijn te halen, maar maakt slim gebruik van de kleinere en meer handzame kruimeldief. Een kruimeldief is dan ook vooral ideaal voor plekken waar je met de grote stofzuiger minder goed bij kan.

Kruimelzuigers beschikken over een accu die je moet opladen in een oplaadstation. Zo’n oplaadstation doet tevens dienst als wandhouder en wordt meestal bij de kruimeldief geleverd. De wandhouder is verbonden met een van je stopcontacten. Na het gebruik van je kruimelzuiger, plaats je het apparaat weer in het wandstation zodat hij weer direct wordt opgeladen.

Direct kruimeldieven vergelijken

Eigenschappen

Eigenschappen van een kruimelzuiger

Welke features moet een kruimelzuiger hebben, wil het voor jou de beste kruimeldief zijn? Om de beste kruimeldief voor bij jou thuis te kiezen is het goed om na te denken welke eigenschappen je belangrijk vindt. Weet je niet precies wat de verschillende eigenschappen van een kruimelzuiger kunnen zijn? We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.


Inhoud van de kruimelopvang

Allereerst kun je kijken naar de stofopvang en bijbehorende inhoud: hoeveel millimeter stof kan worden opgevangen in het stofreservoir? Ofwel: wat is de inhoud van de kruimelopvang?

Stofzak

Daarnaast zijn er ook kruimeldieven die beschikken over een (al dan niet uitwasbare) stofzak; dat is een soort mini-stofzuigerzak die zich in het reservoir bevindt.

Nat-droogzuiger

Er bestaan ook kruimelzuigers die naast droog ook nat kunnen zuigen. Handig als je bijvoorbeeld met water of iets anders vloeibaars hebt geknoeid. We spreken dan over een nat-droogzuiger.

Wandmontage

De meeste kruimelzuigers worden geleverd met een wandstation, zodat wandmontage van je kruimeldief mogelijk is.

Gebruikstijd

Het kan ook zijn dat je het belangrijk vindt dat je lang met het apparaat kunt stofzuigen voordat je hem weer moet opladen. Kijk dan naar de gebruikstijd; die wordt gemeten vanaf het moment dat het apparaat volledig opgeladen is. We maken daarbij een onderscheid in modellen met een gebruikstijd van meer of minder dan 10 minuten.

Kruimeldief met steel

Een speciaal type kruimelzuiger is een kruimeldief met steel. Zo’n kruimelzuiger heeft nog het meeste weg van het steelgedeelte van een gewone stofzuiger. Je kunt de kruimeldief uit de steel losmaken, zodat hij weer dienst doet als handmodel.

Zuigkracht

Het voltage van de accu geeft informatie over de zuigkracht van de kruimeldief: hoe hoger het voltage, hoe sterker de zuigkracht is. Let op dat de zuigkracht meestal afneemt als het stofreservoir zich vult met vuil en het filter verstopt raakt.


Soorten

Soorten accu's

Een eenvoudige manier om kruimeldieven overzichtelijk onder te verdelen is om te kijken naar de gebruikte accu in het apparaat. Er zijn drie soorten accu’s verkrijgbaar.


 • Li-ion

  Li-ion (ook wel lithium ion-accu) wordt gezien als de beste accu. Hij heeft veel capaciteit en weegt maar heel weinig. Tegelijkertijd is dit type accu ook de meest prijzige variant.

  Bekijk en vergelijk
 • Ni-Cad

  Ni-Cad (of nikkel cadmium-accu) is de goedkoopste accu en vind je in veel kruimelzuigers terug. Het nadeel van zo’n accu is dat je hem alleen maar op mag laden als hij helemaal leeg is. De accu onthoudt de status van opladen, waardoor hij een deel van zijn capaciteit verliest.

  Bekijk en vergelijk
 • Ni-MH

  Ni-MH (ook wel nikkel metaal hybride-accu genoemd) levert betere prestaties dan ni-cad en heeft geen last van het hiervoor genoemde geheugeneffect. Het nadeel hierbij is alleen dat de capaciteit van de accu verloren gaat als hij helemaal op wordt gebruikt.

  Bekijk en vergelijk

Voordelen

Voordelen van een kruimelzuiger


Je hebt verschillende mogelijkheden om je huis vuil- en stofvrij te maken. Behalve een kruimeldief (met steel of zonder) kun je ook gebruikmaken van een gewone stofzuiger, een stoffer en blik of bijvoorbeeld een dweil. Maar wat zijn nu de voordelen als je een kruimeldief gebruikt?

Met een kruimeldief kom je gemakkelijk op plekken waar het met een grote stofzuiger soms moeilijker stofzuigen is. Je komt net even makkelijker bij dat ene stukje achter de bank of op de vensterbank. Daarnaast is een kruimeldief ook ideaal om snel er even bij te pakken en weer weg te zetten. Geen gedoe met kabels die automatisch moeten inrollen of het verwisselen van de voet van de stofzuiger voor speciale oppervlakken.

Gebruik je stoffer en blik, dan lukt het je vaak niet om echt alles op te ruimen. De zuigkracht van de kruimeldief stelt je in staat om al het vuil dat bijvoorbeeld op je tapijt ligt in een keer op te zuigen. De werking is dus een stuk krachtiger. Bij gebruik van een dweil of natte doek, kun je wel terecht op harde ondergronden zoals tegels of laminaat, maar is het niet mogelijk om vuil op te ruimen dat bijvoorbeeld op het tapijt of de bekleding van je bank ligt.


Keuzehulp

Zo kies je de juiste kruimeldief


Wat voor jou een goede kruimeldief of zelfs de beste kruimeldief is, hangt helemaal af van waar je hem precies voor nodig hebt en wat je eisen en wensen zijn. Voor iedereen zal gelden dat een kruimeldief al het stof en vuil om je heen snel en gemakkelijk kan opzuigen. Wil je dat je kruimeldief ook makkelijk op te bergen is? Kies dan voor een apparaat met een apart wandstation. Heb je een hoogpolig tapijt en is het voor jou belangrijk dat echt al het vuil opgezogen wordt? Kies dan voor een krachtige kruimeldief, dus eentje met flink wat voltage. Kies voor een nat-droogzuiger als je ook vloeistoffen met het apparaat wil kunnen opzuigen. Wil je niet voor elke schoonmaakklus op handen en voeten door de kamer? Kies dan voor een kruimeldief met steel.

Maak vooraf dus voor jezelf een lijstje met daarop de punten die voor jou belangrijk zijn. Zo kun je een goede kruimeldief aanschaffen waar je jarenlang plezier aan beleeft. Om het je nog makkelijker te maken, hebben we een handige online vergelijker ontwikkeld. Selecteer de opties die je belangrijk vindt en bekijk binnen het ruime aanbod van kruimelzuigers wat voor jouw situatie de beste kruimeldief zal zijn.


Direct kruimeldieven vergelijken Bekijk en vergelijk

http://www.kieskeurig.nl/kruimeldief

Ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen bij kruimelzuigers


Krachtiger, duurzamer en voor meerdere doeleinden van toepassing: fabrikanten van kruimelzuigers blijven zich vernieuwen bij de ontwikkeling van kruimelzuigers. Er komen misschien niet direct compleet nieuwe soorten kruimelzuigers bij in de nabije toekomst, maar kleine verbeteringen die zorgen voor extra gebruiksgemak mag je zeer zeker verwachten.


Beste kruimeldieven
Populairste kruimeldieven