De'Longhi PrimaDonna Aromatic ECAM630.75.TM

De'Longhi PrimaDonna Aromatic ECAM630.75.TM

Dit product wordt aangeboden door 2 aanbieders met een prijs vanaf € 1.375,00Bekijk alle aanbieders
b*************@g********25-10-2025
Dit apparaat van De’Longhi is een fantastisch slimme volautomatische espressomachine! De mogelijkheden zijn eindeloos en het is superleuk om uit te zoeken wat je er allemaal mee kunt. Ik mocht het apparaat testen en dat was een hele leuke ervaring. Als je het uitpakt valt het mooie, luxe design meteen op. Het kleurendisplay is mooi en neemt je stap voor stap mee door het proces van het zetten van het type koffie waar je op dat moment zin in hebt. Deze De’Longhi espressomachine is heel slim en dat is heel erg tof om te zien! Zo onthoud hij op welke tijdstippen van de dag, je welke soorten koffie drinkt. Waardoor hij op die tijdstippen van de dag precies de juiste suggesties doet. Ook onthoud de koffieautomaat welke koffievarianten het meest gedronken worden, deze komen dan vooraan te staan op het display zodat je deze snel kunt zetten. En je kunt ook nog jouw 4 favoriete koffiesoorten opslaan. Superleuk en handig, maar ook wel erg hip. Soms wil je gewoon op start duwen en een bak koffie zetten toch. Het apparaat heeft ook een app, maar deze gebruik ik niet, dat gaat me echt te ver voor een kop koffie. De machine is voorzien van een groot bonenreservoir en een groot waterreservoir. Je hoeft dus niet vaak de bonen en het water bij te vullen, ook als er door het hele gezin koffie gedronken wordt. Dat vind ik een enorm pluspunt! Dan hebben we nog de bean adapt technology die de soort koffiebonen en de branding hiervan herkent. De maalgraad en temperatuur zouden hier dan op worden aangepast. Of het apparaat dit echt herkent en de maling daardoor perfect wordt, dat weet ik niet. De koffie smaakt in ieder geval erg goed en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste aspect van een koffiemachine. Ik gebruik dan ook wel mijn favoriete bonen die in mijn oude apparaat ook heel goed smaakten. Nog een pluspunt is het verwarmde plateau op het apparaat zodat je kopjes altijd warm zijn. Daarnaast is ook de cold brew functie fantastisch! Ik drink graag ijskoffie en deze maakte ik dan altijd ’s ochtends gelijk en moest dan eerst afkoelen. Nu zet ik hem direct wanneer ik hem wil drinken! De thee/warmwater functie heb ik niet gebruikt omdat wij een cooker in huis hebben. Tot slot heb ik het nog niet gehad over het melkschuim. Dit is net zo goed als in mijn favoriete koffietentje. Afhankelijk van de soort koffiespecialiteit die je selecteert op het display van de machine, maakt het apparaat daar het perfect bijpassende schuim voor. Latte art kun je hier helaas niet mee maken, of je moet het eerst weer overgieten in een kannetje maar dat is wat omslachtig. Het enige, en voor mij persoonlijk toch wel grote, nadeel van dit apparaat is dat hij écht heel erg groot is. Voldoende ruimte op je aanrecht of in je koffiecorner is dus wel nodig!