Koffer kopen | Tips en informatie

Wil je de beste reistas of koffer kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk op Kieskeurig.nl!

Direct koffers en reistassen vergelijken Bekijk en vergelijk

Koffer kopen

Zo kies je de beste reistas (op wielen of zonder)

Je kunt je reisbagage op allerlei manieren meenemen. Denk hierbij aan koffers, reistassen, wieltassen, weekendtassen en beautycases. Maar welke is geschikt voor jou? Om daarachter te komen, moet je eerst weten hoe je ze kunt vergelijken. Hieronder lees je meer informatie over koffers en reistassen.

Omdat jij de beste koffer of reistas wilt kopen voor jouw situatie, helpen wij je verder door je nuttige informatie en tips te bieden. Zo vind je de tas die precies bij jouw wensen en eisen past.

Bekijk en vergelijk

Eigenschappen

De opties voor jouw nieuwe (handbagage) koffer

Het kan zijn dat je bepaalde eigenschappen heel belangrijk vindt bij de aanschaf van een nieuwe reistas of koffer. Lees hieronder meer over de features die ertoe doen.


Materiaal

Koffers en reistassen worden gemaakt van allerlei materialen. We zetten de meest voorkomende voor je op een rij.

Het voordeel van nylon is dat het een stuk lichter is dan kunststof en eenvoudig te maken is. Dit maakt koffers van nylon ook goedkoper in aanschaf.

Het voordeel van aluminium is dat het een stuk duurzamer is dan nylon. Daarentegen is het in de aanschaf wel duurder.

Wil je een stevige kunststof die heel goed tegen hoge temperaturen kan? Kies dan voor polycarbonaat. Extreem licht van gewicht, duurzaam, schokbestendig en milieuvriendelijk.

Polypropyleen is de meest toegepaste grondstof voor hardschalige reisbagage. Het materiaal is goedkoop om te maken en zeer sterk. Deze kunststof is bovendien krasbestendig en kan ook gerecycled worden. Polypropyleen is daardoor ideaal voor transcontinentale reizen.

Inhoud

Zoals je vast wel weet van eerdere vakanties, wordt de inhoud van bagage altijd uitgedrukt in liters. Ga je lange tijd op reis of ga je naar een bestemming waar je meer en dikkere kleding nodig hebt? Kies dan voor een koffer of tas met meer inhoud.

Ook het gewicht van de koffer of tas zonder bagage is verschillend. Hier kun je extra op letten wanneer je jouw vergelijking maakt.

Accessoires

Koffers of reistassen kunnen verschillende handigheidjes hebben. De meeste koffers beschikken over een elastieken band waarmee de inhoud bij elkaar wordt gehouden. Dit is vooral handig als de tas of koffer niet helemaal vol zit. Zo verschuift niet alles en komt de kleding er ongekreukt uit. Soms zit deze elastieken banden aan twee kanten. Zo kun je beide delen inpakken en vastleggen. Wanneer je dan één kant optilt om de koffer te sluiten, blijft alles netjes op zijn plaats.

Ook kun je een koffer kopen met diverse vakken met indeling. Deze indeling zorgt ervoor dat je de tas of koffer makkelijk kunt inpakken omdat alles een vaste plaats krijgt.

Handvatten/trekstang

Om jouw bagage makkelijk te vervoeren heeft de reistas of koffer handvatten, meestal zijn dat er twee. Eén in het midden, zodat je de bagage recht kunt optillen en een handvat aan een van de zijkanten, zodat je de bagage kunt meetrekken. Daarnaast beschikt de bagagekoffer uiteraard vaak ook over wieltjes, zodat je de bagage voor je uit of achter je aan kunt duwen of trekken. Sommige koffers hebben een uitschuifbare trekstang. Deze is geïntegreerd en schuif je alleen uit wanneer je hier gebruik van wilt maken.

Wielen

De handigste koffers en tassen hebben wielen, zodat je ze heel gemakkelijk kunt vervoeren. Een reistas op wielen maakt het reisproces een stuk prettiger.

Sloten en beveiliging

Veiligheid is erg belangrijk als het om je bagage gaat. Daarom zie je vaak drie sloten: één in het midden bij het handvat en twee kleinere op de hoeken van de tas of koffer.

De meeste trolleys en wieltassen zijn voorzien van een rits. Voor extra goede afsluiting gebruik je een slotje met een sleutel. Dit slot kun je door de twee ritslipjes doen. Het slotje moet je er meestal nog zelf bij kopen.

Er zijn ook koffers die standaard voorzien zijn van sloten:

Het slot in het midden is meestal een cijferslot. Je bepaalt zelf de cijfercombinatie en daarna sluit het cijferslot je bagage helemaal af. Mocht het middenslot een sleutelslot zijn, houd dan de bijgeleverde sleutel goed bij je om zeker te weten dat je op de plaats van bestemming nog bij je bagage kunt.

De twee sloten die je vaak op de hoeken van de koffer ziet, zijn schuifsloten. Je hoeft alleen maar de schuif te verplaatsen om de sloten te openen of te sluiten.

Tot slot is er het TSA-slot. De naam TSA staat voor ‘Transportation Security Administration’. Als je naar Amerika op reis gaat, kun je het beste een koffer meenemen die voorzien is van een TSA-slot. Sinds 11 september 2001 heeft Amerika de beveiliging van haar luchthavens aanzienlijk verscherpt. Dankzij TSA-sloten kunnen beveiligingsmedewerkers met behulp van speciale lopersleutels de bagage openen. Als ze bepaalde bagage willen inspecteren, kunnen ze met hun loper het slot veilig openmaken zonder het slot te forceren en zonder jouw code te hoeven weten of je sleutel te hebben. Na de inspectie gaat de koffer weer dicht en vind je hem exact terug zoals je hem hebt ingepakt en afgesloten.


Soorten

Verschillende soorten koffers

Welke koffer of reistas bij jou past, is afhankelijk van je persoonlijke situatie en behoefte op dit moment. Gelukkig kun je kiezen uit verschillende soorten. Op basis van jouw wensen en eisen kun je de diverse typen vergelijken. Zo kun je de beste koffer kopen voor jouw situatie.


 • Grote koffer

  In een koffer van 80 liter of meer kun je lekker veel spullen kwijt. Alleen kun je deze niet meenemen als handbagage, dus hij moet in het ruim van het vliegtuig of de bus worden vervoerd.

  Bekijk en vergelijk
 • Handbagage koffer

  Elke vliegtuigmaatschappij heeft zijn eigen regels als het om het formaat van een handbagage koffer gaat. Over het algemeen gaat het om kleine rechthoekige koffers met precies genoeg inhoud om wat noodzakelijke spullen bij je te houden tijdens de reis. Zorg dat je altijd vooraf de website bekijkt van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Hier vind je de exacte regels voor handbagage.

  Bekijk en vergelijk
 • Reistas op wielen

  Wil je specifiek een reistas kopen, dan kies je vast voor een reistas op wielen. Het slepen met je bagage hou je immers minder lang vol dan wanneer je de bagage kunt laten rijden.

  Bekijk en vergelijk
 • Beautycase

  Speciaal voor vrouwen die hun make-up willen meenemen op reis is de beautycase ontwikkeld. Dit is een kleine koffer waar je alle verzorgingsproducten bij elkaar in kunt vervoeren.

  Bekijk en vergelijk

Of toch liever een backpack?


Het verschil tussen een backpack en een koffer of reistas is dat je een backpack altijd op je rug vervoert. Daar zijn ze immers voor gemaakt. Deze methode kan handig zijn als je bijvoorbeeld gaat wandelen en je spullen mee wilt nemen.

Momenteel zijn duffeltassen erg populair om mee te nemen op een avontuurlijke vakantie. Dit komt door het gemak van één opbergruim, de mogelijkheid om op je rug te dragen en het sterke materiaal waarvan deze duffels gemaakt zijn.

Maar voor de meeste reizen zijn koffers of tassen met wieltjes de beste optie. Daar raken je schouders niet vermoeid van.


Keuzehulp

Je ideale koffer kopen


Weet je al welk type koffer je wilt? Van welk materiaal moet de reistas of handbagage koffer gemaakt zijn? Welk type slot wil je erop hebben? Heb je een voorkeur qua inhoud, dus een groot of klein exemplaar? Wil je een reistas op wielen met een trekstang of mag het ook een koffer met handvatten zijn? En welke accessoires vind je handig?

Als je antwoord geeft op deze vragen, kun je voor jouw situatie de beste koffer of reistas kopen. Ben je afhankelijk van een beperkt budget, dan lever je vaak in op de kwaliteit en duurzaamheid.


Direct koffers en reistassen vergelijken Bekijk en vergelijk

Nieuw

De nieuwste koffers en reistassen


Ook op het gebied van bagagevervoer staat de technologie niet stil. De nieuwste koffers van Samsonite hebben bijvoorbeeld al een draadloze powerbank waarmee je jouw smartphone kunt opladen. Er zit ook een usb-ingang in voor het geval je tablet eveneens leeg is.


Beste koffers en reistassen
Populairste koffers en reistassen