Hogedrukreiniger kopen | Tips en informatie

Wil je de beste hogedrukreiniger kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk hogedrukreinigers op Kieskeurig.nl!

Direct hogedrukreinigers vergelijken Bekijk en vergelijk

Hogedrukreiniger kopen

Hogedrukreiniger kopen: tips en informatie

Een keurig terras of stralend schone auto is een lust voor het oog. Maar de klusjes om die mooie resultaten te bereiken zijn niet altijd even leuk. Gelukkig kun je het voor jezelf een stuk makkelijker maken met een goede hogedrukreiniger. Deze sluit je eenvoudig aan op een tuinslang, waarna je het water onder hoge druk op het te reinigen oppervlak spuit.

Maar waar moet je nu precies op letten als je een hogedrukreiniger gaat kopen? En hoe weet je zeker dat je ook echt de beste kiest? Op deze en vele andere vragen weet je het antwoord na het lezen van deze pagina.

Direct hogedrukreinigers vergelijken


Eigenschappen

Eigenschappen van een hogedrukreiniger

Ga je een hogedrukreiniger kopen, dan is het belangrijk dat je let op de verschillende eigenschappen. Deze bepalen namelijk hoe goed het apparaat past bij jouw persoonlijke wensen. We nemen ze even met je door.


Werkdruk

De werkdruk waarmee een hogedrukspuit zijn werk doet lees je af aan het aantal bar. Over het algemeen geldt: hoe hoger de druk, hoe grondiger deze kan reinigen. Bedenk daarom vooraf wat voor soort werkzaamheden je het meeste uitvoert:

• Kleine klusjes: voor het schoonspuiten van je auto, mountainbike of het tuinmeubilair heb je genoeg aan een hogedrukreiniger met een werkdruk tot 125 bar.

• Grote klussen: voor het schoonspuiten van het terras of het reinigen van muren heb je wat meer vermogen nodig. Kies daarom voor een hogedrukreiniger boven de 125 bar.

Wateropbrengst

De wateropbrengst geeft aan hoeveel liter water de hogedrukspuit per uur verbruikt. Bij een gelijke werkdruk heeft een hogedrukreiniger met een hogere wateropbrengst een groter reinigend vermogen.

Aansluitwaarde

Naast de werkdruk zegt ook de aansluitwaarde iets over de kracht van een hogedrukreiniger. Deze wordt aangegeven in kilowatt (kW) en geeft aan hoeveel energie het apparaat verbruikt. Over het algemeen geldt dat een hogedrukspuit met een hogere aansluitwaarde ook grondiger reinigt.

Lengte hogedrukslang

De lengte van een hogedrukslang bepaalt je bewegingsvrijheid tijdens het schoonmaken. Met een langere slang hoef je minder vaak het apparaat zelf te verplaatsen, wat het werken een stuk makkelijker maakt.

Maximale watertemperatuur

Voor het grondig reinigen van hardnekkig vuil gebruik je het liefst warm of heet water. Daarvoor sluit je de hogedrukspuit aan op een kraan met warm water. Wees je ervan bewust dat niet elke reiniger hiervoor geschikt is. Kijk dus voordat je een hogedrukspuit gaat kopen naar de maximale watertemperatuur die het apparaat aankan.

Terrasreiniger

Gebruik je de hogedrukspuit vooral om je terras te reinigen, let er dan op dat deze over een terrasreiniger beschikt. Je sluit dit accessoire aan op de spuit, waardoor de spuitstraal en het werkoppervlak worden afgeschermd. Dit voorkomt dat het vuil en het water alle kanten opspatten en zo weer ramen en muren bevuilen.

Vuilfrees

Nog zo’n handig accessoire is de vuilfrees. Dit opzetstuk zorgt voor een snel roterende straal, die nog krachtiger is. Perfect voor hardnekkig vuil op lastig te bereiken plekken.


Soorten

Soorten hogedrukreinigers

Als we kijken naar de verschillende soorten hogedrukreinigers is er een duidelijk onderscheid. Dit maken we op basis van de manier waarop de motor wordt aangedreven:


  • Elektrische hogedrukreinigers

    De meeste consumenten kiezen ervoor om een elektrische hogedrukreiniger te kopen. Deze zijn doorgaans goedkoper in aanschaf. Het reinigend vermogen is vaak wel wat lager dan dat van een hogedrukspuit met benzinemotor. Voor de meeste schoonmaakklussen rondom het huis is dit vermogen echter meer dan voldoende.

    Bekijk en vergelijk elektrische hogedrukreinigers
  • Hogedrukreinigers op benzine

    Professionele hogedrukreinigers worden vaak aangedreven door een benzinemotor. Deze zijn dan ook aanzienlijk krachtiger. Bijkomend voordeel is dat er geen stopcontact in de buurt hoeft te zijn en je dus veel meer bewegingsruimte hebt. Dat maakt het ook makkelijker om de hogedrukreiniger op verschillende locaties te gebruiken.

    Bekijk en vergelijk hogedrukreinigers op benzine

Keuzehulp

Wat is nu de beste hogedrukreiniger?


Die vraag beantwoord je door jouw persoonlijke wensen op een rijtje te zetten. Aan de hand daarvan kijk je vervolgens naar de eigenschappen die hierbij passen en maak je je keuze.

Bedenk allereerst wat voor soort schoonmaakklussen je het meest uitvoert. Voor licht werk zoals het schoonspuiten van fietsen heb je minder werkdruk dan voor het reinigen van een compleet terras. De aansluitwaarde is daarbij een goede aanvullende factor om de kracht van de hogedrukreiniger te bepalen.

Ook het gebruiksgemak speelt een rol. Wil je graag veel bewegingsruimte, kies dan voor een apparaat met een langere hogedrukslang. Ook extra accessoires zoals een terrasreiniger of een vuilfrees kunnen lastige klusjes een stuk makkelijker maken.

Ben je van plan om ook te gaan reinigen met warm of heet water? Kijk dan goed na wat de maximale watertemperatuur is die de hogedrukspuit aankan.

Nu je deze punten allemaal voor jezelf op een rijtje hebt gezet is het tijd voor de laatste stap: het kiezen van de beste hogedrukspuit. Dat doe je heel eenvoudig met onze handige vergelijker. Je selecteert de eigenschappen die voor jou belangrijk zijn en ziet direct welke reinigers helemaal aan jouw wensen voldoen.


Direct hogedrukreinigers vergelijken Eenvoudig hogedrukreinigers vergelijken

Nieuwe ontwikkelingen


Vroeger was de keuze duidelijk: je kocht voor thuis een elektrische hogedrukreiniger en als professional koos je voor een hogedrukreiniger op benzine. In die laatste categorie worden er echter ook steeds meer modellen ontwikkeld die speciaal zijn ontworpen voor de consument. Zo heb je meer vermogen en bewegingsvrijheid voor een aantrekkelijkere prijs.


Beste hogedrukreinigers
Populairste hogedrukreinigers