- Kieskeurig keurmerk
- Thuiswinkel Waarborg keurmerk
- Deze aanbieder is een officiële dealer van dit merk
Philips 5000 Series Dual Basket Airfryer - NA551/00 - 9L - Steam Function - Up to 6 Persons - Frituurpan
Geweldige kookresultate maar wel ruimte voor verbeteringen
Ondanks dat deze Philips Airfryer 5000 Series NA5551/00 wel erg lekker kookt en de stoomfunctie ook top is, wil ik in deze review toch ook wat kleine dingetjes benoemen die toch echt voor verbetering vatbaar zijn.
Hij maakt opvallend weinig geluid. Zelfs af en toe zo weinig dat je (wanneer de afzuigkap ook aanstaat) je heel moeilijk kunt zien of hij nu aan staat of op pauze staat. Dit had echt duidelijker gekund.
Het verwijderen van de mandjes is nogal onhandig want er zit geen handvat aan, daardoor moet je met je vinger in een gaatje de mand naar boven wippen, maar dit kan dus niet als hij nog heet is. Schoonmaken kan dus ook pas als alles helemaal afgekoeld is.
Verder wordt er geen gebruiksaanwijzing meegeleverd in de doos. Men geeft aan dat dit gedaan is om het milieu te sparen, maar er zitten wel een paar hele dikke boekjes bij met garantievoorwaarden in alle talen. Die hadden ze er dan ook beter niet bij kunnen doen.
De buzzer gaat maar 2x en ook echt heel zacht. Jammer dat je deze buzzer niet harder kunt zetten. Want als je visite hebt, dan heb je niet eens door dat hij al klaar is.
Voor deze prijs had ik wel wat meer verwacht van de bijbehorende HomeID app en met name dan de connectiviteit (dat je bijvoorbeeld op je app kunt zien hoe lang hij nog moet), maar de app is puur voor recepten en andere info.
De kook- en bakresultaten zijn wel boven verwachting; vooral de kwaliteit van het vlees heeft me verrast. Het vlees is heerlijk mals en vol van smaak.
Een handige functie waarover deze airfryer beschikt is dat je de eindtijden op elkaar af kunt laten stemmen. De eerste keer dat ik dit wilde gebruiken mislukte dit, maar daarna nog een paar keer geprobeerd en nu werkt het wel handig.
De grootte van het apparaat valt op, met deze afmetingen zal het niet in elke keuken goed passen, maar het design van de zwarte is wel echt een i-catcher in onze nieuwe keuken.
Handig is ook dat de Airfryer twee compartimenten heeft die gelijktijdig gebruikt kunnen worden. Echter de linker van 3L is wel erg klein en heeft geen stoomfunctie. Dat is wel een gemiste kans. Het zou mooi zijn als de volgende versie 2 gelijke compartimenten heeft die ook beide kunnen stomen.
Pluspunten
- - Erg stil
- - Duidelijk leesbaar display
- - Stoom- en airfryfunctie werkt super
- - Handig afneembaar waterreservoir
- - Mooi design (de zwarte versie!)
Minpunten
- - Maar 1 mandje stoomfunctie
- - App gebruik valt tegen (geen interactie met apparaat)
- - Geen fysieke handleiding meegeleverd
- - Geen handvaten aan de mandjes
- - Best hoog energieverbruik 2750W
Perfecte airfreyer en meer
Super handig en makkelijk te bedienen.
De stoom functie heeft voor mij echt een meerwaarde. Groentes worden gestoomd waardoor meer vitamines behouden blijven. Ook dumplings die bij ons veel gegeten worden zijn super uit dit apparaat. Het is echt een perfecte aanvulling in onze keuken. De selfcleaning is ook perfect.
Pluspunten
- bedieningsgemak
- stoomfunctie
Minpunten
- geen papieren handleiding
handige airfryer
Ik heb deze airfryer mogen testen.
Hij is makkelijk te bedienen, heeft 2 manden die tegelijk gebruikt kunnen worden.
Handig zijn de voorgeprogrammeerde programma's en de makkelijke bediening.
Hij is makkelijk schoon te maken, smaak is prima`
Voor groot gezin (8 personen) is hij wat te klein, en wattage is hoog opletten dat er niet meerdere apparaten tegelijk aan staan.
Smaak t.o.v. frituurpan is wennen, bijvoorbeeld frites smaken anders.
Ook is dan de bereidingstijd wat lang,
Groot voordeel is dat je minder tot geen olie of vet gebruikt.
Aanrader voor niet al te grote gezinnen.
Pluspunten
- makkelijk te bedienen
- stoomfunctie
Minpunten
- wattage
- opletten met meerdere apparaten
Veel inhoud en gebruiksvriendelijk
Deze dual basket airfryer heb ik mogen testen. De airfryer is flink aan de maat maar is wel mooi van uiterlijk. Doordat hij groot is heeft hij ook een flinke inhoud, ideaal als je met meerdere personen bent. De ene mand is 3 liter en de andere 6. Ideaal om in de kleine mand snacks te doen en in de grote friet. We gebruiken hem ook om vlees te braden, gehaktballen , kip en hamburgers alles komt er even lekker uit. De stoomfunctie heb enkel gebruikt voor groenten maar hier kan je veel meer mee bv vis bereiden . Je kan per mandje afzonderlijk de temperatuur etc instellen en ook kan je instellen dat beide mandjes tegelijk klaar zijn. Schoonmaken is zeer eenvoudig en de stoomreiniger functie is ook heel fijn maakt echt goed schoon.
Pluspunten
- Grote inhoud
- Instelling dat beide mandjes tegelijk klaar zijn
Minpunten
- Erg groot formaat
- Maar 1 mandje stoomreiniging
Een eigentijdse aanwinst voor de klassieke kok...
Als liefhebber van de traditionele kookkunst en allergisch voor frituurlucht in huis met enig argwaan, maar toch nieuwsgierig, de moeite genomen om dit 'nieuwerwets' apparaat van Philips aan een kritische gebruikerstest te onderwerpen. Na de airfryer uitgepakt te hebben werd ik direct aangenaam verrast door het mooie ontwerp en de degelijkheid van het apparaat. Voorzien van twee ruime manden om de gerechten in te bereiden, opgeteld maar liefts 9 liter! In de beknopte handleiding wordt je verwezen naar de HomeID app. Alhoewel de machine een redelijk eenvoudige gebruikersinterface heeft, is het toch een aanrader om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Je treft daar een uitgebreide handleiding aan en tal van recepten om een aardige ontdekkingsreis te starten. Erg bijzonder is dat deze airfryer beschikt over een stoomfunctie en een stoom en hetelucht functie. De kwaliteit van met name de groente gerechten was echt fantastisch. Heerlijke producten waarvan de echte smaak van moeder natuur behouden is gebleven. Toevoeging van kruiden etc was in het geheel niet nodig. De machine is erg eenvoudig te bedienen. Door middel van het digital touch screen kunnen de juiste keuzes gemaakt worden. De icoontjes die worden aangegeven in de app komen terug op het scherm en maken het selecteren van de juiste instellingen kinderlijk eenvoudig. Erg handig is ook de timerfunctie waarmee je verschillende gerechten in de twee manden gelijktijdig kunt bereiden en, ondanks verschillende bereidingstijden, gelijktijdig klaar zijn. Moet je de producten in de tussenliggende tijd omkeren of schudden, ook daar denkt de airfryer aan en geeft je een reminder. Gerechten in de manden, apparaat instellen en aansluitend zo uit de airfryer op het bord en aan tafel. De producten komen er uit zoals je het wenst. Frietjes en snacks mooi goudbruin en krokant. En nog belangrijker, geen nare vetlucht in huis. Opvallend is ook dat de airfryer veelal een kortere bereidingstijd nodig heeft dan dat is aangegeven op de verpakkingen van de producten. Ik schat in dat dit door de aanwezige rapid air technologie komt waar Philips over spreekt. Tijdens de bereiding doet de airfryer het niet geheel geluidloos maar zeker acceptabel. Een gemiddelde afzuigkap maakt meer lawaai. Na gebruik is de machine eenvoudig schoon te maken. Hiervoor heeft de airfryer een steam clean functie 'aan boord'. Kortom: een echte aanrader deze airfryer uit de 5000 serie van Philips, de NA551/00. Ik ben als argwanende liefhebber van de meer traditionele kookkunst voldoende overtuigd van de toegevoegde waarde van deze airfryer. Deze gaat niet meer weg en zal met enige regelmaat worden gebruikt!
Pluspunten
- Gemakkelijk in gebruik
- Deugdelijk apparaat
- Veel bruikbare en praktische opties
- Eenvoudig schoon te maken
- Koken zonder noodzaak 'er even bij te blijven'
Minpunten
- Minder relevant maar een iets te kort aansluitsnoer
Perfecte Airfryer voor gezond koken en gemak!
Na enkele weken het gebruik van de Philips Airfryer 5000 Series NA551/00, ben ik zeer tevreden over de prestaties en veelzijdigheid van dit apparaat. Het design is modern en robuust, maar de Airfryer is behoorlijk groot, dus houd hier rekening mee als je beperkte ruimte in de keuken hebt. De twee manden (6 liter en 3 liter) zijn perfect voor het bereiden van een volledige maaltijd tegelijk, en de automatische synchronisatie van de kooktijden zorgt ervoor dat alles precies op hetzelfde moment klaar is. Dit is echt een verbetering ten opzichte van mijn eerdere ervaring met meerdere kleinere Airfryers tegelijkertijd koken.
Een ander groot voordeel is de stoomfunctie. Het maakt het mogelijk om vis en groenten op een gezonde manier te bereiden, zonder extra olie toe te voegen. De schoonmaak is eenvoudig, vooral dankzij de stoomfunctie die het reinigen van de grotere mand vergemakkelijkt (helaas is de stoomfunctie alleen beschikbaar voor de grote mand). De capaciteit van 9 liter is perfect voor grotere maaltijden, en het feit dat je tot 90% minder vet gebruikt, maakt het een gezondere keuze voor dagelijks koken.
Wat ik ook echt waardeer is de Philips Airfryer-app, die vol staat met heerlijke recepten speciaal voor dit model. Dit maakt het nog leuker om nieuwe gerechten uit te proberen en optimaal gebruik te maken van de Airfryer.
Let wel op het hoge stroomverbruik (2750W), wat in sommige gevallen kan leiden tot een hoge piekbelasting in de meterkast. Dit is iets om in gedachten te houden, vooral als je meerdere apparaten op dezelfde groep gebruikt.
Al met al ben ik erg tevreden over de Philips Airfryer 5000 Series en ik kan hem zeker aanraden voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige, gebruiksvriendelijke en gezonde manier van koken.
NB. Ik heb dit product een aantal weken mogen testen.
Pluspunten
- Stoomfunctie
- Reinigen met stoomfunctie
- Synchronisatiefunctie
- Voldoende capaciteit voor een complete gezinsmaaltijd
Minpunten
- Energieverbruik
- Groot formaat; past niet in elke keuken
Airfryer deluxe!
Reeds, is bij mij de Philips 5000 airfryer binnengekomen.
De airfryer komt in een mooie verpakking thuis aan, en is makkelijk ingepakt zodat je zonder al teveel moeite het kan uitpakken.
Vervolgens is het puur plug en play en eventueel de handleiding (erg duidelijk) doorlezen wat elke functie doet.
Het gebruik van de airfryer is top! Met de 2 lades (6 en 3 liter) kan je makkelijk een heel gerecht maken in 1 keer, je kan aparte tempraturen instellen etc.
Qua inhoud/capaciteit is er superveel ruimte en dat is erg fijn! Patat word mooi bruin en niet half zacht. Ook vlees kan je makkelijk bereiden. Ook is de HomeID app van Philips een mooie toevoeging, zo kan je recepten vinden en deze toepassen op je airfryer.
Schoonmaken is ook een leuke en makkelijke functie op deze airfryer, naast dat je alles in de vaatwasser kan doen. Kan je ook de autoclean functie aanzetten. Deze functie stoomt de machine aan de binnenkant voor ongeveer 20 minuten en daarna is het gros qua vet schoon.
Het enige nadeel is de grootte van de airfryer, deze neemt best veel ruimte beslag. Echter houd dit niet tegen dat het verder qua gebruik super is!
Ik heb dit product mogen testen.
Pluspunten
- Mooi design
- Bereid alles goed
Minpunten
- groot
Twee gerechten tegelijk en perfecte resultaten!
Na een paar weken testen ben ik helemaal fan van de Philips Airfryer 5000 Series! Wat deze airfryer zo handig maakt, is dat je twee verschillende gerechten tegelijk kunt bereiden, en ze zijn precies op hetzelfde moment klaar. Geen gedoe meer met verschillende pannen of timingproblemen – ideaal voor een snelle maaltijd!
Daarnaast werkt hij supersnel en warmt hij in no-time op. Frietjes worden lekker krokant, kip blijft sappig, en ook groenten behouden hun smaak en structuur. De bediening is heel intuïtief en met de vooraf ingestelde programma’s hoef je bijna niets zelf in te stellen.
Ook het schoonmaken is een groot pluspunt, want de onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser. De enige kanttekening is dat hij wat groot is, dus je moet er wel ruimte voor hebben in je keuken.
Pluspunten
- Snel warm
- Twee gerechten tegelijk
Perfecte combinatie van bakken en stomen!
Deze Philips 5000 Series NA551/00 is echt een gamechanger in de keuken! Ik heb hem mogen testen en ben vooral fan van de combinatie van airfryen en stomen. De stoomfunctie zorgt ervoor dat gerechten, zoals dumplings of zalm, perfect sappig blijven. Daarnaast heeft het apparaat twee lades (6L en 3L), waardoor je makkelijk verschillende gerechten tegelijkertijd kunt bereiden. Met een capaciteit van 9 liter is hij ruim genoeg voor een gezin. Ook het schoonmaken is een groot pluspunt, want de onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. Dit bespaart veel tijd en moeite. Ik kan deze airfryer echt aanraden!
Ik heb dit product mogen testen.
Pluspunten
- stomen
- snel schoon te maken
- eenvoudig
Minpunten
- 3-6l split is niet altijd handig (Liever 4-5L)
Geweldig apparaat met veel functies
Ik kreeg de kans om deze Airfryer te testen en ben er erg tevreden mee. Ik was benieuwd naar dit product omdat wij een groot gezin zijn en vaak weinig tijd hebben om uitgebreid te koken. Daarnaast wilde ik graag ervaren hoe de kwaliteit van het eten is wanneer het uit de Airfryer komt. De resultaten zijn boven verwachting; vooral de kwaliteit van het vlees heeft me verrast. Het vlees is heerlijk mals en vol van smaak. De grootte valt op, maar het ontwerp is aantrekkelijk en modern. Wat ik direct handig vond, is dat de Airfryer twee compartimenten heeft die gelijktijdig gebruikt kunnen worden. Dit biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld aardappelen en vlees tegelijk te bereiden. Je kunt eenvoudig het gewenste compartiment kiezen, en ze kunnen zowel samen als apart functioneren. De capaciteit is perfect voor een gezin van vier personen. De bediening is eenvoudig en duidelijk, en de recepten in de handleiding en in de app zijn handig. De voorgeprogrammeerde functies zijn een handige toevoeging, vooral voor bepaalde soorten voedsel. De stoomfunctie is een bijzonder pluspunt, vooral voor het stomen van groenten. Wat ik ook fijn vind, is de reinigingsfunctie. Het kan in de vaatwasser, maar ook met de hand is het prima schoon te maken,. De grootte van de Airfryer is ideaal voor grotere gezinnen, van vier personen of meer, wel neemt het veel ruimte in op je keukenblad. De opwarmfunctie vind ik ook ideaal, want het voedsel blijft van een goede kwaliteit.
Pluspunten
- Stoomfunctie
- Gebruiksvriendelijk
- Twee compartimenten
Minpunten
- Neemt veel ruimte in op keukenblad
Lekker grote airfryer met handige stoomfunctie
Achteraf ben ik zeer tevreden over deze fryer. Als je het slim aanpakt kun je drie gerechten tegelijk bereiden. Voor een tweepersoons huishouden misschien teveel capaciteit maar ook een behoorlijk groot geval.
De stoomfunctie vind ik wel een zinnige toevoeging, vooral voor het bereiden van lekkere visjes.
Pluspunten
- Veelzijdigheid
Minpunten
- Huidige adviesprijs van rond de € 255
- Karige leveromvang
- geen accesoires
Super product
Ik heb dit product mogen testen. Mooie eyecatcher! Werkt super, is makkelijk en snel. Heel handig! De verschillende standen en temperaturen zijn handig te bedienen, echt gaaf wat je allemaal kan maken in een airfryer. Geeft ook weinig geuren af, wat je bij een frietpan bijvoorbeeld wel hebt.
Heel blij mee dus!
Pluspunten
- Makkelijk in gebruik
Top apparaat voor gezond en heerlijk koken!
We hebben als gezin uitgebreid gebruikgemaakt van de Philips Airfryer 5000 Series NA551/00, en we zijn ontzettend enthousiast over de prestaties van dit apparaat. In het begin was ik eerlijk gezegd behoorlijk sceptisch over het gebruik van een airfryer. Ik had nooit gedacht dat het een essentieel onderdeel van onze keuken zou worden, maar nu kunnen we echt niet meer zonder. Het gebruiksgemak is indrukwekkend; de tiptoetsen zijn intuïtief en overzichtelijk, waardoor iedereen in huis het apparaat gemakkelijk kan bedienen. De dubbele lades van 6 en 3 liter zijn ideaal voor het bereiden van meerdere gerechten tegelijk. Zo hebben wij onder andere friet, snacks, groenten, cake en zelfs een hele kip klaargemaakt – alles kwam heerlijk op smaak en had de perfecte textuur. Wat echt opvallend is, is dat we nu veel minder olie nodig hebben dan voorheen, wat onze maaltijden gezonder maakt zonder concessies te doen aan smaak. De ingebouwde stoomfunctie maakt het apparaat makkelijk schoon en is ideaal voor het stomen van groenten. De handige app vol recepten inspireerde ons om nieuwe gerechten te proberen. Qua stroomverbruik valt de airfryer erg mee, zeker in vergelijking met onze grote oven. Het stijlvolle en moderne design maakt het helemaal af en past prachtig op ons aanrecht. Houd er wel rekening mee dat het apparaat vrij groot is en wat ruimte inneemt. Toch maakt de geweldige functionaliteit dit meer dan goed. Wij hebben dit product mogen testen.
Pluspunten
- mooi design
- laag energieverbruik t.o.v. huidige oven
- 2 bakken (9 liter) genoeg voor gezin
- overheerlijke resultaten (ook lekker krokant)
- met stoomfunctie voor b.v. groenten stomen
Minpunten
- groot apparaat
- neemt veel ruimte in beslag
Bevalt goed
Ik heb deze airfrayer van Philips mogen testen en ik vind het super handig. Een complete maaltijd voor vier personen kan je er makkelijk mee bereiden. Van het stomen van de groenten tot het knapperig bakken van de patat. Het grote mandje is perfect en groot genoeg voor 4 personen. Het bedieningspaneel is super makkelijk. Je selecteert welk compartiment je wilt gebruiken stelt hem goed in en klaar ben je. Er zit zelfs een signaal op wanneer er even geschud moet worden bij het maken van patat. In tegenstelling tot een ‘gewone’ enkele airfrayer van Philips zit hier geen mandje in maar een rekje. Deze kan je eruit halen en kan heel compact in de vaatwasser. Maar dan het bakblik zelf zit vast aan het handvat. Naar mijn idee kan deze niet in de vaatwasser want dan loopt hij vol met water. Dit vind ik erg onhandig.
Pluspunten
- Twee compartimenten
- Makkelijk te bedienden
Minpunten
- Kan niet helemaal in de vaatwasser
groot apparaat voor volwaardige makkelijke maaltijd
Het is in onze keuken een uitdaging geweest om hem een plekje te geven, door zijn formaat. Opvallend groot. Wel heel handig, zijn zijn twee lades, die je los van elkaar kan vullen met je gerecht. De twee losse bodems, kan je makkelijk verwijderen of juist gebruiken en in de vaatwasser doen. Ik was de bakken met de hand. Dan kan ik hem daarna gelijk weer wegzetten. Wij zijn met zn vieren en kunnen met gemak een leuke maaltijd klaarmaken. Even bedenken en in tweeen delen. Of couscous on the side. Een omelet doe ik toch liever in de pan. Patatjes en snacks zijn het meest gebruikt hier, in het apparaat. Makkelijk dat de twee aparte lades, los van elkaar te regelen zijn. Zo kan je ervoor zorgen dat alles tegelijk klaar is. Ik blijf schrikken van het formaat. Ik zou een concessie doen en de oven erbij gebruiken om een kleiner deel van de keuken te moeten missen. Al met al, is het een snel apparaat voor een goeie maaltijd voor 4 personen. Zelfs groenten erin te stomen!
Pluspunten
- twee lades
- makkelijk schoon te maken
Minpunten
- enorme ruimte innemer