Godox AD300Pro Flitser voor camcorder Zwart

Godox AD300Pro Flitser voor camcorder Zwart

Dit product wordt aangeboden door 1 aanbieders met een prijs vanaf € 499,00Bekijk alle aanbieders
Ed Jachimowicz23-04-2023

Krachtige portable flitser voor een scherpe prijs

De afgelopen weken heb ik de flitser uitvoerig mogen testen. De flitser is klein (past op de plek van een 70-200 lens in mijn fototas) en krachtig genoeg om op (licht) bewolkte dagen voldoende power te genereren. Een simpel en gebruikersvriendelijke display op de achterkant van het apparaat geeft je alle info die je nodig hebt. Een handleiding heb ik zelf niet nodig gehad om er mee aan de slag te kunnen. Met de apart verkrijgbare Godox S2 Bracket heb je een overvloed aan lichtvormers tot je beschikking dus voor elke situatie een oplossing. Tijdens een paar verschillende sessies haalde ik verder ruim 500 foto’s uit een volledig geladen accu. Een stuk meer dan ik verwacht had. De laatste paar dagen ook nog de Godox Xpro II trigger kunnen gebruiken in combi met deze lamp. Deze trigger maakt het ondermeer mogelijk om gebruik te maken van de highspeed syncfunctie van deze lamp. Gelukkig had ik een onbewolkte dag tot mijn beschikking. Met de zon als rimlight en de AD300 Pro voorzien van een Godox 90 Parabolic Softbox als hoofdlicht (met 2 diffuse layers) win je het op maximaal 1.5 á 2 mtr. afstand van het onderwerp nog steeds met gemak van de zon. Iso 320 levert je zelfs nog een diafragma van F8 in combi met een sluitertijd van 1/1600 á 1/2500. Genoeg om bijv voorbijrazende wielrenners mee te bevriezen. Kortom veel vermogen in een relatief klein apparaat. De Godox AD300 Pro is voortaan een standaard onderdeel van mijn uitrusting als het gaat om offcamera flitsen op locatie. Zowel als invulflits of als hoofdlicht doet deze flitser niet onder voor mijn studiostrobes. Als enige minpuntje noem ik hier wel het ontbreken van een stroomaansluiting waardoor je altijd de accu zult moeten gebruiken ook op plekken waar stroom voorhanden is. Verder een aanrader voor een ieder die met flitslicht op locatie wil beginnen of zijn bestaande apparatuur wil uitbreiden. Voor de prijs hoef je het niet in ieder geval niet te laten.
Pluspunten
  • klein
  • krachtig
  • goede prijs kwaliteit verhouding
  • veel lichtvormers verkrijgbaar
Minpunten
  • geen stroomaansluiting
  • wieltje op achterkant voelt goedkoop aan