JURA D4 piano black - Reviews

Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 16 reviews die zijn achtergelaten voor de JURA D4 piano black op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

6,6

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Marc 17-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Jura D4 koffiemaker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

7,0
Mede door de test van de consumentenbond ben ik tot aanschaf van de Jura D4 overgegaan. De prijzen zijn nagenoeg overal het zelfde dus daar valt geen voordeel te behalen. Installatie van het apparaat was wat onduidelijk maar uiteindelijk werkte hij. Makkelijk te bedienen, weinig opties (maar ik wil gewoon simpele verse bonenkoffie) en een strakke vormgeving. Nu, na enkele weken vallen me toch wat zaken op; na enkele kopjes koffie zit het opvangbakje al vol met spoelwater, dat betekend kennelijk dat er grondig gespoeld wordt maar daarintegen vind ik het opvangbakje wat aan de kleine kant net als het vers water reservoir want dat is ook binnen korte tijd leeg. Ook het geluidsniveau vind ik behoorlijk hoog. Ik snap dat het malen van koffiebonen niet geluidloos kan maar voor deze prijs had ik wat meer isolatie o.i.d verwacht. Als laatste is de vormgeving en het gebruiksgemak van het opvangreservoir niet optimaal, het is wat fragiel en vereist enige handigheid om het na het reinigen weer in het apparaat te schuiven maar dat ie een kwestie van oefenen. De koffie is prima en op allerlei manieren in te stellen en voldoende op temperatuur. Ik hoop wel dat ik het apparaat de komende jaren probleemloos kan gebruiken want qua prijs zit hij aardig hoog ten opzichte van de gebruiksmogelijkheden en concurrerende apparaten.

Pluspunten

  • prima koffie
  • vormgeving

Minpunten

  • reservoirs niet heel groot
  • geluid mag minder
  • prijzig apparaat

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

Richard 10-06-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Tegenvaller

Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

6,0
Wij hebben enkele weken geleden de Jura D4 (Consumentenbond Best Getest) gekocht. Schitterend design en heerlijke koffie. Na enkele dagen begon het schoonmaken en legen van de te kleine en onhandige opvangbakjes behoorlijk tegen te staan. Soms ging er na 2 of 3 kopjes alweer een lampje branden. Wij hebben de machine na enig twijfelen geruild voor de PHILIPS EP2220 (Consumentenbond Beste Koop). Maakt prima koffie, minder strak om te zien, maar praktischer en veel goedkoper.

Pluspunten

  • Vormgeving
  • koffiesmaak

Minpunten

  • Prijs
  • Schoonmaken/legen opvangbak

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Onvoldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

Marcel 25-09-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

bakjes moeten te vaak geleegd worden

Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

7,0
We hebben deze machine gekocht ter vervanging van een Jura C50, die kapot was gegaan. Het is een prima apparaat, dat sprekend op de C50 lijkt. Echter, een groot verschil is dat de bakjes voor het restwater en de restkoffieprut heel snel vol raken, wat bij de C50 niet zo was. Na 4 of 5 kopjes geeft de machine al aan dat de bakjes geleegd moeten worden. Hoe vaker de machine aan en uit gaat, hoe vaker hij aangeeft dat de bakjes vol zijn. We hebben de stand by tijd daarom verhoogd van een half uur naar twee uur. Toen die nog op een half uur stond moesten we na 3 kopjes al de bakjes legen.

We hebben de machine al opgestuurd naar Jura vanwege dit probleem. Toen we hem weer terug hadden ontvangen, was er echter niets veranderd. We moesten nog steeds vaak de bakjes legen. Ze hebben het probleem dus helemaal niet verholpen, maar suggereerden wel dat het opgelost zou zijn, door de machine zonder verdere mededelingen weer naar ons terug te sturen.

Ik zie op deze site dat ook andere D4 eigenaars klagen over het probleem met de bakjes die vaak geleegd moeten worden. Jura reageert daarop door erop te wijzen dat je de bakjes niet moet legen als de machine uit staat. Dat is echter in ons geval zeker niet de oorzaak, want wij legen de bakjes alleen als de machine daarom vraagt. We verwijderen de bakjes ook nooit zonder ze te legen (iets dat ook door Jura wordt aangegeven als mogelijke oorzaak). Er is blijkbaar toch echt iets mis met het apparaat zelf.

Pluspunten

  • lekkere koffie
  • mooi afgewerkt apparaat

Minpunten

  • bakjes moeten vaak geleegd worden
  • filters en reinigingstabletten zijn heel duur

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Onvoldoende
Uitstekend
Voldoende
riemerlap 15-07-2021

Er is veel mis met dit apparaat maar doet Jura er wat aan?
Ik wordt niet vrolijk als ik op verschillende sites lees wat kopers ervaren.
Wij hebben alleen maar ellende en Jura komt niet verder dan documenten sturen en "ja, ik weet het ook niet meneer" zeggen.

Reageer

Ria 18-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super keuze

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

9,0
Gebruiksvriendelijk apparaat dat samen met JOE eenvoudig aan de persoonlijke smaak en keuze van soorten pure koffie ingesteld kan Worden. Geschikt voor digibeten

Pluspunten

  • Heerlijke koffie
  • Gebruiksvriendelijk
  • Strak design

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jan 19-12-2020
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Prima koffie, maar onderhoud werkt onvoldoende

Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

5,0
Ik heb mijn Jura D4 nu ruim 1,5 jaar. De koffie is geweldig, maar ik ben ontevreden over het onderhoud.
De machine geeft zelf aan wanneer hij weer ontkalkt moet worden (als ik de waterhardheid correct heb ingesteld). Ik voer de ontkalking uit op de aangegeven momenten, en met de voorgeschreven tabletten. De ontkalking lijkt steeds minder effectief te zijn. Het maken van een kopje koffie duurt steeds langer.
Ongeveer een half jaar geleden heb ik de machine weggebracht naar een service-punt voor controle.
Men heeft toen niets kunnen vinden maar wel de machine ontkalkt. Er kwam weer een "ouderwetse straal" koffie uit. Helaas begon het na een paar weken al weer minder te worden.
Ik zou graag willen weten welk middel de service monteur heeft gebruikt bij het ontkalken, want ik ben niet van plan om de machine jaarlijks naar hem toe te brengen voor service.
Deze machine wordt gebruikt voor 3 kopjes koffie per dag, dus ca. 1100 per jaar.
Ik heb toch wel enige spijt van mijn aankoop.

Pluspunten

  • Prima koffie

Minpunten

  • Duur in onderhoud (duurder dan was voorgerekend).
  • Lawaai tijdens malen (gesprek onmogelijk)

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Martin van Ingen 15-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Heerlijke koffie maar.......

Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

7,0
Onze jura ENA 7 had na tien jaar trouwe dienst de geest gegeven, dus op basis van de goede ervaringen met dit merk en de beoordeling van de consumentenbond weer een Jura gekocht, dit keer de D4, de ervaringen zijn tot nu toe niet onverdeeld positief. De smaak van de koffie is beter dan van onze oude ENA 7 en het kiezen van het juiste bakkie is erg eenvoudig door het kiezen van de juiste drukknopcombinatie 1:sterkte. 2: hoeveelheid.
Maar daarmee houden de voordelen dan ook echt op. Over het waterreservoir, de opvangbakjes en het bonenreservoir is niet erg goed nagedacht; de ergonomie laat te wensen over. Zo is bijvoorbeeld het hengsel van het waterreservoir te kort waardoor je dit niet goed vast kunt houden en moet je bij het vullen van het bonenreservoir oppassen dat de bonen er niet uit vliegen. Het opvangbakje voor de koffiedrap en het lekbakje lijken wel uit een andere machine te komen, het staat allemaal nogal knullig op elkaar en je moet het goed vasthouden bij het legen wil de hele handel niet uit elkaar vallen. Van een premiummerk als Jura had ik meer verwacht.

Pluspunten

  • Goede koffie
  • Eenvoudige bediening

Minpunten

  • Ergonomie van het waterreservoir
  • Vorm van het bonenreservoir
  • Constructie van het lekbakje en opvangbakje

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
riemerlap 15-07-2021

Wij hebben ook gedoe. Eerder een Ena 7 en zeer tevreden maar nu alleen al het gedoe wat jij ook schrijft (+ veel meer). De machines zijn gewoon van slechte kwaliteit. We betalen fors voor dit merk maar dit artikel is het geld gewoon niet waard. Overal lees ik klachten. Jura is kennelijk geen premiummerk meer?

Reageer

Tilly Jongerden 01-04-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Jura D4 piano black

Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

5,0
Spoelbakje te gauw vol. Aan/uit toets slecht in te drukken. Soms na 2 koffie al vol. Dus weer leeggooien .Naar fabriek geweest. Heeft niets geholpen. Echt spijt van aankoop. Dacht duurdere machine, dus goed. Maar nee miskoop.

Pluspunten

  • lekkere koffie

Minpunten

  • koffie residu te snel vol

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Officiële reactie van JURA 02-04-2020

Goedemorgen Tilly,

Vervelend om te horen dat u spijt heeft van uw aankoop.

U geeft aan dat de machine aangeeft dat de lekbak/residubak na 2 kopjes koffie al geleegd moet worden, dat zal de machine nooit uit zichzelf op die manier vragen. Dit heeft er vermoedelijk mee te maken dat de lade soms geleegd wordt als de machine uit staat. Op deze manier kan de machine niet registreren dat de lade geleegd is. Het is dus belangrijk dat u de lade altijd leegt als de machine gereed is om koffie te zetten (of als hij vraagt om de lade te legen). Daarnaast dient u de laden altijd legen als u hem uit de machine neemt (bijvoorbeeld als u wilt controleren hoe vol deze zit), de machine gaat er bij het uitnemen van de lekbak namelijk vanuit dat deze geleegd gaat worden.

Hopelijk kunt u met deze tips toch gaan genieten van deze prachtige koffiemachine. Lukt het niet met deze tips? Bel dan vooral even onze helpdesk om dit op te lossen.

Met vriendelijke groet,

JURA Nederland

Reageer

Ronald 08-07-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Gelukkig

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

9,0
Prachtige machine, eenvoudige bediening en heerlijke koffie. Ik ben gelukkig.

Pluspunten

  • Design
  • Eenvoud
  • Smaak

Minpunten

  • Prijzig

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
riemerlap 15-07-2021

Geniet er van, zoals je kunt lezen hier is dat maar even...

Reageer

h**2@g**l.com 01-07-2021
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Slechte service

Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

5,0
Lekbakje en water opvangbak inderdaad klein zodat je ze vaak moet legen.
Na 1 jaar begonnen de problemen, elke keer kwam de melding 3 bonen en kon ik nergens meer op drukken.
1 keer bij de verkoper gestaan, deze konden het problemen niet constateren.
2 keer bij Jura geweest, gerepareerd onder garantie, maar geen idee wat er aan is gedaan.
Nadat ik de machine terug kreeg , weer het zelfde probleem, nog voor ik de 1 e keer koffie kon zetten, gaf de machine de melding 3 bonen aan, en kon ik nergens meer op drukken, helaas geen koffie.
Het lijkt er op dat de machine zich reset als de stroom er af is.
Ook krijg ik van jura 3 verschillende verklaringen te horen wat de melding met 3 bonen zou moeten zijn, dat is toch wel heel vreemd.
Machine staat weer bij de verkoper, ik hoop nu eindelijk op een goede oplossing , anders wil ik mijn geld terug. Voor zo,n dure en goed uit de Consumentenbond komende machine mag ik dat verwachten

Pluspunten

  • Als hij het doet, wel goede koffie

Minpunten

  • Slechte service van Jura
  • Storing wordt niet herkend en opgelost

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Onvoldoende
Officiële reactie van JURA 02-07-2021

Goedemiddag,

Vervelend om te horen dat u nog helemaal kunt genieten van uw koffiemachine.

Graag zouden we even direct in contact komen met u komen om dit zo goed mogelijk te begeleiden. Zou u een mailtje met verwijzing naar dit contact willen sturen naar helpdesk@nl.jura.com ?

Wij gaan er alles aan doen om u weer met plezier gebruik te laten maken van uw JURA koffiemachine.

Met vriendelijke groet,

JURA Nederland

riemerlap 15-07-2021

Jura schrijft "Officiële reactie van JURA 02-07-2021
Goedemiddag,

Vervelend om te horen dat u nog helemaal kunt genieten van uw koffiemachine. "

Weten ze zélf wel wat ze schrijven? Het is inderdaad vervelend als iemand kan genieten van zijn koffiemachine....

Reageer

Saar 19-06-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Hoop dat JURA het nu echt oplost..

Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

6,0
Heerlijke koffie, mooi apparaat, wel wat vaker de lekbak legen dan ik gewend was maar ok. Ons apparaat is nog jong maar heeft rare kuren. Zet uit zichzelf koffie terwijl er niemand bij het apparaat in de buurt staat en nog gekker .. het is een ander type koffie in sterkte en volume dan waar het op ingesteld stond…
Ter reparatie aangeboden maar retour van Jura met exact hetzelfde probleem en daar baal ik echt heel erg van….. wat een gedoe…

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Onvoldoende
Officiële reactie van JURA 02-07-2021

Beste Saar,

Dat klinkt niet goed! Heeft u in de tussentijd al contact met ons opgenomen? We willen dit uiteraard graag voor u oplossen zodat u zorgeloos kunt genieten van de koffiemachine.

Mocht het nog niet opgelost zijn dan kunt u contact opnemen via 079-3631500 of helpdesk@nl.jura.com.

Met vriendelijke groet,

JURA Nederland

Reageer

Fam. Slager 22-05-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Miskoop

Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

6,0
Na 10 Jr hield onze Siemens EQ7 er mee op. Dik 33000 heerlijke koppen koffie geproduceerd. De opvolger mocht wel iets simpeler zijn. We zijn gegaan voor de Jura D4. In de winkel viel het niet op, maar wat een bak herrie maakt dat ding. Nu 4 maanden later is het ons nog steeds niet gelukt er een lekkere bak koffie uit te halen. Echt balen, met stipt het slechtste apparaat dat we afgelopen paar decennia hebben aangeschaft. We gaan weer voor een Siemens .

Pluspunten

  • Vormgeving
  • Reinigen

Minpunten

  • Lawaai
  • Geen lekkere koffie mee te maken
  • Klein water reservoir
  • Klein bonen reservoir

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Goed
Goed
Slecht
Officiële reactie van JURA 27-05-2021

Beste fam. Slager,

Vervelend om te horen dat het nog niet is gelukt om de gewenste koffie kwaliteit uit de D4 te halen. Wij herkennen dit helaas niet en vertrouwen er dan ook op dat ook u van deze machine moet kunnen genieten! JURA koffiemachines staan bekend om de goede kwaliteit koffie, ook bij de D4 werd dit door de Consumemtenbond benadrukt. Zou u contact op willen met onze helpdesk zodat wij u hierbij kunnen helpen?

Met vriendelijke groet,

JURA Nederland

Reageer

Meester 06-03-2021
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

D4. Houd je aan t werk

Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

6,0
Vooropgesteld: lekkere koffie die onder veel herrie gemaakt wordt. Hij gebruikt veel water, bij opstarten, bij afsluiten en bij schoonmaken. Daarnaast veel werk voor het legen van zeer onhandige opvangbakje, vullen van water, schoonmaken, vervangen van filter, weer schoonmaken. Overal is een waarschuwing voor behalve voor het belangrijkste: dat de koffiebonen bijgevuld moeten worden :)

Pluspunten

  • Lekker koffie

Minpunten

  • Gebruiksgemak
  • Herrie

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Onvoldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Mevr.Nap 08-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Valt tegen.

Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

5,0
Goede avond,
De machine d4 is al een paar keer geweest, de koffie is nu wel goed maar naar 4 weken moet het waterfilter al worden vervangen En moet weer schoongemaakt.
Wij zijn met twee personen en drinken ong. 6 kopjes per dag dus als om de 4 weken alles moet vervangen valt het het mij erg tegen. En het lawaai met het malen valt ook tegen.
Het apparaat is al 3 keer terug geweest en opgestuurd,Heb de machine bij E P gekocht in Elburg. Als ik alles geweten had ik hem niet gekocht.

Pluspunten

  • Goed koffie

Minpunten

  • Onderhoud
  • Lawaai

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Voldoende
Goed
Onvoldoende

Reageer

Peter-Paul Chaudron 04-08-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Koffie zoals Italianen zouden maken

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

9,0
Ik was op zoek naar een degelijke machine, die alleen maar koffie hoeft te maken. Geen poespas of melkbuisjes. Na een eenvoudige installatie kon ik na 10 minuten mijn eerste kopje bereiden. De machine is eenvoudig te bedienen, maar heeft wel keuze qua koffiesterkte en qua hoeveelheid (max. twee kopjes tegelijk). De machine spoelt netjes door en geeft aan wanneer onderhoud nodig is.

Pluspunten

  • bedieningsgemak
  • snelheid van een kopje
  • onderhoudsindicatie
  • fraaie vormgeving

Minpunten

  • grote machine
  • niet geluidsarm

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Gerard 17-07-2020
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Steeds maar weer die lekbak

Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

6,0
De Jura D4 is een mooi gestileerd apparaat. Maak met goede bonen heerlijke koffie. Daarop is niets af te dingen. Hij maakt vreselijk veel lawaai bij het maken en koffie zetten, de lekbak is vaak ten onrechte volgens apparaat vol en moet dan geleegd worden. Vaak reinigen en ontkalken. Ik vind het een te dure machine voor wat hij doet en kan. Ik moet te vaak water bijvullen, schoonmaken, ontkalken en dat vervelende reservoir legen.

Pluspunten

  • mooi uiterlijk
  • met goede bonen, heerlijke koffie

Minpunten

  • heel erg lawaaierig bij malen van de bonen
  • te kleine lekbak
  • te vaak ontkalken en schoonmaken

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Officiële reactie van JURA 20-07-2020

Beste Gerard,

Bedankt voor uw review!

U geeft aan dat de machine vaak ten onrechte aangeeft dat de lekbak geleegd moet worden. Dit kan wellicht voorkomen worden met de volgende tip; leeg de lekbak enkel als de machine ingeschakeld is. De machine moet namelijk kunnen registreren dat u de lekbak uitneemt om te legen. Indien u de lekbak leegt als de machine uit staat, dan kan de machine dit dus niet registreren.

Hopelijk scheelt dit wat ongemak en kunt u met veel plezier gebruik maken van uw koffiemachine!

Met vriendelijke groet,

JURA Nederland

Reageer

P.Verberne 04-06-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

aantrekkelijke aanbieding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JURA D4 piano black

Algemene score

8,0
Goede kwaliteit koffie, eenvoudige bediening, veel mogelijkheden,fraaie vormgeving1
Heb goede ervaring met dit merk ,ruim 16 jaar!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer