JURA D4 Piano Black

JURA D4 Piano Black - Espressomachines

JURA D4 Piano Black - Espressomachines

5.7

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 27 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de JURA D4 Piano Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

m************@g********18-10-2025
4.0
Lekt water. D4 piano black. Nieuw aangeschaft augustus 24 voor €789,- Augustus 25 lekt water, gerepareerd maar oktober 25 lekt opnieuw water. 25 maanden garantie is geen luxe dus. Maar het is wel een flater dat een nieuwe Jura binnen een jaar defect is
OmePluis11-11-2024
3.0
Na een intensieve zoektocht en het lezen van testen en reviews vier jaar geleden deze Jura D4 gekocht. Het betreft een zgn. instapmodel van Jura en was met €699,- de goedkoopste variant maar ten opzichte van de concurentie aardig aan de prijs. Na de ingebruikname viel al snel de enorme herrie op die het apparaat tijdens het malen van de bonen produceert; alsof er een vliegtuig over het huis vloog. Verder was het fragiele opvangbakje binnen no-time vol met water en koffieprut en de aanbevolen onderhoudsmiddelen waren ook zeer stevig geprijsd. Eerlijk is eerlijk de koffie WAS destijds prima. Na twee jaar begon de ellende met een verstopping, slappe koffie en vastlopers. Apparaat heeft een onderhoudsbeurt gehad door een erkende Jura reparateur. Het ging een tijdje goed maar afgelopen maanden was het weer raak; wel koffie malen en water horen lopen in het apparaat maar geen koffie uit de tappuntjes, twee bakjes koffie willen zetten maar na de tweede maalbeurt geen druppel koffie krijgen, displayverlichting valt deels weg, na het reinigen en legen van het opvangbakje was deze met geen mogelijkheid terug te plaatsen want iets blokkeerde de bak en vandaag vloog de aardlekschakelaar eruit tijdens het bereiden van koffie want kennelijk lekt er iets in het apparaat. Netjes samengevat dus een zeer onbetrouwbaar en kwalitatief zwak apparaat. Tip voor de knutselaars onder ons: aan de achterzijde van het apparaat zijn vier zgn. zwarte ovale sluitschroeven aangebracht. Als je hier met een tang o.i.d. aan gaat draaien om het apparaat te openen schraap je de zwarte verf van de schroefkopjes en zal Jura of een (erkende) reparateur je apparaat weigeren te repareren c.q. een onderhoudsbeurt te geven, houd hier dus rekening mee en verzin een creatieve oplossing...
jansenmt53@gmail.com08-11-2024
2.0

verkeerde keus

2.0
Op aanraden van de Consumentenbond 4 jaar geleden gekocht. Hij zet prima koffie, is zeer ingewikkeld in het onderhoud, 2 keer een dure reparatie gehad en nu ingeruild voor een betere Jura. Dit onding moet je echt niet kopen. Hij is ook niet gefabriceerd in Zwitserland. Het is een verkeerd instapmodel. Terwijl Jura een uitstekende koffiezetmachine kan maken.
Pluspunten
  • zet prima koffie en espresso
Minpunten
  • slechte kwaliteit
  • ingewikkeld onderhoud en duur
h*********@h********13-09-2024

Persoonlijke ervaring.

3.0
Zeer onhandig in onderhoud. Bij plaatsen van Filter( ontkalker), is machine elke keer ontregeld. Moet elke keer hulplijn raadplegen. Geeft regelmatig problemen .Wel compliment voor klacht behandeling aan telefoon. Hulp is vriendelijk.
h**********@h******13-12-2023
4.0
De dura d4 geeft goede en snel goede koffie . Wel lang over het installeren gedaan. Afval bakje voor de koffie , ging achter tegen een veer aan. Na herhaaldelijk aan en uit zetten ging de veer omhoog. Na 3 weken moest hij al gereinigd worden met de meegeleverde tablet . Na 2,5 maanden moest het filter van plus min 35 euro vervangen worden. Moet dus wel veel maal gereinigd worden. Met dure spullun.
r**********@o**********16-07-2023

Jura D4, een dijk van een koffiezetapparaat

Wij vinden de Jura D4 een meer dan prima koffiezetmachine. Heerlijke koffie, gemakkelijk in gebruik.
Pluspunten
  • Heerlijke koffie
  • Makkelijk te bedienen
  • Simpel qua onderhoud
Minpunten
  • Klein koffiebonenreservoir
v******************@g********28-03-2023

Tegenvaller

Na onze De Longhi die ons lang goed heeft gediend op zoek gegaan naar een nieuw apparaat. De vele goede reviews over de Jura heeft ons overgehaald de D4 aan te schaffen net even over de grens scheelde 200 euro. Nu naar een jaar hebben we spijt. Veel lawaai, steeds bijvullen en schoonmaken, storingen etc. En dan voor een prijs zelfs in Duitsland duurder als een De Longhi. Prima koffie hoor maar alles wat werd aangeprezen is toch tegen gevallen.
Pluspunten
  • Lekkere koffie
  • Mooi apparaat
Minpunten
  • Lawaai
  • Vaak vullen en legen
  • Vaak schoonmaken
  • Duur
M****@T********21-03-2023

slechte ervaring Jura D4 piano black

Wij hebben ruim 12 jaar een Jura gehad. Prima apparaat, heerlijke koffie. Maar zoals dat gaat met apparaten: na 12 jaar ging hij kapot. Dus een nieuwe gekocht: de Jura D4. Deze kwam als beste uit de Consumentenbond-test. Nou, voor ons is het zeker niet de beste en dat is een understatement. Nog nooit zo'n slechte ervaring gehad. De eerste deed het helemaal niet: het water stroomde direct het apparaat weer uit. Omgeruild voor een nieuwe. Na een paar weken begonnen ook hier de problemen. Het water kwam voor een groot gedeelte direct in de lekbak terecht. Dit werd steeds erger, totdat er alleen nog maar druppels koffie uitkwamen. Het apparaat is in 4 maanden tijd 3 keer terug geweest voor reparatie. Maar na een paar weken begon elke keer hetzelfde probleem. Ik was er klaar mee: ingeruild en een merk gekocht. De service van de winkel waar we hem hebben gekocht (.........) was super. De service van Jura was echt heel slecht. De winkel is nog steeds bezig om het geld terug te claimen.
Pluspunten
  • Ziet er mooi uit
  • makkelijk te bedienen
Minpunten
  • Heel snel kapot
c******************@g********19-12-2021

3 problemen in 14 maand: vervanging/terugbetaling geëist

Niet tevreden: na 14 maanden al voor de 3e keer een mankement. Eerst zette die ongevraagd na dubbele koffie nog eens 2 extra espressi. Na 1e herstelling veranderde die de sterkte naar 3. Na 2e herstelling vanaf de eerst dag al valt die uit na 15 minuten, zonder spoeling, terwijl er 2 uur is geprogrammeerd. Ik heb vervanging of terugbetaling geëist bij de serviceafdeling.
Minpunten
  • onbetrouwbare elektronica
  • defecten binnen garantieperiode
Emile02-11-2021

Prima koffie.... met veel kuren

Hij zet heerlijke koffie. Ik lees verhalen over de opvangbak en die is inderdaad een beetje aan de krappe kant. Maar dat vindt ik geen groot issue. Dus alles lijkt oke... Maar.... de laatste weken begint hij kuren te vertonen. Hij begint soms spontaan koffie te zetten. Soms reageert hij nergens op ( maar na de stroom uitgetrokken weer wel ) en soms klopt de hoeveelheid koffie niet een 2x keer weer wel. Ik heb de klantenservice gebeld; geen buetooth speakers in de buurt zetten ( heb ik niet), geen halogeen verlichting ( staat overdag niet aan), en vingervlekken verwijderen van de toetsen. Dat was het antwoord. Ik begin een beetje te balen, er klopt gewoon iets niet aan het ontwerp. Apparaat is duur genoeg.
Pluspunten
  • Lekker koffie
Minpunten
  • Bedieningspaneel slecht
  • Bakjes plaatsen voelt een plastic-fantastic aan
Ren@to22-08-2021

Koffie belevenis die niet onder woorden te beschrijven is

Met het droevige weer van de afgelopen week en dan de HUE verlichting op zonnige en zomer geel te zetten, een lekker Italiaans muziek van de CD en dan een LATTE MACHIANO uit deze JURA D4 piano black..........waar je een een te gekke waanzinnig ervaring krijg in alle smaakpapillen van je mond zitten alsof je op een terrasje in Milaan, Rome, Napels of Siena zit, zo'n heerlijke en eerlijke beleving, totdat je het laatste druppeltje naar binnen krijgt, je ogen dan weer opent en je dan weer beleeft dat je in Rotterdam, 16 graden in augustus met de ramen vol met druppels val de regen en dan deze teleurstelling maar met één manier kan verwerken en dat is gewoon verwerken met één van de andere mogelijkheden van deze gigant wegwerken en nu dus maar eens een ristretto proberen !
Pluspunten
  • Een echte restaurant machine in je eigen keuken
  • de vele programma's
  • De heerlijk geuren die er los komen-
  • - bij het malen van de koffiebonen
Minpunten
  • Nog niet gevonden
Ronald08-07-2021

Gelukkig

Prachtige machine, eenvoudige bediening en heerlijke koffie. Ik ben gelukkig.
Pluspunten
  • Design
  • Eenvoud
  • Smaak
Minpunten
  • Prijzig
h**********@g********01-07-2021

Slechte service

5.0
Lekbakje en water opvangbak inderdaad klein zodat je ze vaak moet legen. Na 1 jaar begonnen de problemen, elke keer kwam de melding 3 bonen en kon ik nergens meer op drukken. 1 keer bij de verkoper gestaan, deze konden het problemen niet constateren. 2 keer bij Jura geweest, gerepareerd onder garantie, maar geen idee wat er aan is gedaan. Nadat ik de machine terug kreeg , weer het zelfde probleem, nog voor ik de 1 e keer koffie kon zetten, gaf de machine de melding 3 bonen aan, en kon ik nergens meer op drukken, helaas geen koffie. Het lijkt er op dat de machine zich reset als de stroom er af is. Ook krijg ik van jura 3 verschillende verklaringen te horen wat de melding met 3 bonen zou moeten zijn, dat is toch wel heel vreemd. Machine staat weer bij de verkoper, ik hoop nu eindelijk op een goede oplossing , anders wil ik mijn geld terug. Voor zo,n dure en goed uit de Consumentenbond komende machine mag ik dat verwachten
Pluspunten
  • Als hij het doet, wel goede koffie
Minpunten
  • Slechte service van Jura
  • Storing wordt niet herkend en opgelost
Saar19-06-2021

Hoop dat JURA het nu echt oplost..

Heerlijke koffie, mooi apparaat, wel wat vaker de lekbak legen dan ik gewend was maar ok. Ons apparaat is nog jong maar heeft rare kuren. Zet uit zichzelf koffie terwijl er niemand bij het apparaat in de buurt staat en nog gekker .. het is een ander type koffie in sterkte en volume dan waar het op ingesteld stond… Ter reparatie aangeboden maar retour van Jura met exact hetzelfde probleem en daar baal ik echt heel erg van….. wat een gedoe…
Fam. Slager22-05-2021

Miskoop

Na 10 Jr hield onze Siemens EQ7 er mee op. Dik 33000 heerlijke koppen koffie geproduceerd. De opvolger mocht wel iets simpeler zijn. We zijn gegaan voor de Jura D4. In de winkel viel het niet op, maar wat een bak herrie maakt dat ding. Nu 4 maanden later is het ons nog steeds niet gelukt er een lekkere bak koffie uit te halen. Echt balen, met stipt het slechtste apparaat dat we afgelopen paar decennia hebben aangeschaft. We gaan weer voor een Siemens .
Pluspunten
  • Vormgeving
  • Reinigen
Minpunten
  • Lawaai
  • Geen lekkere koffie mee te maken
  • Klein water reservoir
  • Klein bonen reservoir
Meester06-03-2021

D4. Houd je aan t werk

Vooropgesteld: lekkere koffie die onder veel herrie gemaakt wordt. Hij gebruikt veel water, bij opstarten, bij afsluiten en bij schoonmaken. Daarnaast veel werk voor het legen van zeer onhandige opvangbakje, vullen van water, schoonmaken, vervangen van filter, weer schoonmaken. Overal is een waarschuwing voor behalve voor het belangrijkste: dat de koffiebonen bijgevuld moeten worden :)
Pluspunten
  • Lekker koffie
Minpunten
  • Gebruiksgemak
  • Herrie
Jan19-12-2020
5.0

Prima koffie, maar onderhoud werkt onvoldoende

5.0
Ik heb mijn Jura D4 nu ruim 1,5 jaar. De koffie is geweldig, maar ik ben ontevreden over het onderhoud. De machine geeft zelf aan wanneer hij weer ontkalkt moet worden (als ik de waterhardheid correct heb ingesteld). Ik voer de ontkalking uit op de aangegeven momenten, en met de voorgeschreven tabletten. De ontkalking lijkt steeds minder effectief te zijn. Het maken van een kopje koffie duurt steeds langer. Ongeveer een half jaar geleden heb ik de machine weggebracht naar een service-punt voor controle. Men heeft toen niets kunnen vinden maar wel de machine ontkalkt. Er kwam weer een "ouderwetse straal" koffie uit. Helaas begon het na een paar weken al weer minder te worden. Ik zou graag willen weten welk middel de service monteur heeft gebruikt bij het ontkalken, want ik ben niet van plan om de machine jaarlijks naar hem toe te brengen voor service. Deze machine wordt gebruikt voor 3 kopjes koffie per dag, dus ca. 1100 per jaar. Ik heb toch wel enige spijt van mijn aankoop.
Pluspunten
  • Prima koffie
Minpunten
  • Duur in onderhoud (duurder dan was voorgerekend).
  • Lawaai tijdens malen (gesprek onmogelijk)
Mevr.Nap08-12-2020

Valt tegen.

5.0
Goede avond, De machine d4 is al een paar keer geweest, de koffie is nu wel goed maar naar 4 weken moet het waterfilter al worden vervangen En moet weer schoongemaakt. Wij zijn met twee personen en drinken ong. 6 kopjes per dag dus als om de 4 weken alles moet vervangen valt het het mij erg tegen. En het lawaai met het malen valt ook tegen. Het apparaat is al 3 keer terug geweest en opgestuurd,Heb de machine bij E P gekocht in Elburg. Als ik alles geweten had ik hem niet gekocht.
Pluspunten
  • Goed koffie
Minpunten
  • Onderhoud
  • Lawaai
Martin van Ingen15-11-2020

Heerlijke koffie maar.......

Onze jura ENA 7 had na tien jaar trouwe dienst de geest gegeven, dus op basis van de goede ervaringen met dit merk en de beoordeling van de consumentenbond weer een Jura gekocht, dit keer de D4, de ervaringen zijn tot nu toe niet onverdeeld positief. De smaak van de koffie is beter dan van onze oude ENA 7 en het kiezen van het juiste bakkie is erg eenvoudig door het kiezen van de juiste drukknopcombinatie 1:sterkte. 2: hoeveelheid. Maar daarmee houden de voordelen dan ook echt op. Over het waterreservoir, de opvangbakjes en het bonenreservoir is niet erg goed nagedacht; de ergonomie laat te wensen over. Zo is bijvoorbeeld het hengsel van het waterreservoir te kort waardoor je dit niet goed vast kunt houden en moet je bij het vullen van het bonenreservoir oppassen dat de bonen er niet uit vliegen. Het opvangbakje voor de koffiedrap en het lekbakje lijken wel uit een andere machine te komen, het staat allemaal nogal knullig op elkaar en je moet het goed vasthouden bij het legen wil de hele handel niet uit elkaar vallen. Van een premiummerk als Jura had ik meer verwacht.
Pluspunten
  • Goede koffie
  • Eenvoudige bediening
Minpunten
  • Ergonomie van het waterreservoir
  • Vorm van het bonenreservoir
  • Constructie van het lekbakje en opvangbakje
Marcel25-09-2020

bakjes moeten te vaak geleegd worden

We hebben deze machine gekocht ter vervanging van een Jura C50, die kapot was gegaan. Het is een prima apparaat, dat sprekend op de C50 lijkt. Echter, een groot verschil is dat de bakjes voor het restwater en de restkoffieprut heel snel vol raken, wat bij de C50 niet zo was. Na 4 of 5 kopjes geeft de machine al aan dat de bakjes geleegd moeten worden. Hoe vaker de machine aan en uit gaat, hoe vaker hij aangeeft dat de bakjes vol zijn. We hebben de stand by tijd daarom verhoogd van een half uur naar twee uur. Toen die nog op een half uur stond moesten we na 3 kopjes al de bakjes legen. We hebben de machine al opgestuurd naar Jura vanwege dit probleem. Toen we hem weer terug hadden ontvangen, was er echter niets veranderd. We moesten nog steeds vaak de bakjes legen. Ze hebben het probleem dus helemaal niet verholpen, maar suggereerden wel dat het opgelost zou zijn, door de machine zonder verdere mededelingen weer naar ons terug te sturen. Ik zie op deze site dat ook andere D4 eigenaars klagen over het probleem met de bakjes die vaak geleegd moeten worden. Jura reageert daarop door erop te wijzen dat je de bakjes niet moet legen als de machine uit staat. Dat is echter in ons geval zeker niet de oorzaak, want wij legen de bakjes alleen als de machine daarom vraagt. We verwijderen de bakjes ook nooit zonder ze te legen (iets dat ook door Jura wordt aangegeven als mogelijke oorzaak). Er is blijkbaar toch echt iets mis met het apparaat zelf.
Pluspunten
  • lekkere koffie
  • mooi afgewerkt apparaat
Minpunten
  • bakjes moeten vaak geleegd worden
  • filters en reinigingstabletten zijn heel duur
Peter-Paul Chaudron04-08-2020

Koffie zoals Italianen zouden maken

Ik was op zoek naar een degelijke machine, die alleen maar koffie hoeft te maken. Geen poespas of melkbuisjes. Na een eenvoudige installatie kon ik na 10 minuten mijn eerste kopje bereiden. De machine is eenvoudig te bedienen, maar heeft wel keuze qua koffiesterkte en qua hoeveelheid (max. twee kopjes tegelijk). De machine spoelt netjes door en geeft aan wanneer onderhoud nodig is.
Pluspunten
  • bedieningsgemak
  • snelheid van een kopje
  • onderhoudsindicatie
  • fraaie vormgeving
Minpunten
  • grote machine
  • niet geluidsarm
Gerard17-07-2020

Steeds maar weer die lekbak

De Jura D4 is een mooi gestileerd apparaat. Maak met goede bonen heerlijke koffie. Daarop is niets af te dingen. Hij maakt vreselijk veel lawaai bij het maken en koffie zetten, de lekbak is vaak ten onrechte volgens apparaat vol en moet dan geleegd worden. Vaak reinigen en ontkalken. Ik vind het een te dure machine voor wat hij doet en kan. Ik moet te vaak water bijvullen, schoonmaken, ontkalken en dat vervelende reservoir legen.
Pluspunten
  • mooi uiterlijk
  • met goede bonen, heerlijke koffie
Minpunten
  • heel erg lawaaierig bij malen van de bonen
  • te kleine lekbak
  • te vaak ontkalken en schoonmaken
Richard10-06-2020

Tegenvaller

Wij hebben enkele weken geleden de Jura D4 (Consumentenbond Best Getest) gekocht. Schitterend design en heerlijke koffie. Na enkele dagen begon het schoonmaken en legen van de te kleine en onhandige opvangbakjes behoorlijk tegen te staan. Soms ging er na 2 of 3 kopjes alweer een lampje branden. Wij hebben de machine na enig twijfelen geruild voor de PHILIPS EP2220 (Consumentenbond Beste Koop). Maakt prima koffie, minder strak om te zien, maar praktischer en veel goedkoper.
Pluspunten
  • Vormgeving
  • koffiesmaak
Minpunten
  • Prijs
  • Schoonmaken/legen opvangbak
P.Verberne04-06-2020

aantrekkelijke aanbieding

Goede kwaliteit koffie, eenvoudige bediening, veel mogelijkheden,fraaie vormgeving1 Heb goede ervaring met dit merk ,ruim 16 jaar!
Tilly Jongerden01-04-2020

Jura D4 piano black

5.0
Spoelbakje te gauw vol. Aan/uit toets slecht in te drukken. Soms na 2 koffie al vol. Dus weer leeggooien .Naar fabriek geweest. Heeft niets geholpen. Echt spijt van aankoop. Dacht duurdere machine, dus goed. Maar nee miskoop.
Pluspunten
  • lekkere koffie
Minpunten
  • koffie residu te snel vol