Melitta CAFFEO CI E970-101 Volautomatische Espressomachine - Zilver - Espressomachines
Dit is mijn eerste volautomaat en hij bevalt erg goed.
Makkelijk in gebruik en makkelijk schoon te houden.
Geen moment spijt van gehad.
Wij hebben het apparaat nu al 5 jaar en hij werkt nog steeds goed. Het fijne is ook dat je de setgroep er zelf uit kan halen en schoonmaken. Wij hebben 1 klein dingetje aan de machine gehad na 3 jaar maar dat heeft Melitta keur opgelost. Wij kregen als leen apparaat gewoon zo een zelfde echt top.
Ik kan het iedereen aan bevelen.
Fantastische volautomaat, geschikt voor het bereiden van o.a. espresso, cappuccino, latte machiatto, cafe crema, warme melk en heet water.
Het is zeer gebruikersvriendelijk. De display kan in verschillende talen worden ingesteld en geeft continue de status van het apparaat aan. De koffiebereiding kan geheel naar eigen smaak worden ingesteld en onder 'n geheugenstand (max. 4) worden opgeslagen. Het apparaat heeft 2 gescheiden bonenreservoirs zodat het mogelijk is om verschillende soorten koffiebonen te gebruiken. Naast bonen is het apparaat ook geschikt voor gemalen koffie.
Het apparaat heeft een mooi design met o.a. led-verlichting en ziet er degelijk uit, wat vertrouwen geeft in de duurzaamheid.
Tot dusver uiterst tevreden met deze aankoop en kan ik dit apparaat aanbevelen !
Enkele dagen geleden uitgepakt en voor het eerst aangezet.
De handleiding is duidelijk.
De eerste kop koffie liet even op zich wachten omdat ik aan de schuifknop voor de maalgraad had gezeten. Daardoor werd er geen koffie gemalen. In de handleiding wordt die knop pas veel later genoemd en dat was even zoeken.
Uiteindelijk een heerlijke kop cappuccino gezet.
Het automatisch doorspoelen bij aan- en uitzetten vind ik erg gemakkelijk.
Ik ben blij met mijn aankoop!
Na enkele minuten heb je je eerste kop koffie.
Mijn oude siemens heeft het begeven op zoek naar vervanging vele reviews gelezen. Ik zocht een volautomaat met automatische melkopschuiming met 1 druk op de knop. Deze automaat tikte vele criteria aan. Snel directe keuze van koffie ( voornamelijk gebruik espresso en capuccino maar ook mogelijkheid cafe creme en latte machiato), echt warme koffie en goede mogelijkheid om persoonlijke keuze voor 4 personen (hoeveelheid koffie, water, melk en temperatuur) ieder per smaak op te slaan en simpel op te roepen.
De eerste espresso's kwamen er perfect uit en smaakte naar meer met een mooi compact koekje, espressoschuim is goed alles snel bereid. Onderhoud is simpel. Apparaat is energie efficient en staat prima op het aanrecht. Zeer tevreden
Ik heb de Caffeo CI nu 6 weken in gebruik. Zeer mooie vormgeving en makkelijk in gebruik. Wij drinken vaak cappuccino en dat is met de melkkan en de mogelijkheid om 2 koppen tegelijk te zetten wel erg makkelijk. Onze kinderen maken ruzie wie voor ons de koffie mag zetten, ze vinden het geweldig. De koffie is goed op temperatuur. Enige kleine minpuntje is dat je zeer regelmatig het spoelbakje moet legen, door het vele doorspoelen is deze snel vol. Het apparaat spoelt namelijk met aanzetten, na koffiezetten en bij uitzetten. Maar zo blijft hij wel schoon en verder heb je weinig werk eraan.
Net de Melitta Caffeo CI uitgepakt.
Er zit een duidelijke nederlandse handleiding bij.
Na 10 minuten en eerste keer doorspoelen is hij gebruiksklaar.
Het eerste kopje expresso was heerlijk en lekker warm.
Als je hem uitzet spoel hij automatisch met warm water.
Makkelijk twee soorten bonen te vullen.
Pakket is helemaal compleet met schoonmaak anti calc en perfect clean.
Ga hier zeker de komende jaren plezier van hebben.
We hebben de Caffeo Ci nu 5 weken en het is een geweldig apparaat! Het is ook een erg mooi apparaat. Het maakt erg lekkere kopje koffie met enorm veel mogelijkheden om in te stellen. Ook de MyCoffee is een uitkomst, zo heeft ieder zijn "eigen" smaak. Makkelijk schoon te houden ook via de hiervoor ontwikkelde programma's. Het lekbakje raakt echter wel gauw vol. De melding "Bonen bijvullen" op het display blijft staan ook nadat er bonen bijgevuld zijn, hetgeen de indruk wekt dat het apparaat niet meer werkt. In dit geval gewoon drukken op een knop om koffie te tappen. Wat ons betreft een aanrader.
Het is een mooi apparaat. Maakt lekkere koffie. Oneindig veel mogelijkheden. Makkelijk schoon houden. Wat mij betreft een aanrader.
Zojuist uitgepakt en in bedrijf genomen. Dat maakte op zich wel even wat herrie maar ging verder heel makkelijk. De heldere Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bij de hand gehouden. Apparaat is degelijk van constructie. Om hem helemaal goed te kunnen plaatsen in onze keuken komt er nog wel een Caffeo Motion bij, een draaibaar plateau (erg handig dat dat optioneel beschikbaar is).
Nadat het apparaat gebruiksklaar was, direct een Latte Machiatro en Cappucino laten bereiden, met Starbucks' 'Guatemala/Antigusa' bonen. Heerlijk en inderdaad goed op temperatuur en ook niet té heet.
Over de duurzaamheid kan ik nog vooralsnog niet veel melden vanzelfsprekend, vandaar 'nvt'. Tot dusverre dik tevreden dus, zeker ook met de actuele actie van Melitta: 3 jaar i.p.v. 2 jaar garantie.
Het apparaat heeft uitstekende instelmogelijkheden en is erg gebruikersvriendelijk. De smaak van de koffie is erg goed, uiteraard afhankelijk van de gebruikte koffiebonen.
Kotom: super tevreden.
Deze zilverkleurige Caffeo CI nu een paar in bezit.
waar ik naar gezocht heb is een apparaat waar je tegelijk twee kopjes latte of cappuccino mee kunt zetten, de meeste machines hebben maar maar een uitloop voort melk en moet je dus wisselen om twee kopjes te maken, deze dus niet erg slim!
Hij produceert veel minder geluid dan onze oude Benvenuto B30 de koffie is veel warmer. Ook het schuim maakt hij erg goed, (wel de juiste melk gebruiken met minimaal 3 gram proteïne)
tot op heden erg tevreden.
Deze koffiemachine hebben wij nu drie weken in gebruik en wij zijn er erg tevreden over. Alle koffiemogelijkheden imiddels wel uitgeprobeerd. Het gebruiksgemak is groot en de smaak is boven verwachting. De temperatuur is goed. Het geluid valt wat tegen maar kan ook gevolg zijn van vormgeving keuken.
Wij zijn nog aan het testen welke bonen wij het lekkerste vinden. En daarbij de diverse instelmogelijkheden (koffiesterkte, temperatuur en melk).
Daarnaast is het ook nog een mooi apparaat om te zien.
Over de duurzaamheid kunnen wij nog geen redelijk oordeel geven.
Alhoewel het apparaat slechts een paar dagen geleden is gekocht ben ik er nu al supertevreden over. Met name het gemak waarmee de machine gebruiksklaar gemaakt moest worden en de eenvoudige bediening sprak mij zeer aan. Daarnaast het belangrijkste: de smaak is prima
Een paar weken geleden refurbished gekocht, kon hem zelfs als tweede eigenaar registreren en ontving ook nog 3e jaar garantie en welkoms pakket, geweldige service van Melitta. Buiten het bovenstaande vinden wij het een perfect apparaat die een lekker bakkie zet. My Coffee een ideale optie. Bediening zeer duidelijk en eenvoudig.
een mooi apparaat maar vol problemen.
Na een jaar kregen we een storing "vul bonenreservior" terwijl hij vol zat. Apparaat is ingenomen door winkel en op gestuurd naar Militta. Na 4 weken reactie terug dat hij omgeruild kon worden. Ze konden het probleem niet vinden.
Ik heb een nieuw apparaat mee gekregen en nu binnen 2 maanden weer dezelfde stroring. Vul bonenreservoir.
aan de bonen kan het niet liggen. hier hebben we naar gevraagd in de winkel en deze waren goed.
We zijn er super blij mee, de koffie is heerlijk, het apparaat is een echte aanrader. Ik ben er na 1 jaar en 2000 kopjes koffie verder nog steeds dusdanig tevreden mee en enthousiast over dat ik een account op kieskeurig heb gemaakt om mijn positieve feedback te geven. Het enige nadeeltje is dat de bonen niet altijd helemaal goed doorlopen bij het malen maar dat kan ook aan onze (vette??) koffiebonen liggen. Ook de koffiesoorten met melk worden helemaal prachtig (maar die zijn meestal voor het bezoek) wij drinken nl zwarte koffie. De voorkeur instellingen zijn ook handig, nee echt ik zou 'm zo weer kopen!
Na lang zoeken gekozen voor deze machine. na drie jaar en 13.000 kopjes te hebben genoten van een Siemens tk 5200 machine.
de zetgroep van deze machine is gelijk aan de zetgroep die Melitta en Miele en enkele oude Siemens/Bosch machines.
Deze zetgroep kan goede tot zeer goede koffie zetten.
Nu over deze machine we hebben nu een maand en er zijn al 300 kopjes mee gezet. En alle vier gebruikers hebben hun eigen my coffee vast gesteld.
we zijn begonnen met de fabriek instellingen. dus gewoon knop espresso/cafécrème/cappuccino/latte Macchiato in drukken.
In de functie My coffee kun het volgende per product en naam vastleggen.
hoeveelheid koffie 30ml - 220ml
melkschuimhoeveelheid 10ml tot 220 ml
melkschuim temperatuur gemiddeld / hoog
Warmemelkhoeveelheid 0 ml tot 220 ml
melktemperatuur laaq/gemiddeld/hoog
Voor diegene die geen zin hebben in het uitzoeken van eigen instelling kan ik zeggen dat de producten die de machine standaard geeft goed smaken.
De koffiemolen in deze machine is de zelfde(staal) als de tk52001 maar hij staat nu op de grofste stand mag van Melitta pas na 1000 kopjes versteld worden.
de koffiekoekjes zijn stevig de grofheid van de maling komt bijna overeen met de middelste stand van tk 52001. En hij maakt veel minder lawaai, bijna is hij stil.
Bij de door ons gebruikte bonnen (lavazza Quallita oro)krijgen we een mooie crèmelaag en een mooie volle niet bittere smaak.
Als je 2 kopjes wilt zetten druk je op de knop 2x en de machine zet 2 x koffie in beide kopjes te gelijk hierdoor krijg je dus geen zure/bittere koffie in je espresso/cafécrème/cappuccino/latte macchiato.
De machine heeft een dubbele uitloop voor de koffie en een dubbele verwijderbare uitloop voor de melkproducten en een enkele voor de heet water producten.
Bij de cappuccino wordt eerst koffie gezet daarna komt pas het stevige melkschuim.
tijdens het schoonmaken van de zetgroep is mij opgevallen dat alles beter past (er ligt geen maalsel op koffieprut in de machine)ziet ook veel degelijker uit als de Siemens machine.
De voorlopige conclusie van deze machine is hij maakt geweldige koffie producten voor ieder gezinslid, straalt degelijkheid uit.
Over duurzaamheid valt nog niets te zeggen.
Mellitta geeft 24 maanden garantie of 7000 kopjes.
Nu die 7000 kopjes stelt niets voor die zijn zo gehaald ik hoop dat wij echt langer dan 3 jaar met deze machine kunnen doen.
maar deze machine is echt gemaakt voor de koffie genieter.
gisteren het apparaat binnen gekregen, ziet er goed uit, lekker stil, heerlijke koffie, maar.... het schuim voor de cappuccino is helemaal niks!!!een millimeter gebubbelde melk! geklaagd, moet hem opsturen, zit ik wie weet hoe lang zonder koffie