De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 5 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de De'Longhi PrimaDonna Aromatic ECAM630.75.TM op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
De’Longhi weet opnieuw te verrassen met een koffiemachine die zich echt onderscheidt van andere apparaten die ik heb gebruikt. Wat meteen opvalt, is dat het apparaat zelf bepaalt welke maalstand het beste past bij de gekozen koffie, iets wat bij barista-apparaten vaak veel tijd kostte omdat je eerst talloze instellingen moest proberen voordat je de juiste vond. Dankzij deze automatische afstemming is dat verleden tijd. Ook het gebruiksgemak van het scherm verdient een compliment, want alles werkt heel intuïtief en overzichtelijk. Daarbij kun je met verschillende profielen werken die je eenvoudig via de App kunt beheren, zodat iedere gebruiker zijn favoriete koffierecept tot in detail kan personaliseren. De machine heeft bovendien ruime reservoirs voor bonen, water en melk, wat erg praktisch is als je vaak koffie zet of gasten ontvangt. Natuurlijk blijft de kwaliteit van de bonen belangrijk voor een goed kopje koffie, maar ik merk dat een hoogwaardige machine zoals deze minstens zo bepalend is voor het resultaat in het kopje. Het enige wat ik persoonlijk wat minder vind, is dat ik de uitstraling van een klassieke barista-machine mooier vind in de keuken, maar dat doet niets af aan de uitstekende prestaties en het gemak van deze moderne De’Longhi.
Ik maak nu alweer een paar weken gebruik van deze volautomatische koffiemachine en ben er tot nog toe echt super tevreden over. Het installeren gaat erg makkelijk en alles spreekt voor zich. Het gebruiksgemak is hoog en daarnaast is het apparaat zelf ook van hoge kwaliteit. Dit merk je in alles; denk aan de knoppen tot aan het plastic. Over alles is nagedacht en hij zet echt heerlijke koffie. Dat laatste is voor mij het allerbelangrijkste en heb nog geen nadeel gevonden. Een echte aanrader voor iemand die net als ik gek is op goede koffie.
Een barista aan huis, wie wil dat nou niet. Deze DeLonghi ECAM630.75.TM komt daar toch aardig bij in de buurt. Toegegeven. Je moet wel zelf nog een aantal dingen doen, maar het apparaat doet toch het meeste werk en met verbluffende resultaten. Het apparaat is uitgerust met zogenoemde bean adapt technology, waardoor deze zich aanpast aan het type boon dat wordt gebruikt. Dit werkt verrassend goed en zorgt ervoor dat de koffiemachine het maximale uit de gebruikte bonen haalt. En dit leidt tot heerlijke koffiecreaties, van cappuccino’s tot aan allerhande cold brew creaties. Er zijn eigenlijk geen koffiespecialiteiten die dit apparaat niet kan bereiden.
Het geheel is te bedienen met het intuïtieve scherm waar de koffiecreaties handig zijn gesorteerd en waarbij je als gebruiker heel eenvoudig door het creatieproces wordt geleid. Dit geldt overigens ook aan het begin bij de installatie, waarbij je stap voor stap door het installatieproces wordt begeleid. De koffiemachine is ook te bedienen met een app en die werkt ook fijn. Wel heb ik af en toe gemerkt dat de verbinding uit het niets verbroken wordt. Dat is jammer en wordt hopelijk nog opgelost.
Het onderhoud aan de machine is ook goed uit te voeren. Een aantal onderdelen kunnen in de vaatwasser gewassen worden en een aantal zaken moeten met de hand. De zetgroep is een belangrijk onderdeel en die is goed te bereiken en daarna eenvoud af te spoelen. Kortom, ik ben heel tevreden over dit prachtige luxe apparaat dat heerlijke koffiespecialiteiten produceert.
Ik heb de De’Longhi PrimaDonna Aromatic mogen ontvangen om te testen, en wat een fijne ervaring is dat! Al bij het uitpakken van het apparaat uit de doos, viel me op hoe gebruiksvriendelijk de machine werkt. De installatie verloopt bijna volautomatisch en het apparaat geeft stap voor stap aan wat je moet doen. Er zat wel een handleiding bij, maar die kon ik vrijwel links laten liggen. Binnen een mum van tijd stond er een prachtig apparaat op het aanrecht, klaar om koffie te zetten.
En dan de koffie zelf, echt een lekker bakkie! Wij hebben diverse koffiebonen uitgeprobeerd bij verschillende leveranciers. Dat zorgde voor verschillende smaken, maar het apparaat bleef continu romige koffies maken. De temperatuur is precies goed.
Of je nu kiest voor een espresso, cappuccino of latte macchiato, elk kopje smaakt alsof het door een barista is bereid.
Wat ik ook erg waardeer, is hoe makkelijk en handig de machine in gebruik is. Het touchscreenscerm is overzichtelijk, en het wisselen tussen verschillende koffiespecialiteiten gaat soepel. Ook erg fijn dat de koffiesoort die het meest wordt gebruikt (in ons geval cappuccino), vooraan blijft staan. Het apparaat onthoudt dit.
Ook het onderhoud is goed doordacht: de automatische reinigingsfuncties maken het schoonhouden een stuk eenvoudiger dan bij veel andere apparaten. Na elk bakje cappuccino spoelt het melkreservoir automatisch door.
Na een paar weken testen kan ik zeggen dat de PrimaDonna Aromatic echt indruk heeft gemaakt. Het combineert kwaliteit, gebruiksgemak en smaak op een manier die je niet vaak ziet. Een aanrader voor wie houdt van heerlijke koffie zonder gedoe!
Dit apparaat van De’Longhi is een fantastisch slimme volautomatische espressomachine! De mogelijkheden zijn eindeloos en het is superleuk om uit te zoeken wat je er allemaal mee kunt. Ik mocht het apparaat testen en dat was een hele leuke ervaring. Als je het uitpakt valt het mooie, luxe design meteen op. Het kleurendisplay is mooi en neemt je stap voor stap mee door het proces van het zetten van het type koffie waar je op dat moment zin in hebt. Deze De’Longhi espressomachine is heel slim en dat is heel erg tof om te zien! Zo onthoud hij op welke tijdstippen van de dag, je welke soorten koffie drinkt. Waardoor hij op die tijdstippen van de dag precies de juiste suggesties doet. Ook onthoud de koffieautomaat welke koffievarianten het meest gedronken worden, deze komen dan vooraan te staan op het display zodat je deze snel kunt zetten. En je kunt ook nog jouw 4 favoriete koffiesoorten opslaan. Superleuk en handig, maar ook wel erg hip. Soms wil je gewoon op start duwen en een bak koffie zetten toch. Het apparaat heeft ook een app, maar deze gebruik ik niet, dat gaat me echt te ver voor een kop koffie. De machine is voorzien van een groot bonenreservoir en een groot waterreservoir. Je hoeft dus niet vaak de bonen en het water bij te vullen, ook als er door het hele gezin koffie gedronken wordt. Dat vind ik een enorm pluspunt! Dan hebben we nog de bean adapt technology die de soort koffiebonen en de branding hiervan herkent. De maalgraad en temperatuur zouden hier dan op worden aangepast. Of het apparaat dit echt herkent en de maling daardoor perfect wordt, dat weet ik niet. De koffie smaakt in ieder geval erg goed en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste aspect van een koffiemachine. Ik gebruik dan ook wel mijn favoriete bonen die in mijn oude apparaat ook heel goed smaakten. Nog een pluspunt is het verwarmde plateau op het apparaat zodat je kopjes altijd warm zijn. Daarnaast is ook de cold brew functie fantastisch! Ik drink graag ijskoffie en deze maakte ik dan altijd ’s ochtends gelijk en moest dan eerst afkoelen. Nu zet ik hem direct wanneer ik hem wil drinken! De thee/warmwater functie heb ik niet gebruikt omdat wij een cooker in huis hebben. Tot slot heb ik het nog niet gehad over het melkschuim. Dit is net zo goed als in mijn favoriete koffietentje. Afhankelijk van de soort koffiespecialiteit die je selecteert op het display van de machine, maakt het apparaat daar het perfect bijpassende schuim voor. Latte art kun je hier helaas niet mee maken, of je moet het eerst weer overgieten in een kannetje maar dat is wat omslachtig. Het enige, en voor mij persoonlijk toch wel grote, nadeel van dit apparaat is dat hij écht heel erg groot is. Voldoende ruimte op je aanrecht of in je koffiecorner is dus wel nodig!