De beste elektrische tandenborstel | kopen en vergelijken

Wil je een elektrische tandenborstel kopen en wil je weten waar je op moet letten? Vind de beste tandenborstel voor jou met deze tips en informatie.

Direct elektrische tandenborstels vergelijken Bekijk en vergelijk

Beste elektrische tandenborstel

De beste elektrische tandenborstel?

Die vind je als je precies weet waar je op moet letten. Tandenpoetsen lijkt een simpel klusje dat je dagelijks doet zonder erbij na te denken. Maar met een goede elektrische tandenborstel maak je het makkelijker en poets je zelfs beter. Kijk alleen al naar het aantal poetsbewegingen. Poets je met de hand, dan zijn dat er ongeveer 600 per minuut. Poets je elektrisch, dan maak je afhankelijk van het type tussen de 5.000 en 50.000 poetsbewegingen per minuut!

Om jou te helpen bij je keuze voor de beste elektrische tandenborstelstaat op deze pagina alle informatie die je nodig hebt voor je er een gaat kopen.

Direct elektrische tandenborstels vergelijken

Eigenschappen

Eigenschappen van een elektrische tandenborstel

Voor gezonde tanden is het belangrijk dat je minstens twee keer per dag je tanden poetst. Daarbij is niet alleen het aantal poetsbewegingen dat je maakt van belang. Een elektrische tandenborstel heeft dan ook verschillende eigenschappen die je helpen om nog beter te poetsen.


Verstelbare snelheid

Niet iedereen vindt dezelfde poetssnelheid even prettig. Deel je de body van je elektrische tandenborstel met andere gezinsleden die elk hun eigen borsteltje hebben? Dan is een model met verstelbare snelheden ideaal.

Verschillende poetsstanden

Een eenvoudige elektrische tandenborstel heeft één stand waarmee je in twee minuten tijd je gebit goed reinigt. Heb je meer wensen op het gebied van mondhygiëne? Dan zijn er tandenborstels die je verschillende extra poetsstanden bieden, zoals bijvoorbeeld een:

• stand voor extra grondige reiniging
• stand voor extra witte tanden
• stand voor gevoelige tanden
• stand voor snelle poetsbeurt tussendoor
• massagestand tegen ontstoken tandvlees

Timer

Zoals je vast wel weet duurt een goede poetsbeurt minstens twee minuten. Omdat je niet in je hoofd mee gaat tellen of met een stopwatch in je hand poetst, beschikken veel elektrische borstels tegenwoordig over een timer. Die stopt vanzelf op het moment dat je lang genoeg gepoetst hebt. Elektrische kindertandenborstels laten zelfs een leuk geluidje of muziekje horen als er lang genoeg gepoetst is.

Terugslagfunctie

Als je te fanatiek je tanden poetst kun je teveel druk op je tandvlees uitoefenen, wat daardoor beschadigt. Een elektrische tandenborstel met terugslagfunctie voorkomt dit. De tandenborstel stopt dan vanzelf met poetsen als je deze te hard aandrukt.


Soorten

Soorten elektrische tandenborstels

Weet je al welke soort elektrische tandenborstel je kopen wilt? Er is tegenwoordig namelijk behoorlijk wat keuze. Het verschil tussen deze soorten is gebaseerd op de poetstechniek.


 • Roterend oscillerende tandenborstel

  De meest standaard poetstechniek, die gebruikmaakt van een ronde borstel die ronddraait en heen en weer beweegt. Zowel de modellen zelf als de borsteltjes zijn relatief goedkoop, maar beschikken vaak niet over extra functies. Deze techniek wordt ook wel 2D-technologie genoemd.

  Bekijk en vergelijk
 • Roterend oscillerende en pulserende tandenborstel

  Hierbij beweegt de borstel niet alleen in de rondte en ook heen en weer, maar ook naar de tanden toe. Deze zogenaamde 3D-technologie zorgt voor een beter poetsresultaat dan 2D- tandenborstels.

 • Sonische tandenborstel

  Een sonische tandenborstel lijkt qua vorm nog het meest op de ouderwetse handtandenborstel. De borstel beweegt heel snel heen en weer. Door deze trillingen met hoge frequentie wordt er niet alleen op de plek van de borstel zelf gereinigd, maar ook in een klein gebied eromheen. Daardoor kun je lastig te bereiken plekjes tussen de tanden en kiezen beter schoonmaken.

  Bekijk en vergelijk
 • Elektrische kindertandenborstel

  Een elektrische kindertandenborstel is wat kleiner en voorzien van een zachte borstelkop, speciaal voor het kindergebit. De poetstechniek zelf verschilt niet, maar de uitvoering van de tandenborstel is wel speciaal op kinderen afgestemd. Ze zijn verkrijgbaar in leuke kleurtjes en de timer laat bijvoorbeeld een leuk muziekje horen als de poetsbeurt klaar is.

  Bekijk en vergelijk

Wat is beter: elektrisch poetsen of gewoon met de hand?


Nu je hebt gelezen welke verschillende elektrische poetstechnieken er zijn weet je waarschijnlijk het antwoord op deze vraag al. Vergelijk alleen het aantal poetsbewegingen per minuut en je begrijpt dat elektrisch poetsen tot een schoner gebit leidt. Dit is dan ook de reden dat veel tandartsen elektrisch poetsen aanraden in plaats van het poetsen met de hand.

Dat betekent niet dat je met je met een gewone handtandenborstel niet goed kunt poetsen. Je zult alleen wel iets grondiger en bewuster moeten poetsen. Bovendien blijven sommige plekken van het gebit lastiger te bereiken. De keuze voor een handtandenborstel is vooral gebaseerd op basis van de prijs: deze is beduidend goedkoper om aan te schaffen.


Keuzehulp

Hoe kies ik nu de beste elektrische tandenborstel?


Wil je elektrische tandenborstels vergelijken, dan is een eerste vraag hoeveel een gezond gebit je waard is. Want in het algemeen geldt dat de beste elektrische tandenborstels met de meest geavanceerde techniek ook de prijzigste zijn.

Ben je er nog niet helemaal van overtuigd dat elektrisch poetsen iets voor jou is? Begin dan met een roterend oscillerende tandenborstel. Een betaalbare techniek zonder verdere extra’s, maar wel met een schoon gebit als resultaat. Een model met 3D-techniek presteert daarbij nog net even beter dan een tandenborstel met 2D-techniek. We spreken in dat geval van een roterend oscillerende en pulserende tandenborstel.

Een tandenborstel met sonische poetstechniek maakt niet per definitie beter of slechter schoon dan een roterende tandenborstel. Het verschil zit vooral in de poetsbeweging en wat jij prettig vindt: de heen-en-weer-beweging van een sonische tandenborstel of de ronddraaiende bewegingen van een roterend model.

Wil je het gebit van je kinderen ook goed schoon houden, dan kun je nog kiezen voor een elektrische kindertandenborstel. Het maakt het poetsen makkelijker voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Bovendien vinden kinderen het vaak ook leuker, waardoor ze langer en dus ook beter poetsen.

Klaar om de beste elektrische tandenborstel voor jouw gebit te kiezen? Je weet nu precies waar je op moet letten, je hoeft alleen nog maar de verschillende opties te vergelijken. En dat kun je weer heel makkelijk doen met onze handige vergelijker voor elektrische tandenborstels.


Direct elektrische tandenborstels vergelijken Bekijk en vergelijk

Ontwikkelingen

De nieuwste technieken in elektrisch poetsen


Dat fabrikanten hard werken om hun elektrische tandenborstels nog beter te laten poetsen spreekt natuurlijk voor zich. Ook de accu's waarop de tandenborstels werken worden steeds beter, zodat ze minder snel leegraken en je ze minder vaak hoeft op te laden.

Maar ook aan de poetstechnieken zelf wordt veel gesleuteld. Het resultaat hangt namelijk voor een groot deel nog af van de nauwkeurigheid waarmee de gebruiker poetst. Ontwikkelaars zijn daarom bezig een tandenborstel te ontwerpen die de drie zijdes van een tand of kies tegelijkertijd poetst. Daarmee zou je in slechts 10 seconden je gebit kunnen poetsen!

Ook zien we steeds meer tandenborstels die communiceren via een app. Je ziet dan niet alleen of je wel lang genoeg poetst, maar ook hoe goed je poetst. Je poetspatroon wordt zo in kaart gebracht, wanneer je persoonlijke tips krijgt om nog beter te poetsen.


Beste elektrische tandenborstels
Populairste elektrische tandenborstels