GROHE QuickFix Vitalio Universal Douchestang - 600 mm - Chroom

GROHE QuickFix Vitalio Universal Douchestang - 600 mm - Chroom

Dit product wordt aangeboden door 4 aanbieders met een prijs vanaf € 40,56Bekijk alle aanbieders
h**@e*********03-09-2025

Nog mooier dan op het plaatje

Ik heb dit product gekocht als vervanging van mijn oude beschadigde douchestang van Grohe. Dit nieuwe model ziet er een stuk strakker uit dat het vorige model dat ik had, en Grohe heeft veel aandacht gestoken in het ontwerp ervan. De foto’s van het product doen het niet perse helemaal eer aan; de chromen ‘blokjes’ waarmee de stang tegen de muur zit, hoeven alleen gebruikt te worden indien je het model tegen de muur wil lijmen. Indien je schroeven wil toepassen, wat regelmatig het geval zal zijn indien je een bestaande stang wil vervangen, heb je die blokjes niet nodig en ziet de montage er nog mooier uit. Er was bij mij wat verwarring over de verstelbaarheid van de hoek douche houder stuk van het glijstuk. Bij het monteren probeerde ik het glijstuk alvast in de juiste hoek te zetten, zodat ik er comfortabel onder douchen. Daarbij zette ik naar mijn indruk best wat kracht op dit kunstof onderdeel, maar kreeg ik er geen beweging in. Ik veronderstelde toen dat dit onderdeel niet verstelbaar in hoe / tilt, en de tekst op de site van de fabrikant incorrect was. Dit werd ook ondersteund door wat Grohe zelf schrijft over het model op hun Nederlandse site, die noemt niets over de verstelbaarheid van de hoek alleen over de hoogte. Ook zie je in vrijwel alle productfotos de douche rechtop in de houder staan. Navraag bij de fabrikant leerde echter dat de houder toch echt verstelbaar is, maar dat er veel kracht uitgeoefend moest worden. Na heel veel kracht zetten, lukte dat ook echt, tot mijn eigen verbazing. Nu begrijp ik de tekening van Grohe in de handleiding ook, waarbij ze (achteraf gezien) aangeven dat je de hoek alleen goed kan verstellen met de douchekop er in. Eind goed al goed aldus. Het zou fijn zijn als Grohe op zijn eigen site hier duidelijker over is, zowel qua tekst (welke hoek zou kunnen vermelden) en qua productfoto's (welke hier op kan wijzen, of meer standen kan aangeven).
Pluspunten
  • Design
  • Toch verstelbaar
Minpunten
  • Instructies met alleen plaatjes