De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 5 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Acer Aspire / C27-1WI7416 / NL op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Veelzijdige krachtpatser voor creatieve multitaskers
Toen ik deze all-in-one pc uitpakte, viel me direct op hoe strak het ontwerp is. De witte afwerking oogt modern en het dunne profiel past perfect in mijn werkkamer. Binnen enkele minuten stond alles gebruiksklaar.
Ik gebruik deze all-in-one voor grafisch werk in Adobe Photoshop, het bewerken van audio in Audition en dagelijks werk binnen de GGZ. Zelfs met meerdere zware applicaties tegelijk (zoals ChatGPT, Microsoft Teams, Outlook en OneNote) blijft hij responsief en stil. Het werkgeheugen van 32 GB in combinatie met de snelle SSD maakt echt het verschil.
De verstelbare standaard is bijzonder prettig. Eindelijk een scherm dat ik op ooghoogte krijg zonder er iets onder te hoeven schuiven. Wat privacy betreft: de pop-up webcam geeft me een gerust gevoel, al is de kwaliteit van de camera wel aan de magere kant, zeker in situaties met weinig licht. Bij het wisselen tussen werk en privégebruik (bijvoorbeeld voor Netflix of YouTube) voelt hij net zo stabiel als bij professionele taken. Ook als je veel tegelijk wil doen, kom je met deze specificaties nooit in de knel.
Via Review.nl heb ik dit product getest. De Acer Aspire C27-1WI7416 NL is een prima all-in one computer die toegerust is voor de dagelijkse werkzaamheden. Of er nog even iets voor het werk moet worden gedaan, snel iets worden opgezocht op het internet, met de bijgeleverde software, of gewoon even met de Ziggo Go app televisie kijken (los van elkaar of tegelijkertijd) het is allemaal geen probleem voor deze PC. De PC schakelt snel tussen de gebruikte applicaties en de kwaliteit van het scherm is voor zijn prijs heel redelijk. Het scherm is goed kantelbaar en in hoogte te verstellen. Daarnaast ziet hij er mooi uit, al is de voet waarop hij is geplaatst wel wat aan de grote kant (kwestie van smaak natuurlijk).
Computer handig voor dagelijks gebruik en multitasken
Ik heb deze all in one computer een tijdje mogen testen en ik moet zeggen, wat een top apparaat. Ik ben erg fan van deze computer geworden door het handige gebruik en het grote scherm. Helaas is het scherm wel 1080 pixels en niet ultra HD, maar in het dagelijks gebruik stoort dit niet. De installatie van het apparaat gaat zeer soepel en is makkelijk in elkaar te zetten. Wel voelt de omlijsting wat goedkoop door de plastic omrand, maar tijdens gebruik merk je hier niks van. Het instellen van het toetsenbord en muis ging ook zeer eenvoudig en met de wifi is het ook zeer fijn. De hoogte van de computer is makkelijk in te stellen, alleen als je de computer een beetje wil verplaatsen moet je wel uitkijken, want er is weinig kracht nodig om hem in hoogte te verstellen. Het installeren ging heel makkelijk en het toetsenbord typt ook erg fijn. De computer is snel voor het dagelijks gebruik en zwaardere programma's draaien ook goed! De privacy camera is ook erg handig ingebouwd en geeft goede beeldkwaliteit. Alleen als er licht in schijnt komt er wel een flair in. De software is ook goed, maar van AI funties heb ik weinig gemerkt. Het draait soepel en door het grote scherm kunnen ook meerdere apps tegelijkertijd naast elkaar neergezet worden (voor mijn school bijvoorbeeld slides en opgaven). Kortom een zeer mooie computer, zonder onnodig grote kast!
Ik heb dit product nu enkele weken aan de test onderworpen. Het begint uiteraard bij het uitpakken. Niets bijzonders op dit punt. Veel piepschuim en plastic, zoals gewoonlijk. Het wordt wel interessant bij het monteren. Het geheel is zeer eenvoudig in elkaar te zetten. Alles past netjes en intuïtief in elkaar en is met de hand aan te draaien. Geen gereedschap nodig. Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal het gereedschap, maar waar ligt het ookalweer wanneer we het nodig hebben..
Als het eenmaal staat valt op dat het een fris en modern geheel is. Als je niet van witte apparatuur houdt gaat het tegen vallen, maar voor alle anderen ziet het er top uit. Bij het inschakelen start het instellen van windows. Hier liep ik tegen wat problemen aan, aangezien mijn exemplaar foutmeldingen bleef geven m.b.t. de nederlandse taal. Ik ga er van uit dat dit een specifiek probleem was met mijn exemplaar en dat dit normaal gesproken niet voor komt. Na het installeren in het engels en na de installatie overschakelen naar een nederlands taalpakket, werkte alles weer naar behoren. Wat voor mij positief en negatief opvalt is het scherm. Het is een helder, relatief scherp scherm. Redelijk goed contrast. De resolutie is naar mijn mening echter wel laag voor een een 27" scherm. Ik had hier liever een 1440p scherm gezien.
Qua software staat er gelukkig niet heel veel bloatware op. Het is een vrij frisse installatie met de nadruk op copilot. Dit kennen we onderhand allemaal en hier kan ik niet veel nieuws over mededelen. Het werkt goed indien je er gebruik van wil maken. Het werkt ook prima als je dit niet nodig hebt.
De verstelbaarheid is top. Het scherm is in hoogte te verstellen wat vaak geen standaard optie is. Draaien werkt ook goed en soepel. Het enige puntje van lichte kritiek is de combinatie van een verstelbare hoogte, en een camera-privacy functie waarbij de camera naar beneden gedrukt dient te worden. Wanneer je het scherm niet onderaan tegenhoudt, is de druk om de camera te openen hoger dan de druk die nodig is om het scherm naar beneden te drukken waardoor je het scherm naar beneden duwt. Geen groot probleem, maar daar had Acer naar mijn idee even over na moeten denken. Al met al een mooi systeem voor degenen die niet teveel ruimte hebben en/of een net bureau willen met weinig apparatuur.
Ik mocht deze AiO testen. Ik denk dat ik mezelf wel liefhebber mag noemen van dit soort apparaten. All-in-one's (vanaf nu kort ik dit af tot AiO) zijn niet persee populair onder de reguliere gebruiker, waarom zou je ook als je een laptop kunt aanschaffen die je mee kunt nemen? Nou, ik ga je proberen te overtuigen.
Allereerst tijdens het uitpakken van deze Acer AiO zie ik meteen al het mooie witte design waarvoor is gekozen. Hoewel ik zelf niet meteen een Acer zou kiezen, moet ik toegeven dat ze het design best goed hebben ontworpen. Het ziet er strak uit! Na alles uit de doos te hebben gehaald, is het tijd om de standaard in elkaar te zetten. Hier is goed over nagedacht; er zijn schroeven voorgemonteerd met een vleugeltje eraan. Je plaatst dus je standaard op zijn voet en enkel rest dan nog de schroef met het vleugeltje aan te draaien. Niets moeilijks aan, top Acer! Vervolgens bevestig je de totale standaard aan het scherm door deze erop te klikken. Ook easy-peasy!
Dan komt het leukst; stekker inpluggen en aanzetten! Na het indrukken van de aan-knop, pak ik het bijgeleverde toetsenbord en muis uit; ook mooi hagelwit design! Echt goed gedaan. Enig minpuntje; ze werken op batterijen. Ik had liever oplaadbaar gehad. Vind ik makkelijker en milieuvriendelijker (tenzij je oplaadbare batterijen neemt).
Nu kunnen we aan de slag, alles is geïnstalleerd! Ik zie meteen de helderheid van het scherm. Kraakhelder! Ook reageert het systeem snel en accuraat. Dit zal ongetwijfeld komen door de recente i7 processor en meer dan voldoende (32gb!) RAM werkgeheugen. Fantastisch ook dat Acer in dit model 32gb heeft gemonteerd, je ziet nog steeds in veel laptops en andere AiO's 16gb. In deze tijd vind ik 16gb zelf wat krap. Heeft deze AiO dus geen last van!
Leuk detail; de webcam is bovenop geïnstalleerd en is weg te klikken door deze in de AiO te duwen. Gebruiken? Even duwen en hij komt weer naar boven; privacy gegarandeerd!
Het scherm zelf is goed stelbaar in hoogte en daarnaast te kantelen en te draaien. Je kunt 'm dus altijd in de beste kijkhoek voor je zitpositie zetten.
Ik heb de AiO inmiddels een weekje in gebruik. Ik zeg het niet snel, maar Acer verdiend een compliment voor deze AiO. Goed uitgedacht, mooi design en hardware technisch prima uitgerust voor de komende jaren. Hoewel ik normaliter eerder voor een ander merk zou gaan, heb ik besloten deze wel te willen kopen. Ik was toe aan een nieuwe en heb het andere merk aan de kant gezet. Deze Acer mag zich de komende jaren gaan bewijzen!
Nog even de pluspunten die ik ervaar op een rijtje;
- heel erg mooi vormgegeven
- makkelijke montage
- toekomstbestendig door een zeer recente i7 CPU én maar liefst 32GB RAM!
- scherm is waanzinnig helder
- ruimtebesparend t.o.v. een desktop
- lange stroomkabel
Minpunten;
- bijgeleverde toetsenbord en muis zijn op batterijen
Waarom een AiO kopen?
Als je een voor je thuiskantoor eens wat anders wilt dan een desktop, of een ruimtebesparende optie wilt, kies dan zeker voor een AiO! Deze zijn tegenwoordig net zo goed als een vergelijkbare laptop of desktop. Bijkomend voordeel t.o.v. een desktop; je hoeft geen monitor te kopen!