Testpanel: Bosch UniversalLevel kruislijnlasers

header bosch universal level 2 en 3Op deze pagina lees je het testrapport over de Bosch UniversalLevel 2 en 3 Kruislijnlasers.

Vind je het ook zo lastig om een schilderij kaarsrecht te hangen? Om maar niet te spreken van een klus als keukenkastjes ophangen. Een uitkomst is de kruislijnlaser... en die wordt dit keer getest door het Kieskeurig.nl Testpanel.

Het tespanel test twee modellen van de Bosch UniversalLevel-serie kruislijnlasers incl. statief. Kruislijnlasers helpen je bij het bepalen van boor-, zaag en schroefpunten. Met behulp van een een laserkruis, zou ieder boor- of zaagklusje een 'makkie' moeten zijn. Maar of dat ook zo wordt ervaren door het testpanel lees je in dit testverslag.Index

1. Waar heb je de kruislijnlaser voor gebruikt?
2. Voordelen
3. Verbeteringen
4. Vergelijk prijzen van de Bosch UniversalLevel 2
5. Vergelijk prijzen van de Bosch UniversalLevel 3


resultaat van de Bosch UniversalLevel 2 en 3


Wat was je eerste reactie?

Hebben de Bosch UniversalLevel 2 getest:

Mieke Boet, 25 jaar (plafond gemaakt)
De kruislijn laser is ideaal voor het behangen. Je kunt mooi recht beginnen. Tevens heb ik hem gebruikt om er een agnes plafond in te leggen.

Mirella Brandenbur, 43 jaar (keukenkastjes plaatsen)
Ik moest 2 bovenkastjes in de keuken ophangen en een schilderij.
voor de keukenkastjes was het natuurlijk noodzakelijk om de ophangstrip waterpas te hangen.

Wendy de Vries, 25 jaar

Wij zijn onlangs verhuisd. De laatste kamer en de zolder moesten nog ingericht worden. In de slaapkamer hebben we een aantal foto's opgehangen en een grote muurposter. Op zolder hebben we spotjes en foto's opgehangen.

Kristel Dijkhuizen 26 jaar (Schuur bekleed met hout)

Mijn man heeft met behulp van de kruislijn laser de schuur bekleed met houten panelen en tevens de verlichting er mee opgehangen. hij heeft door middel van de laser alle planken waterpas er op kunnen monteren en ook de lampen in 1 lijn kunnen hangen. echt een top ding.

Roy Giesen, 41 jaar (Behangen en tegels plakken)
Bij het behangen van de gang en het betegelen van de wc heb ik veel profijt gehad van de kruislijnlaser van Bosch. Het behang en de tegels zijn mooi recht en waterpas. Een uitermate geschikt hulpmiddel dus.

Nico Kamphuis, 39 jaar (uitlijning voor wand)
Wand op zolder plaatsen, uitlijning makkelijk tov schuine wand.

Ersen Koc, 32 jaar (Kastjes opgehangen)
Heb mooi alles kunnen ophangen fotolijsten tot aan muurkastjes toe
Alles hangt mooi recht geen gedoe lekker twee handen vrij .
Zelfs nog schutting geplaatst bij me zwager.

Romario Lowes, 28 jaar (Tegels zetten)
Ik heb de kruislijnlaser gebruikt voor het betegelen van een toilet van ongeveer 2m bij 2,5m. Het is echt een top gereedschap, zeer geschikt voor de klus. De laser is zeer nauwkeurig en het apparaat is eenvoudig in gebruik. Na het betegelen heb ik nog even met de laser gecheckt of alle tegels recht zaten en alles zat naar wens. Ik zou de Bosch kruislijnlaser zeker aanraden.

Robin Mesman, 46 jaar (Klok en badkamermeubel geplaatst)
Meerdere schilderijen op een lijn opgehangen en een badkamermeubel. Met behulp van deze laser was het erg makkelijk en hangt alles kaarsrecht opeen lijn echt super. De bijgeleverde statief is ook erg makkelijk mi net iets te klein voor een kamer die 2,5m plus is dus moet je hem op een verhoging zetten. Ook heb ik hem met een Bosch blauw model vergeleken enige directe verschil was dat bij feller daglicht de Bosch blauw nog wel zichtbaar was en de kruislijnlaser 2 minder tot niet zichtbaar.


Hebben de Bosch UniversalLevel 3 getest:

Bart Ackermans, 35 jaar (Kastenwand installeren/opbouwen)

Het precies waterpas zetten van de kast. De verschillende delen moesten waterpas staan ivm de schuifdeuren. Daarnaast 3 schilderijen naast elkaar opgehangen. Gaat heel makkelijk omdat je alleen de tussenruimtes hoeft te bepalen en niet steeds alles hoeft uit te meten. Het scheelt een hele hoop tijd.

Jescha Assenberg 27 jaar (Zelf gemaakte handgrepen op Louvre deurtjes geplaatst)

Ik heb zelf leren handgrepen gemaakt van een oude leren tas en dankzij de kruislijn laser zitten deze allemaal op precies dezelfde hoogte en lijn. En ik heb meerdere lijsten opgehangen in totaal 23 stuks.

Wouter Beekhuizen, 35 jaar (fotolijsten ophangen en test binnenmuren)
Ik heb de laser gebruikt bij het ophangen van een aantal fotolijsten in ons nieuwe huis en ik heb 'm zelfs gebruikt om de kerstboom recht in de voet te zetten. Verder heb ik de laser uitgeprobeerd door te bekijken of enkele binnenmuren in ons huis wel recht en haaks zijn.

Claudia Berkers, 32 jaar (ophangpunten canvasdoek)

In een oud huis met scheve muren heb ik een groot canvasdoek mooi recht kunnen hangen. Door het positioneren van de laser, hoefde ik enkel maar het doek tegen de lijnen aan te houden en kon toen perfect de ophangpunten aftekenen. Tijdens het bevestigen van het doek heb ik de laser laten staan en kon op de deze manier controleren of alles correct verliep en het doek uiteindelijk recht hing.

Elzemarie Boender , 46 jaar (Wand zetten, behang plakken, palen uitlijnen en tegelwerk)
Ik heb nieuwe wanden gezet, daarmee het geraamte uitgelijnd. Ideaal als je een klus alleen moet doen en niet iets tegelijkertijd waterpas kunt zetten én vastschroeven, zoals in vervelende hoeken waarbij de diagonalen ook gelijk moeten zijn.

Bjorn de Lange, 33 jaar (Verlaagd plafond aanbrengen)
Ik heb balken uitgelijnd om een verlaagd gipsplafond te maken.

Jasper Doornik, 34 jaar (Deur inbouwen, schappen ophangen)

Midden in een verbouwing van mijn nieuwe woning in hartje Amsterdam (alles lekker scheef) kwam de kruislijnlaser erg van pas. Ik heb een deur (kozijnen en ophanging) perfect recht gekregen, schappen pixelperfect op kunnen hangen en ook mijn schilderijen hangen rechter dan mijn ogen voor elkaar kregen. Binnen enkele seconden is de kruislijnlaser klaar voor gebruik en ook al scheen de zon, de lijnen zijn heel duidelijk te zien en fijn om mee te werken.

Leon Evers, 40 jaar
Muur geverfd in blokken Ideaal apparaat om in je eentje een schilderij recht op te hangen of een muur in vlakken te schilderen. Makkelijk in gebruik en doet exact waarvoor het bedoeld is.

Lees verder onder de afbeelding

bosch kruislijnlaser


Wat zijn de voordelen?

Hebben de Bosch Universal Level 2 getest:


Mieke Boet

De laser is eenvoudig in gebruik.
De laserlijn is goed zichtbaar en scherp.

Mirella Brandenburg
Ik heb zelf nog nooit een kruislijnlaser gebruik en deze is voor iedereen makkelijk te hanteren en te gebruiken.

Wendy de Vries
Eerst heb ik moeten ontdekken hoe het werkt, maar daarna ging het snel en eenvoudig. De kruislijnlaser maakte het makkelijk voor ons, het ophangen van de spullen ging zo veel makkelijker dan met een losse waterpas en rolmaten.

Kristel Dijkhuizen
Licht in gewicht en makkelijk in gebruik en handig in het vervoer. plus het statief is een fijn extra wat zeer handig is.

Nico Kamphuis

Makkelijk in gebruik, je hoeft hem niet recht neer te zetten om toch rechte lijnen te krijgen.

Ersen Koc
Twee handen vrij.Makkelijk in te stellen; kind kan de was doen
Instellen en klaar.

Romario Lowes

Het gebruiksgemak van het apparaat. Het is zeer snel in gebruik te nemen.

Robin Mesman
Positief zijn zeker de laser puntjes om bv een lamp exact in het midden van een tafel op te hangen. Dit is zelf een verbetering tov de bosch blauw modellen


Hebben de Bosch UniversalLevel 3 getest:


Bart Ackermans
Door middel van het handvat is hij super precies in te stellen. Zelfs zonder instructie kun je hem meteen bedienen. Het statief is ook van hoogwaardige kwaliteit.

Jescha Assenberg
Het is heel makkelijk in gebruik en heel precies het is heel fijn werken omdat je 2 handen vrij hebt en niet zit te klooien met een waterpas. Je hoeft alleen maar de lijn te volgen. Heerlijk. En oja de kat vind de lijnen ook heel leuk ;)

Wouter Beekhuizen
Het apparaat voelt degelijk aan en laat duidelijke, strakke laserlijnen zien die erg bruikbaar zijn voor allerhande klussen. Het statief laat zich ook op allerlei manieren nauwkeurig afstellen.

Claudia Berkers
Klein, licht in gewicht, makkelijk in gebruik, sterke laserstraal

Akkie Bijlsma

Het grote gemak van je handen vrij hebben tijdens een klus. Het is eenvoudig op de juiste hoogte in te stellen en staat stabiel.

Elzemarie Boender
Super eenvoudig in te stellen, zelfs een onhandige man kan het voor elkaar krijgen. Ideaal om uit te lijnen, zelfs om een schilderij recht te hangen. Nivelleert uit zich zelf is echt een pluspunt. Scherpe lijnen en goed loodrecht (nagemeten met schietlood). Doordat de laser 3 hoeken beschijnt kun je lijnen doodeenvoudig doortrekken. Is klein, licht en goed op te bergen. Heeft me veel tijd bespaart in de klussen.

Bjorn de Lange

Makkelijk in gebruik. Zeer goed te hanteren, ook voor de minder ervaren klusser!!!

Jasper Doornik
Betrouwbaar, heel eenvoudig in gebruik, stevig. Simpelweg pakken, neerzetten, aanzetten en klussen.Wat zou je verbeteren?

Hebben de Bosch UniversalLevel 2 getest:

Mieke Boet
Het statief mag wat steviger of robuuster.

Gerrie Buurkes-Lokhorst
Voor binnen in huis is het ideaal, alleen voor buiten werkt het niet fijn. Te weinig zicht, dan is de laser straal niet duidelijk!

Wendy de Vries
Ik heb ervaren dat zelfs ik het kan, dus dat zegt genoeg. Voor mij geen verbeterpunten.

Kristel Dijkhuizen
Misschien zou een hoger statief een nog beter pluspunt zijn voor de professionele branche denk hierbij aan het uitlijnen van een systeem plafond of gipsplafond.

Robin Mesman
Verbeterde laser sterkte waardoor hij bij zon(dag)licht beter zichtbaar wordt. Hierdoor wordt hij ook bruikbaar bij daglicht buiten. De bijgeleverde statief is voor een huiskamer 2.5+m net te klein waardoor je hem op een verhoging moet zetten.


Hebben de Bosch Universal Level 3 getest:

Jescha Assenberg
Dat apparaat iets soepeler beweegt op het statief, als ik het waterpas wilde hebben en een klein beetje naar boven wilde doen ging dat vaak moeilijk waardoor die verder omhoog ging. Maar dat kan ook aan mezelf liggen.

Wouter Beekhuizen
Het statief zit gauw in de weg van de laser voor het loodpunt aan de onderkant. Je moet 'm precies zo draaien dat hij net tussen de pootjes door schijnt en dat komt nog redelijk nauw. En als je de handleiding niet helemaal goed doorleest dan is niet direct duidelijk waarom de laser steeds uitschakelt in de standen met automatische nivellering.

Claudia Berkers
Iets hoger statief (voor bijvoorbeeld verlaagd plafond), in plaats van batterijen een oplaadbare accu, welke ook tevens op netstroom aangesloten kan worden

Elzemarie Boender
Vooral het statief vind ik een minpunt. Is te licht en te wiebelig. Heb uiteindelijk eigen degelijke camerastatief gebruikt met daarop een waterpasje geplakt. Bijstellen van t statief is ook lastig. En een echte plus zou zijn als er een gradenmeter op gemonteerd zou zitten, zoals bijv cirkelzaag zodat hoeken in timmerwerken super makkelijk afgetekend kunnen worden.

Jasper Doornik

Statief mag wel iets hoger, ik had een tafel nodig om wat hogere dingen uit te lijnen. Aan de andere kant is een hoger statief ook groter en daarmee minder handig op te bergen. Het is dus wel overkomelijk.