Weber Q 1400 - Reviews

8,4 Lees 8 reviews
Specificaties
Deksel
Ja
Thermostaat
Ja
Soort rooster/grillplaat
rooster
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 8 reviews

8,4

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

vuurvliegje82 01-06-2016 Product paar weken in bezit

Look a like bbq-en

Algemene score

6,0
In eerste instantie dacht ik ja dat is hem! Ziet er mooi uit zware kwaliteit roosters. Een mooi degelijk product waar we lang mee gaan doen. Echter bij het opwarmen knalde de stoppenkast er al uit want man wat verbruikt dat ding een hoop stroom. Andere groep dan maar en gaan. Met 20 minuten is hij goed heet en dus vlees er op. Vlees direct op de roosters dat bleek later niet zo handig. De roosters hebben uren in de week gestaan, geboend en geschrobt en nog niet helemaal schoon. Vlees zelf zag er goed uit hebben volgens de handleiding de tijden aangehouden en vlees is dan ook gaar. Maar dan de smaak.... Bbq zonder bbq smaak :( handig ding dus maar voor een echte bbq liefhebber geen optie. Hebben het een tweed keer geprobeerd nu het vlees gekruid met speciale bbq kruiden en op alu schaaltjes. Nog lekt er vleessap over de roosters en in de bbq dus weer poetsen. Zit overigens keurig een lekbak onder jammer alleen dat al die spetterende niet snappen dat ze daar in moeten spetteren en niet door de hele bbq. Kortom na iedere bbq moet hij helemaal gereinigd worden en dat is echt een behoorlijke klus helaas.

Wij gaan weer over op echte kolen voor de echte smoke smaak aan het vlees en het scheelt je een dag poetsen.

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Goed
Niek Luinge 31-05-2016 Product maand in bezit

Degelijk, solide, moeilijk reinigen, duur

Algemene score

7,7
Deze barbecue is een mooi uitziend exemplaar. Hij voelt lekker stevig en zwaar aan en staat als een huis.
Toen we gingen barbecuen werd het vlees af en toe zwart aan de onderkant en plakte het vast aan het rooster, ondanks dat we dit grondig hebben ingesmeerd met olie. Dat is erg jammer en onoverkomelijk voor een barbecue met dit prijskaartje. Vastbranden van vlees vind ik meer iets voor een barbecue van 50 euro.
Verder staat in de beschrijving van de barbecue dat hij makkelijk schoon te maken is. Het rooster is inderdaad goed schoon te maken, omdat je deze eraf kunt halen. Daaronder zit echter een metalen kuip, deze is juist erg moeilijk schoon te krijgen. Ook de verwarmingselementen zijn lastig. Dit vind ik ook erg jammer en niet kloppen met de beschrijving.
Wat wel weer goed is is dat het vlees lekker snel gaar is, ook van binnen gaart het goed, ook mede door het deksel waardoor de warmte goed verspreid wordt. Op de aangebrande onderkant na is het vlees perfect bereid. En het smaakt prima!
Wat natuurlijk een voordeel is van deze barbecue is dat hij op stroom is. Je hebt nu geen rook van kooltjes of gas, wat beter voor het milieu is maar ook fijn voor jezelf (en de buren).
Al met al een mooie stevige barbecue, waarbij het schoonmaakgemak tegenvalt en waarbij het vlees aanbrand. Er bestaan ook barbecues met teflonlaag, de volgende keer koop ik er zo een.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Uitstekend
PatrickH88 30-05-2016 Product paar weken in bezit

Overall een prima bbq!

Algemene score

9,0
Mijn persoonlijke ervaring is dat de bbq van goede kwaliteit is, Zoals je kan verwachten van Weber, ook vind ik het model er goed uit zien en is er voldoende ruimte om te grillen.
Aangezien ik nog nooit elektrisch had gebarbecued was het even wennen, maar het wende al snel.
Het vlees was in een mum van tijd heerlijk gegrilled.
Het nadeel vond ik het schoonmaken (ondanks ik rooster voldoende heb ingeolied) dit was namelijk niet echt een makkelijk klusje.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Syllie10 29-05-2016 Product paar weken in bezit

Een goede bbq

Algemene score

8,7
De Weber is echt heel makkelijk in elkaar te zetten. De uitleg in de handleiding is duidelijk en binnen 10 minuten zit alles in elkaar.

Ook is hij handzaam bij het optillen en daardoor ook makkelijk om mee te nemen.
Het schoonmaken van de bak/grill plaat gaat goed en het opvangbakje is ideaal. Kwestie van uitschuiven, schoonmaken en weer klaar voor een volgende keer.

Nu ben ik ook een echte kolen bbqer en ik moet zeggen dat deze bbq heel dicht zit op de smaak die je met kolen bereikt. Daarvoor vind ik deze bbq een dikke prima en zou hem zeker ook aanraden bij vrienden en familie.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
K. Lie 29-05-2016 Product paar weken in bezit

Een compact en ontzettend handige BBQ

Algemene score

9,0
Inmiddels heb ik de Weber al een paar weken in gebruik, echt ontzettend handig om last-minute op de avond nog te kunnen kiezen voor een BBQ! Heel compact maar groot genoeg voor een BBQ voor 4 personen. De elektrische verwarmingselementen worden snel en goed warm en daarnaast gemakkelijk bij te stellen mocht je stuk vlees toch sneller garen dan je bij kan houden. Daarnaast is deze ideaal voor ons (kleine) balkon. Waar voorheen alle ramen en deuren dicht moesten bij onze kolen BBQ, doet deze elektrische het prima met een stuk minder rook. Schoonmaken is altijd lastig met elke BBQ, en dat geldt ook voor deze BBQ. De keramische roosters zelf zijn gemakkelijk eraf te halen, maar onder de verwarmingselementen is het toch moeilijk schoonmaken. Kortom, een ontzettend handige BBQ!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Marieke 29-05-2016 Product paar dagen in bezit

Geweldig apparaat

Algemene score

9,3
Het allereerste wat opvalt bij het openen van de doos. Ik heb een felblauwe en dat is hij ook inderdaad. Leuk! Ik hou ervan als dingen er net zo uit zien als op het plaatje. Deze collectie is in allerlei kleuren te krijgen en daar word ik gewoon heel blij van. De grote test met 7 grote, ongeduldige eters. Voor de zekerheid hadden we er nog een andere elektrische barbecue naast gezet. Al snel bleek dat de andere niet nodig was. Ik weet waar waarom het Weber is, fantastische kwaliteit. De Weber maakte gehakt van de andere elektrische barbecue. Heel snel heel erg warm, mooi grill rooster dat zorgt voor ‘strepen’. De Weber gaat echt als een tierelier, boven verwachting van een elektrische barbecue. Hij over overtrof mijn verwachting en die van mijn gasten. Qua ruimte was de tweede barbecue ook niet nodig.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Kevin 28-05-2016 Product paar weken in bezit

Perfect alternatief voor het balkon of een snelle bbq

Algemene score

9,0
Met een balkon in een appartementencomplex is het niet bepaald sociaal een houtskool bbq te gebruiken. Ook voor redelijk snelle bbq is houtskool niet geschikt. Deze weber is perfect voor gebruik op balkon of een kleine tuin en is snel op temperatuur. de BBQ is snel op temperatuur en het resultaat is meer dan goed te noemen. De BBQ is makkelijk verplaatsbaar, eenvoudig in gebruik en voelt stevig en solide aan. Echte aanrader is deze BBQ!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
bbqpeter 23-07-2015 Product maand in bezit

Algemene score

8,7
Als fervent bbq-er altijd met de grote Weber houtskool bbq gewerkt. Even een stukje vlees bij het avondeten werkt dan niet. Even snel een stukje vlees met deze elektrische bbq gaat perfect. Binnen 20 minuten op temperatuur, prima gril resultaat en er is voldoende rookontwikkeling in het apparaat voor de echte bbq smaak. Perfect voor balkon of andere plekken waar de houtskoolgril niet kan of mag, of voor kleine hoeveelheden.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend