- Kieskeurig keurmerk
- Thuiswinkel Waarborg keurmerk
Alecto DBX-88 ECO DECT Babyfoon - Blauw/Wit - 300m Bereik - Met Nachtlampje & Slaapliedjes - Audio- en videobabyfoons
Alecto babyfoon DBX-88
Goede babyfoon, goed bereik
Handig dat je slaapliedjes van op afstand kan opzetten.
Ook de terugspreekfunctie is heel handig.
Minpuntje : de 2 batterijen van de ouderunit zijn meegeleverd, maar deze van de babyunit niet.
goede babyfoon
Handig in gebruik, goed hoorbaar, rustgevende liedjes, lichtje, omdat mijn zoon tevreden was heb ik als oma er ook een aangeschaft.
Pluspunten
- makkelijk in gebruik
- muziek
Op zich prima, na verloop van tijd slechte accuduur
Op zich een prima ding. Grootste nadeel is de batterijduur, die na een tijdje sterk achteruit loopt. De babyfoon kan (tegenwoordig, na 1,5 jaar gebruik) hoogstens 2 uur zonder oplader, heel irritant. Ook pakt de aan/uit-knop van de ouderunit niet altijd meer goed.
Pluspunten
- Bereik (in matig geïsoleerd huis) prima
- Vrij duidelijk geluid
Minpunten
- Batterijduur ouderunit te kort
- Na enige tijd gebruik gaat de kwaliteit achteruit
Mooie, functionele en zeer eenvoudig te bedienen babyfoon
De babyfoon is gemakkelijk te installeren. Het bereik is goed, bij ons gaat het signaal door diverse muren en plafonds. De babyfoon is eenvoudig te bedienen, en lijkt robuust.
Pluspunten
- Goede luidspreker met terugpraatoptie
- Compact, robuust
Super handig in gebruik!
De babyfoon werkt heel simpel met een vanzelfsprekende bediening. Je kunt tweezijdig tegen elkaar praten en op afstand ook een muziekje laten afspelen: ideaal! Goede prijs kwaliteitverhouding.
Pluspunten
- Muziekjes op afstand laten spelen
- helder geluid
- simpele bediening
Goede babyfoon, slechte accu
De babyfoon is gebruiksvriendelijk. Leuke muziekjes erop. Echter van mijn babyfoon werkt de accu niet zoals hij hoort. De ouderunit hoort 24u mee te gaan als hij van de oplader is, de mijne gaat hoogstens 12u mee.
Pluspunten
- Muziek
- Gebruiksvriendelijk
- Geluid reguleren
Minpunten
- Accu van ouderunit
Babyfoon met goed bereik
Het fijne van de Alecto babyfoon is dat deze een zeer goede ontvangst heeft, voor ons een van de belangrijkste punten waaraan hij moest voldoen. Het is een eenvoudig te bedienen toestelletje zonder allerlei toeters en bellen. Het muziekje is ontzettend handig, dit wordt door ons geregeld gebruikt. Kortom een prima koop!
Babyfoon doet wat het moet doen!
Wij hebben dit product inmiddels bijna een jaar in ons bezit en zijn hierover erg tevreden! Het product doet wat het moet doen en het bereik is goed (ook buiten achterin de tuin). Er wordt in andere reviews gesproken over bedrading die gevoelig/breekbaar is. Hoewel dit wel zo lijkt, hebben wij dit nog niet ondervonden. Batterij kan misschien wel wat beter, maar als je 's de ouderunit 's nachts op de lader zet dan houdt deze het bij de slaapjes overdag en 's avonds goed vol zonder lader dus dat is prettig.
Pluspunten
- Bereik
- Betrouwbaarheid
Prima babyfoon, volgens verwachting
Eenvoudig in bediening (wel even wennen om opnieuw op 'menu' te moeten drukken om wijzigingen op te slaan. Ook de handleiding is duidelijk. Verder kan de ouder-unit de baby-unit ook vinden als er zich muren tussen de toestellen bevinden.
Pluspunten
- Eenvoudige bediening
- Voldoende bereik
- Optische signalering van audio volume
- alarmfunctie bij te lage/hoge temperatuur
Minpunten
- voelt licht, mogelijk schade bij val
Perfecte babyfoon
Heb deze babyfoon afgelopen week weer aangeschaft nadat ik 14 jaar een zelfde exemplaar heb gebruikt tot volle tevredenheid. Perfecte babyfoon!
Pluspunten
- doet het altijd
- heel betrouwbaar
Functioneert prima
Hij functioneert zoals geadverteerd: je hoort wat er aan de andere kant gebeurt, er zit een lampje op, er zitten vijf slaapmelodietjes in (hoewel die niet heel mooi klinken), je kunt terugpraten. Beetje onhandig is dat je tijdens terugpraten niks meer hoort aan de andere kant. De temperatuurmeter die er in zit lijkt niet heel precies te zijn in vergelijking met een andere thermometer die ik heb geprobeerd, maar het zit er maar een graad of 2 naast dus dat maakt weinig uit.
Pluspunten
- Functioneert prima
- Leuke extra's zoals lampje en muziekje
- Terugpraten mogelijk
Minpunten
- Thermometer niet zo precies
- Geluidskwaliteit muziekjes wel erg laag
Super babyfoon
Het is een super , makkelijke en gebruiksvriendelijke babyfoon. De kinderen vinden het geweldig dat ze de muziek zelf kunnen aanzetten. Het is ook een prima nachtlampje , en de display is ook groot genoeg ! Het is een geweldig toestel , goed van prijs , en voor ons een onmisbaar artikel !!!
Pluspunten
- Nachtlampje
- Eenvoudig
- Gebruiksvriendelijk
Minpunten
- Ik ken er geen
Babyfoon
geluid is enigszins zacht, ontvangst is goed / leuke opties slaapliedjes zijn goed, sterren zijn ook een leuke optie
Pluspunten
- opties
Minpunten
- geluid mag harder
Echt een aanrader
Super makkelijk in gebruik. Kan deze babyfoon iedereen aanraden. Ook het bereik is goed! Heel erg fijn dat er een temperatuur aanduiding op zit.
Pluspunten
- Makkelijk in gebruik
- Goed bereik
- Muziekjes
- Temperatuur aanduiding
Voldoet aan verwachtingen
Deze babyfoon gekocht vanwege goede uitkomsten consumentenbond. Was goedkoper dan andere babyfoons met dezelfde eigenschappen. Het toestel doet wat hij moet doen. Brengt de signalen van ons kindje goed over.
Alecto DBX-88 ECO Digitale DECT babyfoon
Wij hebben sinds oktober 2017 deze babyfoon in ons bezit.
Zeer eenvoudig in gebruik, goed bereik en geen geruis.
Enige wat opvalt bij het opladen, is dat ze eerste instantie geen seintje geven dat deze vol zijn.
De kleur rood blijft in beeld ook al is deze volledig opgeladen in het station.
Verder vind ik het een zeer prettig product, voor ons een echte aanrader.
Pluspunten
- Goed bereik
- Prijs-Kwaliteit
Minpunten
- Verder nog niet ontdekt.
Prima babyfoon
Gekocht op basis van goede reviews. Was op zoek naar een basic, degelijke babyfoon. Ontvangst en geluid goed in het hele huis ondanks dikke betonnen muren en plafonds.
Minpunten
- Uiterlijk
Doet wat een babyfoon moet doen
Op aanraden van een kennis dit model gekocht. Aangezien wifi-straling niet goed is voor een babybrein, kwamen we uit bij analoog of DECT. Hoewel analoog uiteraard nog minder straling heeft, kozen we hier voor een werkbare middenweg. Door de ECO functie maakt het basisstation pas verbinding met de ouderunit als er geluid uit de babykamer komt. In de tussentijd is er geen verbinding en dus ook geen straling. Daarnaast zijn alle functies aanwezig die wij belangrijk vinden. Zo kan de gevoeligheid van de zender ingesteld worden (je krijgt dan geen melding bij de eerste de beste zachte geluidjes), kan het volume op de ouderunit geregeld worden (indien het geluid van de ouderunit uit staat, blijven de LED lampjes wel werken als de baby geluid maakt) en kan er een temperatuurrange (minimale en maximale temperatuur van de babykamer) ingesteld worden en indien gewenst geeft de ouderunit een signaal als hiervan afgeweken wordt. Dit laatste is met name fijn tijdens deze koude dagen.
Pluspunten
- Eenvoudig in gebruik
- Gevoeligheid microfoon instelbaar
- DECT icm ECO modus dus minimale straling
- Bewaking temperatuur babykamer
Minpunten
- nog niets kunnen ontdekken
Super babyfoon
Prima babyfoon met vele opties. Wij gebruiken met name de extra optie zoals de temperatuur weergave en het nachtlampje.
Pluspunten
- Temperatuurweergave
- Nachtlampje
- Helder geluid
Minpunten
- Bereik had iets groter mogen zijn
Prettig en eenvoudig in gebruik
Goede ontvangst. Terug spreek functie. Mogelijkheid om verschillende liedjes af te spelen. Geen beeldfunctie, maar dat wilden wij ook niet. Eenvoudig te gebruiken.
Pluspunten
- Eenvoudig in gebruik
- Afspelen van liedjes mogelijk
- Terug spreek functie
- Goede ontvangst
Minpunten
- Geen
Handige babyfoon Erg gebruiksvriendelijk
Hele handige babyfoon. Erg goed geluid en handige muziekjes. Een minpuntje is dat de batterijen niet erg lang meegaan voordat ze weer opgeladen moeten worden
Pluspunten
- Gebruiksgemak
- Muziek
- Geluid
Minpunten
- Oplaadbare batterijen
Fijne babyfoon met goed geluid
De babyfoon werkt erg makkelijk. Simpel en snel te installeren. Beide units kunnen zowel op stroom als batterijen werken (wel oplaadbare). Vanaf de ouderunit is het erg makkelijk om liedjes aan te zetten of de verlichting (drie kleine sterren op de babyunit). Terug praten is simpel maar geeft wel een wat blikkerig/elektronisch geluid. Alles bij elkaar fijne babyfoon.
Pluspunten
- Geluid
- Op afstand makkelijk te bedienen
- Makkelijk afleesbaar display
Minpunten
- Weinig licht van de verlichting
- Blikkerig geluid
Helder geluid, leuke muziekjes en handige temperatuur sensor
Prima babyfoon, wij hebben geen spijt van onze keuze.
Het geluid is helder. Ook handig dat op afstand muziek af te spelen is.
Minpuntje; de batterijen van de ouderunit zijn binnen een dag leeg. Tegenwoordig hebben we 'm standaard in de oplader staan.
Pluspunten
- Kraakhelder geluid
- Muziek
- Temperatuursensor
- Prijs
Minpunten
- Batterijen ouderunit
Fijn apparaat, doet wat het moet doen
Ik heb voor de 2e keer dit apparaat, de oude ging kapot {na 12 jaar}.
Het is een gemakkelijke babyfoon die goed werkt en doet wat hij moet doen.
Super fijn, simpel in gebruik
Wij kochten de babyfoon als extra, om mee te nemen als we ergens naar toe gingen (hebben een camera op de babykamer), maar ik gebruik hem tegenwoordig thuis ook heel vaak.
Het apparaat is heel gebruiksvriendelijk, heeft diverse muziekjes en lichtjes. De verbinding is bij mij nog nooit weg gevallen.
Ook fijn de temperatuurmelder die erop zit, zeker in de zomermaanden wanneer het erg warm kan worden in de slaapkamer van mijn zoontje.
Echt waar voor je geld
Pluspunten
- Gebruiksgemak
- Diverse liedjes
- Lichtjes
- Lange snoeren voor docking station