Digitale camera - tips voor de mooiste foto's

Tegenwoordig maken we de meeste foto's met onze smartphones, maar voor het beste resultaat is een digitale camera nog altijd een slimme investering. Je hebt wel meer zaken om rekening mee te houden, als je de mooiste foto's wilt schieten. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten camera's en ook verschillende soorten sensoren. Op deze pagina zetten we handige fotografie-tips voor je op een rij.

Wil je graag een digitale fotocamera kopen, maar ben je er nog niet over uit welke je graag zou willen aanschaffen? Kieskeurig.nl helpt je graag op weg! Te beginnen met een informatiepagina vol camera-tips

Welke camera maakt nu de mooiste foto’s? Daarvoor moet je de verschillende soorten camera's vergelijken. We geven je een aantal tips, zodat je precies weet waar een goede compactcamera aan moet voldoen.

Top 10 beste digitale camera's van dit moment

Naar de Top 10

Het belangrijkste onderdeel van je camerabody is de sensor. Hiermee wordt het licht namelijk omgezet in een foto. De beeldsensor is van grote invloed op de kwaliteit van de camera. Hoe vind je de beste sensor

Foto's die je met je digitale camera maakt, worden opgeslagen op een sd-kaartje. Hoeveel past er precies op een geheugenkaartje en waar moet je op letten. Tips voor sd-kaartjes lees je hier.

Best reviewed

Video