Tefal Dual Easy Fry Flex EY9228 - Airfryer - 9L - Zwart

Tefal Dual Easy Fry Flex EY9228 - Airfryer - 9L - Zwart

Dit product wordt aangeboden door 3 aanbieders met een prijs vanaf € 129,99Bekijk alle aanbieders
jeroen.ferwerda07-07-2025
Vorige week heb ik deze Tefal Fry Flex EY9228 ontvangen. Wat mij gelijk opviel bij het uitpakken is dat hij groter was dan verwacht. Volgens de specificatie zou hij 36,4 centimeter breed zijn maar dat is exclusief de handgreep aan beide zijden. Hierdoor is het apparaat uiteindelijk bijna 50 centimeter breed, eigenlijk net te breed voor de plek die wij in gedachten hebben. De mand is groot genoeg om in 1 keer friet te bakken voor ons gezin van 6. Uiteraard is het erg handig dat de mand eenvoudig op te delen is in 2 (ongelijke) helften waardoor voor kleinere gerechten niet de hele capaciteit benut hoeft te worden. Ook kunnen de 2 delen apart ingesteld worden, waarbij (bij ongelijke bereidingstijden) de SYNC functie er voor zorgt dat de beide helften tegelijk klaar zijn. Hierbij zorgt het apparaat er voor dat het deel met de kortste bereidingstijd wat later start. De bediening is wel even uitzoeken, vooral vanwege de gescheiden delen. Uiteindelijk is het wel logisch maar een "onbekende" zal wel even staan te puzzelen. Tijdens de bereiding valt op dat het apparaat wat stiller is dan de XXL airfryer van het "bekende" merk dat wij altijd in gebruik hadden. Dit is vooral duidelijk bij gebruik van 1 van beide helften. Bij gebruik van de volledige capaciteit is het verschil wat kleiner, maar nog wel duidelijk merkbaar. Er zijn ook punten waar ik minder tevreden over ben. De standaard bereidingstijden die het apparaat aanhoudt zijn veel te lang en dan is het vervelend dat het apparaat niet onthoudt wat de laatst gebruikte instellingen zijn. Iedere keer moeten we dus opnieuw de bereidingstijd flink inkorten. Maar het grootste minpunt vind ik de positionering van het snoer. Deze komt uit een uitstulping aan de achterkant, tevens het meest naar achter gelegen punt van het apparaat. Dit betekent in de praktijk dat dit snoer altijd geknikt tegen de muur zal zitten, wat binnen afzienbare tijd tot een draadbreuk zal leiden. Onbegrijpelijk. Dit laatste is voor mij doorslaggevende reden om dit product niet aan te raden.