ETNA AB790RVS Afzuigkap | Muurmontage | Zwart, Roestvrijstaal | 609 m³/uur - Afzuigkap
Energieklasse A
makkelijk te bevestigen.
doet het goed
Prijs valt ook mee.
Hoop er lang plezier van te hebben.
Ziet er mooi uit.
afzuigkap Etna
mooi geluidsarme afzuigkap voldoet aan de verwachting met prima LED verlichting
Pluspunten
- geluidarm
- verlichting
Minpunten
- geen
Mooie afzuigkap in goede prijs-kwaliteit verhouding
Het is een mooie afzuigkap die prima bij onze keuken past. Het zwarte front geeft een extra cachet.
De afzuigcapaciteit voldoet prima in onze vrij kleine half-open keuken.
Het geluidsniveau op stand 2 en 3 is goed. De power-stand is nadrukkelijker aanwezig, maar veel minder lawaai dan bij onze 14 jaar oude Siemens afzuigkap die de geest heeft gegeven.
De tiptoets-bediening is in het begin even wennen, reageert niet altijd direct. Gelukkig wordt die bij aanraking wel verlicht in het zwarte front.
De algehele constructie en het materiaal passen bij deze prijsklasse denk ik. De schouwkap is van dun plaatmateriaal; dus opletten bij installatie, die heb je zo beschadigd. Onze oude kap was degelijker uitgevoerd, maar voor dat merk betaal je dan ook het dubbele.
Minpunt vind ik de LED-verlichting. Geeft royaal voldoende licht maar dat is wel heel koud licht. Komt de gezelligheid in de keuken niet ten goede.
Samenvattend: de prijs-kwaliteit verhouding is goed en hij doet prima waarvoor hij gemaakt is.
Pluspunten
- mooi
- goede afzuigcapaciteit
Minpunten
- degelijkheid plaatmateriaal
- LED verlichting
Bevalt goed, zeker i.c.m. plasmamade filter.
Voor onze nieuwe keuken gekozen voor Etna apparatuur omdat hun uitstraling past bij onze nieuw keuken. De lange ervaring van Etna als fabrikant van keukenapparatuur speelde ook mee. De reviews van tevreden klanten helpen ook mee om tot een keuze te komen. De afzuigkap was snel geleverd (1 dag) en makkelijk te monteren, wij hebben gekozen voor recirculeren met een Plasmamade filter, niet goedkoop maar een schone frisse lucht is ook wat waard. Wel jammer dat de verlichting wat fel is en niet gedimd kan worden maar tijdens koken is goed licht natuurlijk ook belangrijk.
Pluspunten
- chique uitstraling, tiptoetsen en zwarte glasrand
- goede verlichting tijdens koken
Minpunten
- nog geen
Goeie kap
Mooie afzuigkap. Gekocht ivm het willen overstappen naar recirculatie. Werkt zeer goed, krachtige motor, mooie led verlichting en stijlvol design
Pluspunten
- Strak design
- Led verlichting
- Recirculatie
- Krachtige motor
Minpunten
- Beetje luid op P stand
werkt goed
Deze afzuigkap doet wat hij moet doen, alleen zou de installatie instructie veel beter kunnen.
Pluspunten
- afzuig capaciteit
Minpunten
- slechte installatie instructies
Dank aan de service monteur!
Prima afzuigkap met voldoende capaciteit. Wat beter zou kunnen bij de selectie is een toelichting op het effect van veel wokken (hoge temperaturen en neerslaan van vet in de motor) en de noodzaak van verse luchttoevoer.
Pluspunten
- Capaciteit
- Vormgeving
Net geinstalleerd, afwachten of het bevalt.
Ik heb voor deze afzuigkap gekozen om de goede afzuig capaciteit bij re-circulatie.
De installatie instructies en in het bijzonder de volgorde van de te verrichten handelingen zijn echter gebrekkig en zouden beter kunnen.
Pluspunten
- afzuig capaciteit
Minpunten
- slechte installatie instructies
Prima elegante afzuigkap
Prima, elegante afzuigkap mede door het zwarte front. Makkelijk te installeren, maakt weinig geluid, prima verlichting. De afzuigkap krijgt van ons een 9, minpunt zijn de in mijn ogen slappe vetfilters.
Mooie uitstraling
We zochten een nieuwe afzuigkap, we zijn op deze uitgekomen vanwege de uitstraling en de specificatie van hoe weinig db deze produceert.
Vandaag opgehangen en even aangesloten zonder slang om te testen op hij werkt en ook lekker stil is.
Tot onze verbazing superstil , we werden er blij van.
Toen verder getest of alles werkte, alles deed het en dan maar verder afwerken en aansluiten op de slang, afwerkkap er voor filters erin en weer even aangezet , maar toen werden we iets minder blij , wat een hoop herrie maakt de slang naar de plastic afzuiging toe, wat word dat een klankkast versterking kwa geluid.
Hmmm we moeten hem wel zo aansluiten want het stopcontact zit zo goed als tegen het plafond , en we kunnen hem ook niet rechtstreeks naar buiten aansluiten.
We wachten even af , misschien het stopcontact verplaatsen naar beneden zodat de klankkast zeg maar kleiner word en dan hopelijk minder lawaai produceert.
Verder is het afwachten hoe hij bevalt , maar we verwachten er geen problemen mee.
Mooi en modern apparaat
ik heb de afzuigkap vandaag opgehangen en in gebruik genomen, Het hele apparaat komt goed ingepakt en alles is afgeplakt om vingerafdrukken te voorkomen, het is wel ff een klus om al dat plastic bescherm folie eraf te pulken, maar het is om hem mooi te houden tijdens het opgangen. Het ophangen stelt weinig voor, is zo gedaan. De koolstof filters moet je idd apart aanschaffen, ze zijn al voor 18 euro per stuk te verkrijgen.
Persoonlijk vind ik dat hij best stil is (iig in vergelijking met mijn oude afzuigkap) maar dat is mijn mening, De verlichting is lekker fel, en het touchscreen bedieningspaneel werkt prettig, de functie om hem nog 5 minuten te laten doordraaien en dat hij dan zelf uitgaat is echt top!
Tot nu toe ben ik er behoorlijk blij mee
Pluspunten
- 5 minuten doordraai functie en dan automatisch uit
- moderne look
- sterke zuig kracht
- felle verlichting
Minpunten
- koolstof filters komen er niet standaard bij
- prijs
Een aanrader
Gekeken naar beste koop
De afzuigkap ziet er solide uit
We zijn tevreden met de aankoop
Prima afzuigkap met mooi design
Gekocht vanwege het mooie strakke uiterlijk en de goede reviews. Tot nu toe erg tevreden, de afzuigkap doet wat ie moet doen. Op stand 1 valt het geluid mee. Het enige nadeel, en dat vind ik echt wel jammer, is dat je de verlichting niet kan dimmen. Het is een heldere LED verlichting wat prettig is met koken, maar 's avonds had een minimale verlichting fijner geweest.
Pluspunten
- design
- tiptoetsen
- goed licht tijdens het koken
- geluid acceptabel
Minpunten
- Licht kan maar op één stand
Prachtige stijlvolle en stille afzuigkap. Erg blij mee.
Installeren gaat vlot.
Pluspunten
- vormgeving
- prijs
- stille kap
Minpunten
- geen
Zeker een goede afzuigkap, een aanrader
Het zwarte design is mooi en strak afgewerkt, de verlichting sprak mij aan en een simpele aansluiting
Zuigt kookluchtjes goed af, met een op stand 1 rustig draaiende motor, uiteraard is stand 2 en 3 iets rumoeriger, maar dat mag duidelijk zijn
De verlichting met 2 spots is heerlijk
De filters kunnen in de vaatwasser, en dat is ook fijn
Al met al een goede keuze
Pluspunten
- Verlichting
- Rustige motor
Doet wat het beloofd
De afzuigkap gekocht bij de plaatselijke elektronicazaak in Vries (D). Besloten om het zelf te installeren wat op zich eenvoudig is. De afzuigkap werkt prima, ziet er mooi uit. Geluid is acceptabel. Meer is ook niet nodig
Pluspunten
- uiterlijk
Mooie afzuigkap
Zeer mooie afzuigkap waarbij je kunt kiezen voor recirculatie ofwel afvoer naar buiten. Erg makkelijk te bedienen en heeft ook een timer functie.
Pluspunten
- Mooi
- Goede verlichting
- Krachtig
Minpunten
- Gebruiksaanwijzging beperkt
Mooi strak design en goede zuigkracht
Ik heb de reviews gelezen en vond deze afzuigkap heel mooi en de prijs is heel goed t.o.v. andere. Hij is eenvoudig in gebruik en zuigt prima. Vetfilters kunnen in de afwasmachine. Ik ben er blij mee en raad hem zeker aan.
Pluspunten
- Mooi strak design
- Goede prijs en kwaliteit verhouding
Minpunten
- Vanaf stand 3 maakt hij veel geluid.
Fraai apparaat
Nette afzuigkap. Ziet er goed uit met het zwarte glazen front.
Prijs/kwaliteit helemaal goed.
Zuigt als een malle. Geen kooklucht meer in huis.
Goede verlichting.
Wel wat veel lawaai op stand 3. Meestal is stand 2 ruim voldoende.
Pluspunten
- Zuigt uitstekend
- Vormgeving
Minpunten
- Rumoerig op stand 3
Prima kwaliteit en stille afzuigkap
Huidige afzuigkap vervangen ivm nieuwe keuken. Voor deze gekozen vanwege laag geluid en grote afzuig capaciteit. Design met glas erg mooi. Prima product.
Pluspunten
- Stil
- Capaciteit afzuiging
Minpunten
- Geen dimbare verlichting.
Goed alternatief
Wij hadden een afzuigkap Pelgrim, deze was toe aan vervanging.
Omdat wij opzoek waren naar een nieuw apparaat, zonder ook de keuken te moeten verbouwen, kwamen wij bij de ETNA als prima vervanging.
Pluspunten
- 90cm
- geluidsniveau
Super strak design
Wat een mooi staaltje van design, het glaspaneel waar ook de full touch bediening in zit.
Dit in combinatie met zijn hoge afzuigcapaciteit en een energie klasse A label,
gaf voor ons de doorslag om deze afzuigkap te kopen.
De LED verlichting is helaas vrij helder.
Pluspunten
- Goede afzuiging capaciteit
- Energie klasse A
- Strak design
- Goede prijs en kwaliteit verhouding
Minpunten
- Vrij heldere LED verlichting
Goede afzuiging via koolfilters
In combinatie met een nieuwe keuken is de keus gevallen op Etna apparatuur. De uitgekozen afzuigkap was helaas niet meer leverbaar, hiervoor een alternatief gekregen.
De afzuigkap werkt goed in combinatie met de geleverde koolfilters voor recirculatie. Het plaatsen van de extra filters is niet duidelijk omschreven.
De LED verlichting is niet te dimmen en is vlak met het scherm. Dat is voor ons niet optimaal. Een verstelbare en regelbare verlichting zou een verbetering opleveren.
Pluspunten
- Goede afzuiging
- Strak uiterlijk
- Vlakke bovenkant
Minpunten
- Verlichting niet te dimmen